Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
bych mu řekla, že ty nemiluješ mě, když ti nevadí, že si neodpočinu, jsem protivná a nemám tu soukromí, zde se necítím doma
jo u nás to je tak, že když tchýně přijde na návštěvu, tak nejvíc reptá manžel, že mu sem jde jeho mamka
@kamik19863 píše:
@ivculka já vím, ale občas jsem se musela i smát, promiň.
klidně se směj…já se tomu taky musím občas zasmát, aspoń se mi uleví ![]()
Tak takovou tchýni bych taky nerozdejchala.
Ona i ta naše má svý mouchy, ale oproti té vaší teda
. Jak už tu holky psaly - koule na dveře, pro jistotu ještě klíče do zámku, přeci jen by drahý manžel mohl matince klíče poskytnout. Ale je to na palici.
Nesnášim neohlášený návštěvy, popř. když se v poslední době tchýně pozve sama, ale aspoň teda zavolá, že se se švagrovou domluvily, jak budeme trávit víkend MY.
Nejhorší je, že takovýmhle lidem to nepřijde ani divný, ani neslušný, takže je s nima těžký pořízení.
U nás bývalo něco podobného s mojí tetou. Taky k nám lezla jak do krámu, tak se dala koule na dveře, párkrát držkovala, co to je za nápady, že se k nám domu
nedostane, ale byl klid.
Každopádně přeju pevný nervy a minimum nezvaných hostů! ![]()
Pročetla jsem celou diskusi.Jak dnes?Mluví s tebou manžel?Promluvila jsi s ním?
@ivculka hele tak jak jsem chválila tchýni, tak jsem naprdnutá taky, tchán je na dovče, tchýně má za rohem obchod, ale ne manželoj říká, že potřebuje koupit housky a mléka, ale v kaufu, dnes manžel přišel s tím, že jeho mamka má asi slepák a že ji povezeme do nemocnice, slepák jsem měla, vím co to obnáší a tak jsem se šla na ni podívat a ona si vaří koprovku a kafrá s kamarádkou. To ještě ráno chtěla jít kupovat barvu na dveřní futra, prý je to daleko, no není tak chtěla, aby ji tam dovezl manžel, takže nakrknutá jsem taky. Neumím si představit až jednou tchán nebude
Ahoj Tvoji situaci Ti opravdu nezavidim.Prispeju teda taky svou troskou do mlyna,potrebuju se trochu vykecat a nemam komu
doufam ze Vam to nebude vadit…moje tchyne je sice hodna,kdyz potrebuju pomuze,pohlida maleho a kdybych nebyla proti (coz ja sem) tak mi i pouklizi.ALE soukromi jako takove je tu taky na prd.Bydlime v RD.Tchanovci dole,my nahore.Kdyz jde tchyne nahoru,zasadne neklepe.Manzel ji to rikal snad 1000× a nic.Tak sme skusili slabe kafe,ze az prijde nahoru tak mu budu sedet na kline a budem se ,,jen,, libat.Byl vecer a samozrejme tchyne nam nesla nejakou misku a neklepala tak my jak slysely dole vrznout dvere hura na to
a co myslite ze udelala??Dvakrat zamlaskala jakoze dava pusu,donesla misku na linku a sla pryc.Zadne ze by treba zalezla a zaklepala nebo tak
Nebo mne stve ze kdyz chteji maleho ven,nebo si ho vzit dolu tak se neptaji ale jen reknou Matysku pod pujdeme za pejskama,nebo pujdeme ven…a to sme jim taky rikaly ze my sme rodice a budem rozhodovat o tom kam nase dite pujde nebo ne a musi se nas zeptat…reakce??odezva??zadna!!Muzeme jim to vse opakovat a stejne na nas prdi…a taky mne nastvalo ze vcera tchan hlidal maleho a maly spadl a brecel a ja tchanovi rikam,dejte mi ho a on chnap a uz ho mel a sel s nim pryc,samozrejme maly rval jak tur a odstrkoval se od nej a chtel jit za mnou.Kolikrat mi prijde ze nas jako rodice vubec neuznavaji a chovaji se jako by byl Maty jejich
teda aspon tchan.A nakonec perlicka
v lete sme byli na ockovani a maly mel potom teplotu,a dosel tchan a pod Maty pujdeme ven.Tak mu rikam ale maly ma teplotu nepujdete nikam…a on mi na to rekl,no a co dyt je teplo.S Mirkem (starsim brachou od manzi) sme taky chodili aj kdyz mel horecku a bylo teplo(a pritom kdyz byl Mirek maly tak jezdil domu jen na vikendy a i tak se o decka moc nestaral)Dekuji pokud Vam nevadi cist tak dlouhy clanek.Vim ze je to nic oproti jinym ale ja sem to potrebovala trochu ventilovat.Bydlim skoro 100km od rodneho domova a tady nemam zadnou dobrou kamaradku ktere bych to rekla tak aspon Vam…
@sjussi heleď oni ti prarodiče nás nějak neuznávají, já bojuji s maminou, id narození dělám malé UM a moje mamina ho dělala cca 2× a já s malou k ní přijedu a mamina mi radí jka mám to mléko dělat
a má mamina si plánuje co bude malou učit, nškolikrát jsem ji říkala, že o tom rozhoduji já a nic.JINAK MALOU NAUČILA PRSKAT, prská od čtvrtého měsíce nuestále, ráno slyším prskání, večer slyším prskání, na cizí prská, opravdu úžasné
Holky, tak u nás situace vygradovala dnes u nás na rodinné oslavě…prostě chlap se mě nezastane, obskakuje maminku a mně nějak došla trpělivost. Vypadá to, že bude rozvod…jdu spát s dětmi, zítra se rozepíšu, dobrou ![]()
@kamik19863 nj nejhorsi je to ze tchan pije(ne ze by byl na mol ale pres den doplnuje hladinu a je to z neho citit na 100 honu) a mysli si ze mu jako pujcim syna na hlidani ven ,to jo ale jen pod dohledem.A to se me ptal jestli si ho muze vzit do vinneho sklipku,ze si de koupit vino
a to je malemu 16 mesicu,kam na ty napady chodi ![]()
Ivculko,tak to mě mrzí,že ani oslavu jsi si neužila.Ráno moudřejšího večera,doufám,že najdete řešení. ![]()
@sjussi píše:
Ahoj Tvoji situaci Ti opravdu nezavidim.Prispeju teda taky svou troskou do mlyna,potrebuju se trochu vykecat a nemam komudoufam ze Vam to nebude vadit…moje tchyne je sice hodna,kdyz potrebuju pomuze,pohlida maleho a kdybych nebyla proti (coz ja sem) tak mi i pouklizi.ALE soukromi jako takove je tu taky na prd.Bydlime v RD.Tchanovci dole,my nahore.Kdyz jde tchyne nahoru,zasadne neklepe.Manzel ji to rikal snad 1000× a nic.Tak sme skusili slabe kafe,ze az prijde nahoru tak mu budu sedet na kline a budem se ,,jen,, libat.Byl vecer a samozrejme tchyne nam nesla nejakou misku a neklepala tak my jak slysely dole vrznout dvere hura na to
a co myslite ze udelala??Dvakrat zamlaskala jakoze dava pusu,donesla misku na linku a sla pryc.Zadne ze by treba zalezla a zaklepala nebo tak
Nebo mne stve ze kdyz chteji maleho ven,nebo si ho vzit dolu tak se neptaji ale jen reknou Matysku pod pujdeme za pejskama,nebo pujdeme ven…a to sme jim taky rikaly ze my sme rodice a budem rozhodovat o tom kam nase dite pujde nebo ne a musi se nas zeptat…reakce??odezva??zadna!!Muzeme jim to vse opakovat a stejne na nas prdi…a taky mne nastvalo ze vcera tchan hlidal maleho a maly spadl a brecel a ja tchanovi rikam,dejte mi ho a on chnap a uz ho mel a sel s nim pryc,samozrejme maly rval jak tur a odstrkoval se od nej a chtel jit za mnou.Kolikrat mi prijde ze nas jako rodice vubec neuznavaji a chovaji se jako by byl Maty jejich
teda aspon tchan.A nakonec perlicka
v lete sme byli na ockovani a maly mel potom teplotu,a dosel tchan a pod Maty pujdeme ven.Tak mu rikam ale maly ma teplotu nepujdete nikam…a on mi na to rekl,no a co dyt je teplo.S Mirkem (starsim brachou od manzi) sme taky chodili aj kdyz mel horecku a bylo teplo(a pritom kdyz byl Mirek maly tak jezdil domu jen na vikendy a i tak se o decka moc nestaral)Dekuji pokud Vam nevadi cist tak dlouhy clanek.Vim ze je to nic oproti jinym ale ja sem to potrebovala trochu ventilovat.Bydlim skoro 100km od rodneho domova a tady nemam zadnou dobrou kamaradku ktere bych to rekla tak aspon Vam…
taky není co závidět.
Máš oporu v manželovi,to je jen dobře.Myslím,že se ozýváte,jen zbývá věc dotáhnout dokonce.Mít v zásobě nějakou výmluvu,že ven nepůjde,jdete ke kamarádce nebo nakoupit a bereš ho sebou nebo na zmrzlinu,do cukrárny,na hřiště,prostě něco,když se ti nehodí,že bude s tchánama.Zamykat se nedá váš byt?Nebo koule?Asi bych jim ještě jednou vysvětlila,že pojem soukromí ve vašem případě ja to a to a jestli se jim by takové jednání nevadilo,vám tedy ano.Pak dát čas,možná i šanci a pak přistoupit k zamykání atd.Když měl malý teplotu,říct,že rodič jsem já a já za něj zodpovídám a nepřipouštíš diskusi.
Je mi vás líto,snad se situace zlepší.