Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Žirafa 69 no právě, ale to už jsem říkala jednou a on si teď myslí, že stejně asi jen placám…Ale jako už bych to fakt měla rázně říct a případně dodržet. Ale s minimem by se asi těžko balilo atd.
Není třeba to vůbec říkat rázně, ale možná tak nějak odhodlaně a s úsměvem, aby mu to sakra tentokrát bylo jasný, zvl. pokud jsi to tak ještě neudělala. Prostě „jsem se rozhodla a je na Tobě, jak se rozhodneš“,tečka. A aby si nemyslel, že plácáš, tak právě jde o to dodržení svých slov, ale chápu, že s mimčem je to jiná liga.
Máš tedy - byť zatím teoreticky, už promyšlené, co bys udělala, kam bys šla..? Jestli máš tedy kam nebo čí je byt atd, podrobnosti teď nevím, jestli jsi právě tohle psala..
@Anonymní píše:
@arinecka zatím ticha domácnost a jak jsi psala, asi dlouho bude…ale když jsem byla pryč, tak psal a napsala jsem mu to, což není sice ono, ale aspoň se zas nehadame před malým… Takže budu dál naivně čekat na omluvu. No, tohle už jsem říkala, když se něco podobného stalo poprvé no a jsem s ním pořád 🙄. Takže se obávám, že si je docela jistý, což je pěkně na prd
A neni nahodou cholerik? Oni si udajne co rekli ve vzteku vubec nepamatuji…taky znam par lidi, kteri driv mluvi nez mysli, coz samo neni zadna omluva.
Ale narovinu, myslim, ze cekat od neho omluvu je docela blahovost respektive si ji vynucovat tichou domacnosti. To nebude vec, kterou bys jej „vytrestala“a prinutila, aby „litoval“. Pokud uz tohle nekdy probehlo, tak je otazka nakolik te respektuje a vubec bere ohledy. Ale tohle zjistis pokud to uz teda nevis, spis otevrenou a uprimnou debatou nez utekem z baraku. ![]()
@Sonarka píše:
Já zase poslední dobou na emiminu nesnáším, jak tady každá hned dotyčného chlapa vyhazuje..po jedný hádceJá nevím, beru to podle sebe, mám náročné zaměstnání ve smyslu nedostatku spánku a kdyby byl přítel doma a ještě mě pak ani v mém volnu nenechal vyspat, tak teda nevím…chápu, že ani na mateřské se toho moc nenaspí, no jenže většinou se to přes den nějak dá, že se ženská natáhne, což v práci určitě nehrozí a ne každý sedí celý den v kanclu a kope se do zadku. Já když se podívám zpětně na své dvě mateřské, tak i když to bylo zodpovědné a někdy náročné, ( když děti marodily ), byla to vesměs flákárna a pohoda a dítě zakladatelky 2,5 roků, už snad spí celou noc ne?
ja jsem taky psala, ze ten vyhazov je trochu unahleny…
ale ne kazda si muze pres den odpocinout
ja jsem se vzdycky tesila na pohodovy den do prace, kdyz jsem mela batolat.
@Žirafa 69 to právě nemám vůbec promyšlené, byt je jeho…já jsem měla taky byt, malý, takže z toho peníze mám, jenže zas kupovat jen tak byt, navíc by to stačilo na byt max.tak s jednou místností a to si se dvěma dětma moc neodkazu představit (je zas ale pravda, že syn spí pořád se mnou). No a platit nájem by se mi taky úplně nechtělo, to jsou hrozné pálky…teď na řodičáku bych na to ani neměla, to bych musela čerpat peníze z toho bytu, což je zase škoda…takže situace úplně na prd. I teoreticky
.
@Chytrak to asi úplně nee, ale nějaké výkyvy nálad občas má…že tvrdí, jak mě miluje a kdesi cosi a pak takovahle scéna (ale rozhodně to není na denním pořádku). No, to asi ne, bude rád, že je klid a nikdo,,neprudi", to je taky fakt 😀.
