Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja bych teda byla nastvana pekelne. samozrejme bychom zustali, ale dite bych tchyni nenechala pohlidat ani kdybych sla na zachod. asi uz bych to s ni neresila, ale byla bych na ni protivna.
chudak mala, nejspis ji zadelala na pekny brichabol a rozhodila ji. nijak zasadne ji to asi neublizi, ale naprosto zbytecne zpusobila vsem stresy. jen kvuli tomu, aby si dokazala, ze ona se prece umi postarat!
uplne tohle nesnasim, uz z principu
nema pravo porusovat tvoje zasady a jeste kdyz jste to spolu nedavno resily.
zakl., preji at se ty i mala brzy uklidnite, zalehni s ni, nabizej prso, ona se chytne ![]()
Te´d to nemyslím zle, ale možnámalá pláče, že cití, jak si naštvaná a nervozní.. asi bych se hodila do klidu, myslela si svoje a opravdu pokud tchýně dostala čočku od chlapa, tak to neřešila..
@lucenka píše:
A jakty víš, že je toto z toho?
Pokud tchyni nevěříš, tak jí nenechavej dítě na hlídání. Ale zase se pak nediv, až někdy budeš fakt hlídání potřebovat a ona to odmítne.
A pro jednou se nic strašného nestalo. Uvědom si, že vychovala tvého manžela, přežil ve zdraví stravu, co mu davala. Tak se trochu uklidni.
Hlidala malou poprvé a naposledy. Dobře vedela, ze ji nema nic davat. Neštěstí bydlíme hodne km od ni. Takze jeji hlídání vážně nepotřebujeme. Nechali jsme ji malou jen z dobre vůle a na návštěvu jsme taktéž přijeli jen proto, aby si malou užili. Tisnime se v malem pokojíčku, kam se ani nevejdeme a ješte mi bude cpát do malé pečivo.
A jak ty vis, ze vanocka kupovama nebyla? Protoze to byla kupovana vanocka nekde z Jednoty tady na vesnici.
@Anonymní píše:
Nechapu za co bych se mela tchyni omlouvat? Jak tady někdo píše? Omluvit se mela ona. Místo toho zacala útočit, že si může delat co chce a nikdo ji nebude nic prikazovat.Mala mi nepije, nespi a neustale pobrekava a uz je z toho celá rozpalena. Ale ja se mam uklidnit a ještě se omluvit.
Tak to to teda tchýně opravdu dost zazdila.
udělat tohle někdo mému dítěti, tak bych se ho (poté, co bych potlačila prvotní emoci způsobenou kojícími hormonyú) zeptala, jestli má mozek, jestli ví k čemu jsou telefony a jestli si je už tak senilní, že si nepamatuje naší debatu na téma příkrmů před dvěma měsíci. Jedním děechem bych taky dodala, že je mi moc líto, jak podkopala mou důvěru a je mi líto, ale dítko jí samotné svěřovat nebudu do té doby, dokud neusoudím, že umí respektovat přání rodičů.
Domů bych nejezdila, jak tu někdo radil, nicméně pokud zakladatelka pořád není ok, tak by to možná nebylo do věci. Třeba se doma ona uklidní a s ní i dítě (které po té vánočce s mlíkem klidně může bolet břicho).
Ty, co se tu ohání tím, jak před 20 lety se věci dělaly jinak. Ony se až tak diametrálně jinak nedoporučovaly dělat. To jen spousta matek si je dělala jinak, protože v každé době se najde matka koza, co futruje tříměsíční vánočkou, kravským mlíkem, termixem a v půl roce dává guláš s knedlem nebo hranolky z kečupem. Mám dvacetiletou sestřenici, která byla půl roku normálně plně kojená a pak klasika zeleninové, ovocné příkrmy. A to moje teta fakt není a nikdy nebyla nějaká bio alternativa. Mému bratrovy je 32 a taky začínal mixovanou zeleninou (pravda, někdy okolo toho 3. měsíce a z flašky), a pil sunar (nikoliv mléko z igelitového pytlíku). Zato švagra jeho máti prolévala kravským mlékem už v šestinedělí a pak dávala ty moučný šlichtičky, protože přeci nechtěla vyhazovat prachy za sunar.
