Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@staisi Já právě byla na kontrole po šestinedělí v pátek a dr. mi potvrdila, že jsem čistá. Nu ještě vážně uvidím po druhé ms, protože dnes mám kooonečně od bolesti klid. První ms mi dorazila jako hodinky, přesně 28 den po revizi
To mě strašně nakoplo, že jsem se snad srovnala. Ju a pila jsem kontryhelový čajík, tak možná i ten tomu pomohl.
@Janita3 píše:
@staisi Já právě byla na kontrole po šestinedělí v pátek a dr. mi potvrdila, že jsem čistá. Nu ještě vážně uvidím po druhé ms, protože dnes mám kooonečně od bolesti klid. První ms mi dorazila jako hodinky, přesně 28 den po reviziTo mě strašně nakoplo, že jsem se snad srovnala. Ju a pila jsem kontryhelový čajík, tak možná i ten tomu pomohl.
@rumela9 Ahojky
jsme na tom hodně podobně. Taky stavíme zrovna baráček a byla bych ráda, aby to vyšlo tak, abych už nelítala s pupkem po stavbě a vyhnulo se nám stěhování s miminkem.
V jaké fázi baráčku zrovna jste? ![]()
Ahoj holky ![]()
všechny vás zdravím a přeji, aby se všem zadařilo co nejdříve.
My tomu necháme od listopadu volný průběh a uvidíme, kdy se na nás usměje štěstí. Stavíme baráček, tak by bylo fajn, aby to všechno na sebe dobře navazovalo, ale znáte to
tomu neporučíte.
Já si prvně musela nechat odstranit žlučník spolu s kamínky. Doktor mě varoval, že jakmile budu těhotná a budu mít v žlučníku kameny, že se to ozve. Popravdě jsem to chtěla přejít, ale nakonec mi to nedalo a v září si ho nechala vyoperovat. Hned na vedlejším pokoji ležela budoucí maminka v 6. měsíci a měla šílené žlučníkové záchvaty, tak jsem si říkala, že jsem dobře udělala.
Teď zobu vitamín B a kyselinu listovou. Začátkem listopadu se jdu ukázat na gyndu, protože mám málo estrogenu, takže doktor mi s tím pomůže a nasadí léky.
Jinak je mi 27; partnerovi je 33
a bylo by to naše první miminko.
@staisi píše:Ano vím o tom. Mamka taky otehotnela, nějak hned po šestinedeli… Já raději do toho prosince počkám. Ale bude to nekonečný čekání. Od té revize se mi honí v hlavě jen mimino
![]()
No vidííííš
takže to jde
jestli chceš ještě počkat, tak je to určitě správně, neboj
Jo, já to znám. Je to ,,dlouhá doba". Mně už se to taky dost vleče ![]()
@majdulacek píše:
@rumela9 Ahojkyjsme na tom hodně podobně. Taky stavíme zrovna baráček a byla bych ráda, aby to vyšlo tak, abych už nelítala s pupkem po stavbě a vyhnulo se nám stěhování s miminkem.
V jaké fázi baráčku zrovna jste?
Ahojky
tak to je fajn, že nejsem sama blázen
![]()
my jsme u cihel, takže opravdu úplný začátek… Ale je to propočítaný, do roka by to mělo být. Jinak nemusí se hned zadařit, takže uvidíme
jak jste na tom vy s baráčkem? ![]()
Holky, jen pro info. Nemáte některá z vás nějaký zkušenosti, nebo něco o tomhle gelu? Přemýšlím, že bych si ho koupila, ale nevím, jestli to není zbytečný ![]()
https://www.google.cz/search?…
Děkuji ![]()
@rumela9 Ahojky
my jsme také u cihel. Můj je architekt projektant, tak to šlape jak hodinky. Taky to máme +- přepočítáné, ale sama určitě víš, jak se to občas vleče, hlavně úřady.
S gelem zkušenosti nemám, ale osobně si myslím, ze to žádný zázrak nebude. Ja merim bazalni teplotu, takže vím kdy mam ovulaci. A jak se mi aktualizovala apka, tak jsem prisla o grafy, ale nevadi
jedeme dal.
