Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Melody26 tak ja si řekla že když už ty vitamíny mam tak je budu brát ikdyz to nedopadlo. Tim nic nezkazim ![]()
Ahoj taky se k vam pridam. Doma mame skoro triletou holcicku a o druhe se snazime uz od ledna coz me lehce znepokojuje, kazdopadne v utery jdu na gyndu tak jsem zvedava co mi rekne. Jinak dcera byla opravdu na poprve, tehotenstvi jsme zjistili az v 5.mesici protoze mebstruace normalne byla a zadne priznaky tehu opravdu nebyli navic jsme dite ani neplanovali
no a ted kdyz se snazime o druhe to nejde, ocividne ta psychika fakt dela hodne ![]()
@Melody26 tak tělo se s tím asi potřebovalo vyrovnat a věřím, že teď to už bude dobrý
Musí! Lepší termín v září než v prosinci, takže to dáme ![]()
Zdravím všechny ostatní, beru jen kyselinu listovou, u syna jsem brala Femibion a byly to podle mě vyhozené peníze, jím všechno normálně a hladinu vitamínů a minerálů mám normální… Stálo mě to balík
Jinak jsem konečně 1DC, alelujáááá
takže teď to přežít.
Sice mám 1,5 ročního kluka, ale už chodím 2 dny v týdnu do práce a zrovna dneska jsem zde a teda musím říct, že se mi tak nechtělo, malý byl v noci snad 10× vzhůru, takže jsem spíš zombík v práci
Už se těším domů…
Jaký jste měly víkend?
@Verurizeckova
Tak uvidíme, snad se zadaří a bude nás na příští Vánoce všechny o jednoho více ![]()
Koukám, že si to také dostala, tak super
už má člověk vidinu toho snažení a blíže k miminku ![]()
@Melody26 jooo musím říct, že je to fakt krásné… I když loni teda měl syn půl roku na Vánoce a měl z toho úplně kulové, ale letos je to fakt hezké, jak už to vnímá. Člověk si fakt uvědomí, že Vánoce jsou fakt hlavně pro děti, takže držím palce fakt všem ženským, ať se to splní, stojí to za to, i když já po porodu měla obří mega monstruozní problémy, tak to za to stálo. A dnešní zombie den taky, i když ráno jsem si říkala, že je škoda že už se nevejde do babyboxu ![]()
@LucinkaaaV vůbec si nedovedu představit poznat těhotenství tak pozdě
to je hustý, já teda věděla že jsem těhotná, takže když jsem šla pro test, tak už jsem věděla, jak to dopadne… a ono jo
aspoň si neměla takový ten strach z prvního trimestru… a psychika bude dobrá, budou vánoce, pohoda, cukrovíčko, svařáček, hodit se do klidu… ![]()
@Verurizeckova
Tak ono to nevadí, když to miminko z toho nic nemá, ale hned jsou ty Vánoce veselejší
pak už je to super když začne vnímat
takže mít 3mesicni mimi na příští Vánoce by bylo neskutečné štěstí
Si totiž teď vůbec nedokážu představit že bych měla to štěstí, otěhotněla a odnosila miminko po té předchozí zkušenosti…
@Melody26 Vůbec nedávej vinu sobě, že bys nemohla donosit dítě! Takhle to přece vůbec není, chápu, že je to bolestivé a ještě to není za tebou, ale nesmíš obviňovat sebe. Patří to k tomu, cesta je někdy delší, ale zvládneš to a budeš mít miminko, neboj se… Ono to přijde a pak budeš příjemně překvapená. Taky jsem nevěřila že to vyjde a když jsem otěhotněla hned, tak jsem pořád čekala nějaký problém, prvně že to bude zamklé, pak že dopadne blbě screening, pak že porodím předčasně, furt něco, ale nakonec to dopadlo, sice s šíleným poporodním období, ale vyšlo to. Pokud je plod v pořádku, tak bude u tebe jak v domečku a neboj, přijde to.
Ahoj holky. Tak se k vám přesouvám..
Dneska test negativní tak doufám že brzo ms dorazí.
