Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Syberia no jenže ten náš brouček neusne pomalu jinak než na ruce… a to mě právě v tu chvíli běželo hlavou když ječel, že ho přece nemůžu chovat, že si na to zvykne, že se musí naučit usnout i v kočárku bez chování… no ale taky ho nechávám doma chvilku plakat a nechám i venku až budeme ale po chvilce ho místo řvaní budu z kočárku vyndavat…
@venisa Ono se to každému radí, když není na tvém místě, viď
Je to boj, ale určitě to bude dobrý
A snad se tomu dá i věřit, že do roka nejsou rozmazlitelný ![]()
@Syberia Vůbec - pořád naprostá pohodička
Občas hlava, buď je to těhotenstvím nebo bych měla víc pít
Jinak většinou navečer nebo v noci podbřišek a prsa - žádná katastrofa
Včera se mi udělalo šoufl v autě, ale asi to bylo vedrem a tím popojížděním. Pak už dobré a zpáteční cesta cajk
A to zase já o příkrmech vím daleko víc - čerpám z kamarádky, co teď výletujeme. Malý má 4,5 měsíce a cca před 14ti dny začala s příkrmama (zatím jen obědy),takže malému rozmixuje třeba batáty nebo dýni Hokaido. Jinak pije mlíčko - k prsu ho sice ještě příkládá, ale už moc nechce, takže umělé. Postupně potom zařadí i nějaké kašičky jako na svačinku - rozmixovaný banán s trochou mléka (aby neměl zácpu),jablíčko, hrušku apod. @venisa A to já zase nechci kojit kdekoliv - nějak mi nedělá nejlíp vytahovat prsa kdykoliv a kdekoliv. Proto (hlavně skrz práci) chci odstříkávat a dávat v práci s flašky, jinak bych chtěla kojit.Ale je potřeba koupit si kvalitní flašku se savičkou co nejpodobnější bradavce, aby mi pak mimčo prso neodmítalo a nezvyklo si na lahvičku
@Syberia Přesně tak - pro mě je kojení tak intimní věc, že chci kojit sama nebo před manželem, ale jinak chci mít soukromí a nechci, aby na mě někdo hleděl… Taky jsem říkala, že nechám dítě vyřvat, ale co čtu teďka tu „Maminku“ (časopis),celkem měním názory. Tohle není správný přístup - to miminko nebrečí jen tak a kdo jiný, než matka byk němu mělo jít? Takže až časm rozeznám, jestli brečí hlady, že je posr. ané nebo se vzteká, tak ho možná (když se bude vztekat) vyřvat nechám, ale jinak ne. A spaním v jiné místnosti - já osobně bych tohle neudělala. Jednak proto, že si toho miminka hcci co nejvíc užít a když ho hned hodím někam samotné do pokoje, uteče mi to se na něj v noci dívat, vědět, že je vedle mě, dotknout se ho…Přijde mi to hrozně „neláskyplné“ tohle odsouvání hned od miminka do jiné místnosti. Buď bych šla s ním a nebo vůbec, ale samotné bych ho nenechala ani kdyby mě mučili. Celkem to i odsuzuju!
