Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můžu se zeptat jestli to teda není tajný:na co čekáš na gen. testy
@kytka22 nene, není to tajný, i jsem tady už kvůli tomu zakládala diskuzi, byla jsem při odchodu od doktorky docela vyplesklá a potřebovala jsem poradit. sestra se narodila s genetickou vadou (CAH), tak kvůli tomu. dva dny jsem probrečela, ale jedna hodná duše mi to tady vysvětlila, paní doktorka (asi tak stará jako já), mi řekla hrozný A, ale zapomněla se zmínit o důležitým B. takže doufám, že tohle bude ok, ale od přítele hrozí cukrovka prvního typu, tak trnu zase z toho. synovec jí právě taky schytal
(přítelovo brácha má syna, má to jejich strýc)
@kytka22 tak a´t ti co nejrychleji dorazí ta MS a můžete se snažit, no to mi povídej, to čekání je na palici, občas ![]()
@mookiee tak toho máš ještě hodně před sebou
jéé tak to musí být zlatíčko
No a mě je 28 let, jsem už pátý rok (v listopadu) vdaná a máme 4 letou dceru, je to naše všechno ![]()
@Verulek no jo, mám toho hodně, ještě jsem zapomněla zmínit, že mě čeká teď někdy řidičák…bojím se jezdit autem i jako spolujezdec, tak jsem zvědavá.
no jo, hodně mě trápí ta práce, pracovala jsem víc jak rok, ale už jsem od října na pracáku a nevím jak by to pak bylo s mateřskou nebo kdybych na pracáku zůstala, nebo kdybych pak našla práci, nebo jak to bude s rizikovým…chjo ![]()
Ahoj holky, taky bych se k vam rada pridala. Mam syna, v zari mu budou 3 roky, ten se nam povedl napoprve, neplanovane, jen jsme si rekli, ze to zkusime - pak jsme se hlidali, takze to bylo na jeden „stouch“
V cervnu lonskeho roku jsem vysadila antikoncepci a od zari se snazime o druhe, zatim marne. Na podzim jsem zkousela tri cykly pit kontryhelovy caj a od te doby spinim az 4 dny pred MS, tu mivam cca po 28-29 dnech. Mam pocit, ze mi to ten caj trosku rozhodil. Na to mi minuly mesic napsal Dr. Utrogestan, ale nenasadila jsem jej, protoze si nejsem jista, jestli mam vubec ovulaci. Posledni tri mesice jsme zkouseli sexovat ob den, az dva dny a nic. Vcera mi dorazil Donna mikroskop na zjisteni ovulace, tak to chci tenhle mesic zkusit. Divny mi je, ze mi doktor neudelal hormonalni profil a hned mi nasadil Utros, ktery pry potlacuje ovulaci. Tak se bojim ho zavadet. Dneska jsem 3 DC, MS mam slabsi, ne uplne cervenou krev (od ty doby co se snazime, to mam nejaky „divny“). Zatim jsme nikam moc neprispivala, ale libi se mi nadpis dubnove snazilky, protoze manzel ma v pulce dubna narozky, tak si verim, ze to tentokrate vyjde!!!
Vam vsem preji taky hodne stesti a snad nam to cekani a povidani o nem, pomuze ![]()
@Verulek
a) snažíme se víc, jak rok (začali jsme loni v lednu)
b) bude mi zanedlouho 25
c) jsem vdaná a snažíme se o druhé (to první bylo na první pokus, čekali jsme, že to druhé bude stejné a ono prd…)
jinak jako povedlo se v prosinci, ale v únoru jsem o to přišla, takže snažení zase od začátku… no jsem zvědavá, jestli to bude zase rok ![]()
@rajada
taky jsme si naivně mysleli, že když to první bylo hned, že to druhé bude taky hnedka
. taky si říkám, že to snad nebude trvat zase půl roku
každý den beru poctivě tabletku kys. listové, prý je to moc dobré k otěhotnění i v těhu ![]()
Malvajs
vítej mezi náma
někde jsem četla, že ten kontryhel rozhazuje cyklus ![]()
@mookiee řidičák bych si taky ráda udělala, ale pořád se k tomu nějak nemůžu dokopat
dělám na směny, takže mám opravdu málo času.