Jinak teď budeme začínat 4 cyklus snažení š tím že první ms přišla o 4 dny později druhá o 8 dní později…
Jedno dítě už máme to jsem otehotnela hned…
Jinak už beru vitaminy snad 6-7 měsíců první jsme brala gs mimistar forte a teď jsem začala poslední měsíc brát kyselinu listovou naštěpenou a od 1DC začnu brát kapky jeřáb ptaci ten jsme vysadila měla jsme je jen 2× pak jsme spinila tak jsme myslela že to bylo ž toho ale sis en tak je teď znova nasadim a začnu už hned od ms
@Verurizeckova
Koukám že si také měla strachy…já si furt říkám že jsem prostě otěhotněla moc brzo po vysazeni antikoncepce…a je asi přirozené že se každá boji, aby to bylo v pořádku…prý je nejhorší 8-12. týden tehotenstvi kdy se muže stát cokoliv…no už abych byla spím ve 3. měsíci..teď to mám složité i v práci tak by to vyřešilo odchod ![]()
@Melody26 no doporučuji neupínat se na to, že ti to pomůže odejít z práce. Moje kamarádka se fakt rok snažila, že to potřebuje jako výstupní vstupenku z práce a nakonec ve chvíli kdy se rozhodla skončit, našla si jinou práci, tak otěhotněla, tak teď stahovala výpověď. Snažím se věci brát tak jak jsou a všechno se děje z nějakého důvodu a ono vše přijde, tak jak má
Já měla po porodu šílenou poporodní depresi, takže to byl fakt mazec, ale fakt platí, co tě nezabije, to tě posílí ![]()
@Kajka9 Můžu se prosím zeptat v čem je lepší naštěpená kyselina listová a kde se dá případně sehnat? A taky k čemu je ten jeřáb??
Já beru už druhým rokem obyč kyselinu listovou od dr.maxe a pak ještě piju kontryhelový čaj.
Jinak to u mě vypadá že jsem 3DC
vůbec jsem nečekala že ms přijde tak brzy, tak jen doufám že cyklus bude v pořádku ![]()
@Jaaanča plno lidí nedokáže přijmout klasickou kyselinu listovou tak berou nastepenou..tak já jsme si koupila rovnou tu..normalne na internetu v lékárně… A jeřáb ptaci po moc celkem dost holek otehotneli jsou to kapky tak jsme si je koupila a ještě čaj Mojzisove je to ta jak vymyslela / cvičí Mojzisovu metodu hodně žen podle ní otehotneli má to skvělé výsledky..ten čaj je asi celkem nový tak jsem to chtěla zkusit
Čauky, tak mám obyč listovku a pupalku na PMS. Už to na mě jde
jinak částečně mojzisovou cvičím, ale jen něco z toho. Mám od fyzio na zada. Na kurzu hormonální jógy jsem byla, ale to kvůli štítné zlaze. Sem tam cvičím, měla bych víc.
@Verurizeckova píše:
@Melody26 no doporučuji neupínat se na to, že ti to pomůže odejít z práce. Moje kamarádka se fakt rok snažila, že to potřebuje jako výstupní vstupenku z práce a nakonec ve chvíli kdy se rozhodla skončit, našla si jinou práci, tak otěhotněla, tak teď stahovala výpověď. Snažím se věci brát tak jak jsou a všechno se děje z nějakého důvodu a ono vše přijde, tak jak máJá měla po porodu šílenou poporodní depresi, takže to byl fakt mazec, ale fakt platí, co tě nezabije, to tě posílí
No já se na to nesnazim upinat ale zase není den kdy bych si na to nevzpomněla, když jsou všichni okolo těhotní a miminka kam se člověk podívá 🤣 uvidíme…zatím nejsem v depresi, a ani nějak nešťastná z toho že to teď nevyšlo, protože věřím že to vyjde další měsíc ![]()
Ahoj holky,
tak jak pokračujete, co nového? ![]()
My máme v práci docela dusnou atmosféru (jedna kolegyně se činí) a já jsem už z toho všeho tak unavená a otrávená. Já kdybych si teď lehla, tak bych okamžitě spala a to mám na dnešek bohaté plány - vánoční nákup. Chystám se do Kauflandu, snad to přežiji ve zdraví
Hraji si i s myšlenkou, že bych v práci skončila a podívala se po něčem jiném, ALE.. říkám si, že třeba ten prcek brzy klapne a to by v tom případě, bylo nelogické měnit práci. Tak snad mě to přejde ![]()
Jinak já jsem dnes 6DC, piju ten Nosifol, tak doufám, že tam už roste nějaký folík
Snažení nám vychází na období, kdy už bude konečně po vánočních návštěvách
![]()