Tchyně a nenápadné schválnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15332
23.10.21 21:17

Snaž sr vycházet s lidmi okolo sebe ( v rodině) dobře. Buď milá a v pohodě. Starej se o svou centralní rodinku a toleruj ty okolo.. nikdy nevíš co se v životě přihodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.21 21:47
@Anonymní píše:
@Cimada je účetní, pustili nás 21. dne v měsíci, možná měla nervy kvůli DPH, ale pro mě to není omluva, ja bych se zachovala jinak.
Jednou nás přinutila jet pro ní a sestru na letiště, malýmu bylo půl roku, ve vajíčku, muž měl ruku v čudu, takže jsem musela řídit já, na Ruzyni, ve tři ráno, pro nás to byla cesta v noci s miminem, 80 km tam a pak zpátky. Kdyby si vzala taxi, přijela by domů za dvacet minut, jenže by měla platit za taxi! Takže nás takhle přes muže zmanipulovala. Protože muž říká, no je to máma. Říkával. Dnes už bych ji vyslala někam… a ještě nám poslala číslo letu, let měl zpoždění o tři hodiny a ona nám ani nenapsala SMS z letiště a pak nám řekla, že poslala číslo letu a měli jsme si to zjistit sami :poblion: :poblion: :poblion:

Jako sorry, ale tohle už je o vaší neschopnosti se vymezit. Určitě bych nikam netahala mimino ve tři ráno. Proč by nepískala, když vy skáčete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.21 21:49
@Cimada píše:
Jak nesvéprávný? Vždyť tu sestru odstrčil a dostal od matinky vyhubováno. Takže ano, chyba je na tchynině straně.

Když se neumí mamince postavit a nechá si vynadat :nevim: A jeho o 12 let starší žena tam sedí a kouká, tak pecka :lol: hlavně že si to všechno pamatuje, aby mohla fňukat na emiminu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
23.10.21 22:49
@Anonymní píše:
Děkuji všem za názor.
Samozřejmě mne potěšilo, že i jiné dámy vidí situaci a čtou mezi řádky, to soupeření a udržení si své role. Já se doufám k tomuto nikdy nesnížím. To bych si proste skočila ráno do copy centra nebo si zavolala někoho na opravu, než abych vzala první den s miminem doma snaše.
Btw. bydlí Pha, tenkrát jsme žili za Prahou na opačné straně od ní, takže cca 70 km, omg, v Praze je málo servisů?
Kdysi mi řekla, že je ráda že jsem starší, že můžu syna vést po dobré cestě.
No, když jsme oznamovali druhé těhu, gratulovala mi k „mému“ novému potomkovi.
Jinak vztah matka syn… ve třiceti mu se setrou říkají ty náš… ----íčku, ty jsi takovej roztomilej…
Matce neodporuje, jelikož ona je ten kňourající typ, sestra rozmazlené dítě s iPhonem v 16 letech ze 35 tisíc a maminka jí žehlí hadry do teď, a to madam bude 20.
Situaci bylo víc samozřejmě:
Při první návštěvě u nás na seznamku, seděly obě v obýváku a já vařila celý den, obletovala…
Ani jedna nepřišla, byť kuchyně a společná činnost lidi sbližuje a spojuje. Do toho tam mladá roztahovala nohy, jak je pružná, dělala jeden taneční sport…
To bych ji asi jako matka dostatečně upozornila, že se chová dost nevhodně, ve 14 letech na návštěvě.
Na penzionu se chovají jako královny, protože jsou přeci rodina majitele. Ještě si dovolí peskovat mi skvělou brigádnici. No za mne už příliš.
Na Vánoce přivezli celou rodinu, vykňourala slevu, prestože se s bratrem nesnáší a dohadují o majetek, pak tu akorát nechali nepořádek, ani hrnek od kafe si neuklidili, židli nezasunuli, takže od té doby máme na vánoce vyprodáno ;)
Po porodu druhého dítěte mi přišly na pokoj, bez ohlášení a to s angínou a horečkou, co měla mladá, mimino dva dny staré. To bych si také nedovolila.
Ja si prostě vřelý vztah představuji jinak, chápu a respektuji, že nikdo není povinný mě mít rád, často se už nevidíme, tak to docela jde.
Každý máme jiné priority, a já děkuji, že to někdo viděl podobně a ostatní názory respektuji :)
Nenávist v sobě nepěstuji, jen se mi to až teď nějak srovnalo, že holt kamarádky nebudeme.
Ano, jsem od partnera starší a už si dělám vše po svém.
Tak ještě jednou díky a přeji všem pohodu a pěkný víkend :)

Hele ty jsi nějak vyšinutá? Jak roztahovala nohy? Oni snad mají společnou mámu, takže na ni nemůže koukat jako na potencionální milenku, tomu prostě nevěřim, to by byl tvůj manžel pěknej úchyl. Jak tě tyhle nechutnosti mohou vůbec napadat? 8o a pokud přijde návštěva, tak se o ni staram. Moji tchýni ráda pohostim a nevyžaduji po ní aby si odnasela hrnek nebo pomoc v kuchyni. 8o. Pro mě je moje tchýně druhà matka a tak ji beru. Mam ji ráda i s jejími chybami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.21 23:02
@Anonymní píše:
@Cimada Díky díky díky! Je to přesně ta manipulace, která se potvrdila během následujících let. A já pochopila, že jsem vetřelec. Bůh mi žehnej, ať jsem milující tchyně 🙏

Nemáš zač :kytka:.
Jakmile někde ty sympatie chybějí, tak pak nastává fůra situací, které člověku kazí dny. Bojuje se s tím asi těžko. Úplně poradit neumím, já jsem dost razantní typ, který řekne, co chce a nechce, a ať se ostatní zařídí, já taky nikomu nelezu do života, a pokud by mě měl někdo uzurpovat, tak ruším veškeré kontakty, protože ty lidi prostě ve svém životě nepotřebuji. Samozřejmě nejdřív zkouším domluvu a zkouším chápat důvody těch druhých, ale jakmile jsou neslučitelné s mými představami o průběhu života, odcházím, případně je „vytlačím“. :D
Měla jsem svým způsobem v životě štěstí, protože s tchánovci jsme měli vztahy příjemně průměrné, asi i díky vnoučatům, a se současným partnerem už jsem byla chválabohu dost stará na to, abych se vůči jeho rodičům dokázala vymezit. Tam to má jiný spád než u Tebe - oni mě naopak mají mooooc rádi, já je ale vidět nemusím, protože oni jsou taky taková ta rodina, jak tu někdo zmiňoval, že jsou v hojném počtu schopni přijet bez ohlášení atd., takže jsem si to soukromí musela trošku rázněji vydobýt.
Uznávám, že ve dvaceti by mě asi tím svým nátlakem a tvrdošíjností v prosazování svého způsobu (komunitního, společného) života zmákli, ale v 55 už fakt ne. ;)
Neboj, to dáš. Ujasni si, co chceš a potřebuješ, a podle toho se (slušně) chovej a bude to dobrý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
23.10.21 23:06

Zaujala mě ta fixace na sestřino roztahování nohou.
Buď je ta rodina fakt ultra divná, nebo ti trochu hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.21 23:08
@terien píše:
Když se neumí mamince postavit a nechá si vynadat :nevim: A jeho o 12 let starší žena tam sedí a kouká, tak pecka :lol: hlavně že si to všechno pamatuje, aby mohla fňukat na emiminu

