Tchýně mi narušuje můj život a soukromí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13048
12.3.17 19:17

@terien Jenže když kojíš, tak to dítě většinou nemůžeš odvézt na dva dny pryč, i když už má i jinou stravu.
Takže když bude kojit, tak jak dlouho vzhledem k její povaze bude omezovat styk na minimum.
Rok, dva. Spíš asi blíž k roku.
Já nevím, mě by to prostě přišlo fakt líto.
Já jsem introvert, svým způsobem budu radši sama s vnoučetem, než sedět se snachou, kterou třeba ani moc neznám, když je též introvert a nemá moc zájem o vídání se.
Já fakt nevím, já bych byla smutná, když bych vnouče viděla pár hodin v měsíci.
Ještě k tvému jinému příspěvku.
Já chápu, že režim určují rodiče.
Ale to přece není slušné, diktovat staršímu dospělému člověku, že když je to dítě vzhůru, tak si teď nesmí s ním hrát, ale musí jít na procházku.
Já tu nikdy netvrdila, že bych si nechala líbit buzení a manipulování až ke zvracení.
Ale přece mi nebude snacha určovat každou minutu času jak nesvéprávnému debilovi.
To je neuctivé k dospělému, natož k vlastnímu rodiči a tchyně vlastní je, i když toho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:18
@Tefanek píše:
Jaký stejný práva? Pokud vím, její rodiče celý víkend by mu vadili.

A k tomu jsem napsala, že bych si to nenechala líbit a důrazně to řešila. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:21

@Paola21
Pokud bydlí daleko, tak mi to nepřijde ani tak normální, jako nutné.
Ono ty vzdálenosti narušují rodinné vztahy. Ne že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:22
@Svistice píše:
Ano, ale vy jakožto ta „jiná rodina“ to řeknete, vy se samy za sebe rozhodnete, že to tak chcete. Ne, že to dostanete befélem, protože jsi něčí dcera/snacha/vnučka/neteř a nebo proto, že to v té tvojí původní rodině funguje takhle a takhle, takže to tak bude fungovat na věky věků a přes to vlak nejede a veškérá přivdaná nebo přiženěná přízeň akorát bude držet hubu a krok.
A to je ten diametrální rozdíl.
Staří prostě mají respektovat ty mladé, mladí staré (respekt ale neznamená slepá poslušnost nebo podřizování se), a mladí se musí v první řadě umět dohodnout mezi sebou.

To přece není o zvyku, ale o slušném vychování a úctě ke starším členům rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:22

@Tefanek
Jenže tady píšou, že má souhlasit s tím, co řekne ona, bez ohledu na vlastní názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.3.17 19:26
@nostress píše:
Přesně tak. Zakladatelka je opravdu velmi vstřícná. To bych taky nedala, a mám s rodinou nadstandardní vztahy. Její manžel může za nimi zajet taky někdy, nebo se můžou vidět u babičky, a pod. Vždyť snad ještě neumírají, tak nechápu, proč tak na ni všichni naskákali, a chovají se až neurvale.Taky nechápu reakci jejího manžela. Přeci jednou založím rodinu, tak platí to, co si domluvíme my doma, mezi sebou, a ostatní to budou respektovat, pokud ne, pak mají smůlu.

Mě by to od manžela mrzelo nejvíc tohle chování, to je naprostá neúcta, zvlášť když proběhla nějaká domluva. Vztahy v rodině máme taky dobré, ale tohle by mi lezlo na nervy. Jsem asi taky holt asociál s duševní nedostatečností, co nemá rád lidi. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5866
12.3.17 19:27
@Sany80s píše:
@Paola21
Ono ty vzdálenosti narušují rodinné vztahy. Ne že ne.

Nutné to není, můžou přespat u té babičky, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.3.17 19:28

@Sany80s Nezlob se na mě, ale zbytečně to hrotíš. Já měla děti plně kojený půl roku, částečně 10 a 11 měsíců, takže se beze mě taky nějak na dlouho nikam nehly. Moje máma bydlí 45 min autem od nás a frekvence vídání je tak jednou za měsíc jednodenní návštěva (dopoledně příjezd, v podvečer odjezd), nebo přijedeme v sobotu v poledne, přespíme a v neděli brzy odpoledne nejpozději razíme domů. Občas celý víkend v létě na chatě, vloni společný týden (s tím, že my měli povětšinou vlastní program).
A v šestinedělí bych samotný mimino do kočárku nesvěřil ani vlastní mámě. Jedině manželovi.
Vztahy má babička s vnoučaty a ony s ní více než dobré.
Takže opravdu není nutné mít nakvartýrované příbuzné přes celý víkend v bytě, nota bene, když mají možnost přespat v domácnosti prababičky.
Takže nedělej ze zakladatelky asociální hysterku, kterou prostě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Sany80s píše:
A co partner zakladatelky, na toho bere ohled kdo.

ale na toho přece v návrhu, který tady nejen ode mne padl, se ohled bere :nevim: jako nedá se svítit, ale je to o kompromisech. tchyně a partner zakladatelky by nejradši, kdyby celý víkend strávili v nové rodině. zakladatelka by nejradši, kdyby celý víkend měla svatý klid. kompromisní návrh je ten, že návštěvy budou probíhat, jako dosud probíhaly, tedy tchánovci budou jezdit k babičce a za dítětem budou chodit. jako není to řešení, které by plně uspokojilo všechny strany, ale je to řešení, kdy každý o něco ustoupí ze svých požadavků a vznikne z toho myslím vcelku přijatelný kompromis, který bere ohledy jak na touho tchyně vidět se se svým synem a vnoučetem, tak na touhu manžela vidět se se svojí matkou, tak i na zakladatelku, která nechce mít celý víkend v baráku návštěvu. protože, kupodivu, i zakladatelka je člověk a i na ní a na její potřeby by se měl brát ohled, nejenom na manžela a tchyni. novorozenec se k tomu ještě nevyjádří, takže toho zatím ponechávám stranou.

