Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lentilkaaa83 @Izie holky my jsme plne na UM od tri tydnu. A co jako? Proste kdyz kojit nejde tak nejde… mam naprosto spokojeny a prospivajici miminko a to je hlavni. Nedelejte si s tim hlavu
![]()
Dobrý večer, už nevím kudy kam a tak zkusím Vás, pokud mohu. Je mi 32let a s přítelem 28let se už třetím rokem snažíme, abych donosila miminko. Momentálně mám za sebou vloni i předloni zamlklý potrat. A letos, mám být momentálně v 6 týdnu, ale po dnešním ultrazvuku je váček prázdný bez embrya, ale podle hcg v krvi těhotná jsem. Doktor mi dává ještě týden. Mohly by jste mi prosím poradit, zda mi může píchnout vyvolávačku nebo musím jít zase na revizi
, na kterou opravdu jít nechci. Ve špitále mě vždycky před zákrokem nechávají několik hodin a poslouchat plačící miminka, je ubíjející. Měla jste už některá z vás takovou zkušenost?
@Lentilkaaa83 Dvojcata jsou taky uz od porodky na UM a uz se z toho nezhroutím.. Kdyz to nejde, tak to nejde..
@Cerva11 je mi to líto. POtratila jsem 4× tak to znám. U mě píchnutí vyvolávačky nepomohlo, čípek prostě držel (bylo to po revizi co se nepovedla) a musela jsem na další. Každá ale reagujeme jinak. U nás je také společné oddělení s novorozenci. Byla jsi s přítelem na nějakých testech? U nás pomohlo až IVF s PGS - to je vyšetření chromozomů embryí před zavedením. I když nebyl problém otěhotnět, muselo se na to uměle. Držím moc palce ať vše dopadne co nejlépe a ať se brzy dočkáš
![]()
@Ginuš zatím jsem lítala na testy sama od hematologie, přes revmačku po imuno. Už na hematologii mi v lednu vyšlo, že mám antifosfolipidový syndrom, imuno v květnu potvrdilo. Do toho jsem otěhotněla, už dva roky jsem doktorům říkala, že měsíce, kdy mám možnost otěhotnět, je květen, červen a červenec. Ale nikdo mě prostě neposlouchá. Je strašný, že vše začínají řešit až když se něco stane. Do gennetu budu volat dneska, tak uvidíme, co nám povědí. Nebo počkám na pondělí, až se rozhodne zda bude doktor v těhu pokračovat nebo ho ukončí.
Mě totiž vloni doktor na pohotovosti říkal, že revizema můžou vznikat srůsty. Děkuju za podporu
, už dlouho tu čtu všechny diskuze a jen nechápu kolik ženských, holek mají problémy. Mám chuť se na všechny doktory, který mě posílají od čerta k ďáblu vykašlat, protože ve výsledku bude stejně, že neznají příčinu.
@Cerva11 vyvolávačka nepomůže, bohužel. Pokud jsi až tak proti revizi, existuje chemický potrat, je to pilulka, která by měla nastartovat krvácení nebo to nech na přírodě a za pár týdnů nebo dnů začneš spontánně krvácet.
Záleží, jak se cítíš. Ale upřímně si myslím, že nejlepší je fakt revize, a dnes už se přeci dělá šetrně. Sama jsem na ní byla (ale jen 1×) a žádný problémy nemám.