Jo, rozumím, no tak to by ale před lidmi asi musel jít do sporu a konfrontace a ono zase někdo holt není úplně exhibicionista. A je pravda, že synové mají k matkám jiný vztah než holky, obvykle.
Víš co, ono s tím fňukáním, no tak každý z nás má nějaké ty bolístky a budeš s tím otravovat kamarádku nebo mámu nebo kolegyni? No tak to holt anonymně vypíšeš někam na stránku, však kdo nechce číst, nemusí.
Každý se fakt hned nezačne na místě bít. Jednak může být z pro něj nezvyklých situací v lehkém úžasu a neumí zareagovat, jednak ty ostudy každý žaludek nemá. tak si to dává v duchu dohromady a pak je příležitost, tak se prostě vypíše. To bych zas tak neodsuzovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.21 23:19
@Cimada píše:
Jo, rozumím, no tak to by ale před lidmi asi musel jít do sporu a konfrontace a ono zase někdo holt není úplně exhibicionista. A je pravda, že synové mají k matkám jiný vztah než holky, obvykle.
Víš co, ono s tím fňukáním, no tak každý z nás má nějaké ty bolístky a budeš s tím otravovat kamarádku nebo mámu nebo kolegyni? No tak to holt anonymně vypíšeš někam na stránku, však kdo nechce číst, nemusí.
Každý se fakt hned nezačne na místě bít. Jednak může být z pro něj nezvyklých situací v lehkém úžasu a neumí zareagovat, jednak ty ostudy každý žaludek nemá. tak si to dává v duchu dohromady a pak je příležitost, tak se prostě vypíše. To bych zas tak neodsuzovala. :nevim:

Já to neodsuzuju, spíš nechápu, proč už s ní zakl. dávno nezatočila, když jí to tak vadí. Nemá na to si tchýni podat, tak před sebou strká toho svýho bambulu, aby to vyřídil on. A tchýně z ní má (celkem oprávněně) perdel. Když tedy může sestra pred lidmi lézt po bratrovi, proč by se ona namohla před lidmi slušně vyhranit :nevim: nebo že by to bylo všechno trochu jinak a pravda byla někde uprostřed?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.21 23:23
@terien píše:
Já to neodsuzuju, spíš nechápu, proč už s ní zakl. dávno nezatočila, když jí to tak vadí.

Jojo, víš, právě že to beru tak, že toto psaní na miminu může být přípravná fáze :-).
Jak říkám, každý je jiný, v některých rodinách není zvykem se dohadovat, nebo si třeba potřebuje něco sama pro sebe rozlousknout, než se k něčemu odhodlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
23.10.21 23:25
@Cimada píše:
Jojo, víš, právě že to beru tak, že toto psaní na miminu může být přípravná fáze :-).
Jak říkám, každý je jiný, v některých rodinách není zvykem se dohadovat, nebo si třeba potřebuje něco sama pro sebe rozlousknout, než se k něčemu odhodlá…

Vždyť to trvá roky. Prostě si dvě ženský nesedly a tahají se o Ludánka, jestli je víc manželka nebo matka, to je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
23.10.21 23:56
@terien píše:
Vždyť to trvá roky. Prostě si dvě ženský nesedly a tahají se o Ludánka, jestli je víc manželka nebo matka, to je všechno.
:D Jo, Ludánek, no ten byl dobrej. :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
24.10.21 02:57
@terien píše:
Já to neodsuzuju, spíš nechápu, proč už s ní zakl. dávno nezatočila, když jí to tak vadí. Nemá na to si tchýni podat, tak před sebou strká toho svýho bambulu, aby to vyřídil on. A tchýně z ní má (celkem oprávněně) perdel. Když tedy může sestra pred lidmi lézt po bratrovi, proč by se ona namohla před lidmi slušně vyhranit :nevim: nebo že by to bylo všechno trochu jinak a pravda byla někde uprostřed?