Co já vím, tak musím mít odpracovaný min. rok, abych dostala normální mat. pokud je ženská nezam. tak pak má mat. na ty 4 roky a to je pak ta malá částka nějak kolem těch 3600kč,– což je v dnešní době hodně málo.
No a s rizikovým, pokud bys byla někde jen ve zkuš. době a otěhotněla a nemohla tam pracovat kvůli rizikovému těhu, tak by ti po ukončení zk. doby propustili, bohužel
tak nějak to chodí
HOLKY - jsme se tu věkově celkem hezky sešly ![]()
@Verulek píše:
@rajada
taky jsme si naivně mysleli, že když to první bylo hned, že to druhé bude taky hnedka. taky si říkám, že to snad nebude trvat zase půl roku
každý den beru poctivě tabletku kys. listové, prý je to moc dobré k otěhotnění i v těhu
tak já piju celkem pravidelně kontryhel, myslím, že mi to pomohlo i s tím potratem (tělo se hodně rychle hodilo do normálu), a samozřejmě zobu nějaké vitaminy, ale ne nijak zvlášť. Listovku se teda snažím denně a do toho občas šumák céčka nebo vápník/hořčík a tak. Mám v plánu, až to dojím a pokud se nepovede do 2 měsíců „zasadit“
, koupit nějaký ten Femibion nebo co. Už nemám nic moc co ztratit ![]()
@rajada
no já zatím jen u té kys. listové zůstanu
no já jsem zvědavá či to zobání k něčemu bude ![]()
No tak ja jsem vyjimka a trosku starsi
je mi 37, poprve jsem rodila skoro v 35:-), tak snad me odsud nevysoupnete pro prestarlost ![]()
@Verulek
to já u prvního dítka nezobala nic a povedlo se a ještě jako bonus se to i narodilo
Takže si myslím, že ve vitaminech to až tolik není. Ale já celkově málo jím, takže ty vitaminy jím spíš pro sebe než pro mimino (krom té listovky).
@rajada
tak u nás to první bylo, taky bez jakých koliv vitamínů apod. To jsem nevěděla ani, že existuje nějaká ovulace apod. prostě jsme si řekli, že to zkusíme no a ono to vyšlo
škoda, že to takhle nejde pokaždé, teda alespoň u mně ne ![]()
Tu kys. list. jsem začala brát jen proto, že mi kamarádka říkala, že dlouho nemohla zapadnout pak začala brát tu listovku, brala ji měsíc a pak byla těhule, ale těžko říct či ji zabrala ta listovka a nebo to byla náhoda. Snažili se 2 roky.
Malvajs
určitě tě nevyšoupnem, toho se neboj ![]()
@Verulek
jojo, jak jsem psala, máme stejnej problém
Jinak mi k otěhotnění pomohl podle mě ten kontryhel, snažili jsme se skoro rok a v prosinci jsem začala ten čajík pít a just, byla jsem hned těhotná. Měřila jsem i BT a řídila se radama, do kdy pít čaj, kdy přestat apod. V lednu jsem pak našla dvě čárky a i když na konci února konec, tak nějak věřím, že se to díky kontryhelu zase brzo povede
Listovku jsem „preventivně“ vůbec nebrala, nebo jen tak občas zobnutí, tu beru až teď od ledna, jak jsem to zjistila a beru ji v podstatě skoro nepřetržitě „co kdyby se povedlo“. Včera jsem si už myslela, že přišla MS a dneska mrcha zase nikde, tak už mě to čekání pěkně sejří, já už chci zase počítat a měřit a pít čaj
![]()
Ááááá, tady se to rozjelo
jak se máte? dneska konečně sluníčkooooo! ![]()
@mookiee
U nás sluníčko teda není, takže nálada nic moc
Jsme uvěznění na horách, je tu sněhu jak jindy v prosinci, autem se to nedá a my s dcerkou už chceme za tatínkem, který je doma sám
Dneska jsme se měli vracet, ale budeme rádi, když se to povede v neděli, tak se modlím, aby sníh trochu roztál a my mohly jet domů…