A že se tatínek potřebuje vyspat? To já taky…Miminko jsme chtěli oba, tak bysme se měli taky oba starat a ne, abych já byla zedřená a padala na hubu a tatínek se vyspinkal do růžova. Navíc budu pracující maminka, takže budu potřebovat spánku stejně, jako tatínek, takže si to budeme v noci „užívat“ krásně oba dva…Já budu mít větší záhul než on, takže o tomhle s ním ani debatovat nebudu
@venisa Je jasné, že ti můžou ujet nervy (i já jsem taková),jen se modlím, abych na tu lásku nekřičela a dokázala se ovládnout ![]()
@Syberia no jako já tomu moc neveřím, že do roka jsou nerozmazlitelný… @Kajule21 tak jasně, každý na kojení kdekoliv a kdykoli není… každá si to musí udělat podle sebe… oni dělají nějakou tu lahvičku CALMA a ta je vyloženě pro „kojené“ děti… jo nervy mi občas ujednou… ale musím se začít ovládat… to mrně za to nemůže… a když kříčím, tak vycítí, že nejsem v pohodě a křičí o to víc
@Kajule21 No, ale řekněme, že jsi ještě pořád v začátku a to jsem byla taky v pohodě
Držim palce, ať to tak máš dál ![]()
A s tim spaním v jiné místnosti… U vás to chápu a i v malym prostoru, kde neni jiná možnost. Kdybych měla pokoj v patře a ložnici dole, tak bych o tom ani neuvažovala, ale takhle by byl jen přes zeď. V ložnici bych to musela udělat nevim jak, abych v noci vstala, šla přebalit (asi vedle do pokoje, protože to už do ložnice fakt nedáme). Ty budeš makat, já nechci a když, tak jen občas a pár hodin, takže prostě když bude příležitost přes den, tak si lehnu… I když možná naivní představa
Manžel má budíka, to taky nechci, aby mimčo rušilo. A celkově, aby spal v dosahu mobilů… Manžel je manažer výroby a jelikož mají 3 směny, tak musí být na telefonu i v noci a vidim, jak drobka uspim, natáhnu se a jemu zazvoní telefon a zase znovu uspávání
No prostě tam mam víc protikladů zatim. Taky si ho nechci brát do postele (bála bych se, že z lenosti to udělam), aby si nezvyklo spát s námi a už se ho do 10 let nezbavíme
Takhle o tom uvažuju momentálně, ale jak jsem psala, až si ho přivezeme domů, tak může být všechno jinak a budu mu lézt i do postýlky ![]()
@venisa Ano, přesně tak
@Syberia Tak to potom jo, tím pádem bych se já i minko přestěhovala, ale samotné bych ho v žádném příapadě nenechala ani minutu. Kór v noci ![]()
@Kajule21 Tak to já se zase nehodlam stěhovat, neříkam, že tam u něj někdy nevytuhnu
Ale mamka mě taky nechávala samotnou v pokojíku spát a nemyslim si, že bych tim byla nějak poznamenaná
No jak řikam, uvidim až budu v té situaci ![]()
No holky jako dvojmatka se usmívam plánům těhulek
ale holt ty zkušenosti jsou nepřenosné, to musí zažít každá máma, potažmo rodič na vlastní kůži.
@venisa rozmazlit se dá a velice brzy, bohužel pokud je dítě hysterické, neklidné, trpí na koliky tak hledá útěchu u mámy. Žádný vyřvání nepomůže protože jsou urputný. Moc dobře vědí co potřebují. Já mám takovou první dceru, uspavali jsme na ruce a dodnes téměř ve 3 letech je hodně kontaktní a máme ji v posteli. A syn pravý opak, ode dne jedna je sám v pokoji v postýlce, spí a usíná sám. Netrpí na prdíky, je klidný, spokojený. Takže ta povaha děcka dělá strašně moc.
@Amandine no on je a asi teba bude kontaktní no… ale bohužel s tím asi nic neuděláme no… snad se nám to uspávání na ruce podaří postupně nějak odbourat…
@Amandine To víš, tak jsou to jen teorie
Nakonec skutečnost bude třeba úplně odlišná ![]()
@Kajule21 Zítra jdeš na gyndu nebo už dneska? Já jsem teď krapet z těch svátků rozhozená a už vůbec nevim co je kdy ![]()
@Syberia jasně, jinak by byl život dost nuda
že se nemá mimino zvedat u každého kňournutí, to jsem si myslela taky. Protože všechny děti co jsem zažila takové byly, normální klidné. Ale již v 10 dnech dcery jsem to bleskově přehodnotila, protože když plakala třeba 6 hodin v kuse tak prostě uděláš cokoli aby byl klid. Tedy upřesním, nenechala jsem ji řvát 6 hodin, ale měla koliky tak řvala, jediné co zabíralo bylo nošení a chování.
@Syberia Zítra ve 14hod- už bez krve, jenom UTZ.tak s modlím, aby byl vidět
. Podle appky budu dle poslední MS 5+6 a podle UTZ 6+3tt, tak doufám, že už by mohlo být vidět i pidi miminko, i srdíčko… ![]()