Tak ono bůh ví, jak to bylo. Byla těhotná, takže hormony. Sestra nevychovana, ale musíme zdůraznit, že ma iPhona za 36 000, jako proč? To že nekdo vlastni iphona značí, že je rozmazleny. Tchyně jí zehli oblečení, tak tam bydlí, ne? Bekterym synackum oblečení matky zehli ještě ve 30ti (nebo déle). Když k nam přijede návštěva, tam taky obskakuji, nic divného :nevim:. Penzion si vyřešila a s pul ročním miminem bych nikam nejela, ona jela, nechápu nač si stěžuje. Jinak zakladatelko ve tvem věku by sis mela uvědomit, že tě každý nemusí mit rad, ale ty by ses měla naučit je tolerovat a brat takovy jací jsou. S rodiči meho manžela, jsem si taky nesedla, ale oni mi to i řekli. To co děláš ty jsem řešila ve 20. O deset let později to beru naprosto jinak a i ten vztah je jiný. Proč furt řešíš jaká budeš tchyně? Te tvé je kolem 55 tobě bude 70, tak to je docela rozdil ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
24.10.21 07:43
@Pidulka1991 píše:
Tak ono bůh ví, jak to bylo. Byla těhotná, takže hormony. Sestra nevychovana, ale musíme zdůraznit, že ma iPhona za 36 000, jako proč? To že nekdo vlastni iphona značí, že je rozmazleny. Tchyně jí zehli oblečení, tak tam bydlí, ne? Bekterym synackum oblečení matky zehli ještě ve 30ti (nebo déle). Když k nam přijede návštěva, tam taky obskakuji, nic divného :nevim:. Penzion si vyřešila a s pul ročním miminem bych nikam nejela, ona jela, nechápu nač si stěžuje. Jinak zakladatelko ve tvem věku by sis mela uvědomit, že tě každý nemusí mit rad, ale ty by ses měla naučit je tolerovat a brat takovy jací jsou. S rodiči meho manžela, jsem si taky nesedla, ale oni mi to i řekli. To co děláš ty jsem řešila ve 20. O deset let později to beru naprosto jinak a i ten vztah je jiný. Proč furt řešíš jaká budeš tchyně? Te tvé je kolem 55 tobě bude 70, tak to je docela rozdil ne?

Asi tak. Tchýni se švagrovou nemůže ani cítit a jde si stěžovat, že jí nemají rády :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
24.10.21 08:09
@Anonymní píše:
@Cimada je účetní, pustili nás 21. dne v měsíci, možná měla nervy kvůli DPH, ale pro mě to není omluva, ja bych se zachovala jinak.
Jednou nás přinutila jet pro ní a sestru na letiště, malýmu bylo půl roku, ve vajíčku, muž měl ruku v čudu, takže jsem musela řídit já, na Ruzyni, ve tři ráno, pro nás to byla cesta v noci s miminem, 80 km tam a pak zpátky. Kdyby si vzala taxi, přijela by domů za dvacet minut, jenže by měla platit za taxi! Takže nás takhle přes muže zmanipulovala. Protože muž říká, no je to máma. Říkával. Dnes už bych ji vyslala někam… a ještě nám poslala číslo letu, let měl zpoždění o tři hodiny a ona nám ani nenapsala SMS z letiště a pak nám řekla, že poslala číslo letu a měli jsme si to zjistit sami :poblion: :poblion: :poblion:

Tak toto je moc… Jet nekam ve tri rano, co to sakra!? Svet se toci kolem miminka, tudiz miminko ve tri rano spinka, a ja ho nebudu budit kvuli nikomu. A kdyz rikam, ze kvuli nikomu, tak ani kvuli chlapovi. Navic ten ma vsech pet pohromade a doslova by si nepral budit mimco a nekam jet ve tri rano. :zed: Jednoduse - chlap nemuze, ja mam male miminko. Tecka. Nevim, ktery clovek by tahal jakekoliv dite ve tri rano nekde. To je pomalu na socialku. (Vubec neresim pripad, kdy se jede napr. na pohotovost.)

Toto je situace, ktera mi pripomina syna mamanka. Jeden byvaly byl takovy. Maminka na prvnim miste, ja ne, ale maminka. Kdyz se prestehovat, tak pobliz ni, nejlip k ni, uz i planoval stavbu na jejim pozemku, tudiz by to bylo o barak vedle. Vzdycky ji vyhovet, protoze to je maminka. Dokonce to byl i extrem v tom, ze kdyz jsme romanticky chteli na vylet ve dvou, tak by prece bylo super ji pozvat s partnerem, vzdyt proc by mela maminka sedet doma, ze? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.21 23:08

@terien Nebyla jste zde, v situaci, kdy tu máme hosty, nebudeme dělat scénu před hosty. Jak tak koukám, máte asi raz dva hotový posudek na lidi. Situace, které se staly v průběhu x měsíců, prostě člověk zpracovává. Dokonalá nejsem, ale mám určitou pokoru a úctu k lidem. Proto zpracovávám postupně. Takže pokud chcete být jízlivá, užijte si to :) Asi máte sama dokonalý život, když si tak věříte :) :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová