Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kristen28
Gratuluju a moc přeju ať čárka sílí a je všechno v pořádku. ![]()
Já už mám skoro dálnice moje první. ![]()
To je skvělé
! Holky moc gratuluji a držím pěsti ať to všechno dobře dopadne ![]()
@Karmen23 taky beru Clostyl…teda budu s ním začínat…fajne, že už maš doma jedno dítko, díky němu…to by mohlo klapnout i po druhé
. Jak dlouho se teď snažíte?
@VelkáHolka33 Ahojky, vitej mezi nami ❤️ Tvuj stav me moc mrzi, mas opravdu silny pribeh a tezkou situaci🙁 🙁 ale nadeje umira posledni, a znam plno zen co mely jit do CAR a mesic pred navstevou otehotnely 💪🏻 tak drzim palce at to je i tvuj pripad❤️ 🙏🏻 a kdyby se nepovedlo, tak za komzultaci v CAR nic nedas, rozmyslet si to muzes vzdycky 🫶🏼
@TerkaS98 Jojo Leny má nějakou zhoršenou hodnotu, já zatím nic takového neřeším, před 2 lety jsem ji měla ok, tak doufám, že i je… Jinak prý ta maca by se neměla, taky jsem koukala jak blázen a zrovna dneska jsem to našla v další diskuzi, tak se raději poptej u sve doktorky.
Jinak doufám, že měsíc březen bude úspěšný, pamatuji si, že sem loni touhle dobou (když sem ještě díte ani nechtěla) plánovala jak otěhotním na podzim určitě hned
někdě jsem tady četla, jak je nejlepší na těhotenství zadělat právě v březnu. Přes leto hezké bříško a na zimu pěkně doma, tak nevim no. Úplně jsem si nepřála být nedejbože na Vánoce v porodnici, ale teď si nepřeju nic víc a je mi to fuk. Taky to tak máte? Si občas přijdu jak cvok ![]()
@VelkáHolka33 Ahoj, ty bláho uplně mě zamrzelo za tebe
je mi líto čim si procházíš, ale věřím, že to bude mít všechno štastný konec ![]()
@CandyAn Ahoj, tak co ty dnes? Aspoň někdo další s pozitivní zprávou? ![]()
@Lotyyy
Určitě nejsi cvok 😊. Mě to před dcerou bylo taky jedno a vím, ze když jsem si tenkrát v březnu hodila MS do kalkulačky, vycházel mě termín porodu presne na 24.12. 😀. Nakonec jsem otěhotněla až v říjnu 😀. Malá se narodila v létě a mě se to hrozně líbilo. Pravé bych byla rada, kdyby druhy bylo jaro-léto. Takže uvidíme, jak to teď bude v březnu se snazenim 🙈 😀. Já se ale teď hlavně snažím srovnat cyklus. Zrovna jsem 23 DC a porad u mě nejspíš neproběhla ovulace 🫠 😀. Takže já stejně prve potrebuju nějak nastartovat cyklus 😊. Ale tobě a všem ostatním přeju, aby se zadařilo idelane hned ✊🏻 🍀.
@VelkáHolka33
Ahoj, tvůj příběh mě moc mrzí, ale verim, ze bude mít šťastný konec ✊🏻 🍀.
Osobní zkušenost nemám, ale mám kamarádku, která se o miminko snažila asi 6 let, s endometriozou, byla několikrát na umělém oplodnění a když si dali od ivf pauzu, otěhotněla přirozeně. Takže zázraky se dějí 💫.
Držím palce ✊🏻 🍀.
@Slunečnice0303 děkuji
a ty si měříš bazalku nebo jen testy? Asi teď taky začnu měřit, myslím si, že ji poznám, ale přijde mi divný, že tolik měsíců a zase nic a to jsem si vždy říkala jak mám vyhodu že mam mladšiho přítele, že tam problém nehrozí… no ale kdo ví ![]()
ohledně te ovulky, kdy začínáte měřit? hned po skončení ms?
A je tu někdo, kdo užívá čistý inositol?
@Lotyyy jsem na tom úplně stejně🙈 ✌️ za prvé teda četla jsem jak ty otěhotníš v Březnu v létě krásné břiško v zimě porodíš a do léta zase zhubneš 😂 kdysi jsem to poslala a takhle i řekla, že by jsem to chtěla, tak možná proto to nevyšlo a vyjde snad teď 🙏 😂 ikdyž můj partner je nemocný a nějak se na snažení nehrne a to mam mit kazdou chvíli ovulku🤦♀️ každopádně Vánoce miluju a nezvládla by jsem nebýt doma, ale vic si přeju mímo, takže mi to teď ani nějak nevadí 😅
@Lotyyy
Já měřila před dcerou asi 2 cykly a byla to taková divočina, že z toho neslo nic poznat 😀. Dokonce jsem kvůli tomu šla i na endokrinologii, s podezřením na sníženou fci štítné žlázy, protože jsem měla dost nízké teploty. Nic se neprokázalo. Takže jen testuji. Ale je to takový divny 😀. Často mám ty testy pozitivní několik dni, tento cyklus pro změnu nemám pozitivní zadnej. Ale my se ještě tak úplně aktivně nesnažíme. Dceři je 20 měsíců a chtěli bychom druhé až k dcerinym 3. narozeninám. Ale kdyby se zadařilo dřív, tak budeme jen rádi 😊. Jinak když jsem otěhotněla s dcerou, měla jsem jeden den krasne pozitivní test a druhy den už negativní, to bylo super, že jsem fakt věděla 😀.
Pokud je u tebe vše v pořádku, i u přítele, tak se určitě brzy zadaří, nepropadej panice 😊. Někde jsem četla, že i u 100% plnodneho páru je v každém cyklu šance na otěhotnění 25% a to není moc. Nám se u dcery zadařilo přesně po roce, já měla ty cykly takový různý, brala jsem progesteron. Manžel měl nic moc spermiogram. A nakonec se zadařilo, přirozeně 😊.
Jinak s tím měřením. Měřila jsem teda asi jen 2 cykly, ale prej se meri i při MS. Ja většinou měřila až MS končila a už jsem jen špinila. A skoro čísty inosiltol (je tam jen přidána listovka) jsem brala před dcerou. Po několika měsících jsem ho tenkrát vyměnila po Fertiproně. Teď jsme si ho zase pořídila a budu brát od 1 DC. Mam značku Viridian.
@Terda18
To je dobrý, s tím posláním. Nevím, jestli si to myslela tak, jak jsem to pochopila. Ale když jsme si v říjnu 2019 řekli, že jdeme do toho a já si hned první cyklus myslela, že to vyjde poslala jsem do Vesmíru přání, že jsem těhotná a ze se mi v červenci narodí holčička. Pamatuju si, že jsem zrovna šla k Dr na preventivku a představovala jsem si, jak mi řekne, že jsem těhotná, že uz před letem půjdu na mateřskou a jak to bude super 😀. No, ono se to opravdu splnilo, jen o rok později. Já třeba na silu myšlenky věřím a taky věřím, že si tady plno z vás bude klepat na čelo 😀. Ono se to fakt splní, jen si člověk musí přát správně 😊.
Holky, užíváte některé doplňky? Nosifol, inositol, inofolic..? Myslíte že to má nějaký smysl? Beru jen samotnou listovku, tak mě zajímají vaše názory.
A co různé čaje, maliník, kotryhel?
@CandyAn určitě zkus i jiný test. Možná už jsi sem dnes přívěsek dávala.. Ja čtu a reaguji postupně, tak se kdyztak omluvám ![]()