@majdulacek píše:
@rumela9 Ahojkymy jsme také u cihel. Můj je architekt projektant, tak to šlape jak hodinky. Taky to máme +- přepočítáné, ale sama určitě víš, jak se to občas vleče, hlavně úřady.S gelem zkušenosti nemám, ale osobně si myslím, ze to žádný zázrak nebude. Ja merim bazalni teplotu, takže vím kdy mam ovulaci. A jak se mi aktualizovala apka, tak jsem prisla o grafy, ale nevadi
jedeme dal.
Taky jsem si myslela, že to nic moc nebude, ale recenze to má dobré, tak jsem si to objednala a uvidíme ![]()
Jojo, to znám moc dobře. My stavíme v CHKO, takže o úřadech nemusí být vůbec řeč
![]()
Ahoj holky taky se budeme snazit listopad/prosinec,cekam na vysledky genetiky a pak hura
uz se hrozne tesim a doma o tom porad povidam,tak uz je nechci otravovat a chtela bych pokecat s holkama ktery maji stejny plany:)
@Petulkka Ahojky, vítáme tě
Tady ve skupince nás zatím moc není, ale aspoň si o sobě něco málo zapamatujeme, dokud tady není xx holek ![]()
My se snažíme už od listopadu, ale reálně to vidím spíš na ten prosinec než se mi to nějak srovná. Uvidíme..
Tělu holt poručit nejde..
Snažíte se o první miminko?
Přeji aby se brzy zadařilo a vše bylo v pořádku ![]()
Jojo budeme se snažit o první mimčo…šla jsem právě na geneticke vyšetření,protože mamka měla 3 samovolné potraty a vždy to byli kluci.tak jsem se bála a hlavně ja měla taky nějaké zdravotní potíže jezdila sem na imunologii do motole. Teď mám své zdraví vyřešené a čekám na genetiku. Ještě dva týdny,je to nekonečné.to akorát doberu poslední platíčko a začneme…Bojím se aby to zase dlouho netrvalo,mylím otěhotnět po HA… A co vy? Taky první mimčo? ![]()
@Petulkka Ahojky
taky první mimčo. A také mě provázeli zdravotní komplikace, ale už jsme dostali od doktora zelenou, že už se můžeme snažit, tak jsem ráda
Snažím se na to moc nemyslet, ale jde to těžko ![]()
To my na zelenou cekame ..a jeste budeme…jeste dva tydny…porad si rikam jak na to nemyslet,porad dokola nemluvit..a kde pracujes? A odkud jsi? Zobes neco pro to,aby si tomu jeste pomohla? Ja teda beru posledni platicko,kvuli te zelene…ale uz zobu lyselinu listovou..a cetla sem o cajiku z kontryhelu,ale nekomu rozhodil cyklus,co myslis? Jestli neva ,ze tykam:) a dalsi vec,vubec jsem neresila svoji mentstruaci,pres prasky vzdy dorazila…beru HA s nizsim hormonem tak snad nebudeme cekat rok:( a mam hrozny strach ze moc priberu,nejsem zadny hubenour ani obezni…sem takova akorat BMI mam v nirme ale trochu boky zadek,proste krev holka a mliko:D tak se bojim abych nemela tunu:D
Ahojky,
já zobu Gravital 1/2 a beru 3× denně Gynex kapky.
Kontryhel je dobrý, pila jsem ho 2× denně (od 1DC do ovulace, případně do 14. dne cyklu), ale neměl by se prý kombinovat s Gynexem. Na ty kapky jsem slyšela dobré hodnocení, tak uvidíme, třeba to k něčemu bude.
Mě MS po vysazení HA přišla normálně, měla teda 2-3 dny skluz, ale jsem zastánce toho, že tělo ví co dělá a nechtěla jsem žádné vyvolávací injekce. Před lety jsem ji měla a neudělalo mi to dobře, úplně mi to rozhodilo cyklus. Po vysazení jsem nic nepřibrala, ani kilo, tak nevím ![]()
Jinak by se mi líbil termín porodu v listopadu
Blbě snáším tepla, takže bych se vůbec nezlobila, kdyby to třeba vyšlo s termínem porodu na září a dále. ![]()