Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Řekla bych to prvně Petrovi pak rodičům. Petr má děti? Uvidíš jak se k tomu postaví.
@K82 Děkuji. Právě z toho mám největší strach. Hlavně jak to vezme táta. Přeci jen ať jsem udělala sebevětší blbost tak jsem pořád jeho „malá holčička“.
Zatím mám opravdu strach a nedokážu si představit, jak se o dítě postarat, když nic nemám.
Heleďte se, nechte ji bejt. Pokud je to trol, nemusíte reagovat. Pokud to není trol, tak má třeba důvod, proč tvrdí, že měla prášky. I kdyby je neměla, a je to fuk…
Za prvé: V minulosti bylo typické, že holka měla dítě kolem dvacítky (myslím ještě generaci našich matek, tzn. dnes 55 - 70 let). Taky to zvládly. Zhusta přitom neměly bydlení (i pokud měly chlapa) - pořadník na byty byl nekonečný atd.
Za druhé: Ono rodičům taky neuškodí, pokud jsi slušňačka, když pochopí, zač je v Pardubicích perník. A že s dětma jsou i starosti.
Za třetí: Pokud víš, s kým to máš, nebude problém z něj dostat alimenty. Když nebude svolnej osobně, tak soudně - dneska jsou testy DNA, že. Motivace, že se to neřekne manželce, je samozřejmě možná - zvaž, jestli ji nenabídneš chlapovi hned na první schůzce (spolu s částkou alimentů). Pokud by přijal, nezapomeň to zdůraznit rodičům, ať ho nechají bejt, že rozvádět se nebude, ale peníze Ti dá. S tím, že to bude milující papínek, bych moc nepočítala.
Ale hlavně se KURŇA přestaň chovat, jako když Ti je patnáct. Takhle by mohla mluvit holka, která je nezletilá a opravdu nemá možnosti. Ty jsi dospělá a je celkem fajn, aby ses už brzo postavila na svoje nohy. Tak holt to bude v jednadvaceti, a ne odchod z mamahotelu do volného života až po pěti letech pohodičky na vejšce.
PS: Jak už tu někdo psal: mít dítě brzo je docela dobrá věc. Moje švagrová měla dva kluky na škole, a když před čtyřicítkou dostala nabídku na super manažerskej post v Praze, mohla uvažovat, že ho vezme a nechá je žít doma samotný, protože jeden kluk byl plnoletej a druhej skoro. Samozřejmě, školu by asi nedala, kdyby jí nepomáhala její matka: chodila do práce 6-14, pak přebrala děti a švagrová se mohla učit. Ale dali to všichni.
Mm… jeden zapomenutý prášek, stálá ms
a třetí oříšek je 15tt? Sestra otěhotněla začátkem prosince a je 19tt. Ono se ty týdny počítají totiž trochu jinak, než sis doma spočítala, aby to bylo věrohodné, ale skoro každá žena ví, že týdny těhotenství se počítají od poslední ms a ne od sexu ![]()
Takže pokud by si byla 15tt, musela by si otěhotnět až po druhé polovině ledna nejdříve
Příspěvek upraven 04.04.21 v 18:32
Já bych ve tvé situaci vše řekla rodičům. Nic moc se s tím dělat nedá, mají té rádi, tak ti hlavu neutrhnou ani z domu té nevyzenou. Pak bych s rodiči kontaktovala advokata, at víte, na co mas finančně nárok od Petra (vybavička na dite, náklady s porodem, alimenty na dite, alimenty na tebe do dvou let věku dítěte). Taky se příprav, ze se asi Petr bude s otcovstvim kroutit, tak at nejsi zklamaná. Až po znalostech, na co mas finančně nárok, bych kontaktovala Petra. Ale to už té asi predbehnou rodiče.
Dítě poroď a dej k adopci, ruce ti zájemci utrhnou.
Nevěřím, zase nějaký námět na článek na Idnes či něco podobného.
@Magical-eyes píše:
Ještě možná zkus jim to napsat, dát dopis na stůl a jít ještě ke kámošce s tím, že jim tam i napíšeš že se vrátíš třeba ve 4 a vypni si telefon. Až se uvidíte, už to budou vědět a nebude to pro ně takový šok a i stihnout trošku vychladnout.
To je tedy rada zbaběle utéct a vypnout tel. To není chovvání dospělé osoby
@Santa Juana
Ano lze to, já taky neprala prášky na čas a stejně jsem otěhotněla…
Jako tady slečna, pak jsem myslela, že mám MS a přišla jsem na to ve 12tt…
Taky na VŠ…
Je to těžké, ale zase né tak moc…
Nejhorší je, že spolužáci mají jiné starosti a člověk se jim vzdálí a mámy s miminama mají taky jiný starosti, tak s nima taky nelze trávit čas… ale nakonec se to skloubí, VŠ se dodělá i s miminem a ty budeš mladá mamina…
Jo a PS: Doufám, že když jsi teď těhotná, že nechodíš na oslavy. Ani na normální, ani na ty, kde kámen š*ká cihlu. Taky jsi mohla dostat covida…
@Sardelka píše:
Naprosty nesmysl, neverim ani nahodou. Brala jsem HA 12 let, podle mistnich statistik bych uz mela mit doma alespon skolkuKazda HA je ta spolehliva, jako je jeji uzivatelka. Po jednom pozde vzitem prasku se otehotnet nemuze. Naivni ti chlapi, co totok tem zenskym basti.
Je sokujici, ze jeji vyrobci davno nekrachli po serii zalob o miliardove odskodneni za inverzni pusobeni a jako efektivni nastroj plodnosti.
„Chcete dite? Vezmete si nasi antikoncepci. 9 z 10 spokojenych tehotnych uzivatelek mimina vam to potvrdi“ ![]()
Nečetla jsem zatím diskuzi, tak se omlouvám, jestli to tady už někde padlo:
Doma, jaké máte zázemí? Podrží vás? Samozřejmě až po tom, co se z toho šoku vzpamatují.
Váš milenec.. je ženatý nebo jenom zadaný? V druhém případě by snad taky mohl zasáhnout, třeba to tak prostě mělo být..
@ka2ka píše:
To je tedy rada zbaběle utéct a vypnout tel. To není chovvání dospělé osoby
Možná máš pravdu, ale já se svých rodičů nikdy bát nemusela. A kdyby mi to udělala dcera, tak bych to možná i uvítala, protože moje první reakce by asi nebyla hezká a potřebovala bych čas na to to alespoň trochu zpracovat.
@Chytrak píše:
Samozrejme. A hafl uplne stejnych jeste bude.Co chces jineho delat, nez zakladat stejna temata, ktera tak tahnou a vsichni se chyti
Nechci se nikoho dotknout, ale čte se mi to jako článek „ze života“ z Chvilek pro Tebe. Vykonstruované a jazykově uhlazené, avšak velmi umělé. Pokud se příběh zakládá na pravdě, tak se omlouvám.