Držím palce, ať už se rozhodneš jakkoliv ![]()
@Cerva11 chjoo no je mi moc íto toho kolotoče co okolo toho je, je to o nervy a člověk pak nemá sílu bojovat
boj ale stojí za to, fakt je hodně holek kterým se povedlo donosit až několikáté miminko. Držím palce a dej vědět. Já byla v caru v Plzni a ty spolupracovali s Repromedou - kvůi PGS. Jinak bych miminko neměla
@Cerva11 Ahoj, já jsem teď relativně čerstvě po ZT. Čekali jsme 3 týdny od zjištění, jestli neodejde samo, dostala jsem i dvě vyvolávačky, ale nepomohlo to a stejně jsem skončila na revizi. Ale minule odešlo samo bez zásahu, takže bych tomu dala na tvém místě šanci klidně i pár týdnů
Ahoj holky moje. Jdu se s vami rozloucit, po dnesnim pracovnim dni mi zacina 3,5 tydenni dovolena a nevim jak sem budu chodit/jestli vubec. Moc to s PC nedavam kdyz mam volno…
Vsem ktere na me mysli chci podat posledni info: vcera KO v 10+4 u dr. Vse v poradku, miminko se hybalo a byl to uzasny pocit, mam super videa z ultrazvuku, udelal mi dokonce i 3D i kdyz bylo jeste brzy, ale chtel mi ukazat jak to funguje. Odebrali mi krev na choroby a ted 10 dni cekat a nezblaznit se. Nevim jak to dam. Snad uz mam spatne vybrane a ten uzasny tvorecek je zdravy.
vam preju krasny cas, ozvu se az budu moct.
![]()
@Soleil 11
užij si dovolenou
a odpočívej
!!Prcek je určitě zdravy, když už jste tak daleko.
Držím pěsti a neboj se, určitě budou výsledky na 1.
!!Pošli fotku miminka
![]()
@Soleil 11 Užij si dovolenou a odpočiň si!!! Drobeček je vpořádku a to je hlavní ![]()
@Soleil 11 jůů, moc gratuluju, za chvilku máš za sebou 1. trimestr
. A neboj se výsledků, oni sice říkají nějakou dlouhou lhůtu, ale pokud je něco špatně tak volají hned druhý den
.
Mě taky řekli, že pokud se do týdne neozvou, tak je to v pořádku. Ale já to nevydržela a další den tam zavolala, výsledky už samozřejmě měli
.
Užívej si dovolenou, hezky odpočívej a starej se o prcka v bříšku
![]()
Mojí přítelkyni je také už 38. Půl roku se snažíme o dítě a nejde to. Problém je, že na umělé oplodnění, na které přispěje pojišťovna, máme nárok jen do jejích 39 let. Podle vyšetření jsme oba zdraví a v tomto věku to prý může trvat dýl, tak přemýšlíme, že to asi nebudeme už pokoušet a půjdeme na umělé oplodnění. Je tu někdo, kdo se pokoušel o dítě ve 38 letech?
@Daniel007 38let mi jeste neni, ale ve vasem pripade bych na umele oplodneni sla hned. I kdyz pulrocni snazeni muze byt kratka doba, ja jsem otehotnela cca po roce.
At vam to dobre dopadne.
Holky tak mame malou na světě. Musela ven cs volila sem spinal.
Mala je krasna a spi jak sipkova ruzenka. Miluji ji ![]()
Holky ale co se mi stalo a nechci uz nikdy tento stav prožívat.
U spinalu me 2× pichla špatně, hrozna bolest mi projela pateri uz sem byla tak zoufala a chtela jim rict at na to kaslou a radci me uspi..pak zavolali zkuseneho lékaře ten to pichl hned napoprve a bez bolesti a slo se na vec.
Prubeh byl ok.Ale bohužel 2dny po cs me poskytla pospunkcni bolest hlavy i do patere sem na kapackach o malou se nemohu starat a je mi hrozně
.Nemam ji u sebe a furt bulim. Chybi mi a mam o ni hrozny strach..to je stav..
Proc zrovna ja musim timto prochazet:( tak sem se bala cs az sem si tohle asi privolala..
Mlicko se mi tvoří ale zatim malo tak malou dokrmuji svym pasterizovanym mlickem.
Sou tady sami mladí doktoři nemam v nich důvěru.
Tak me dny travim na kapacce s myslenkama na malou a brecim.
Holky vsechny vas zdravim a myslim na vas co mate u sebe sve poklady je to dar. Opatrujte se. ![]()