Tchýně - do všeho nám mluví...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
4.8.11 13:15

Zakladatelka

Foxinka píše:
Konečně jsem našla někoho, kdo má stejně blbou tchýni. Má to k nám cca 10 min a od porodu tu byla denně od 10h do 18h než jsem se z toho zhroutila a řekla, že si její náštěvy nepřeji. No, urazila se ale trvalo jí to jen 1 den. Od té doby mi kecá do všeho, poučuje mě, vykládá co mám a co nemám dělat, malou pořád chová, nechce ji dát z ruky a když už ji začnou bolet ruce, tak ji dá někomu dalšímu, aby se chovala…přece nebude ležet na dece na zemi…oprvadu všechno musí být podle ní, mě absolutně nerespektuje, k malé se chová jako kdyby to byla její dcera, vykládá jí blbosti, že spdala z nebíčka a že u babičky je nejlépe…když s ní byla na procházce s kočárkem na jaře, neustále jí vyslíkala, protože měla teplé ruce a vytahovala z kočárku. Vlastně ona vždy kočárek vezla jen vedle sebe a malou v náručí…a když jsem stanovila pravidla nebo mantinely, byla jsem špatná matka, co jí nechce malou půjčit…a to se nebudu zmiňovat o reakcích, když jsem nechala malou naočkovat, když jsem šla k mojí mamce…ale to by bylo na moc dlouho…
Přeji ti moc, aby sis už v začátku stanovila určité chování a abys měla pevné nervy. Dělej si vše podle sebe a nenechej si do věci kecat. :hug:

tak na procházky už se taky děsně těší. Nejhorší je, že jí prostě nedůvěřuji a že se mi moc nechce jí dávat miminko. Ze začátku vůbec. A pak nevim prostě, jak to budu řešit. Partner ji řekl, že co se týče rad a výchovy, svoji šanci měla už za mlada :-D tak teďka ať to nechá na nás …
Už jsme řekli, že bychom se chtěli přestěhovat časem mimo náš region. Úplně se zalekla, hlavně jako proto, že kdo se o ni za 5 let bude prej starat. Protože počítá, že když ona se postala o syna jak byl malý, tak že my jí to vrátíme. Řekla jsem jí, ať se na mě nezlobí, ale že prostě budeme mít dítě, časem asi i druhé a já se nebudu o ní starat, navíc vim, jaké má móresy … Řekla sem, že ji raděj zaplatim pečovatelku, a samozřejmě jsem byla nejhorší. přitom je to 5Oletá zdravá ženská. :zed:
Závidět se nemá, ale vy co máte pohodový vztahy s tchýněma, tak se máte …

• Upravit
Anonymní
4.8.11 13:21

Zakladatelka

eseta píše:
můj článek by to mohl být taky. Pro mě skončila už dávno,chová se jako kráva a je to kráva.Bohužel nic dobrého o ní říct nemůžu.Její chování je stejné jako v nadpisu a to bohužel nejen ke mě,ale i k vlastnímu synovi a všem v okolí. Naposledy sem si to potvrdila tím, že když jsme se po 9letech známosti vzali tak přišla a řekla:když už je TO teda v rodině tak mi tykej..říkej mi třeba mami… což se mě dotklo,že mě nazývá TO a řekla jí, že tykám jen lidem ke kterým mám vztaha a že maminku mám jen jednu a nikomu jinýmu tak říkat nebudu.
Bydlí cirka tak 10min chůzí od nás a ze začátku chodila neohlášeně na návštěvy třeba v 9 večer.Prohlídla nám celý barák se slovy,já se u vás projdu a podívám ,nakonec řekla že to tam máme vybydlený,kde jako máme skříně,že nám přeci dvě (pzn.vestavěné 6m skříně) nemůžou stačit (pro dva) ,že nemáme žádný serepetičky,který ona miluje atd, tak už jsem to nevydržela a nastavila tvrdá pravidla. Jedno z nich je,že si nepřeju aby k nám chodila a že když budu chtít aby přišla,tak jí pozvu.
Na krávy se musí tvrdě,u mě to funguje.Nestýkám se s ní a když už to musí být,neberu si servítky. :mrgreen:

To znám, to znám … My bydlíme v bytě po příbuzném z partnerovy strany, kde zůstalo po jeho odchodu všechno zařízení - musim podotknout, že několik desetiletí staré a já se toho začla zbavovat. Teďka to tu taky máme vybydlený :-D jen proto, že tu nemám tmavou obývákovou stěnu jako kráva plnou růžovýho porcelánu. Ze zařízení bytu usuzuje, že taky nemáme moc peněz, což nechápu, protože se máme vcelku dobře … ono to asi bude všude podobný :twisted:

• Upravit
Anonymní
4.8.11 13:23

Nejsi v tom sama. Moje tchýně je dost podobná. Už teď ví, že budu špatná matka, protože mám jiné názory na přebalování, příkrmy apod.
Nejhorší je, že se chvíli snaží, několikrát mi zopakuje, že to bude jen na mně, protože já budu máma, ale vzápětí mi řekne, že to tak dělat nemůžu, protože to je špatné.
Když se nás na začátku ptala na jméno, tak jsme jí odpověděli a ona prohlásila, že pro holku máme hnusné jméno, tak to musí být jedině kluk. Protože holčičce by tak stejně nikdo neříkal. Od té doby nás častuje jmény pro kluka a nemůže pochopit, že už máme i jméno pro kluka (taky se jí nelíbí).
Nejvíc se děsím toho, že po porodu přijede pomoct. Musela jsem to navrhnout sama, protože moje mamka bydlí hned vedle a bude pomáhat, tak by to bylo nespravedlivé. Už tak jsme si vyslechli, že je nespravedlivé, že se o miminku dozvěděla pozdě (byla hned druhá!!!).
Moje tchýně dceru má, ale my čekáme její první vnouče, tak to prožívá. Snažím se to pochopit, ale někdy to je prostě těžké.
Ale abych na ni jen neházela špínu, výběr věcí nechává zatím jen na mně a manželovi. Dokonce nám finančně přispěla na postýlku.
Držím palce, abys to zvládla. :hug: Nejsi v tom sama.

• Upravit
16939
4.8.11 13:28

Já prostě nemám vkus jako ona.Mít všude skříne plný bordelu,samé porcelánové a bůh ví jaké sráče,plný stěný debilních obrázků,který by svedlo namalovat malý dítě. :mrgreen: Mám ráda dřevo a tak jsme si barák zařídili tak jak se nám líbí.
Barák jsme si postavili na hypotéku, ale to ona nevidí.Máme barák a tím sme asi něco víc. :dance:

• načítám...
5052
4.8.11 13:28

Jak bych to napsala sama. Unás teda manžel své rodiče miluje až za hrob. Já se s nima moc nestýkám .Ikdyž co se narodil tak byl v týdenních jeslích, týdenní školce pak musel na intr až do Brna, vojna a domů se vrátil jako dospělej a čekal ho podnájem. No hold byl dle tchýně manžel omyl. A několikrát prohlásila takže ty to neuděláš (něco příklad) - ta koupel co jsem si s tebou v těhotenství dávala mněla být teplejší neměl jsi se narodit 8-o. Mněla jsem si dát o skleničku vína víc… Jde o to,že je nemůže v pracovní době odvést z Prahy do Ostravy :pocitac: . Po manželovi dokonce chtěla, aby mi vzal moje papíry od mého bytu nabytý před manželstvím a schoval u ní co kydyb jsme vyhořeli 8-o . Musel mít taky dceru jinak k nim nesměl. Má ještě mlatšího bráchu to je něco jiného ten byl chtěný :pocitac: nepracuje a oni ho z důchodu živí je mu 35 to je v pořádku. Moje tchýně je KRÁVA a jsem ráda, že mojí dceru nechce. Není totiž podle tabulek to myslím vážně. Chodit začala až ve dvou letech a to je dle tchýně zmetek přírody… jak to píšu brečím :cry: Dceru máme přes IVF z Pronatalu Praha a dle tchýně jsem mněla jít k Apolináři takže zase špatně. Já se sní nestýkám a nedovoluju, aby manžel malou vodil za ní jestli jí chce vidět tak at přijde k nám byla u nás za 2,5 roku 2× naštěstí. Malé ani nekoupí nic k narozenimám jen napíše a zavolá co chce ona, tchán a švagr. Dokonce má tu držost chodit za mašima a žádat o peníze. Manžela miluju a on nemůže za rodinu co má. Své rodiče přesto miluje a já mu to neberu, když nám to nijak neublíží.

• načítám...
Anonymní
4.8.11 13:37

Blanka S ****

jejda to je strašný. Říkat o miminku/dítěti zmetek přírody. Každé miminko se vyvíjí jinak, hlavně, že je zdravé …
U nás zase tchýně řiká partnerovi škaredě, a že je to zmetek a celý její bývalý manžel (on ji nechal a asi i dobře udělal).
Taky nám řekla, když jsme zrovna neměli čas něco pro ni udělat: „Však ono se vám to vrátí na tom vašem miminku.“ Tím u mě skončila úplně. :roll:

• Upravit
486
4.8.11 13:44

No tady už jsme přišli na to jak vznikla tchýně tchoř a svině(pardon ale tak to cítím)moje tchýně se v leč čem podobá těm vašim jen se ještě vrací do puberty takže když mi mojí 3,5leté a 11měs.malýmu kouří v edle nich rostu a manža ji vynadá,pak si vezme malou na odpoledne vrátí mi jí s úpalem a vrchol všeho když jí vykládá že v brumíkovi jsou vitamíny a má je dát i bráškovi :cert: pak přijede kolem 17.00 malej chodí v 20.00spát a dělá tady s něma blbosti a třepe s něma pořád ho posazovala a teď sem jí chytla jak ho „učí“chodít za ruce nohy se mu podlamujou a břicho ven neudržela jsem se vyhodila jí a řekla že až přijde k rozumu ať přijde že jí ústupky dělat nehodlám a mám klíííd

• načítám...
5052
4.8.11 13:50

Ať nehážem jen špatné. Moje sestra našla druhou mámu a tátu.Tak skvělou tchýni ani jednou by tohle slovo moje sestra oní neřekla je to máma. Naši to mněli taky super máma ani táta nikdy neřekli o jedné nebo o druhé něco špatného prostě pohoda.Máma říkala, že se jim nikdo do rodiny nemontoval. Jen já v rodině musela vyfasovat takovou ropuchu :mrgreen:. Na manželovi je to vidět, že ho to moc trápí. Nemluvíme o tom ,je to téma vždy na velkou hádku co nic nevyřeší a moc ublíží.

• načítám...
1318
4.8.11 13:54

Ahojky anonymní,nechceš se přidat do naší skupiny „Tchýně a vše kolem nich?“
Jinak teda promiň,ale Tvá tchýně je opravdu kravka a to jsem jí ještě možná urazila (tu krávu)

• načítám...
5077
4.8.11 14:06

No holky, ta moje je schopná telefonovat všem manželovým příbuzným jak jsem zlá, když s ní v nečem nesouhlasím nebo něco slušně odmítnu. Když jsem začala přikrmovat, tak děti nechtěli. Ona volala celé rodině, jak to dělám blbě a pak dokonce nějakým doktorům, aby mi s hrdostí v hlase oznámila, že mám jídlo přisolit a přisladit a že to teda budou. Jupíí, to byl nápad. Kráva.
Jo a ještě aby toho nebylo málo, tak chlastá. Po celém domě má poschovávané flašky a chodí od rána do večera rádoby tajně upíjet. myslí si, že nikdo nic neví a ví všichni. A ona ze sebe dělá dámu na úrovni. Sakra, to jsem se zase na.rala a to tam máme jet na víkend, tak nervuji už týden, co zase vymyslí.

• načítám...
Anonymní
4.8.11 14:08

ahoj zakladatelko,boj s tchyni mam taky,hlavne po narozeni dcery-jediny v rodine…po tom,kdyz me tady v nepritomnosti hrabala ve vecech,jsem ukoncila vztah.a kdybych nepotrebovala hlidani,neozvu se nikdy.rekla jsem ji,ze pokud chce malou hlidat,bude respektovat mou vychovu…a snazi se,teda obcas ji mam chut poslat nekam,ale jsou horsi tchyne co nemaj o vnouce zajem.bydli 10min od nas.mam vypinani zvonku,neotviram,nejsem doma,nastevujeme se jen u ni doma-aby jsme mohly vypadnout podle nas.na malou pletla nesnesitelny hadry,darky ktery se mi nelibi davam kamaradkam,hadry to samy-ikdyz vysvetlim,ze nepotrebuje danou vec,vecpe mi ji,malou naucila list do spajzu a cucat tam cukr-po moji hadce,ze tohle teda neee-zacala misto cukru davat sul,necha se od dcery mlatit vareckou a hazet po sobe kameny-a pak se divi,kdyz mala dostane,kdyz ostatnim ublizi…mam ale oporu v priteli a to je hodne dulezity.nenech si tohle obdobi i to narozeni cimkoli deptat,jsi bajecna tehule a jeste bajecnejsi mama!!!!!!!!!!!!!stav si pravidla,rekni ji,ze az budes v porodce,tak az budes mit chut a silu ji videt,zavolas…u me malou nehlidala do 9mesicu NIKDY SAMA.DRZ SE!!!

• Upravit
Anonymní
4.8.11 14:18
Laaja píše:
No holky, ta moje je schopná telefonovat všem manželovým příbuzným jak jsem zlá, když s ní v nečem nesouhlasím nebo něco slušně odmítnu. Když jsem začala přikrmovat, tak děti nechtěli. Ona volala celé rodině, jak to dělám blbě a pak dokonce nějakým doktorům, aby mi s hrdostí v hlase oznámila, že mám jídlo přisolit a přisladit a že to teda budou. Jupíí, to byl nápad. Kráva.
Jo a ještě aby toho nebylo málo, tak chlastá. Po celém domě má poschovávané flašky a chodí od rána do večera rádoby tajně upíjet. myslí si, že nikdo nic neví a ví všichni. A ona ze sebe dělá dámu na úrovni. Sakra, to jsem se zase na.rala a to tam máme jet na víkend, tak nervuji už týden, co zase vymyslí.

