Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Všem novopečeným maminkám srdečně gratuluju. Těhotným zdárný průběh a hladký konec. Snažícím se přeju brzo //. ![]()
Naše dvojčata nedávno měly 10M a je jich všude plno. Ale co považuji za neuvěřitelné jsou pokroky a jak rychle jdou.
![]()
A začala jsem mit myslenky na další těhotenství
. Ale jizva po sekci je moc čerstvá..
@Izie
gratuluji k Šimonkovi
je tak krásný
přeji vam zdravicko a at se vám daří
teeda stejně je to neuvěřitelný jak to uteklo a nový život je na světě. Opatrujte se ![]()
@Izie To je miláček
Jsi moc statečná! Držte se a ať jste brzy doma u tatínka ![]()
Ahoj holky,
tak nějak nevím, kde mám začít. Bude mi 33, měli jsme komplikovaný vztah s přítelem, ale už je snad všechno v pořádku a začali jsme se snažit před půl rokem o miminko. Byla jsem asi před 6 lety na konizaci čípku a gynekolog mi řekl, že bych měla otěhotnět do 32. Přítel to věděl, ale nerespektoval to (měly jsme problémy). A teď, jak se snažíme a nejde to, začínám být už opravdu zoufalá. Měsíce mi utíkají, stárnu a kolem mě se rodí nové pupkaté kamarádky a my furt nic. Ségra s otěhotněním problém neměla. Zkoušela jsem snad už všechno a začínám mít pocit rezignovanosti (možná i sebelítost). Říkám si, tak si budu budovat kariéru, budu mít peníze…jenže co pak to stáří? To bude smutné. Moc smutné. Navíc si myslím, že je zbytečné chodit k dr. Nechci běhat po všech čertech a brát hormony (ani HA jsem nebrala). A vidím to třeba i u jedné kamarádky, ta se z těch doktorů totálně složila, pořád nějaké vyšetření, lítá od čerta k ďáblu, vynaložila za vše už takových peněz a nic. Umělé nepřichází v úvahu, na to opravdu z platu nemáme
a já asi ani umělé nechci. Říkám si, že příroda asi nechce, abych měla miminko, tak to tak zařídila. Ale ten pocit je hroznej. Ta bezmoc, když vidím ty pupkaté šťastné kamarádky. Samozřejmě, že jim to přeju, ale tak strašně moc jim závidím…
vůbec nevím, co mám dělat. Utíkají mi roky, každý měsíc si říkám, už jsem mohla být v xtém měsíci a pořád nic. Je to hrozný. Jak se smířit s tím, že miminko nebude? Ach jo
@Aksun Plno holčin se tady snažilo déle a nakonec miminko přišlo…většinou, když to člověk nejméně čeká a nestoustředí se tolik na otěhotnění… jen je těžké to vypustit…my jsme se snažili rok a pul, už mi to pěkně lezlo na mozek…možná bych si alespon nechala udělat hormonální profil…já jsem měla na hranici štítnou žlázu a potom se nám hned podařilo otěhotnět.
@Aksun Ahoj. Všechny tady víme, jak se cítíš. Nejvíc opravdu zabírá nemyslet na to, na což ale není recept a jasně, že čím víc se na to snažíš nemyslet a nepočítat plodný dny a nesledovat se, tím víc na to myslíš. Takže to holt musíš vymyslet sama, jak odpoutat pozornost
Začni třeba budovat tu kariéru.. nemysli na to, že něco nemůžeš začít, protože co kdybys otěhotněla. Až otěhotníš, můžeš všechno hodit za hlavu
Nebo plánuj nějakou čupr exotickou dovolenou, kam by se fakt nehodilo jet těhotná
Zrovna tu máme jedno zázračný přirozený otěhotnění po x letech vyšetření a umělých pokusů..
@Aksun ja ti rozumim. Ale nevzdavej to. Jak dlouho se uz snazite?
To ja poznala sveho pritele v 31, dalsi 4 roky jsem cekala na to, ze se ke mne prestehuje, no a v mych 35 jsme se zacali snazit. Ja tusila, ze to nepujde jen tak hop sup. Kdyz uz jsme se snazili ale skoro rok, tak jsem propadala stejnemu zoufalstvi jako ty. Uz jsem se videla, jak litam po vsech vysetrenich a setrim na IVF a to jsem fakt nechtela. Stale jsem to odkladala az nakonec po 14 mesicich jsem zcela necekane otehotnela. Ja uz ke onci ani testy nedelala, deptalo mne to.
No porodila jsem v cersthe 37. Jsem stara breca, ale co, pokusime se jeste o jedno. I u tebe to klapne, uvidis. Ale prestan si delat takovy stres sama sobe. Ja myslim, ze to kvuli tomu jsem nemohla otehotnet.
@Izie Velká gratulace, hodně zdravíčka a rychlou rekonvalescenci po CS.
Je krasnej. ![]()
Holky, děkuju moc za všechny gratulace. Hrozně moc si to mateřství užívám, malej je naprosto milionovej. Jen trochu bojujeme s kojením, ale nevzdáváme se
. Dneska už nás pustili dom, trochu jsme spadli s váhou na 2 980, ale od pátku nabíráme ![]()
A co se týče CS naprosto doporučuju, příště zas
. Ve středu byl zákrok, to jsem celý den ležela, ve čtvrtek ráno do sprchy společně se sestrou (tohle bylo peklo, kdy jsem se proklínala
), no a odpo už docela OK. Co jsem tak koukala na holky po spontánním porodu, tak ještě dneska se pořádně neposadili a já už od čtvrtka normálně funguju.
@Izie píše:
Holky, děkuju moc za všechny gratulace. Hrozně moc si to mateřství užívám, malej je naprosto milionovej. Jen trochu bojujeme s kojením, ale nevzdáváme se. Dneska už nás pustili dom, trochu jsme spadli s váhou na 2 980, ale od pátku nabíráme
A co se týče CS naprosto doporučuju, příště zas. Ve středu byl zákrok, to jsem celý den ležela, ve čtvrtek ráno do sprchy společně se sestrou (tohle bylo peklo, kdy jsem se proklínala
), no a odpo už docela OK. Co jsem tak koukala na holky po spontánním porodu, tak ještě dneska se pořádně neposadili a já už od čtvrtka normálně funguju.
Tak znáš můj názor na CS, dobrovolně nikdy, neni to přirozené.
@Terajsek píše:
Tak znáš můj názor na CS, dobrovolně nikdy, neni to přirozené.
Musím souhlasit.. Pořád nechápu, že jsi nebyla ochotná kvůli tomu vytouženýmu drobkovi podstoupit nějakou bolest a dopřát mu přirozenej příchod na svět. Navíc byl docela malej a porod by byl nejspíš pohodovej. Vím, že se v týhle skupince není zvykem „kritizovat“, tak se omlouvám.
@Bjetuš Nemyslím, že nebyla ochotna podstoupit bolest, po CS to taky bolí, ale bála se, aby byl prcek ok, přirozený porod je prostě pro mimčo rizikovější a pro matku lepší, u sekce je to naopak. Alespoň mně to takto dr. říkal, když sekci plánoval, ale já měla zdravotní indikaci.
@Hakrajta Ze zdravotních důvodů CS naprosto chápu, není důvod riskovat. Ale jinak mi přijde škoda to dítě ochudit o možnost se rozhodnout, kdy chce ven. Samo nejlíp ví.. A v dnešní době, kdy jakmile se něco „pokazí“ tak šup na sál a během chvilky je dítě venku a všichni v pořádku.. mě vlastně překvapuje, že doktoři dělají CS takhle na požádání. Ale je to jen můj názor, omlouvám se, už to nebudu pitvat a čeřit vody ![]()
@Izie Gratuluju k malému. Ať dělá jen radost. Jinak já měla taky sekci z důvodu polohy dvojčat. A opravdu jsem už druhý den běhala jako čamrda. Kamarádka, co rodila o 14 dní dřív přirozeně, není v pořádku dodnes, a to malé táhne na 1 rok..
Tím nechci podporovar císaře nebo odsuzovat přirozený porod.. Já jsem za možnost volby. Aby si žena zvolila. Ale napsat to tady na tomto fóru je jako strčit hlavu do oprátky..
Jinak velikost dítěte nezávisí na rychlosti porodu. Jedna kamarádka měla 4.5kg dítě a porodila do hodiny od začátku bez nástřihu. Naštěstí má porodku u domu. Druhá rodila 2.3kg pres 40hod a skončilo to kleštěma a velkými problémy i na duši.. Obě stejně staré, podobné konstituce a obě prvorodičky.. @Bjetuš
@Bjetuš píše:
Musím souhlasit.. Pořád nechápu, že jsi nebyla ochotná kvůli tomu vytouženýmu drobkovi podstoupit nějakou bolest a dopřát mu přirozenej příchod na svět. Navíc byl docela malej a porod by byl nejspíš pohodovej. Vím, že se v týhle skupince není zvykem „kritizovat“, tak se omlouvám.
Ja taky mela CS a na prani. Pro miminko je CS lepsi a ja osobne nevidim duvod se trapit prirozenym porodem jenom proto, ze to je prirozene.
Jo, a jasne, CS tay boli a ne malo. Ale staci si tady procist par diskuzi na tema „jak vypadate tam dole po porodu“, nebo o inkontinenci/hemeroidech a masivnich natrzenich a nastrizich a hned je clovek za ten CS rad. Ja teda nelituju ani trosku.