Ono to brzké převádění dětí na normální jídlo bylo dané také tím, že sunar byl v jistých dobách jen na předpis a limitovaný (takže matky žravých dětí měli smůlu, víc jim doktor nenapsal a musely to pořešit nějak jinak), druhák měly dost práce s tím prát látkové pleny, stát frontu na maso a na toaleťák, mixér asi taky nebyla taková samozřejmost, skleničky byly akorát ovocné, instantní kašičky tuzexové, takže se ženským nechtělo srcat s jídlem pro dospělé a pak ještě extra pro dítě. Navíc té zeleniny a ovoce v jednotě, pokud někdo neměl zahrádku, rozhodně nebyl takový výber, jako dnes.
@Stánina píše:
Rozdil bych videla v tom, ze tchyni nejsou 4…Příspěvek upraven 22.01.17 v 10:05
I můj dvouletý pochopil, že miminko pije mlíko od maminky a „naše“ jídlo ještě jíst nemůže, protože by ho bolelo bříško. A že až přijde ten správný čas, tak ho začneme krmit „normálním“ jídlem.
@Janasas píše:
Te´d to nemyslím zle, ale možnámalá pláče, že cití, jak si naštvaná a nervozní.. asi bych se hodila do klidu, myslela si svoje a opravdu pokud tchýně dostala čočku od chlapa, tak to neřešila..
Určitě. Naprosto souhlasím.
Navíc já, kdybych dala čočku svým rodičům, dostala bych asi po čuni i ve svém věku, ale to je věc jiná.
Jako naštvaná bvych byla, do příště bych si dítě hlídala, ale teď bych se uklidnila, myslím, že spíš pláče z tebe… jak si vytočená
Příspěvek upraven 22.01.17 v 10:20
@Janasas píše:
Ja nastvana nejsem. Je mi malé jen lito. Očividně ji to opravdu udelalo špatně.
@Anonymní píše:
Nechapu za co bych se mela tchyni omlouvat? Jak tady někdo píše? Omluvit se mela ona. Místo toho zacala útočit, že si může delat co chce a nikdo ji nebude nic prikazovat.Mala mi nepije, nespi a neustale pobrekava a uz je z toho celá rozpalena. Ale ja se mam uklidnit a ještě se omluvit.
To už přeháníš ![]()
Ja to vidím trochu jinak, mam obe deti alergické na vsechnno možné, a dostat toto ve 3 měsících, hrabou se z toho pěkně dlouho.. Mladsi reaguje i na stopy mléka v mem jidle..a aby dostavalo dite drozdi, cukr, psenici a nevim jaké tuky a mleko, ma jeste hodně casu..tchyně pravděpodobně chtěla konat dobro, dopřát vam chvilku casu o samotě, ale moc to holt nevyšlo.. Ja jsem na to ale vusazena, starší dite ma dietu skoro dva roky, mladsi skoro pul roku a stejně to úplně nerespektují a hodně věcí neřeší..
Kdyz mi babicky krmi deti blbostma, tak priviram oci a nekomentuju, ale u trimesicniho by me to teda nastvalo moc, to bych ji taky neco rekla. Jinak souhlasim s holkama, ze mala nejspis je nervozni a neji z duvodu, ze citi, jak jsi rozrusena ty, malicky deti to vnimaji fakt hodne.
@Anonymní píše:
Hlidala malou poprvé a naposledy. Dobře vedela, ze ji nema nic davat. Neštěstí bydlíme hodne km od ni. Takze jeji hlídání vážně nepotřebujeme. Nechali jsme ji malou jen z dobre vůle a na návštěvu jsme taktéž přijeli jen proto, aby si malou užili. Tisnime se v malem pokojíčku, kam se ani nevejdeme a ješte mi bude cpát do malé pečivo.