@Pudloslava tak on po jedné dovolené říkal, že už se těší do práce, protože to až taková dovolená nebyla 😀, to byl syn ještě menší
@nakreslenypanacek To nee, spíš je to na přeražení…dorazila mi SMS od něj z práce: od nového roku je povinné čipování psů…je jaksi splachovací
@Anonymní píše:
@nakreslenypanacek To nee, spíš je to na přeražení…dorazila mi SMS od něj z práce: od nového roku je povinné čipování psů…je jaksi splachovací
Jako že to máš zaplatit či co???
Žijete spolu, takže to stejně jsou Vaše společný prachy i pes.
Jinak fakt ignorant. ![]()
@Žirafa 69 to snad nee, jen prostě asi odvedl řeč jinam. A pak se teda omluvil, řekl promiň, ale…že se taky zlobí!
@Anonymní píše:
@Žirafa 69 to snad nee, jen prostě asi odvedl řeč jinam. A pak se teda omluvil, řekl promiň, ale…že se taky zlobí!
a vysvetlil proc se zlobi? co jsi mu provedla?
@Anonymní píše:
Takže se usmíříte skrz povinné čipování psa… ![]()
@My Melody píše:
Jezus, Tomkins, vzdyt to kricelo z tvych prispevku, jak jsi celej „schematickej“. Ty zeny nemilujes, ty je podrobujes cvicenim, jestli vyhovuji tvym kriteriim. A ony nemiluji tebe, ale ani trochu, teda dle toho, co pises. Naprosto spatnej vyber, to nemohlo dopadnout jinak.Pro tebe je vztah o tom, aby zena vyhovovala : ma dat- dal, ma dat- dala, ne o lasce…byl jsi nekdy silene zamilovanej, miloval jsi nejakou zenu tak, ze ti nevadi, ze neumi varit, anebo ja nevim co, protoze je to ONA, protoze je jaka je a ty na ni nic ani nechces menit, protoze je original a tva laska jde hloubeji, jak jsou takove koniny, jako dokonalej vzhled, vareni, cista lednicka?… Miloval jsi tak, ze i negativa ti prijdou na te zene sarmatni, protoze jsou jeji soucasti?
Uz jenom to, jak jsi se o zenach vyjadroval v jinych diskuzich, pamatuju si vsechna ty cliche, aby varila, aby polykala, smarja aby polykala, tohle kdyz pronese nejakej chlap, tak ho to automaticky hodi do kategorie hnupu, tragedu a tajtrliku.
(prosim nebrat osobne, ale s nadsazkou)
A pak, cim mas vic za sebou nestastnych vztahu, tim vic budes zhrzenej, frustrovanej, zaptrklej, tim vic budes na zeny uplatnovat priblble stereotypy a cliche, a tim vic budes pro zajimave a krasne ( slovo krasne nemysleno jenom ve fyzicke rovine) ktere by te mohli teoreticky milovat, nezajimavej, nevyditelnej, tuctovej, nepritazlivej, zapsklej tajtrlik.
Prosim, kdybys me realne slysel, tak by jsi vnimal laskavy ton, co ti rikam, neni mysleno spatne, ja nevim jestli ti to pomuze, mozna ne, je dost mozne, ze vubec netusis, o cem pisu, ale napsala jsem to otevrene, protoze te tady vidim uz trapit se nejakou dobu a vidim, jakou tendenci jedes ve vztahu k zenam a pokud nechces skoncit tak, ze budes v duchodu vypisovat stereotypni, mizogynske cliche na emimino, pak je nacase se zastavit a zacat resit sebe. Protoze spatnej vyber jde omluvit nekdy na zacatku, ale pokud si clovek opakovane, porad dokola spatne vybira, pak je chyba v nem a tady opravdu plati " svuj k svemu" : hnup ke hnupce, princ k princezne.
Ne tvem miste bych vyhledala opet najekeho dobreho psychologa a zacala na sobe pracovat, to dela spousta lidi, kdyz se chteji v zivote nekam posunout. Myslim to vsechno, co jsem ti napsala, v dobrem
@Venetia no že se nevyspal a já po něm chtěla, aby šel se psem…ale samozřejmě začal vyčítat i jiné věci
@Žirafa 69 no právě, ale to už jsem říkala jednou a on si teď myslí, že stejně asi jen placám…Ale jako už bych to fakt měla rázně říct a případně dodržet. Ale s minimem by se asi těžko balilo atd.