Tchyně a nenápadné schválnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7027
23.10.21 16:01
@Anonymní píše:
Děkuji všem za názor.
Samozřejmě mne potěšilo, že i jiné dámy vidí situaci a čtou mezi řádky, to soupeření a udržení si své role. Já se doufám k tomuto nikdy nesnížím. To bych si proste skočila ráno do copy centra nebo si zavolala někoho na opravu, než abych vzala první den s miminem doma snaše.
Btw. bydlí Pha, tenkrát jsme žili za Prahou na opačné straně od ní, takže cca 70 km, omg, v Praze je málo servisů?
Kdysi mi řekla, že je ráda že jsem starší, že můžu syna vést po dobré cestě.
No, když jsme oznamovali druhé těhu, gratulovala mi k „mému“ novému potomkovi.
Jinak vztah matka syn… ve třiceti mu se setrou říkají ty náš… ----íčku, ty jsi takovej roztomilej…
Matce neodporuje, jelikož ona je ten kňourající typ, sestra rozmazlené dítě s iPhonem v 16 letech ze 35 tisíc a maminka jí žehlí hadry do teď, a to madam bude 20.
Situaci bylo víc samozřejmě:
Při první návštěvě u nás na seznamku, seděly obě v obýváku a já vařila celý den, obletovala…
Ani jedna nepřišla, byť kuchyně a společná činnost lidi sbližuje a spojuje. Do toho tam mladá roztahovala nohy, jak je pružná, dělala jeden taneční sport…
To bych ji asi jako matka dostatečně upozornila, že se chová dost nevhodně, ve 14 letech na návštěvě.
Na penzionu se chovají jako královny, protože jsou přeci rodina majitele. Ještě si dovolí peskovat mi skvělou brigádnici. No za mne už příliš.
Na Vánoce přivezli celou rodinu, vykňourala slevu, prestože se s bratrem nesnáší a dohadují o majetek, pak tu akorát nechali nepořádek, ani hrnek od kafe si neuklidili, židli nezasunuli, takže od té doby máme na vánoce vyprodáno ;)
Po porodu druhého dítěte mi přišly na pokoj, bez ohlášení a to s angínou a horečkou, co měla mladá, mimino dva dny staré. To bych si také nedovolila.
Ja si prostě vřelý vztah představuji jinak, chápu a respektuji, že nikdo není povinný mě mít rád, často se už nevidíme, tak to docela jde.
Každý máme jiné priority, a já děkuji, že to někdo viděl podobně a ostatní názory respektuji :)
Nenávist v sobě nepěstuji, jen se mi to až teď nějak srovnalo, že holt kamarádky nebudeme.
Ano, jsem od partnera starší a už si dělám vše po svém.
Tak ještě jednou díky a přeji všem pohodu a pěkný víkend :)

Heleď, tchyně bude asi případ, ALE minimálně tu rozebíranou situaci s návratem z porodnice vidíš dost pokřivenou optikou. On byl otec, partner, chlap a měl být s Vámi. Co je na tom tak strašného říci NE, dnes chci být/ budu doma. Za mě je to bačkora a zlobila bych se především na něj, tchyně netchyně.
Možná bych se zamyslela nad dalšími situacemi, jestli není i v nich „chyba“ na vaší straně - v tom, že se neumíte zdravě, slušně vymezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
23.10.21 16:04
@Anonymní píše:
Děkuji všem za názor.
Samozřejmě mne potěšilo, že i jiné dámy vidí situaci a čtou mezi řádky, to soupeření a udržení si své role. Já se doufám k tomuto nikdy nesnížím. To bych si proste skočila ráno do copy centra nebo si zavolala někoho na opravu, než abych vzala první den s miminem doma snaše.
Btw. bydlí Pha, tenkrát jsme žili za Prahou na opačné straně od ní, takže cca 70 km, omg, v Praze je málo servisů?
Kdysi mi řekla, že je ráda že jsem starší, že můžu syna vést po dobré cestě.
No, když jsme oznamovali druhé těhu, gratulovala mi k „mému“ novému potomkovi.
Jinak vztah matka syn… ve třiceti mu se setrou říkají ty náš… ----íčku, ty jsi takovej roztomilej…
Matce neodporuje, jelikož ona je ten kňourající typ, sestra rozmazlené dítě s iPhonem v 16 letech ze 35 tisíc a maminka jí žehlí hadry do teď, a to madam bude 20.
Situaci bylo víc samozřejmě:
Při první návštěvě u nás na seznamku, seděly obě v obýváku a já vařila celý den, obletovala…
Ani jedna nepřišla, byť kuchyně a společná činnost lidi sbližuje a spojuje. Do toho tam mladá roztahovala nohy, jak je pružná, dělala jeden taneční sport…
To bych ji asi jako matka dostatečně upozornila, že se chová dost nevhodně, ve 14 letech na návštěvě.
Na penzionu se chovají jako královny, protože jsou přeci rodina majitele. Ještě si dovolí peskovat mi skvělou brigádnici. No za mne už příliš.
Na Vánoce přivezli celou rodinu, vykňourala slevu, prestože se s bratrem nesnáší a dohadují o majetek, pak tu akorát nechali nepořádek, ani hrnek od kafe si neuklidili, židli nezasunuli, takže od té doby máme na vánoce vyprodáno ;)
Po porodu druhého dítěte mi přišly na pokoj, bez ohlášení a to s angínou a horečkou, co měla mladá, mimino dva dny staré. To bych si také nedovolila.
Ja si prostě vřelý vztah představuji jinak, chápu a respektuji, že nikdo není povinný mě mít rád, často se už nevidíme, tak to docela jde.
Každý máme jiné priority, a já děkuji, že to někdo viděl podobně a ostatní názory respektuji :)
Nenávist v sobě nepěstuji, jen se mi to až teď nějak srovnalo, že holt kamarádky nebudeme.
Ano, jsem od partnera starší a už si dělám vše po svém.
Tak ještě jednou díky a přeji všem pohodu a pěkný víkend :)

