Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@alialiali mluvila jsem s ním x krát. A když jsem říkala, že přestanu chodit. Řekl „tak nechoď“takže si připadám fakt super. Mrznu kvůli němu a ještě žádná snaha o komunikaci a mě
Tak proč ho neposlechneš
@Aglája75 píše:
Protoze to ocividne dela kvuli radoby setreni, ale tim, ze vytapi ledove zdi protopo mnohem vic…
No, ale nebýt zakladatelky, tak netopí vůbec, že. Takže zřejmě nešetří, jenom má jinak nastavený teplotní komfort. Mmch moje máma taky netopí a má v bytě nějakých 20-21 stupňů. Já už teď zatopila, protože bez topení jsem měla 17.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám na vás dotaz. Zní to jako úplná kravina, ale bohužel už se nesměju. Za přítelem dojíždím cca polovinu týdne (nežijeme spolu zatím na 24/7), přítel po mě nechce nic platit (já ještě studuju a on pracuje). „Čisté náklady“ za sebe si platim, např. jídlo.
Ale teď k hlavní myšlence… přítel v bytě v době mé nepřítomnosti vůbec netopí a větrá permanentně na ventilačku v téhle zimě. Byt je vymrzlý a stěny studené. On je teplokrevný a nevadí mu to. Ale vadí mi, že když jsem u něj já, tak mi sliboval, jak vždycky zapne topení a nebude větrat. Což se většinou i děje. Ale co mám prostě dělat, když je mi tam zima, jak je to tam vymrzlý? Mám x vrstev, mám deky…ale je to prostě ledová komora. Byt je jeho, to beru, ale jak k němu mám docházet, napůl žít, když jsou tak takové podmínky? Řeším to i ze zdravotních důvodů (mám problémy s prostydnutim).
Děkuju za každou radu. A prosím o shovívavost.
To je jak u nás doma. Já mrznu x vrstev na sobě a z chlapa teče. Doslova. Momentálně ustoupil a začal aspoň. Trochu topit nebodnma dcera věčně ledové ruce jak léze a ponožky od malinká sundavá, takže i nohy. Musela ale nejdřív nastydnout. ![]()
@Anonymní píše:
@alialiali mluvila jsem s ním x krát. A když jsem říkala, že přestanu chodit. Řekl „tak nechoď“takže si připadám fakt super. Mrznu kvůli němu a ještě žádná snaha o komunikaci a mě
No, tak nechoď
líp, když nekompatibilitu zjistíte takhle v počátku, než po početí dítěte.
@Anonymní píše:
@alialiali jj. Když ještě žil u rodičů, a já tam chodila, bylo to to stejne. Ale částí bytu šla alespoň stoupačka, takže se to samovolně vyhralo. Tohle je přízemí + francouzské okno.
tak si sedni na pr…del, ziji s detmi a vubec jeste netopime… doufam, ze mi deti neprivedou neco takhle, v mych ocich, zparchanteleho jako jsi ty… houvno prispivas na provoz domacnosti a maji se z tebe vsichni posr…at?
@Anonymní píše:
@Sisika9 jenže já mám triko, mikinu, tepláky, ponozky, teplé ponozky, backory a přes sebe deku. A přítel chce, ať s ním spím bez pyžama ještě…
Může si chtít co chce. Normálně mu řekni, že ne, že je ti zima ![]()
@markytka3 kdo vám dá s3× zadarmo?
když pomineme i věci jako žehlení, praní, úklid apod.
@markytka3 píše:
tak si sedni na pr…del, ziji s detmi a vubec jeste netopime… doufam, ze mi deti neprivedou neco takhle, v mych ocich, zparchanteleho jako jsi ty… houvno prispivas na provoz domacnosti a maji se z tebe vsichni posr…at?
z jakého důvodu jsi tak agresívní a sprostá? ty zakladatelce teplo neplatíš
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám na vás dotaz. Zní to jako úplná kravina, ale bohužel už se nesměju. Za přítelem dojíždím cca polovinu týdne (nežijeme spolu zatím na 24/7), přítel po mě nechce nic platit (já ještě studuju a on pracuje). „Čisté náklady“ za sebe si platim, např. jídlo.
