Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z toho co jsi napsala nevidím žádný naschávl.
Na tu tiskárnu se měl ozvat chlap, že přijde jindy.
A to s tou sestrou. To by mi u 17 leté holky přišlo nepatřičné. Ale to spíš ukazuje na její nedostatek intelegence/vychování.
@Pidulka1991 píše:
Plazila?? Zdržovat? Nevíš co s toz tuskarnou bylo, jestli ji tchyně potřebovala a jak daleko bydlí…
to je upllne jedno, i kdyby bydlela vedle…mel byt se svou partnerkou
@prokr píše:
No neumím si představit důvod, proč večer tak strašně neodkladně potřebuju tiskárnu, že kvůli tomu budu do noci zdržovat chlapa, co má doma první večer ženu z porodnice. Někdo jiný jí to určitě taky opravit nemohl…
A plazila…no tak když prakticky dospělá ženská sedá na veřejnosti chlapovi obkročmo na klínTo udělat moje dcera, tak si ji vezmu stranou a něco by si teda vyslechla a ne, že ještě bude div že ne za špatného zakl. muž, že ji odstrčil
Máš pravdu. Když je muž nesvéprávný, tak to od tchýně opravdu nebylo hezké.
@Anonymní píše:
Ahoj ženy,můj první příspěvek tady, anonymně, jelikož je to citlivé téma.
Mám partnera mladšího o 12 let, tchyně je ode mne starší o 11. Ze začátku našeho vztahu jsem ji měla ráda, respektovala a vážila si jí.Časem se začaly dít věci jako:
Po porodu syna nás muž odvezl domů z porodnice a musel pracovně odjet a dost ho to mrzelo, že nebudeme přes den všichni poprvé spolu. Měl se vratit cca v 7 večer, ale! Maminka mu volala, že má něco s tiskárnou, takže přijel až v 11 večer.
Nebo:
Byly u nás i s jeho nevlastní sestrou (mladší od něho o 12 let) na návštěvě, na penzionu, který provozujeme, v jídelně, kde jsme seděli a povídali si, a okolo hosté, já v 6 měsíci s druhým dítětem, jeho 17ti letá sestra si chtěla na něho nasednout obkročmo a kňourala, brácho, vem mě někam na večeři, a když ji odstrčil, tchyně mu povídá, to Tě nemůže Tvoje mladší sestřička pomazlit?Těch příhod je více, jen se to táhne 6 let a já konečně přicházím na to, že mne proste nemají a nebudou mít upřímně rády.
Jaký na to máte názor?
Ja doufám, že budu fajn tchyně jednou
chlapec je zvyklý mamince neodporovat. Ale to jsi věděla, ne?
Je jasné, že po porodu, kdy už je jasné, že se tě nezbaví, bude tchyně hájit své území tím, že bude posilovat své pozice. Obzvlášť, jestli jsi starší a nemáš tendenci poslouchat tak, jak by z úcty ke starší poslechla třeba mladá holka.
Spíš bych se zamyslela nad zvrácenými vztahy mezi bratrem a sestrou. Sedat si bráchovi na klín a žebrat o pozornost/večeři, když je ve společnosti, to by mi bylo dost blbý. A to toho svého miluju.
@terien píše:
Máš pravdu. Když je muž nesvéprávný, tak to od tchýně opravdu nebylo hezké.
Nikde jsem nepsala, že chování zakl. muže je úplně v pořádku. Vlezlou nevychovanou ségru setřásl
, s tou tiskárnou mohl a měl odmítnout.
Což, ale nic nemění na tom, že jeho matka je bezohledná, prdlá a zakl. zjevně moc nemusí ![]()
@prokr píše:
Nikde jsem nepsala, že chování zakl. muže je úplně v pořádku. Vlezlou nevychovanou ségru setřásl, s tou tiskárnou mohl a měl odmítnout.
Což, ale nic nemění na tom, že jeho matka je bezohledná, prdlá a zakl. zjevně moc nemusí
Jaké máš vztahy v rodině? Že děláš kvůli takovým blbostem hned tak velké závěry ![]()
@prokr píše:
Nikde jsem nepsala, že chování zakl. muže je úplně v pořádku. Vlezlou nevychovanou ségru setřásl, s tou tiskárnou mohl a měl odmítnout.
Což, ale nic nemění na tom, že jeho matka je bezohledná, prdlá a zakl. zjevně moc nemusí
Z čehož se nemusí nikomu zpovídat ani obhajovat. Situace po příjezdu z porodnice byla čistě v režii tatínka, s tím neměla tchýně nic společného.
@terien píše:
Z čehož se nemusí nikomu zpovídat ani obhajovat. Situace po příjezdu z porodnice byla čistě v režii tatínka, s tím neměla tchýně nic společného.
Zpovídat ani obhajovat se samozřejmně nemusí. Společnýho s tím měla dost. Jsou situace ve kterých soudný člověk neopruzuje. ![]()
@prokr píše:
Zpovídat ani obhajovat se samozřejmně nemusí. Společnýho s tím měla dost. Jsou situace ve kterých soudný člověk neopruzuje.
A když není soudný jeden, měl by být druhý a je po problému.
@Modra1 píše:
Jaké máš vztahy v rodině? Že děláš kvůli takovým blbostem hned tak velké závěry
Vztahy mám v pohodě. Z velké části i proto, že jsme všichni slušně vychovaní a nechováme se k sobě jako bezohlední sobci ![]()
@terien píše:
A když není soudný jeden, měl by být druhý a je po problému.
Tak to jistě ano. Ale tvrdit, že s tím tchyně neměla nic společného je nesmysl.
@prokr píše:
Tak to jistě ano. Ale tvrdit, že s tím tchyně neměla nic společného je nesmysl.
Pokud budu doma vykládat, jak moc chci být s rodinou a jak se mi nechce pryč a ve finále skejsnu do noci u maminky kvůli nějakému nesmyslu, tak tam vinu matky hledám opravdu těžko.
@terien píše:
Pokud budu doma vykládat, jak moc chci být s rodinou a jak se mi nechce pryč a ve finále skejsnu do noci u maminky kvůli nějakému nesmyslu, tak tam vinu matky hledám opravdu těžko.
Tak jo Teri ![]()
Za mě je zakl. tchyně pěknej rádoby nenápadnej škodič a dost prdlá k tomu- viz. ta situace se sestrou a její koment „a to se nemůžeš se setřičkou pomazlit“ ![]()
Myslím si, že ta zakladatelce ještě pár vydařených akcí a taškařic předvede.
Chlap bude patrně takový to klasický trdlo, co se sice nepostaví proti svojí ženě, ale za ni taky ne
. Taky výhra v loterii, ale bohužel ne zcela ojedinělý jev ![]()
Každý to holt vidí jinak ![]()
Děkuji všem za názor.
Samozřejmě mne potěšilo, že i jiné dámy vidí situaci a čtou mezi řádky, to soupeření a udržení si své role. Já se doufám k tomuto nikdy nesnížím. To bych si proste skočila ráno do copy centra nebo si zavolala někoho na opravu, než abych vzala první den s miminem doma snaše.
Btw. bydlí Pha, tenkrát jsme žili za Prahou na opačné straně od ní, takže cca 70 km, omg, v Praze je málo servisů?
Kdysi mi řekla, že je ráda že jsem starší, že můžu syna vést po dobré cestě.
No, když jsme oznamovali druhé těhu, gratulovala mi k „mému“ novému potomkovi.
Jinak vztah matka syn… ve třiceti mu se setrou říkají ty náš… ----íčku, ty jsi takovej roztomilej…
Matce neodporuje, jelikož ona je ten kňourající typ, sestra rozmazlené dítě s iPhonem v 16 letech ze 35 tisíc a maminka jí žehlí hadry do teď, a to madam bude 20.
Situaci bylo víc samozřejmě:
Při první návštěvě u nás na seznamku, seděly obě v obýváku a já vařila celý den, obletovala…
Ani jedna nepřišla, byť kuchyně a společná činnost lidi sbližuje a spojuje. Do toho tam mladá roztahovala nohy, jak je pružná, dělala jeden taneční sport…
To bych ji asi jako matka dostatečně upozornila, že se chová dost nevhodně, ve 14 letech na návštěvě.
Na penzionu se chovají jako královny, protože jsou přeci rodina majitele. Ještě si dovolí peskovat mi skvělou brigádnici. No za mne už příliš.
Na Vánoce přivezli celou rodinu, vykňourala slevu, prestože se s bratrem nesnáší a dohadují o majetek, pak tu akorát nechali nepořádek, ani hrnek od kafe si neuklidili, židli nezasunuli, takže od té doby máme na vánoce vyprodáno ![]()
Po porodu druhého dítěte mi přišly na pokoj, bez ohlášení a to s angínou a horečkou, co měla mladá, mimino dva dny staré. To bych si také nedovolila.
Ja si prostě vřelý vztah představuji jinak, chápu a respektuji, že nikdo není povinný mě mít rád, často se už nevidíme, tak to docela jde.
Každý máme jiné priority, a já děkuji, že to někdo viděl podobně a ostatní názory respektuji ![]()
Nenávist v sobě nepěstuji, jen se mi to až teď nějak srovnalo, že holt kamarádky nebudeme.
Ano, jsem od partnera starší a už si dělám vše po svém.
Tak ještě jednou díky a přeji všem pohodu a pěkný víkend ![]()