Držím palce zakladatelko. Nesmíš se dát :). V klidu a slušně trvej na svém a nenechávej si nic líbit. viz. situace s brigádnicí-to by mi udělala jenom jednou. Mladou bych zrychtovala pěkně zostra při každém jejím nejapným nevychovancovým projevu. Klidně i před tchýní. Aspoň, že se moc nevídáte…veliký+. Někdy ty vztahy prostě nejdou, protože, chybí snaha a nějaké sebereflexe z té druhé strany. A nenaděláš nic.
Ale co už…hlavně, že Vám to klape doma :) :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 16:08

@Lojzísek díky :) ano, otec mých dětí je chlaďas a had, jak o sobě říká a určitě se umí chovat víc strategicky než já, to já jsem už v mém věku trex. On má jiné vnímání světa, takže je to někdy takovej flegmouš a někdy si už vymezuje hranice, přece jen je to od toho porodu 4,5 roku a leccos jsme vykomunikovali a i se omluvil. Matce nevolá, pokud to není nutné, nesnáší to kňourání. Upřímně se vymezit u nich nejde, je to jedna velká manipulace, žádné srdce na dlani. Takže já už si to srdce taky vrátila do kapsy :)

• Citovat
  • Upravit
14018
23.10.21 16:25

Na to že ti je přes 40, tak si taky dost uknourana :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.10.21 16:30
@Pidulka1991 píše:
Na to že ti je přes 40, tak si taky dost uknourana :roll:

Stěžuje si na něco, co se stalo před víc jak 4 roky :roll:
Ošéfovala bych si, aby nebuzerovala personál v mém penzionu, to by mi vadilo. Jinak bych její chování velkoryse přecházela, pokud by manžel byl na mé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 16:39

@Pidulka1991 přišla jsem si pro radu a názor, takže díky :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.21 16:44

@Russet tady se řeší problémy jen časově omezené? Aha! :lol:

• Citovat
  • Upravit
53518
23.10.21 16:45
@Anonymní píše:
@Russet tady se řeší problémy jen časově omezené? Aha! :lol:

Ne, ale je divné, že tě to žere 4 roky. Přitom tvůj drahý mohl po dni stráveném v práci poslat máti do někam a spěchat za vámi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 16:48

@Russet Asi jste nepochopila, že se to táhne a já si chtěla ujasnit, jestli i někdo jiný může vnímat dané situace podobně jako já. Hodnotit stáří problémů mi přijde irelevantní. Ale i tak díky.

• Citovat
  • Upravit
53518
23.10.21 16:51
@Anonymní píše:
@Russet Asi jste nepochopila, že se to táhne a já si chtěla ujasnit, jestli i někdo jiný může vnímat dané situace podobně jako já. Hodnotit stáří problémů mi přijde irelevantní. Ale i tak díky.

Ale pochopila. Akorát neházím vinu jen na tchýni. Mantinely si neumí udělat ani tvůj drahý. Nebo minimálně tenkrát. Dělám dvanáctky a večer bych nikomu nejezdila nic spravovat a zařizovat. Těším se domů. Zvlášť k dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.21 16:57

@Russet ano, tenkrát jsme to neuměli ani jeden, dnes už je to jinak.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
23.10.21 16:58

První případ, měl se ozvat manžel, že nemá čas, měl se dohodnout na jinou dobu. Druhý případ, že sedá sestra na bratra a chce se pomazlit? No, tak to je hodně nechutné, nevím jaké mají "incestní " vztahy, ale mezi sourozenci mi to přijde divné. Tam nevidím chybu tchýně, holce bylo 17 let a udělala to sama nebo myslíš, že jí to maminka poradila?
Stalo se to před 4 lety ideální by bylo hodit to za hlavu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.21 17:03

@Jolka86 ano ano, měl se vymezit a ona měla respektovat náš den, od ní to vnímám jako naschvál. Na to se začaly nabalovat další události a já prostě nebudu lpět na harmonickém vztahu s tchyní. Obsedávání bratra je opravdu nechutné, rozhodně ji ale jako dceru nepokárala a ještě se jí zastávala, což je další nechutnost.
Sestřička a mazleníčko :poblion:

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
23.10.21 17:07
@Anonymní píše:
@Jolka86 ano ano, měl se vymezit a ona měla respektovat náš den, od ní to vnímám jako naschvál. Na to se začaly nabalovat další události a já prostě nebudu lpět na harmonickém vztahu s tchyní. Obsedávání bratra je opravdu nechutné, rozhodně ji ale jako dceru nepokárala a ještě se jí zastávala, což je další nechutnost.
Sestřička a mazleníčko :poblion:

Co měla udělat, měla ji předevšemi naplácat? Někteří sourocenci jsou více kontaktní, my tady nevíme jaký oni dva spolu mají vztah.

• Citovat
  • Upravit
25897
23.10.21 17:12
@Jolka86 píše:
Co měla udělat, měla ji předevšemi naplácat? Někteří sourocenci jsou více kontaktní, my tady nevíme jaký oni dva spolu mají vztah.

Hele soráč, já kontaktní jsem, ale sedat si na příbuzné obkročmo? :roll: :roll: Akceptuju objímání a olíbání, ale tohle je zu viel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová