Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pudloslava píše:
Kvuli jedne hadce tolik lidi doporucuje odchod?
My se doma umime postekat, kdyz se pohadame, tak ani jeden nevydrzime dlouho byt nafoukli. K situaci teda rekneme oba sve, vyrikane si nejasnost a je klid po bouri.
Ale vyjadreni bez pryc, uz te tady nechci. Tak to by se mi dotklo hodne. A to jsem splachovaci. To je ponizujici, kdyz partner vyhazuje partnerku.
@Anonymní píše:
@free333 no, dělá jakoby nic…chová se zas úplně normálně, ale já to jen tak nepřejdu, nemůžu
Ano, měl by se omluvit…
A co mu říct, že Ti to ublížilo, ranilo, když se takhle k Tobě chová, obzvlášt když jsi těhotná? Že vyhazovat druhého jen tak kvůli ničemu z bytu není normální? ![]()
@free333 píše:
A ted si představ, že jsou situace, kdy má těhotná nařízeno v těhotenství jen ležet a chlap se musí postarat o děti, psy, domácnost.
Prostě tyhle věci se stávají a vyzrálý chlap se postará, ovšem někteří se tomu diví, že…I kdyby se měl chlap postarat ten týden o dítě a psa, tak by ho snad neubylo - ještě by se mělo připsat SVOJE dítě a SVÉHO psa, Ty to píšeš, jak kdyby mu zakl. hodila na krk nějaké cizí…
Já se jen ujišťoval, jestli jsem to pochopil správně. To jenom ty v tom hned vidíš výčitku.
Zakladatelko, rozejdi se. Tvůj přítel je rozmazlenej mamánek. Nechápu, žes to neodhalila ještě před prvním dítětem, nebo alespoň před tím, než jste si zadělali na dítě druhé. Skrýval to několik let, ale teď, když měl váš pes s*ačku, tak konečně pravda vyšla najevo. Je dobře, žes to odhalila teď, po čtyřech? letech vztahu. Představ si, že by ten váš pes průjem neměl a ty bys na to přišla třeba až po deseti letech! Co bys dělala pak?
@Venetia píše:
Spíš bych to viděla na naštvanost, že si zakladatelka dovolila být nemocná, jít k rodičům se vylezet.. takoví chlapi bohužel jsou.
Místo, aby se vylezžela v klidu doma a on by se o všechno postaral, jak se na partnera sluší a patří.
@Tomkins píše:
Pokud by to bylo tak, že si psa přivedla zakladatelka, její přítel byl už od začátku proti a odmítal ho, ale ona ho ubezpečovala, že se o psa bude starat výhradně ona a nakonec ho postavila před rozhodnutí „buď já se psem, nebo nikdo“… A teď, když zakladatelka odjela na týden k rodičům, tak si ho nevzala s sebou a chlap s nim musel courat po nocích… Pak by to jako spouštěč hádky dávalo trochu smysl. Ale to co píšeš ty, ne.
Ale dává.
@Anonymní píše:
@Tomkins no ale co teda radis? Mám hledat chybu jako u sebe?
Tu chybu přece znáš. Dovolila sis být nemocná ![]()
@Žirafa 69 píše:
No a jsme doma.
Jinak nechápu kecy ohledně psa - byl už tu před tím, kolik lidí má psa, a jako by se ho měli snad lidi zbavovat jen proto, že se jim narodí dětiProstě měl nějakou běhavku či co, to je toho, to se stává i lidem. Tečka.
A Ty že ses už nějakého 2,5 roku pořádně nevyspala a byla jsi marod není (!) v žádném případě důvod chodit kolem nej po špičkách, natož aby bylo přípustné kvůli jednomu nevyspání a že se sešlo pár maličkostí, něco takovéhovypustit z pusy! Čekala bych tedy na omluvu, a příště ať si vezme volno, když má doma ženu marodnou, co se stará o dítě a ještě je navíc těhotná, propána.
Přesně tak.
@Tomkins Ano fungovat i v nemoci a nedovolit si neco chtit po partnerovi…
@Tomkins píše:
Já se jen ujišťoval, jestli jsem to pochopil správně. To jenom ty v tom hned vidíš výčitku.Zakladatelko, rozejdi se. Tvůj přítel je rozmazlenej mamánek. Nechápu, žes to neodhalila ještě před prvním dítětem, nebo alespoň před tím, než jste si zadělali na dítě druhé. Skrýval to několik let, ale teď, když měl váš pes s*ačku, tak konečně pravda vyšla najevo. Je dobře, žes to odhalila teď, po čtyřech? letech vztahu. Představ si, že by ten váš pes průjem neměl a ty bys na to přišla třeba až po deseti letech! Co bys dělala pak?
Jsi to ty, co máš problém najít trvalou partnerku? Už asi chápu proč.
@KimL píše:
Proč si tohle ženské děláte??? To, že jsi na mateřské, neznamená, že jsi najednou služka. Nebo až půjdete do práce, tak jako on se změní a bude taky doma něco dělat? Snad je automatický, že když je jeden nemocný, tak se stará ten druhý - o všechno! A nemocný jenom odpočívá.
Nedělejte si to samy. Nemějte pocit, že musíte něco „zvládat“ nebo že vás dokonce někdo ocení, že dřete jako kůň a když jeden ze 150 úkolů nezvládnete, tak jste hrozné. A kecy o vydělávání jsou největší hloupost. Jó, kdyby vydělával 100k měsíčně, tak ať doma nic nedělá, ale hezky zaplatí uklízečku, chůvu atd., protože proč by to měla dělat ta ženská. Chlap aby si odmakal 8-12 h 5× v týdnu a baba aby jela jak šroub 24/7.
Hele vis, kdyz uz to takhle racionalizujes a hledas pro zenskou nejvyhodnejsi pozici. Tak si uvedom taky pozici chlapa a co je nejvyhodnejsi pro nej.
Pro chlapa by bylo jednodussi, kdyby zenska pracovala, mela svuj prijem, zadny starosti s deckama, rodinou, zadny vydaje, stresy, prescasy aby zas bylo na dovcu pro rodinu a krouzky a plno blbosti co decka potrebujou… Ale to by se vam nelibilo, co? Ono kdyz od chlapa neco chcete, tu obet, ze pro vas musi makat, tak to chce i neco nabidnout. A to ze mu „date“ dite, jak casto rikate neni uplne zrovna ono. ![]()
@Jaholos Chlap musi makat pro svuj dobry pocit ne? Chce deti tak at se panacek postara finančně…Takhle to prostě chodi.
@Annabela11 píše:
@Jaholos Chlap musi makat pro svuj dobry pocit ne? Chce deti tak at se panacek postara finančně…Takhle to prostě chodi.
No vidis, ale ono to takhle chodit vubec nemusi.
Vy povazujete plno veci od chlapa za samozrejmost, ale samy resite kazdou blbost a ze chlapek po vas taky neco chce.
S dnesni moderni zenou jsou strasne nevyhodny „obchody“. Protoze vy at uz vedome ci podvedome povazujete za svuj prinos do partnerstvi jen sve pohlavi. To ze jste zena ma muzi jako stacit.
A ted at na vas maka. ![]()
@Jaholos Kdyz si chlap zalozi rodinu tak mu preci musi být jasné ze bude pracovat a pracovat. A tomu kteremu to jasne neni je neco hodně špatně a zena mu to musi radne vysvetlit. ![]()
@free333 no, dělá jakoby nic…chová se zas úplně normálně, ale já to jen tak nepřejdu, nemůžu