Snažilky o první 30 +

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3289
17.7.17 08:26

@Esíčko.85 chudero, sis taky pěkně užila. :( držím pěsti ať je co nejdříve lip. a gratuluji k malé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
17.7.17 10:01

@Esíčko.85 moc gratuluju k narození prďolky :kytka:. A je mi fakt líto, co tě potkalo. Trochu asi vím, jak ti je. Já 1. noc neměla taky Šimonka u sebe, byla jsem na pooperáku a ráno mi ho přinesla sestra. Byl zabalený v pleně, strašně smutný očička (on to nesnáší, má rád volnost), neměl ani čepičku, ani ponožky…ta nána mi ho tam nechala a ani nezavřela okno, a to bylo asi šest ráno. Hned jsem ho rozbalila a strčila pod peřinu, a pak strašně moc brečela, že ani nemůžu vstát a postarat se o něj. Ale byl to skvělej impulz, abych se fakt postavila na nohy a všechno to rozhýbala…odpoledne už jsem si ho vzala nastálo bolest nebolest :pankac:. Ale měla jsem výhodu, že mi nechali manžela na pokoji, spal tam i s námi a hrozně moc mi pomohl :srdce:.
Bojuj!!! Vím, že ti je asi zle, ale ta bolest se dá překonat kvůli tomu miminku :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
17.7.17 10:53

@Esíčko.85 :mavam: :hug: :* :srdce: moc ti gratuluji k male :srdce: a buďte hodně zdrave.Taky sis užila to špatne chudero.Kdyz to tak čtu, tak raci uspat úplně. At ti je brzy lépe a můžeš si užít miminka. :hug: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
17.7.17 13:06

@Cerva11 Děkuji, taky jsme se rozhodli, že nebudeme riskovat. Dám vědět, jak to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
18.7.17 07:53

Holky dekuji. :srdce:
Snazim se tomu postavit, ale me telo selhalo..totálně.
Nejsem schopna malou nakojit nic se mi nedari :,( ja sem neschopna matka.. chudak mala.Kdyz bude hladovet po mem neuspesnem kojeni co pak? Tady prospívá diky sestram.Vzdy odsaju savickou mlicko většinou tak 40 a vic ani tuk.
Po neuspesnem kojeni odstrikavam a mam bolesti v pateri, mota se mi stale hlava.
Uz premyslim a vidim jak to doma nezvladam.
Sem fakt neschopna a to ja mam mit dite? :?
Uz premyslim o um strave abych ji aspon nějak zvládla nakrmit.Budu za zlou?
Dnes si me tu jeste nechali zitra uz domu.Snad mi bude lepe. :?
Holky vsem dekuji ste podpora. :srdce: pritel zamnou jezdi a rika ze to zvladnem bude semnou 14dnu doma.Tak snad se zabehnem a budu fit a lepe se rozkojim.
Dneska mame se sestrama prebalovat a koupat tak se tesim a mam obavy aby mi u toho bylo dobře a nevyvratim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
18.7.17 08:08

@Esíčko.85 :hug: ale no tak. Po operaci je to vzdy narocnejsi, ale mala Ti da silu ani nebudes vedet jak. Ja zezacatku kojila s kloboucky a bylo to malo. Musela jsem jeste odsavat a dokrmovat. A stejne jsme na UM skoncili za par tydnu a Denis je spokojenej a zvatla tady stastne vedle mne. Zkousej to, treba se rozkojis, ale HLAVNE si nerikej, ze si spatna matka!!! A az budes doma vse se o 100% zlepsi, prostredi a rodina delaji zazraky. Drz se a ty cerne myslenky nech v porodnici :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
j-p
11770
18.7.17 08:49

@Esíčko.85 :hug: přesně tak, jsi úžasná máma a ten nový život ti dá sílu bojovat. Neboj uzdravís se a doma to bude ok. ;)!!Ničeho se neboj. A buď se rozkojis nebo bude na UM vubec se nic neděje :* naše Nela byla kojena 5.dni a vyrostla na UM. a žije a je to šikovná holčička :srdce: takže se neboj. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7837
18.7.17 10:41

@Esíčko.85 ale prosím tě, budeš skvělá máma. Není to o tom, jestli kojíš. Hlavně nikoho neposlouchej, kdo ti to říká. Co já se kvůli tomu natrápila a nabrečela. Ne všechny máme tolik mlíka, co potřebují ti naši broučci :(. A 40 je naprosto super :pankac:
My máme zítra 4 týdny a malej si vytáhne kolem 70-80 mlíčka a do té stovky mu dám dokrm. A je hrozně spokojenej :srdce:
Budeš mít doma přítele a spolu to zvládnete :hug:. A hlavně doma je to daleko lepší, uděláš si svůj režim. Zkus pít nějaký kojící čaje a gravimilk, já to do sebe cpu pořád :mrgreen: A když by to nešlo, tak svět se nezhroutí :pankac:
Hlavně musíš být v pohodě ty :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
18.7.17 11:08

@Esíčko.85 Snaž se hodně pít a hlavně se nestresuj…když to nepujde, tak dáte UM…vždyť o nic nejde…hlavně být vpohodě a zdravé…budeš dobrá máma toho se vůbec neboj, jen se ted musíš dát dohromady a nebýt ve stresu…já jsem doma pořád seděla na odsávačce a co jsem z toho měla…akorát nervy, že mám málo mléka…kdybych se na to vykašlala, tak si víc užívám malého a jsem vpohodě…jestli budeš dobrá máme není závislé na tom, jestli budeš kojit :hug: :hug:… doma bude líp a manžel ti pomůže :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3961
18.7.17 11:12