A jak ty vis, ze vanocka kupovama nebyla? Protoze to byla kupovana vanocka nekde z Jednoty tady na vesnici.
Tak jí dítě ani radši neukazuj a jen doufej, že si tvé dítě nenajde něco, jako jsi ty. Protože je normální stýkat se s tchýní, rozvíjet vztah babičky a vnoučete a ne se vyjadřovat o ni tak jako ty. To měla tchýně kvůli tobě koupit větší nemovitost, aby ses nemusela někde tísnit? Tak jsito ji měla pozvat k sobě domů, když jsi taková rozmazlená panička.
@Alušáček píše:
Zakladatelko tvoji tchýni nechápu, musí být pěkně blbá, když ona měla dítě jistě nebylo normální ho krmit ve třech měsících vánočkouMě je 40let, starší dceři 19 a byla první půl rok jen kojená, první příkrm zelenina, to byl normální postup který doporučovali pediatři. Ja například byla přikrmovaná od 4měsíců, tenkrát se mixovaly polívky a dávali se kaše s um. Moji mamce je 60 a i ona byla dlouho kojena, přikrmovaná až v 6měsících, takže ani moje 90letá babička by nenarvala takhle malému miminku vánočku. Normální to není teď a nebylo ani před x lety, to jen některý lidi jsou úplně pitomí.
souhlasim, mne je 55 a mym detem 30 a i tehdy se lepek (piskoty) daval nejdrive v 6 mesicich. A kojenemu diteti se NIC nepridavalo nejmene do pul roku!!! Prvni prikrmy byla zelenina, pripadne troska ovoce(jablko, banan) ale po lzickach. Takze tchyne je opravdu pitoma a rekni ji, ze pokud chce abys ji vickrat dite na hlidani nesverila, tak at pokracuje stejne dal…
No mě tchýně nalévala v roce dítě kofolou- celou láhev mu nalila.. řekli jsme ji bez scény, že tek jako fakt ne.. že nedáváme takové věci a pochopila..
Možná prostě, stačí říct a bude příště opatrná
@LadyBrigit píše:
Kašičkou z másla a mouky![]()
![]()
Jestli je tchýni čtyřicettři, tak fakt není tak stará, aby nevěděla co dělat s 3 měsíčním miminem. Vždyt její vrstevnice mají mnohdy stejně staré vlastní potomky v dnešní době. Mám stejně starou sestru a měla děti v 21, rozhodně je nekrmila vánočkou ani moukou s máslem
už v té době se podporovalo kojení a řešili alergické reakce. V tu dobu se spíš třeba doporučovalo do roka dávat tvaroh a tvarohové dezerty, vím že by moje malé děti v mé nepřítomnosti něčím takovým necpala. Asi je to o lidech.
Asi bych jí jenom řekla, že když si neví rady, ať zavolá, že má mimčo na příkrmy ještě dost času. Dítě si budeš už příště brát sebou na vycházku a ona může jít s vámi také. Příště mu může dát třeba čokoládu, vždyť už bude o měsíc starší ![]()
@lucenka píše:
Tak jí dítě ani radši neukazuj a jen doufej, že si tvé dítě nenajde něco, jako jsi ty. Protože je normální stýkat se s tchýní, rozvíjet vztah babičky a vnoučete a ne se vyjadřovat o ni tak jako ty. To měla tchýně kvůli tobě koupit větší nemovitost, aby ses nemusela někde tísnit? Tak jsito ji měla pozvat k sobě domů, když jsi taková rozmazlená panička.
Vsak za nami mohla prijet ona. Byla zvana. My kvuli ni tahali malou tisice kilometru. Protože ona neumi sednout na jeden autobus a pak z nej vylezt. Je ji 43 ne 83.
Mas nejaky problém se svou snachou, ze? ![]()