Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@divine woman píše:
Hele soráč, já kontaktní jsem, ale sedat si na příbuzné obkročmo?![]()
Akceptuju objímání a olíbání, ale tohle je zu viel.
Pro mě taky, ale když to oni tak provozují, holt to mají jinak.
@Anonymní píše:
@Jolka86 tak V 17 letech nasednout na bratra obkročmo Vám přijde normální? V restauraci? To je hodně velký rozdíl od objetí a sourozenecké pusy. Jo, měla ji usměrnit, umět se chovat jako dáma. Z toho důvodu je megaspratek dodnes.
Mně to normální nepřijde, i pusa a obejmutí je na mě hodně, proto píši, že nevím jak to mají zavedeno oni.
@Jolka86 To není tak, že to provozují, partnerovi to bylo vysoce nepříjemné a odstrčil ji, to je prostě jejich ženské chování, manipulace a bez úrovně.
@Anonymní píše:
@Jolka86 To není tak, že to provozují, partnerovi to bylo vysoce nepříjemné a odstrčil ji, to je prostě jejich ženské chování, manipulace a bez úrovně.
A ona je nějaká zaostalá? To ji jen tak napadlo a řekla si, že si na bratra sedne jak na milence? Snad ani nedosedla?
@Anonymní píše:
Heleď, my Ti tady můžeme jen dát za pravdu, že tchyňka bude tak trochu sviňka.. Mám s tím zkušeností nad hlavu, některé jsou identické s Tvými. Včetně toho, že po manželovi se pravidelně takto plazívala neteř, kterou tchyně vychovala… Jednou nás tento spratek ale nepřišel ani pozdravit (jeli jsme za nimi 150 km na návštěvu, ona byla v pokojíku téhož bytu). Myslíš, že ji tchyně „vytáhla“, aby řekla aspoň ahoj? Ani náhodou. Zpětně holku (17 let) omlouvala, že si myslí, že už ji strýček (manžel) nemá rád. Takové to u nich je… Samozřejmě se mi kroutí kudla v kapse
Když nás zve na Vánoce, je to stylem „Kdy přijedeš? Co Ti mám dát pod stromeček? Co Ti mám uvařit?“ Já neexistuji… Mohla bych pokračovat do alejuja…
ALE, už taky vyhlížím čtyřicítku a pochopila jsem, že nejlepší je nebojovat, dlabat na to. Důležité je soustředit se na tu svoji rodinu, manžela, občas tam z povinnosti zajet, nasadit úsměv a myslet si své. Na kňučení a citové vydírání nereagovat.. Pokud při Tobě stojí chlap, máš vyhráno. Jestli Ti pomohlo se vypsat, fajn, ale fakt se tím víc nezabývej. Držím palce, vím že to člověka dovede sakra žrát..
@Lojzísek tak to je taky masáž
ano, děkuji, moc mi to pomohlo se vypsat a sdílet svoje pocity, jsme na samotě na penzionu a nemám to moc s kým řešit, a ještě byla toto léto dohra, jelikož to střevo sestra u nás byla na brigádě a mělo to samozřejmě speciální průběh. A tak jsem se dopracovala k výsledku, že láska mezi námi nepokvete a já si pojedu svojí
děkuji moc a přeji mnoho zdaru ve Vašich vztazích
![]()
@divine woman
Nebo kdyby to bylo školkové dítě. A ne taková kobyla.
@terien píše:
Máš pravdu. Když je muž nesvéprávný, tak to od tchýně opravdu nebylo hezké.
Jak nesvéprávný? Vždyť tu sestru odstrčil a dostal od matinky vyhubováno. Takže ano, chyba je na tchynině straně.
@Lojzísek píše:
Heleď, tchyně bude asi případ, ALE minimálně tu rozebíranou situaci s návratem z porodnice vidíš dost pokřivenou optikou. On byl otec, partner, chlap a měl být s Vámi. Co je na tom tak strašného říci NE, dnes chci být/ budu doma. Za mě je to bačkora a zlobila bych se především na něj, tchyně netchyně.
Možná bych se zamyslela nad dalšími situacemi, jestli není i v nich „chyba“ na vaší straně - v tom, že se neumíte zdravě, slušně vymezit.
Málokdy omlouvám chlapy
, ale dokážu si představit, že to ten „novorodič“
nedomyslel - ten velký den, kdy s dítětem mohli být jako rodinka poprvé spolu, prostě nedomyslel. Myslím, že takhle (hloupě) by se zachovala většina chlapů - oni prostě podlehnou té, která víc tlačí. A v tomto případě to byla tchýně, která je taky matkou a mohla vědět, jak se asi „mladá“ cítí. Čili naschvál jak vyšitý.
Pokud tedy tchyně není manažerkou nadnárodní firmy a nepotřebovala následující den ráno v 8 mávat vytištěnými papíry na poradě před stovkou lidí. ![]()
@Cimada Díky díky díky! Je to přesně ta manipulace, která se potvrdila během následujících let. A já pochopila, že jsem vetřelec. Bůh mi žehnej, ať jsem milující tchyně 🙏
@Cimada Díky díky díky! Je to přesně ta manipulace, která se potvrdila během následujících let. A já pochopila, že jsem vetřelec. Bůh mi žehnej, ať jsem milující tchyně 🙏
@Cimada je účetní, pustili nás 21. dne v měsíci, možná měla nervy kvůli DPH, ale pro mě to není omluva, ja bych se zachovala jinak.
Jednou nás přinutila jet pro ní a sestru na letiště, malýmu bylo půl roku, ve vajíčku, muž měl ruku v čudu, takže jsem musela řídit já, na Ruzyni, ve tři ráno, pro nás to byla cesta v noci s miminem, 80 km tam a pak zpátky. Kdyby si vzala taxi, přijela by domů za dvacet minut, jenže by měla platit za taxi! Takže nás takhle přes muže zmanipulovala. Protože muž říká, no je to máma. Říkával. Dnes už bych ji vyslala někam… a ještě nám poslala číslo letu, let měl zpoždění o tři hodiny a ona nám ani nenapsala SMS z letiště a pak nám řekla, že poslala číslo letu a měli jsme si to zjistit sami
![]()
@Anonymní píše:Řekla bych ne. On nemůže řídit, já 80 km nejedu. Najdi si jiného řidiče nebo taxi. Každý si k tobě dovolí jen to, co mu dovolíš ty. Je neomalená, ale vy ji přece nemusíte vše plnit.
@Cimada je účetní, pustili nás 21. dne v měsíci, možná měla nervy kvůli DPH, ale pro mě to není omluva, ja bych se zachovala jinak.
Jednou nás přinutila jet pro ní a sestru na letiště, malýmu bylo půl roku, ve vajíčku, muž měl ruku v čudu, takže jsem musela řídit já, na Ruzyni, ve tři ráno, pro nás to byla cesta v noci s miminem, 80 km tam a pak zpátky. Kdyby si vzala taxi, přijela by domů za dvacet minut, jenže by měla platit za taxi! Takže nás takhle přes muže zmanipulovala. Protože muž říká, no je to máma. Říkával. Dnes už bych ji vyslala někam… a ještě nám poslala číslo letu, let měl zpoždění o tři hodiny a ona nám ani nenapsala SMS z letiště a pak nám řekla, že poslala číslo letu a měli jsme si to zjistit sami![]()
![]()
@Jolka86 tak V 17 letech nasednout na bratra obkročmo Vám přijde normální? V restauraci? To je hodně velký rozdíl od objetí a sourozenecké pusy. Jo, měla ji usměrnit, umět se chovat jako dáma. Z toho důvodu je megaspratek dodnes.