Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Laaja píše:
No holky, ta moje je schopná telefonovat všem manželovým příbuzným jak jsem zlá, když s ní v nečem nesouhlasím nebo něco slušně odmítnu. Když jsem začala přikrmovat, tak děti nechtěli. Ona volala celé rodině, jak to dělám blbě a pak dokonce nějakým doktorům, aby mi s hrdostí v hlase oznámila, že mám jídlo přisolit a přisladit a že to teda budou. Jupíí, to byl nápad. Kráva.
Jo a ještě aby toho nebylo málo, tak chlastá. Po celém domě má poschovávané flašky a chodí od rána do večera rádoby tajně upíjet. myslí si, že nikdo nic neví a ví všichni. A ona ze sebe dělá dámu na úrovni. Sakra, to jsem se zase na.rala a to tam máme jet na víkend, tak nervuji už týden, co zase vymyslí.
nejsme příbuzné?
to, co píšeš je přesně moje milovaná tchýně ![]()
Něco pro zasmátí na doborou noc: tchýně povídá, dej malou na sluníčko do stínu (měla holé nožky), aby jí nebyla zima. Vytahuje ji z kočárku a povídá, ona má zpocená záda. Odpovídám, ano, byla dlouho v autě a bylo jí horko. No jak myslíš, ty jseš matka ![]()
Příliš aktivní tchýně je potřeba posadit do managementu nějaké firmy. Pak nebudou mít energii na to, aby prudily u vás v rodině.
No vzhledem k tomu, že ona umí jen rozkazovat a neumí přijímat kritiku či příkazy od druhých, by to neklaplo a navíc PC umí jen zapnout a vypnout ![]()
Foxinko, to možná nevíš, co je to „manažerské PC“. To mně říkal kamarád, co prodává počítače. To je plechová krabice se základní deskou a harddiskem, k tomu monitor, na kterém běhá nějaký spořič - a to je všecko. Spousta ředitelů a majitelů má s bídou základní vzdělání, ale chtějí vypadat, že jsou na úrovni. Tak si pořídí takové PC do kanceláře. Prý to jde docela slušně na odbyt… ![]()
Tak to by potom byla práce pro ni…hele, nechcete někdo zaměstanat moji tchýni? ![]()
No, tak tvoje tchýně je tedy pořádně tvrdý ořech. Hele, nedat se a stanovit jasná pravidla a být důsledná a neslevit z nich. Na rovinu bych jí řekla, že si nepřeju to a to a že očekávám, že to bude respektovat. Pokud se jí něco nelíbí, chodit k vám nemusí. Hlavně si jí musí srovnat manžel, stojí při tobě? Kde budeš rodit je jen a jen tvoje věc, jakou bude mít mimi postýlku také, lacláče nesnáším, nevzala bych to ne sebe ani do sklepa. Pokud nechce na mimi mluvit normálně, ať raději nemluví vůbec. Opravdu se nedej, jaké si určíš pravidla na začátku, takové to budeš mít. Já také po narození dcery dost bojovala s tchánem, neslevila jsem a on, zdá se, pochopil a je klid. Totéž mám teď ohledně stravy naší malé s tchýní, ale nenechám se, sem tam má poznámky na které nereaguju a dělám, že neslyším, až mě opravdu naštve, tak si s ní promluvím na rovinu ať se jí to líbí nebo ne.
Jura007 píše:
Příliš aktivní tchýně je potřeba posadit do managementu nějaké firmy. Pak nebudou mít energii na to, aby prudily u vás v rodině.
Tak to je Juro dobrý nápad! Moje tchýně má kromě aktivity ještě další předpoklady, a to široký obecný přehled (tzv. o všem ví vše nejlíp) a pak taky umí dobře manipulovat lidmi.
Špageta píše:Jura007 píše:
Příliš aktivní tchýně je potřeba posadit do managementu nějaké firmy. Pak nebudou mít energii na to, aby prudily u vás v rodině.Tak to je Juro dobrý nápad! Moje tchýně má kromě aktivity ještě další předpoklady, a to široký obecný přehled (tzv. o všem ví vše nejlíp) a pak taky umí dobře manipulovat lidmi.
Jé, tak to umí i ta moje. Vše ví nejlíp, když s ní někdo nesouhlasí, hned se urazí. Byla schopná vymyslet rekonstrukci našeho bytu, za naše peníze, podle jejích představ ve chvíli, kdy jsem ještě neměli podepsanou ani jednu smlouvu. A volala mi kvůli tomu 6× denně. Dokonce nám domluvila schůzku s nějakým architektem. A z krásného prostorného 3+1 nám chtěla uděla 3+kk a k tomu mega šatnu nevím na co. Asi aby si u nás měla kam schovat chlast nebo nevím.
Jinak Juro, moje tchýně pracuje leda tak hubou. Když je požádána o reálnou fyzickou pomoc, tak se ztratí s tím, že jde vařit kafe a vidíme ji až za několik hodin s otlačeným polštářem na obličeji.
Foxinka píše:Laaja píše:nejsme příbuzné?
No holky, ta moje je schopná telefonovat všem manželovým příbuzným jak jsem zlá, když s ní v nečem nesouhlasím nebo něco slušně odmítnu. Když jsem začala přikrmovat, tak děti nechtěli. Ona volala celé rodině, jak to dělám blbě a pak dokonce nějakým doktorům, aby mi s hrdostí v hlase oznámila, že mám jídlo přisolit a přisladit a že to teda budou. Jupíí, to byl nápad. Kráva.
Jo a ještě aby toho nebylo málo, tak chlastá. Po celém domě má poschovávané flašky a chodí od rána do večera rádoby tajně upíjet. myslí si, že nikdo nic neví a ví všichni. A ona ze sebe dělá dámu na úrovni. Sakra, to jsem se zase na.rala a to tam máme jet na víkend, tak nervuji už týden, co zase vymyslí.to, co píšeš je přesně moje milovaná tchýně
Fixonko, to ani není možné, že má někdo za příbuznou podobnou můru jako já?!
Tak upřímnou soustrast!
Ahoj
nemáme náhodou všechny jednu a tu samou tchýni?
Jen se pomalu a nerada smiřuji s tím, že lepší už to bohužel nebude
![]()
Jak vás tak všechny čtu, tak moje podezření dostává velmi konkrétní obrysy. Al-Kajda se rozhodla rozvrátit euroatlantickou křesťanskou civilizaci pomocí utajeného střediska na klonování tchýní!!!
![]()
Jura007 píše:
Jak vás tak všechny čtu, tak moje podezření dostává velmi konkrétní obrysy. Al-Kajda se rozhodla rozvrátit euroatlantickou křesťanskou civilizaci pomocí utajeného střediska na klonování tchýní!!!![]()
![]()
![]()
Jura007 píše:
Jak vás tak všechny čtu, tak moje podezření dostává velmi konkrétní obrysy. Al-Kajda se rozhodla rozvrátit euroatlantickou křesťanskou civilizaci pomocí utajeného střediska na klonování tchýní!!!![]()
![]()
![]()
Tys na to kapl ![]()
Jura007 píše:
![]()
![]()
Sakra, že by?! ![]()
Asi by jsme tento podvratný čin měli odhalit a všechny je vykázet ze země nebo je popravit!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat