Snažilky o první 30 +

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3289
11.7.17 06:34

@Hakrajta no s Hamiltonem taky musím souhlasit, ne? Mě se na něj neptal a stejně mám podezření, že mi ho udělal. Takže já bych se už ničemu nedivila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
11.7.17 09:05

@Esíčko.85 Beru je mi moc lito co prozivas. Clovek aby byl vedec a vsechno vedel vid. :zed: ja hodne ctu co a jak, at jsem aspon trosku pripravena k dr, ale ja mam dr skvelyho, nebala bych se ho zeptat. Izie to napsala hezky, zkus sebrat vic sebevedomi a poptat se kdyz ti to neni jasne. Ja znam vseobecne z Ceska ten strach z doktoru, to slepe duverovani - cimz nerikam ze je spatne! Ale mam spoustu kamaradek ktere se mi vzdy divi jake vedu konverzace s mymi doktory, ze to by si pry ony nikdy netroufly. Ja si rikam, ja jsem u doktora pacient/zakaznik a mam pravo se ptat. Ale ten stud nekdy neni lehke prekonat. Co takhle mu zavolat a zeptat se proc musis na cisare tak brzy, jaky to ma duvod? Budu na tebe moc myslet… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
11.7.17 09:06

@Lentilkaaa83 Mala je kouzelna, jak tam spinka s pejskem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3465
11.7.17 09:10

@Esíčko.85 Kolik přesně budeš v den porodu? Císař se dělá běžně od 38+0. Já třeba měla v 38+3, nechtějí riskovat, že by se rozjel normální porod a tím se to zkomplikovalo a hlavně v tomto týdnu už je mimčo plně donošené, tak se nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
11.7.17 10:42

@Lentilkaaa83 trochu postupujeme, ale po malých krůčcích. Teď akutuálně vysaje 70 a dokrm má 20. Což považuju za velkej úspěch. Řekla bych, že nejvíc pomáhá gravimilk (piju půl mlíka a půl vody) a strašně moc tekutin. Určitě tak 3 litry denně. Dala jsem si na noční stolek velkou sklenici vody a během každýho kojení ji vypiju, jinak bych asi nebyla schopná…
Pořád to zkoušej a nevzdávej to, nám už jsou 3 týdny a teprve teď to začíná vypadat trochu nadějn+. Jo a samozřejmě dodržuju intervaly max. 3 hodiny, i v noci, prostě budím. Je to občas dřina ale stojí to za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19750
11.7.17 10:45

Holky tady je krásný článek o kojení v prvních dnech a týdnech, snad mi sem půjde dát odkaz… :kytka:
 http://www.strom-zivota.net/…je-to-dobre/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
11.7.17 11:39

@Lentilkaaa83 My jsme ze začátku taky ječely u koupání a pak jsem zjistila že to je hladem :mrgreen: Víš jak vykoupat, najest a spát. Ona si to vůbec neužívala a tak ted trochu nakojím a jdeme koupat a je to v pohodě.
No o hormonech mi ani nemluv, pokaždé když se Marunka na mě usměje, tak brečím a i můj, když udělá nějakej obličej nebo prdí jak on :mrgreen: :mrgreen: tak má slzy v očích. Je to normální neboj. Já se od porodu ani nemaluju ( doma ) protože není den, kdy neřvu :mrgreen: :mrgreen:

@Esíčko.85 - Beru nejsi divná, neboj. Já byla taky taková. Doktor, učitel, policajt, jsou to pro mě prostě autority, kteří mají vždycky pravdu. Ale tím jak máš děti se naučíš ozvat, nesmíš se bát a prostě to prolomit. On Ti přinejhorším jen vynadá a vždycky máš možnost je změnit. Dřív jsem ani nepípla a ted máš vidět jak dokážu řvát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
11.7.17 12:38

@Izie tak to máš dobrý, co bych za tohle množství dala. Já za celý den odstrikam 30 ml a jsem ráda :( pitný režim mi problém nedělá. Piju z hrnku co má 600 ml. Dva dám s kojícím čajem, zbytek voda. Plus hrnek cara

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
11.7.17 12:41

@Lentilkaaa83 ale my jsme starší, je jasný, že mám víc mlíka. Když mě propustili z nemocnice, tak malej vysál sotva 20. To množství se zvyšuje, jen musíš vydržet a ono to půjde. Možná, že z nás nebudou 100% kojící maminy, ale lepší něco než nic.
Mě teď třeba malej vytáhl jen 40, zbytek dostal Um. Díky bohu za váhu, bez ní bych asi zešedivěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
11.7.17 12:45

@Esíčko.85 ahoj, rodila jsem v 37+0tt a byla jsem v celkové. Lokál bych nechtěla, ale je to na každé. Miminko si hned po porodu vzal chlap a já měla malou snad do dvou hodin od porodu. Mě nabízeli lokální i třebas u tříselné kýly a nechtěla jsem. No chlap doktory slyšel jak si u toho povídali a byl z toho vyřízenej :mrgreen: já jsem toho názoru, at si dr zanadává, že se mu to blbě dělá přes špek atd, ale at mu to jde od ruky. I moje dr řekla, at jdu do celkové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
11.7.17 12:58

@Lentilkaaa83 nejvíc mléka se prý tvoří večer a v noci. Já odstříkávala okolo 22hod - podle toho jak malá předtím jedla. Plně jsem kojila jen do 4 měsíců a to díky tomu, že jsem měla zaražené snad 2 litry mléka a furt jsem se snažila ždímat… Zkoušela jsem i homeo ale nepomáhalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
11.7.17 13:26

@Izie no my při propuštění dávali 5 ml.
@Ginuš homeo mám taky a zatím nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
11.7.17 13:28

@Lentilkaaa83 snad pomůžou. Jinak já jedla hodně vývar - hovězí, nevím jestli pomáhal, ale tak nějak jsem ho mohla furt a byla jsem po něm v klidu a pohodě. Držím palce, na mě působil i stres, že to nejde a popravdě bych UM koupila dřív - nebo spíš měla jsem, ušetřilo by mi to nervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
11.7.17 13:36

@Lentilkaaa83 a ty už teda přikrmuješ? Já jsem byla zblblá ze všech okolo, že jsem strašně moc nechtěla UM. Ale když jsem pak viděla malýho, jak je spokojenej…teď zpětně bych řekla, že kojení strašně moc přeceňovaný. Jasně, je to ideální varianta, každej se snaží, ale když to nejde, tak radši dát fakt příkrm a na všechny ty BIO matky zvysoka kašlat :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Důležitý je spokojená maminka a miminko :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
11.7.17 13:53

@Izie no jasný, by jinak byla o hladu. Už v porodnici byla na um. Každou chvíli čekám laktační poradkyni, tak uvidím jestli ještě něco poradí. Na druhou stranu dr v porodnici říkal ze děti na um můžou dřív na příkrmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí