Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mám dotaz na majitelky náramku Pandora.
Kupovala jsme dceři klasický stříbrný a překvapilo mě, že v obchodě tvrdili, že používáním jakoby změkne a trochu se ještě vytáhne. Je to pravda?
@ivašot. Ano, je to pravda. Když je nový, tak drží pevně tvar a já ho nosim cca půl roku a už mi změkl. Já jsem teda za to ráda, protože jak byl „tvrdý“, tak to bylo takové nepříjemné na ruce a vytáhnout se může taky. Proto se doporučuje na něho nejdřív koupit 2 klipy, které tomu vytáhnutí zabrání, protože kdyby si na něm měla jen korálky bez klipů, tak se může vytáhnout až o 1cm
.
@barca93 Dík. Já ho mám právě pro dceru k vánocům, tak se mi nechce jí ho dávat zkoušet, ať má aspoň trochu překvapení. Klipy mám, ale trochu vytáhnout a povolit by určitě snesl. Takhle je to takové nepoddajné ![]()
@ivašot. Tak on změkne i s klipama…ty sloužej hlavně k tomu, aby se nevytáhl
. Jinak se teda doporučuje kupovat náramek o 2 cm větší než je obvod zápěstí a je lepší to vyzkoušet, ale když nebude nošenej, tak ho pak můžeš v Pandoře vyměnit, kdyby byl malej.
@barca93 Já v katalogu dokonce vyčetla, že se má kupovat o 2,5 cm větší. Holce jsem naměřila 14,5 a kupovala 17 cm dlouhý, tak snad to bude OK. O té výměně vím, jen bych se tomu ráda vyhla. Dcera se na něj těší a kdyby jí to pod stromkem nebylo, tak to bude zklamání. Dík ![]()
Ahoj holky,
přidám se s dotazem. Chtěla bych náramek od ježíška, ten měkej, nebo jak to popsat ne ten pevnej. A slyšela jsem že prý se láme. To mi přijde jako drb, beru to z ohledu ceny a značky, to snad nejsou šmejdy ne?
Díky za reakce ![]()
@majka 4 ahoj, to jsem nikde neslyšela. Já mam náramek půl roku a jsem moc spokojená.
@majka 4 píše:
Ahoj holky,
přidám se s dotazem. Chtěla bych náramek od ježíška, ten měkej, nebo jak to popsat ne ten pevnej. A slyšela jsem že prý se láme. To mi přijde jako drb, beru to z ohledu ceny a značky, to snad nejsou šmejdy ne?
Díky za reakce
Když ho skřípneš, pochopitelně se může zlomit. Stejně jako jakýkoli jiný řetízek tohoto typu - ale pri běžném používání a nošení se ti to nestane.
Dcera ho dostane taky, já uvažuji o stříbrném i pro sebe (mám kožený splétaný).
@scentini dík moc, a máš taky ten co chci?
a ještě hloupá otázka, ale přece, sundaváš ho na noc, do sprchy apod.?
@majka 4 Sundávám jen do bazénu a do sprchy (kvůli kůži), stříbrný sundávat nebudu, snad jen možná do bazénu.
@majka 4 mam stříbrný teď už se 7 přívěsky. Nesundavam vůbec, mě nejde rozepnout. Jsem asi nešikovná. ![]()
@scentini super díky, přesně takovou druhou kůži bych chtěla
![]()
@ivašot. Me se vytahl hodne. Kupovany byl skoro presne na rukku, jen asi 1,5 cm navic. Ted je skoro plny a planda mi.
Ja ho sundavam hned jak prijdu domu, mam ho skoro plny a to uz je pekna vaha ![]()