Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky u me probiha samovolny potrat, na uktrazvuku byla videt pidi tecka hodně dole, pry asi nejaky zarodek, asi neco hodně cerstveho, hcg mi nabral, ale sliznice se postupně odplavuje, bylo to videt i na ultrazvuku, nejde to uz zastavit, velka cast uz je pryč. Aai jsem nemela ms, zabsliznice pry na to vypadala velka, proste se uz ten potrat spoustěl a ted to uz jen pokracuje. Takže tak se mnou.
Moc vam preju aby to dopadlo dobre, myslim ze s tak hezkymi testy jste v pohodě.
@anavi13 to jo, ja dneska byla strasne. Ted jsem takova klidnejsi, ale presto porad strasne nervozni. Skoda, ze to hcg nejde urcit hned 😂@Kenilka tak to me mrzi ❤️️ Ale aspon, ze se ti to cisti samo. Ja jsem ted nervozni, kolik jednotek budu mit…
@LBL jo ja doufam ze to samo odejde, hcg bylo vcera 706 a dnes 650… Ale muze se stat ze budu muset na revizi a to fakt nechci, jednu mam za sebou a pro me to bylo hrozne. Tak zkoumam, da se to necim podpořit? Nejake bylinky, vitaminy, at to uz je pryc cele co nejdriv, mam na to cas do pondeli do kontroly, nastesti krvacim porad tak by to melo odchazet. Pro me je hrozne tezke vedomi ze mam v sobe neco co mohlo byt dítě, ale mam se toho chtit zbavit, porad si rikam, proč?!! Sice rikal ze az bude deloha cista, muzem se snažit hned a nemusime cekat, pry ve velkem procentu pripadu to pak vyjde hned, jen jestli mam vubec doufat jako.
@Kenilka Achjo teda, no aspoň, že je to v děloze a že to odejde samo pryč
a co ti řekl dál? Kdy máš přijít na kontrolu. ![]()
@anavi13 mam prijit v pondeli, kdyz to bude pokracovat jako doted tak by uz to mohlo byt pryč. Hcg mi kleslo, ze 706 bcera na 650 dneska, ale pry je videt jak je to nevyvijejici se, protože kdyz uz to videl na utz jako nejaky maly zarodek, tak se to asi predtim zaclo vyvijet a zanika, takze klesa postupně.
Je to hrozne, uz sestricka na me tak litostive koukala, ze mi to zas nevyšlo, rikala ze si z toho nemam nic delat protoge priste uz se to podaří - ale jak to muze nekdo vědět… Chápu ze na to neni co jineho rict, ale ja jsem se tam uz dneska slozila ze to proste nedám. K tomu mi na to kamaradla rekla ze ona je stastna ze zvladla mit tri deti do 25ti, ze mi je 27 a k tomu se na me porad lepi nejaka smula, at se smirim s tim ze to treba uz nepujde vubec, zevmuzu cekat i do 35ti jako jeji segra… Jako ne ze bych chtela byt citlivka ale nepripadam si na dite stara ani neschopná ![]()
@Kenilka je Dobry, ze to hcg mas tak rychle. Ja musim cekat za do odpoledne nebo zitrka rana…to cekani je strasne. Fotku jsem ti poslala do zpravy.
@LBL jo nas doktor je špička, ma hodne drahy ultrazvuk, i pohlavi ditete mi vzdy rekl strasne brzy, 3d fotku pokaždé, výsledky mi rekne za par hodin os odberu. Tak jsem za nej rada. Jdu se podívat na fotku ![]()
@Kenilka
to ti kamarádka řekla dost necitlivě, asi nikdy nezažila potrat
já bych se snažila dál. Určitě teď namyslíte nějaká vyšetření a třeba se důvod najde. To HCG klesne rychle a praktiky se po MS můžete snažit dál. Otěhotnět můžeš to je krásně vidět, že to problém není. Možná by byl fajn nějaký progesteron, ale to uvidíš co ti řekne doktor. Mě se bez něj nejspíš taky vždy těhotenství zarazí na 1000j HCG a odejde to pryč
já mám třeba i nižší tu hladinu progesteronu a myslím, že prostě mi ne úplně dobře funguje žluté tělísko, ale když jsem ten progesteron brala tak jsem syna donosila v pohodě. Sice jsem krvácela celý první trimestr z tvořící se placenty, ale donosila. Takže teď už po tom podzimním potratu těhotním jen s ním a teď se uvidí na tomto těhotenství jestli je to fakt tím a nebo jen blbá náhoda. Ale jestli je to tím, tak prostě stačí trocha hormonů a máme miminko. Mě je taky 27. Fakt nejsme staré. Holt tohle se stává, není to zas tak nic zvláštního. Jen se o tom moc nemluví a je to opravdu moc těžké. Hlavně kdo to nezažil tak si myslí, že je to jen potrat, jen zpožděná menstruace, ale tak to není. Už prostě žena přichází o miminko i když to byl jen shluk pár buněk. Tak to prostě je. Hezky si poplač, uleví se ti.
já si po každém potratu vždy koupila víno a něco dobrého a udělali jsme si hezký večer a ještě jsem si něco hezkého koupila. Mě to vždy tak nějak pomohlo to zvládnout
a pak přišla první menstruace a nové snažení a už to tolik nebolelo. Ale ten strach mám pořád.
teď si kolikrát říkám, když vidím co jsem zkusila s prvním dítětem a jak je náročné počít to druhé, tak proč já blbec chci třetí jednou. Ale prostě to zas zkusíme a budeme se trápit, ale bude to pak stát zas za to
nevzdávej to, fakt si udělejte teď hezké večery s manželem, naplánujte si hezké dny s dětmi a bude ti o moc lépe ![]()
@LBL jeeeee ty jsi byla ale krásná nevěsta, paráda
muselo to byt nádherné!
@Kajka9 diky, obi to zase přejde.. ![]()
@anavi13 diky za krásná slova, mas uplnou pravdu. Bude to dobré ![]()
@Kenilka bude, teď jen prožít to smutné a bude zase líp.
já myslím, že pan doktor z tebe to zdravé hezké miminko dostane
staré opravdu nejsme ![]()