Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kazdopadne ja jsem o klukovy presvedcena, je mi to asi jedno co to bude, budu rada za cokoliv, jen kdyz to bude zdrave
Zitra se to mozna dozvim, tak dam dystak vedet, nebo budu za tajnou?
![]()
Terra podle me to neni tou krvi,rozhoduje hlavne muzska spermie co to bude…aspon jsem to nekde vycetla
My jsme chteli holcinu a mame klucinu a jsme moooooc radi ted
hlavne at je to zdrave
i kdyz nevim co si pocnu s jeho bimbasem
u holek je to jednodussi ![]()
Zanet - No, co se týče té hudby, tak jsem hlavně chtěla poukázat na to, že děti už v bříšku slyší, co se děje venku a pokud matka často poslouchá nějakou hudbu, tak je prokázané, že ji děti po narození poznávají. No a já to teda mám vyzkoušené a ověřené na 100% Takže těhulky - od 20tt začněte něco každý den poslouchat, ať si miminka naučíte a máte je pak čím uklidňovat ![]()
Marketko, no jo, to uz jsem taky slysela, neco na tom urcite bude. A jeste jsem videla porad, ze si miminka pamatuji i chute. Ze kdyz mama ji v tehotenstvi pestre, tak ditko nebude moc vybirave, protoze si ty chute bude pamatovat. Nebo jim davali nejake lekoricove bonbony v tehu a pak kdyz byli miminka, tak z jedne strany pustili vuni te lekorice a miminka otacely hlavu na tu stranu
Bylo to moc zajimave. Je to az neuveritelne, ze takovy tvorecek uz toho tolik vnima.
Terko, no jsem na tebe zvedava, jak ti dopadne ta prohlidka. Myslis, ze uz by byl bimbasek videt? To je jeste docela brzo, ne? Hlavne at je vsechno v poradku a ty si pak muzes uzivat dovolene.
Ja se krome te unavy citim docela dobre, tak jsem rada. Dnes jsem dokonce trosku cvicila, ale jen lehce jogu pro tehulky. Koupila jsem si dvd. Musim zacit pekne pomaloucku, mela jsem ted dlouhou prestavku ve cviceni.
Cinq, ty jsi jak muj Danny. Ja mu porad musim rikat, ze nema cenu se nad necim trapit dopredu a stresovat se. Nicemu tim nepomuzes a nic tim nevyresis. Takze se niceho neboj, bolet to nebude urcite, jen je fakt, ze se ta jizva bude delsi dobu hojit, ale to prezijes.
Ja nejak nakupovaci horecku jeste nepocituju. Ja totiz ani nevim, co bych mela nakupovat. Ale je fakt, ze uz jsem se divala po autosedackach. Tady je zakon, ze pokud nemas autosedacku specialne pro novorozence (ta, ktera se dava naopak (zadama dopredu), tak te nepusti z porodnice. Jo a cetla jsem, ze po cisari te nepusti domu, dokud si nedojdes aspon jednou na velkou. ![]()
Za chvilku se letime podivat na ten hangar, co si pronajimame o kousek dal na letisti. Uz bysme se tam chteli co nedriv nastehovat. Kancelare uz jsou hotove, ted uz jen nabytek
Tak doufam, ze mi v letadle nebude blbe, snad ne, je to jen asi 10 minut letu ![]()
tak zlatinka moje ja se loucim, uz mam tady drahou kolegynku, prisla driv, tak jsem moc rada, prijede pro me drahousek a jedeme nekam na papu a zitra hura k dr. tak dam jeste echo, mozna i obrazek tak se mejte krasne zatim papa berunky
Ahoj holčiny,
to koukám,kolik vás je těhulek a jak to všem utíká!
Varenko-četla jsem,že tě zlobí hemeroidy.Mě taky hodně zlobily,ani sedět jsem skoro nemohla.Měsíc jsem byla na čípkách a stejně nezabíraly.Hodně jsem pila a to taky nepomohlo,snad všechna voda šla do mlíka.Pak se mamka zeptala svojí kamarádky-je to sestřička v porodnici-co s tim a ta mi poradila po ránu sníst jogurt,nebo musli s mlíkem.Žádný pečivo,nic jinýho než tohle.Fakt to pomohlo a já mam klid.To musli můžeš dát i do jogurtu.Prej do týdne by mělo být líp.mě bylo dobře už 3.den.Vyzkoušej to a uvidíš.Jinak přeju ať tvojí princezničku přestane bolet bříško.My už máme s bříškm pokoj ťuk ťuk ťuk.