U nás místo alkoholu se dopuje práškama … ale výjde to nastejno … Nejhorší je, že vše řeší lékama, proto se i bojím miminko dávat, aby mu nic necpala. Začne to panadolem a … Teďka ty návštěvy už neprobíhají pravidelně, což je dobře. Ale věřím, že jsi vytočená, já jsem vždycky taky… Mě zase nabídla, že mi zjistí po známých, kde je nejlepší plavání pro miminka v našem městě. Jako sorry, ale to zjistím sama i na inernetu. Už vidím, jak obvolává svou rodinu, kde majuí děti a ptá se na plavání, a já budu vypadat jak husa. :roll:

• Upravit
4.8.11 14:24

Na moju svokru plati „doktorka povedala“. Pretoze babicka chcela davat malej rohlik uz v troch mesiacoch (doktorka vsetko zakazala az do pol roku) chcela na nu suslat (doktorka zakazala aby sa naucila spravne vyslovovat) Televizor sme zakazali my a nie doktorka, (holt bola som blba a prekecla sa) tak malu lutuje aku ma krkavciu mater. :nevim:

• načítám...
2921
4.8.11 14:33
Anonymní píše:
Ahoj, já jsem na tom trochu jinak s tchýni - před a během těhu to byla ta nejpohodovější osoba, kterou jsem ve svém okolí měla. Hrozně moc se na mimi těšila, protože to mělo být první vnouče a jak jsme posléze zjistili - tak i první holčička v rodině :-D Samozřejmě, že se mě snažila opečovávat a dávat mi „rady“ - jak to chodilo za nich a co se nosilo (lacláče riflové :lol: ) atd. - prostě ideální vztah s tchýni

Jenže zlom přišel s porodem - co se malá narodila, tchýně se chová naprosto šíleně - šišlá na malou, neustále jí někam poponáší, že přece to dítě nemůže ležet - nudilo by se :-x když už malou neunese ona, tak jí neustále někomu cpe, aby se malá chovala - no a největší vrchol přišel, když mi začala vyčítat, že jim malou nenechám pochovat, nepůjčím kočárek, nedovolím dávat příkrmy (malé jsou 4 měsíce a je zatím pouze kojená) - no zkrátka plná huba keců a já jsem ta nejhorší máma.

Vzniklo to tím, že jsem si stanovila pravidla a hranice a žádám jejich dodržování - po rodině vlastní i po partnerově - aby se nedělaly rozdíly - to, že se na mě všichni vykašlali v šestinedělí, ani se nezeptali jak to zvládám nebo jestli nepotřebuji pomoc - nikoho jsem nezajímala :nevim: a teď čeká hlavně tchýně zázrak

promiň za ten román :oops: MOOOOCC Ti držím palečky, stanov si pravidla a žádej dodržování - snad to tchýně pobere :palec: :kytka: :hug: :mavam:

Presne moje tchyne, jen to teda skoncilo uz pred svatbou :lol:

• načítám...
1626
4.8.11 15:27

Anonymní zakladatelko,
teda to je děsná tchýně. Bojím se, že bude hůř a tohle je jen rozcvička.
Jinak moje tchýně mi v těhotenství pořád nutila koupit si veliké nabírané haleny (taky mimo můj styl, vypadám v tom jako Mařenka z Prodané nevěsty), protože je viděla na nějaké neznámé těhotné v jejich ulici. Řekla jsem jí, že to nenosím a za pár dnů telefon, že tu těhotnou teda zastavila a vyptala se, kde to koupila a takže ať si do toho obchodu (na rizikovým a přes půl města) dojdu! :cert: myslela jsem, že špatně slyším. Když jsem jí slušně odmítla, tak se urazila. Ona vůbec ráda zastavuje cizí matky. Nedávno mi sdělovala, že opět v ulici šla nějaká maminka a tak jí odchytla a co teda už její dítě jí (jestli nejsme náhodou pozadu).
Evergreen (snad jako všude) bylo pochopitelně krmení dětí - od 2 měsíců už by měly polívky, ve 4 měsících začala naléhat, abychom dávali zeleninu a maso, v 5ti měsících nám tady předvedla se švagrovou scénu, že děti trápíme jen na mléce, že budou nemocné. Otěhotněla jsem po letech až po IVF takže jsme byli neskonale šťastný a bylo nám úplně jedno, jestli to budou holky nebo kluci. Tchýně opravdu vážně rozebírala co se má narodit se slovy: „holky teda nechci, to by bylo blbý“. Konkrétně tohle mi nikdy hlava nebrala. Jak tohle může říct žena těhotné a vůbec kde se to bere v babičce? :cert:
No bylo by to na román, krev se mi z toho začala zase vařit.
Držím Ti palce.

Příspěvek upraven 05.08.11 v 00:25

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová