Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vzhledem k tomu, ze me to bricho boli, tak cvicit nemuzu stejne:-)v sobotu si dojdu koupit test a v pondeli rano si ho udelam, to uz by snad neco mohlo byt videt:-)) a kdyz to dostanu, ta si dojdu s tema bolestma k obvodakovi.
@kytka22 vy uz jste zapracovali na miminku?
Já už sjíždím kočárky, vaničky atd.
prostě blázen natěšenej
jen ještě ta genetika, ale doufám že to bude ok. no mě přítel od těch věciček doslova odtahuje.
už mám doma dokonce i ručníkový pončo s žirafkou. jak říkám, blázen.
a ani si neumím představit, jakej pocit to musí být, když najdeš ty dvě čárky…
Nejsi blazen:-)) ja taky furt nakupovala, teda az po tretim mesici.pak jsem zjistila, ze tolik obleceni ani neunosi
to clovek nakupuje, zarizuje pokojik atd. taky me to desne bavilo:-) akorat ted u druheho uz vsechno mame, tak to nevim co budu delat
kdyby to byla holcicka, tak aspon obleceni, ale kdyz kluk, tak to muzu akorat vyprat ![]()
Ahoj holky, já jsem ted po potratu v 7tt, tak ted chci počkat dva měsíce a hurá na snažení ![]()
@mookiee ahoj,blázen nejsi, já taky jak se chvilku u pc nudím sjíždím kočárky a postýlky, oblečení a vše možné ![]()
Ještě jsme nezapracovali. Né že bysme už nechtěli
ale radši počkáme ať něco nepokazíme. Beru zatím vitamíny a na začátku dubna jdu k mudr se domluvit co a jak. Potíže zatím nemám, čekám na druhou ms
jestli je vše jak má být
Ahojky.Je mi líto že ti to tak dopadlo. Držím pěsti a ať ti ty dva měsíce utečou. Já myslela že to čekání nevydržím
.Ale už se to blíží ![]()
@Mirka6 ahojky,to mě strašně moc mrzí
ale za dva měsíce už to bude určo ok!! ![]()
Jééééée holky, děkuju moc, jsem ráda že taky koukáte na to miminkovský, jsem si fakt myslela že jsem padlá na hlavu
ale když ono okolo těch dětí je všechno tááák krásný a roztomilý a navíc když se člověk tak moc těší.
holky, už v tom máte víc zkušeností, jíte teda nějaké vitamíny nebo tak něco? @kytka22 uz vlastně psala že nějaké bere, můžu se zeptat jaké?
Beru Nosifol a Femibion 800.Je v tom hlavně kyselina listová. Je důležitá na začátku těhotenství a bere se i před plánováním ![]()
Kytka22 no co nadelam no, ale mám teď hodně práce takže doufám že to uteče jako nic ![]()
mookiee děkuji já myslím že ono je to ok i teď ale radši to nebudu pokoušet. jinak já teda taky beru ten Femibion 800 jinak nic.
Ahojky holky, jak se máte? jsme tady nějak odpadly.
něco nového? my jsem včera měli debatu s přítelem, samo že o mimi. už se těším až začneme.
jinak, jak dlouho dopředu berete ty vitamínky? měsíc? dva? já jsem tak lítala po netu, ještě jsem na podobném principu našla Folgravid. nemáte některá zkušenost? a ještě jeden dotaz, nebo spíš dva
mám naprosto úžasného gyndaře, ale pokud není nějaký problém a jsem zdravá, můžu k němu na kontrolu 1× za rok. máte to taky tak? prý že pojišťovna platí vyšetření 1× ročně. pokud k němu budu chtít na konzultaci ohledně těhu, myslíte že mě i přesto vezme? nevím jestli budu moct nějaké vitamíny brát, jsem trombofilička…
a teď ten druhý. mám problémy s MS, cca poslední rok. Skoro jí nemám, a hlavně strašně nepravidelně, třeba i po 19 dnech. Gyndař mi dělal hormo testy, nasadil Proveru. Teď jsem měla MS jen jeden den (jakože červeno) a pak nic, jen takové malé špinění, cca 5 dní. A takhle je to už právě delší dobu. Myslíte, že budu mít problém otěhotnět?
Asi zatim neni moc o cem psat:-) ja teda testovala znova a negativni, tak fakt nevim, ale do ms mi jeste nejake 4 dny zbyvaji. bricho mam porad jak patraci balon, vcera jsme slavili druhe narozeniny syna, tak jsem si musela vzit neco volneho aby mi to bricho nebylo videt a nahodou se me neptali jestli jsem tehotna ![]()
Jinak ti moc neporadim, ja nikdy zadne problemy nemela, ale pokud vim, tak doktor te musi vzit kdykoliv za nim prides a mela by jsi zaplatit pouze ten poplatek 30 kc, aspon u nas to tak funguje.
Ja teda mam uzasneho, behem tehotenstvi jsem chodila na ultrazvuk kazde 4 tydny a zaplatila jsem max tech 30 kc
Jéééé, druhý narozeniny! krásný.
my jsme chtěli jít za synovcem, budou mu 4, ale odvezli ho do nemocnice, je cukrovkář a strašně jim zvracel.
tak uvidíš, třeba MS nepřijde a malej bude velkej sourozenec.
jinak s bříškem si hlavu nedělej, třeba už se připravuje.
já je mám taky poslední dobou, ale je to tím, že jsem začala děsně moc jíst.
já teda nikdy u gyndaře těch 30 korun neplatila…
taky se divím, on tam má jakoby systém „daru“, ale to se vyplatí třeba v době těhotenství, je tam pak plno věcí zadarmo (fotky, videa…)dělá to cca 400 na rok. no já počkám tak do dubna/května a vlítnu tam na něj.
ale je strašně fajn, pro každou pacientku si sám přijde do čekárny a pozve jí dál k sobě. ![]()
Ja prave jsem se davala na leto do formy, cvicila jsem denne na bricho, uz bylo docela v pohode a najednou 4 dny po s… jsem se nafoukla, od te doby nesplaskla ![]()
No kdyz chodis jednou rocne tak je to hrazene pojistovnou a neplatis, ale kdyz jdes treba 2× rocne, tak jednou by jsi mela platit tech 30 kc. aspon takhle to funguje u nas. prave i kdyz jsem chodila po porodu, protoze jsem mela komplikovanejsi, tak jsem chodila casteji a platila jsem.
Kazdopadne vzit by te mel tak jako tak:-) na tom neni nic spatneho kdyz se chces poradit
Ahoj holky, můžu se k vám přidat?. Teď v březnu jsem měla pozitivní těhu testy, ale asi z toho nic nebude, čárka slábne a já začínám špinit ![]()
Takže se přesouvám do snažilek DUBEN ![]()
@Verulek ahojky, jasně, čím víc nás je, tím líp.
to mě mrzí, ale ještě nevěš hlavu, třeba to patří k těhu a miminko si hledá místěčko ![]()
@Timea81 áha, možná že to je ono s těma 30 Kč, i když, když mě sestřička objednala po půl roce a já tam přišla, tak prej jestli nemám žádnej zdravotní problém, tak až za půl roku
nu vlítnu tam na ně a uvidíme
třeba do zdravotního problému započítává i konzultace.
joooo, o cvičení taky uvažuju, ale jsem strašně líná. ![]()