Mějte se krásně a užívejte sluníčka
Kelinka
Milé holčinky - MOOOOOC vás zdravím a přeji vám krásný páteční večírek ![]()
Na chvilinku malinká usnula před koupáníčkem a tak jsem ušetřila čásek
![]()
V galéérce jsou nové fotečky - portrétky Sashenky z dnešního odpoledníčka.
KELINKO:
ahoooooooooj - to je krásné, že jsi se na nás přišla juknout. Jak se vám daří? Co tvůj uzlíček??
![]()
Děkuju moc za radu.
Dnes jsem si šla koupit dubovou kůru, ale neměli…
Jinak jsem také koupila čajík pro kojící matky…tak už se z toho bříškaboleníčka vyškrábeme… ![]()
Holčinky, zatím vás všechny mooooooooc zdravím a snad si ještě dnes stihnu přečíst, o čem jste drbaly
![]()
Ahoj holcicky, taky vas jen narychlo zdravim, hlavne jsem doufala, ze Tera jeste posle nejakou zpravicku, jak dopadla na kontrole. Ale jak to vypada, tak je vsechno v pohode a ona uz ted bali na tu jejich dovolenou. Tak si to moc uzij, Terko.
Varenko, divala jsem se na fotecky, moc hezke. Ta tvoje princezna je fakt kouzelna.
Mne je dnes dobre, tak jsem rada. Ale uz mam zase hlad
Asi v brisku nemam mimi, ale nejakou tasemnicku malou ![]()
Mejte se hezky, uzijte si vikend. Zanet
Krásné ráníčko HOLČINKY ZANET:
to je k nevíře - dyk ty už budeš mít za chvilku 1.trimestřík v kapse!!!
Teeedy – nestačím se divit. ![]()
Jsem moc ráda, že se ti Sashenka-Lásenka líbí
![]()
Holčinky - přeji vám všem krásný pohodový víkendíček a hodně lásky v něm.
![]()
Varenko, nemuzu se dockat
Ale jeste 3 tydny (1. trimestr je pry az do konce 13. tydne).
Dnes je mi zas hur, ale to znamena, ze zitra mi bude lip ![]()
Mejte se krasne holcinky, a Varenko, tobe taky moc lasecky!
ZANETKO:
uteče to, ani se nenaděješ. Když jsem otěhotněla, jedna z holčinek (myslím, že to byla právě MARTINKA) mi řekla:
Počkej, za chvilinku bude na konci TEHU před porůdkem a budeš pak vzpomínat na tehu, jak to uteklo.
A skutečně tak to je. ![]()
Děkuju, Zanetko - lásku lásenku mám každičký den u sebe - je to má Sashenka
Sluníčko největší.
HOLČINKY - musíme se pochlubit novým měřítečkem a také jsou nové fotečky v galérce z dnešního dne. Děkuju vám mooc za typ z čajíkem pro kojící maminky — z našeho hastrmánka a čertíka je učiněný Andílek
![]()
Varenko, to mas pravdu, ono to utika uz ted. Dnes mam ukonceny 10. tyden.
Tak jeste 3/4 a jdeme do finale ![]()
Sashenka ma taky koukam vyroci. 1 mesic, 1 tyden a 1 den
Fotecky jsou super. Je fakt videt, ze ted uz ji nic neboli a je to spokojene miminko. Vidis, jak malo nekdy staci. Urcite i ty tvoje problemky brzo zmizi.
A jak se ma tatinek. Je urcite moc pysny na tu vasi krasnou princeznicku, ze?
Ja jsem dnes byla tak unavena, rikala jsem Dannymu, ze jsem toho dnes moc nezvladla a on mi rika „ale delas baby, to se taky pocita“
Nekdy mi rika „baby factory“ ![]()
Dnes jsme v popelnici nasli maleho possuma (preklada se to jako vacice), to je tak krasne zviratko. Oni jsou to ale trumpetky, oni skoci do popelnice (ze schodku) a pak se nemuzou dostat ven. Bylo to jeste napul miminko. Moc krasne. Tak jsme ho dali do krabice a dali mu napit a najist a nechali ho byt a za dve hodinky uz tam nebyl. Ale je videt, ze budu muset davat ven kazdy den zbytky, aby nemuseli chodit do popelnice.
Taky tu mame medvidky myvaly, ti jsou taky super, ale jsou trosku vlezli. Klidne by vlezli az do baraku a udelali pekny bordel.
Skoda ze jsem toho possuma nestihla vyfotit. Priste urcite ![]()
Dnes taky Danny vyrazil na nakupy a koupil mi novou lednicku. Privezou ji ve stredu, tak uz se tesim. Starou umyju a dame ji do hangaru, tam je taky potreba neco mit. Tak uz se tesim.
A jinak se u nas nedelo nic. Krome nekolika bourek. Vetsinu dne jsem lezela na gauci jak brambora. Ale veceri jsem zvladla, takze jsem na sebe pysna ![]()
Zanet , na tvém metříku vidím jak to strašně letí
No a taky podle tebe trošku vím co mě čeká a docela to vychází
Asi od středy mám totální nemohoucnost. Takovou únavu a stavy nevolnosti kdykoli jsem ve vertikální poloze, jsem ještě nezažila
Takže neustále ležím, pak mi přijde že to bude fajn, vstanu, najím se a za chvilku je to tady zase… takže jsem většinu času proležela a prospala, ale zítra jdu do práce a mám z toho panickou hrůzu (v jedenáct už budu na omdlení
).
Jak tak čtu, máte tam docela s těmi zvířátky veselo
pro nás to je docela exotika
A doma máte nějaké zvířátko?
Varenko , to je dobře že se to zlepšuje. Už bude jenom líp, uvidíš. Ten čas letí jako šílený - nedávno jsme tady uzavíraly sázky na tvůj porůdek
![]()
Zuzi , ona to ma kazda jinak, je sranda, ze ty to mas tak jako ja. Ja jen doufam, ze to nebudu mit tak jako Terra, ktere byva zle jeste v 15. tydnu.
(Mimochodem cetla jsem na jine diskuzi, ze Terra byla na kontrole a vsechno je v poradku a jeste pry na 80% bude mit Oliverek brasku. Tak Terro, doufam, ze se nezlobis, ze jsem to na tebe placla, ale nedockali jsme se od tebe, tak jsem to musela vysondovat.) ![]()
Takze Zuzi, nic si z toho nedelej. Mne ty nevolnosti zacaly v 6. tydnu a nejhorsi to bylo zhruba 2-3 tydny, pak uz se to jen zlepsovalo a ted to vetsinou zvladam (az na ten vcerejsek, to jsem neustala, ale myslim, ze zaludek odmitl vitaminy). Pekne odpocivej. To si mimi samy reknou ![]()
V kolik jdes zitra na ten UTZ? Jsem zvedava na vysledky, moc ti drzim pesti.
Jo a zviratko mame jedno doma - fenku Spunky. A venku mame venkovniho kocoura (ktery byl puvodne domaci, ale porad se dral ven a trhal site na terase, tak jsem ho jednoho dne proste udelala kocourem venkovnim a uz do domu nesmi. Sam si vybral.) Spunky je Lakelandsky terier, je ji uz tak 10 let bych rekla, ale kdyz neni ostrihana, tak je to chlupata kulicka, ktera vypada permanentne jak stenatko a taky se podle toho chova ![]()
Dnes je mi lip. Jsem moc rada. A uz se zase cpu ![]()
Mejte se krasne, holcicky.
ZANETKO a ZUZIKO:
moc vás zdravím.
Tak u nás je uplně bláznivé počasí - buřina, pak sluníčko a u toho slabounký deštík, ale strašné dusno. Hůř než před deštíkem. ![]()
Holčinky - přeji vám, at jste brzy fit a do 2.trimestříku vpálíte střemhlav a budete léééétati jako Redbůůůllek
Ono to přijde. Vzpomente si na CINQ, jak furt lítala z hadrem a skály lámala.
![]()
MYSKO, SASULKO, TERRI, CINQ, NOGGIE, MARKETKO, GABINKO, MARTINKO, ADYS, a všechny - ale vy to pěkně flákáte, vám povím ..
![]()
P.S: Zuziko, MOOOOOOOC držím palečky na zítřejší kontrolu
Hned nám dej vědět, ju ![]()