Příspěvek upraven 12.03.17 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
@Sany80s píše:
@Paola21
Ono ty vzdálenosti narušují rodinné vztahy. Ne že ne.

ale než se narodil vnuk, tak bez problémů spali u babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:30
@Bábrdl píše:
A to si vem, že to není jen otázka Česka. Zrovna čtu španělskou detektivku, kde hlavní vyšetřovatelka čeká dítě a pochopitelně tchyně ji hrozně obtěžuje, je trapná, strašná, nakupuje hloupé věci, zatímco teta vyšetřovatelky (matku nemá) je úžasná rozvážná žena, která hází taková ta moudra a vůbec je super, její názory jsou hodné naslouchání. A pak ve finále vyšetřovatelka porodí syna místo dcery, což všichni předpokládali, takže se všichni hloupé tchyni vysmějí, že bude muset ty hrozné věci, co nakoupila, vrátit. Happy end. :zed:

Jeden příbuzný je rozvedený. Ještě když nebyl a manželka byla v porodnici, tak u ní spala v té porodnici její matka, ke které jezdili každých 14 dní. Mezitím ona jezdila kdykoli to bylo možné(z její strany) k nim.
Rozvedli se ve třech letech dítěte, do té doby viděla tchyně dítě 9×, z toho 3× na Vánoce a jednou na vítání občánků.
Je normální, dítě nebudí, nekrmí ho ničím zakázaným.
Když se chtěla stavit na kafe a vždy zavolala a zeptala se, návštěva byla tak na hodinu, tak snacha něco měla.
Za půl roku po rozvodu viděla dítě vícekrát, než za předchozí dosavadní život.
A nevymyslela jsem si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
12.3.17 19:31

Tady je to evidentní a budeš si muset dupnout.

• Osobně bych to nepřežila, tchyně není vlastní máma, ta moje mě taky nebere jako dceru a nechová se ke mně jako ke svým dětem, naopak vidí svoje děti v růžových brýlích (přitom všechny tři její potomci potají kouří, což ona u ostatních odsuzuje)…
  • Tchyně se měla na těchhle věcech domluvit primárně s tebou, ty přece jsi „cizí, nová“, ne s mužem.
  • Tvému (ale ani mému) manželovi by se určitě nelíbilo, kdybys ho postavila před hotovou věc každý druhý týden s tvými rodiči. Ať je to jak chce, měli by se oni sblížit s tebou a postupně si najít nějakou cestu/kompromis a ne se rovnou na.rat k vám domů.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
12.3.17 19:32
@Sany80s píše:
@terien Jenže když kojíš, tak to dítě většinou nemůžeš odvézt na dva dny pryč, i když už má i jinou stravu.
Takže když bude kojit, tak jak dlouho vzhledem k její povaze bude omezovat styk na minimum.
Rok, dva. Spíš asi blíž k roku.
Já nevím, mě by to prostě přišlo fakt líto.
Já jsem introvert, svým způsobem budu radši sama s vnoučetem, než sedět se snachou, kterou třeba ani moc neznám, když je též introvert a nemá moc zájem o vídání se.
Já fakt nevím, já bych byla smutná, když bych vnouče viděla pár hodin v měsíci.
Ještě k tvému jinému příspěvku.
Já chápu, že režim určují rodiče.
Ale to přece není slušné, diktovat staršímu dospělému člověku, že když je to dítě vzhůru, tak si teď nesmí s ním hrát, ale musí jít na procházku.
Já tu nikdy netvrdila, že bych si nechala líbit buzení a manipulování až ke zvracení.
Ale přece mi nebude snacha určovat každou minutu času jak nesvéprávnému debilovi.
To je neuctivé k dospělému, natož k vlastnímu rodiči a tchyně vlastní je, i když toho syna.

A to ona dělá??
Příklad, která jsem uvedla byl myšlen tak, že je to samozřejmě v souladu s režimem dítěte. Pokud chodím s dítětem třeba dopoledne ven, tak mě můžou vystřídat babi s dědou jestli chtějí. Jestli nechtějí, tak ať sedí doma za stolem a já půjdu sama, ale ať mi pak nikdo nic nevyčítá, protože nebudu každý týden měnit režim dítěte jak si kdo vzpomene. Jesli oni to vyhodnotí tak, že je sekýruju, tak je to jejich problém, oni jsou na návštěvě a měli by se podle toho chovat. Já jim taky neposunu čas oběda o 2 hodiny protože zrovna teď nemám hlad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
12.3.17 19:34

@Tefanek Ano až na to buzení a tahání, protože zakladatelka má prostě problematickou povahu, jak sama přiznává.
Pokud o sobě vím, že mám problém, tak se snažím přizpůsobit já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
708
12.3.17 19:35

Ja tedy zakladatelku naprosto chapu, manzel ma evidentne smysl pro rodinu ALE musi si uvedomit, ze ted uz ma jinou rodinu!!! Muj muz je bohuzel to same, hadali jsme se kvuli podobnym zalezitostem porad a doted si myslim, ze to jeste nechape!!! Nikdy nezapomenu, jak jsem za nim prisla a pozadala ho (opravdu slusne) jestli by nemohl tchyni s tchanem poprosit aby prisli az po zkouskach (ano delala jsem zaverecky kdyz byly male 3mesice) a on mi na to tehdy rekl, jestli jsem neupadla, ze preci nebude branit rodicum vidat vnouce - :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová