Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Michel70 Neboj,jen kontrolují jeho růst, občas ty miminka rychleji rostou, ale jinak se nic neděje…
@Michel70 Já taky žiju na sladkém a dnes jsem tam volala a výsledky v pořádku. A to mám celoživotně nadváhu. Je to prostě genetická predispozice pro cukrovku. Pokud se objeví v těhu, je zvýšená šance, že ji budeš mít i ve stáří.
Jak píše @Mavies, tak v těhu se obvykle léčí pouze dietou - což je v podstatě racionální strava + hlídáním hodnot cukru v krvi. To většinou stačí na srovnání hodnot. A co jsem slyšela od kamarádek, tak si to nakonec docela pochvalovaly, že se naučily celkem vyváženě jíst a aspoň tolik nenabraly v těhotenství.
Zvýšené hodnoty způsobují vyšší porodní hmotnost dítěte, rychlejší stárnutí placenty - proto se maminky s těhu cukrovkou nenechávají vůbec přenášet a více se kontroluje růst miminka, průtoky pupečníkem apod.
Neboj se toho - podle mě je to přínos, že máme šanci o tom vědět předem a být hlídané. Člověk s tím teď stejně nic neudělá, jestli ji mít bude nebo ne.
@tery16 to je pravda a moc hezky napsane
a preju at mrnousek krasne roste a jste zdravy ![]()
@Michel70 Taky přeju, ať se máte s holčičkou pěkně a dobře roste.
Myslím, že budeš mít termín pár dní po mě - řešily jsme to tu tehdy spolu a teď řešíme podobný věci ![]()
@tery16 joo me se to uz nsk mota
mame termin 10.8a jinak graruluju ke skvelym vysledku a moooc dekujem
![]()
Krasny den tehulky
tak cukrovka v poradku
jen sem asi magor za poslednich par dni se bojim o mimi aby se neco zas nepokazilo. S1-S2v poradku ale strach je kort kdyz uz jsem ZT prozila. moc si preju aby mala byla krasne zdravoucka a vsw bylo v poradku bude vim to ale hlava obcas blbne. Vse bude v poradku. to si ted budu rikat i myslet
jak se mate?
@Michel70 gratuluji mooooc k holčičce
bude vše v pořádku strach je asi normální kort, když se ti první těhu nepovedlo
věřím u tebe, že to bude dobrý
![]()
chtěla sem zeptat je možné, že by se přítelovi spermie během roku změnily??(byli línější) děkuji mooooc
@miminko Matěj moooc dekuju
no a na internetu o tom nic nepisou? tak treba je to blbost ale treba stresem nebo unavou se treba spomalit muzou ale asi je to blbost
Ahoj holky gratulace komu se zadarilo. Ja uz jsem mesic v praci
@Michel70 ahojík,stres celkem byl…nedalo mě to a ptala sem i doktora a řekl mi, že ne to by musel prý prodělat nějakou infekční nemoc nebo nějakej úraz tam dole…došli sme na to, že je to ve mě. psychyka u mě nic moc. ještě vyřešit jeden problém a už by měl být klid doufám, že ten problém se vyřeší tento týden jestli ne tak další měsíc v fáji
![]()
@miminko Matěj drzim pesti at je vse v poradku a konecne se zadarilo
moc ti to preju;-) ![]()