@Esíčko.85 Ahojky. Moc gratuluju k trpaslíkovi :kytka: Mrzí mě, co tě potkalo a co prožíváš a přeju hodně sil. Všechno se zlepší až budete doma, to nemocniční prostředí člověku na psychice moc nepřidá.. Já se pořádně rozkojila až doma, najednou to šlo, když jsem měla klid a pohodlí. A když ne, tak bude na UM a svět se nezboří. Kolem mě je víc dětí na UM než kojenejch… Jsi a budeš skvělá máma :hug: Je skvělý, že přítel s váma může být doma, to zvládnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
18.7.17 11:18

@Esíčko.85 hele já taky nemám mlíko, takže jsme na UM. První dny jsem to obrečela. Stačilo jen, aby se někdo zeptal, přítel odpověděl a už mi tekly slzy, aniž bych to mohla ovlivnit. Hormony se mnou cloumaly nehorázně. Už jsem se s tím smířila, že kojit nebudu. Odsáváním jsem postoupila z 30 ml denně na 50 ml. Včera jsme byli na 14denní prohlídce a dr říkala, že je to dobře, že má aspoň jednu dávku. Krásně prospíváme a rosteme. Je dobře, že s tebou bude přítel doma. Se mnou byl jen pár dní (ten další týden nemohl, páč měla dovolenou kolegyně), ale hrozně mi pomohl. Teď pomáhá taky, ale až večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
19.7.17 15:20

Ahoj holky.Tak jsem se těšila na 1 screening a teda sklamal mě. Pan doktor nám ukázal nosní kůstku, pak dvě nožičky to jsem vyděla jenom čárku, že nožičky má překřížené, pak nám pouštěl srdíčko to teda tlouklo rychle jak o závod :) pak nám ukazoval 2 ručičky ale zas jsem vyděla nějakou čárku, že to i ručičky mělo překřižené, pak nám ukazoval kolínka a do třetice to taky má mimčo překřížené. Vůbec jsme nevyděli že by se tam hýbalo nebo třeba tam mávalo ručičky. Jsme prcka ani celýho nevyděli na ultrazvuku. Jenom bylo vydět obryz hlavičky. Když se manžel ptal jestli jde vydět pohlaví co to je, tak pan doktor říkal že to jde strašně blbě vydět na tom ultrazvuku. Ještě mě hrozně tlačil na podbříšek aby ten ultrazvuk vůbec byl vydět. Screening je negativní. Říkal že na downův syndrom to je 1:900.Podle ultrazvuku jsem dneska 12+5tt ale podle PM 12+6tt. Říkal že termín porodu u něj mi vychází na 23.1.2018 a u paní doktorky že mám 25.1.2018 že to není tak velký rozdil 2 dny že v nemocnici budou brát 26.1.2018.Doporučuje mi ve 20tt k němu přijít na 2 screening. Fotku jsem nedostala, neřekl mi výsledky krve jak to dopadlo.Ze zprávy jsem zístila že prcek vyrostl z 3 cm z posledního ultrazvuku 29.6.na 62,90mm.Po prohlídce jsme šli na oběd. Dali jsme si meníčko. Vybrala jsem si polívku kulajdu a svíčkovou. Kulajda polívka koprová, to mi nechutnalo a svíčkovou taky neměli dobrou, byla hodně cítit zeleninou.Za to na pojištovně mě potěšily že mi bylo řečeno že mám nárok na příspěvek 1500kč a tak mi celý screening proplatí, platila jsem 1400kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
21.7.17 01:23

Holky tak vam nevim prsa me desne bolí takze ani triko na noc nee, ms v terminu neprisla a pred ni jen špineni a ted po terminu tyden naznak ale zase to zkončilo pravda minuly mesic jsme se hodne tuli tuli az na muj vkus moc :hug: a tenhle teda nejak kvuli pocasi a casu tolik ne a partner se vyptava tak co uz :palec: :lol: a ja tezko rict, test jsem nedelala ale minule me natahlo na zvraceni z jidla ze smetany a testovin tak se mi smal tak zvlastne no nene ze by? :mrgreen: a tak jsem se smala je to super clovek jak se tak nenapadne tesi a bere s humorem a hlasí ze doba čekani az se podaři :dance: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
22.7.17 11:08

Holky zlaté moc děkuji za milé vzkazy ste hodne :hug:
Tak uz sme doma. :dance: Je mi lepe bolesti sou stále, ale ustupují.
Mala saje mlicko ale nevim kolik a zdali nestrada. Asi sem blba ale jak vite kolik mimi vypije to pokazde odsavate? Savicku nemam asi teda poridim. :think:
Mala je hodně spava furt spi 8o
Furt se na ni díváme jak na boha a ja nekdy bulim :oops: mam strach o ni a je tak krasna :srdce:
Place jen jak ji svlecu a prebaluji ale vse se může zmenit a ze spavé holcicky může byt rázem mala tyranka :)
Porad myslim na to zdali ji me kojeni plne zasyti ale tak kdyby ne tak pláče co holky? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4085
22.7.17 12:21

@Esíčko.85 :hug: ty jsi trdlo. Nebul a uzivej si uzlicek. A pokud spinka a neplace tak mlicko staci. A za par dni mas kontrolu tak uvidis kolik mala pribrala od propusteni.
A s tim mlickem - mne Denis prvnich 14 dni skoro nespal a jen plakal. A z toho jsem tusila ze mu mlicko nestaci a ma hlad… a taky ze jo. Tak si uzivej spici sladkou vanocku dokud spi :mrgreen: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí