Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tomkins jo, tak mu asi přeskočilo…je to asi blázen. Fakt, normálně se nehadame, teda teď jsme se dlouho nepohadali, neříkám, že nikdy předtím, ale teď to bylo prostě po dlouhé době a stalo se jen to, co jsem uvedla, tak vážně nevím…
A co jsem mohla udělat jinak? Mohla…mohla jsem psa nechat u rodičů, když jsem nevěděla, jak mi bude, jak se to bude vyvíjet a když by se měl teda starat o malého a já bych ležela. No, to se nekoná, nelezim…sice se psem teda už došel 2×, ale jinak dela, jakoby nic. Spolu se teda nebavíme, věnuje se malému. Nebo jsem taky mohla se psem ráno dojít, ale přijde mi to postavené na hlavu, abych já (spocena), lezla ven, ještě když leje, jak z konve. Kdyby mi už bylo dobře, bylo by to něco jiného… Samozřejmě
@Anonymní píše:
@free333 to je pravda! Maminka mu dělala full servis. Jinak máme stejně mladou babičku (mojí mamku) teď je jí 47, babičkou se stala v 45. A taky si malého hodně brává.
No a jsme doma. ![]()
Jinak nechápu kecy ohledně psa - byl už tu před tím, kolik lidí má psa, a jako by se ho měli snad lidi zbavovat jen proto, že se jim narodí děti
Prostě měl nějakou běhavku či co, to je toho, to se stává i lidem. Tečka.
A Ty že ses už nějakého 2,5 roku pořádně nevyspala a byla jsi marod není (!) v žádném případě důvod chodit kolem nej po špičkách, natož aby bylo přípustné kvůli jednomu nevyspání a že se sešlo pár maličkostí, něco takového
vypustit z pusy! Čekala bych tedy na omluvu, a příště ať si vezme volno, když má doma ženu marodnou, co se stará o dítě a ještě je navíc těhotná, propána.
@Anonymní píše:
@free333 to je pravda! Maminka mu dělala full servis. Jinak máme stejně mladou babičku (mojí mamku) teď je jí 47, babičkou se stala v 45. A taky si malého hodně brává.
tak pozor, aby jí nepřefik ![]()
@Žirafa 69 přesně to jsem říkala! Že si prostě příště vezme ošetřování a bude to… A nebudu muset k rodičům. Na omluvu taky čekám, nemám potřebu se s ním bavit…
@pohledzdruhestrany
to nee, ale je fakt, že se mu starší paní líbí…
![]()
Teda libily!
tvrdil
@Anonymní píše:
@Tomkins jo, tak mu asi přeskočilo…je to asi blázen. Fakt, normálně se nehadame, teda teď jsme se dlouho nepohadali, neříkám, že nikdy předtím, ale teď to bylo prostě po dlouhé době a stalo se jen to, co jsem uvedla, tak vážně nevím…
A co jsem mohla udělat jinak? Mohla…mohla jsem psa nechat u rodičů, když jsem nevěděla, jak mi bude, jak se to bude vyvíjet a když by se měl teda starat o malého a já bych ležela. No, to se nekoná, nelezim…sice se psem teda už došel 2×, ale jinak dela, jakoby nic. Spolu se teda nebavíme, věnuje se malému. Nebo jsem taky mohla se psem ráno dojít, ale přijde mi to postavené na hlavu, abych já (spocena), lezla ven, ještě když leje, jak z konve. Kdyby mi už bylo dobře, bylo by to něco jiného… Samozřejmě
Teď nevím, jestli to chápu správně, že ses odjela vyležet na týden k rodičům a on zůstal doma se synem a se psem?
@Tomkins chápeš to přesně obráceně. Měla jsem psa i kluka s sebou a nebyl to týden, ale 3 dny…pak jsme přijeli a se psem šel teda ve čt a v pátek
@Anonymní píše:
@Tomkins chápeš to přesně obráceně. Měla jsem psa i kluka s sebou a nebyl to týden, ale 3 dny…pak jsme přijeli a se psem šel teda ve čt a v pátek
Nečetla jsem komenty, ale máš se rozvést.
@Tomkins píše:píšu jen to , s čím mám zkušenost , péče o psa , která zustala zřejmě kvuli nemoci zakladatelky na něm k tomu výlevu mohla samozřejmě přispět .
Pokud by to bylo tak, že si psa přivedla zakladatelka, její přítel byl už od začátku proti a odmítal ho, ale ona ho ubezpečovala, že se o psa bude starat výhradně ona a nakonec ho postavila před rozhodnutí „buď já se psem, nebo nikdo“… A teď, když zakladatelka odjela na týden k rodičům, tak si ho nevzala s sebou a chlap s nim musel courat po nocích… Pak by to jako spouštěč hádky dávalo trochu smysl. Ale to co píšeš ty, ne.
@Tomkins píše:vyhazovat těhotnou partnerku z bytu je prostě neakceptovatelné, reflexe nereflexe
Nejde o to, co řekl. Když na mě vyjede ženská kvůli tomu, že jsem neuklidil talíř do myčky, taky to není kvůli tomu talíři. To je jen spouštěč.Prvním krokem by měla být sebereflexe. A u tebe žádnou nevidím.
@free333 píše:obzvlašt pokud to jsou trochu cholerici co mjí krátkou startovací dráhu , si kolikrát nevidí do huby a za chvíli o tom neví ..za to jejich protějšek ano
Tak to je dobře, hlavně že jsou úspory, hned je všechno jednodušší, kdyby k něčemu případně došlo…![]()
Bohužel u těch chlapů nikdo nevíme dopředu, kam se to časem vyvine a je pravda, že kolikrát si to i ti chlapi všechno představovali jinak, pak stačí málo sexu nebo že se nevyspí a problém je na světě.
Myslím, že původ bude i ve výchově jeho matky, zřejmě se kolem synáčka příliš skákalo…
@free333 píše:
Jsem ráda, že to někdo vidí stejně…![]()
Všimla jsem si, že to je častá rada tady v diskusích, mladí se poškorpí, rozplynou se růžové obláčky zamilovanosti a častá rada bývá, okamžitě si sbalte své dva kufry a rychle, opravdu rychle prvním spojem k rodičům…
![]()
A já z pozice rodičů se vždycky upřímně vyděsím a tajně doufám, že se toho nedožiju…
A to ted tu mám zase vnučku na víkend, ráda přispěju finančně, ale chci už mít v těch 45 klid a nechci dělat mladým rozhodčího ve sporech a ani nechce pravidelně přestavovat byt dle toho, kdo se bude právě nastěhovávat a vystěhovávat zpět, až partnerské chmury zase pominou a budou lítat![]()
![]()
…
obzvlast, když ta výborná rada je postavená na neznalosti bytových poměru rodiču…už vidím, jak se mi stěhují rozhádání synačkové co utekli z domova
Tady zjevně funguje představa, že všichni rodiče žijí ve velkých domech, kam se může v připadě problémů prchnout
@Pudloslava píše:
Kvuli jedne hadce tolik lidi doporucuje odchod?
když tě partner vyhazuje z domu?
@Anonymní píše:
Tak to jsme doma… ![]()
Bohužel maminky si neuvědomují, když si synáčky rozmazlí, že jim tím dělají mědvědí službu a že pak synáčkové budou mít problémy v partnerském životě… ![]()
A i věřím tomu, že dokud bylo všechno o. k., on byl na prvním místě, tak byl v pohodě a problém se projeví až v nějaké krizové situaci - např. ted nemocná partnerka, těhotná, nemá na něj tolik času, je unavená atd.
A jestli je cholerik - to je můj tatínek - tak při svém nezvládání situace všechny kolem seřve, povyhazuje z domu atd. a za hodinu o tom neví a pro ně to je uzavřené… ![]()
Je tedy dobré, že se jel uklidnit a vrátil se, horší by bylo, kdyby rozmlátil nábytek anebo odjel do bordelu… ![]()
@Tomkins píše:
Teď nevím, jestli to chápu správně, že ses odjela vyležet na týden k rodičům a on zůstal doma se synem a se psem?
A ted si představ, že jsou situace, kdy má těhotná nařízeno v těhotenství jen ležet a chlap se musí postarat o děti, psy, domácnost.
Prostě tyhle věci se stávají a vyzrálý chlap se postará, ovšem někteří se tomu diví, že…
I kdyby se měl chlap postarat ten týden o dítě a psa, tak by ho snad neubylo - ještě by se mělo připsat SVOJE dítě a SVÉHO psa, Ty to píšeš, jak kdyby mu zakl. hodila na krk nějaké cizí… ![]()
@free333 to je pravda! Maminka mu dělala full servis. Jinak máme stejně mladou babičku (mojí mamku) teď je jí 47, babičkou se stala v 45
. A taky si malého hodně brává.