Ale teď k hlavní myšlence… přítel v bytě v době mé nepřítomnosti vůbec netopí a větrá permanentně na ventilačku v téhle zimě. Byt je vymrzlý a stěny studené. On je teplokrevný a nevadí mu to. Ale vadí mi, že když jsem u něj já, tak mi sliboval, jak vždycky zapne topení a nebude větrat. Což se většinou i děje. Ale co mám prostě dělat, když je mi tam zima, jak je to tam vymrzlý? Mám x vrstev, mám deky…ale je to prostě ledová komora. Byt je jeho, to beru, ale jak k němu mám docházet, napůl žít, když jsou tak takové podmínky? Řeším to i ze zdravotních důvodů (mám problémy s prostydnutim).
Děkuju za každou radu. A prosím o shovívavost.
Ono je to hrozně relativní, záleží má kolik jsi zvyklá ty u sebe. Já byla v pátek u kamarádky v byte tak 200 m. ctverecnich, měla tam podle mne fost teplo, určitě 22.st, jiné kamarádce ale byla zima neboť ve starém bytě, kde to nemůže korigovat 25 st. No a my máme 21 v baráku, v ložnici tak 17. Mamce rady byla taky pořád zima, takže když tu u nás byla přes zimu na tři měsíce, zvedly jsme to na 22,a dělali ji ohynek každý večer v krbu. Ten hřeje pak ještě pár hodin.
@Sisika9 píše:
Na kolik si doma vytápíš ty a na kolik on? Najděte prostřední hodnotu! Obecně jsem ale na straně lidí, kterým je furt teplo. Když je vám teplo a chodíte ve spoďárech, nemůžete se více svléknout. Když je někomu zima, může si vzít mikinu
To nepomůže. Vezmeš si vrstvu, na chvíli to pomůže, ale postupně pak přidáš druhou a další… V chladném prostředí s minimem pohybu (což byt je) promrzám zevnitř, mám ledový ruce, nohy. Abych se zahřála, potřebuji pak dlouhou horkou sprchu.
@Sisika9 píše:
Na kolik si doma vytápíš ty a na kolik on? Najděte prostřední hodnotu! Obecně jsem ale na straně lidí, kterým je furt teplo. Když je vám teplo a chodíte ve spoďárech, nemůžete se více svléknout. Když je někomu zima, může si vzít mikinu
Sisiko je to o zvyku. Já nesnáším zase prehrate byty
@Sisika9 píše:Sisiko je to o zvyku. Já nesnáším zase prehrate byty
@Sonarka píše:
Mam zname a vzdy, kdyz k nim prijdu na navstevu, tak ona ma teply svetr a papuce a on je v trenkach![]()
Jsou spolu uz pres 20 let
Myslim, ze tohle neni uplne duvod k rozchodu, pokud to jinak funguje…ex byl taky zvykly na studeny odchov a vecne u nas doma chodil pomalu nahatej
Ale do topeni mi nastesti nekecal…oni to tak chlapi casto maji no…mne by spis prisel divnej chlap, kteremu by byla porad zima
![]()
Taky nechápu jak tady může někdo radit aby se rozešli. Vždyť na tom se dá domluvit,
@stinga píše:
![]()
z jakého důvodu jsi tak agresívní a sprostá? ty zakladatelce teplo neplatíš
vsak ona priteli taky ne
pokud rozumis psanemu textu, sama pise, ze si prijede za pritelem, neprispiva na bydleni ani korunu, kluk je zvykly ja studeny odchov a slecinka si mysli, ze se on bude stavet do pozoru, jen pro to, ze mu prijela podrzet
.. a pokud neumi otevrit hubu a rici, ze je ji zima, jen umi pindat na epipi a stezovat si… tak fakt tohle snad domu nechces…
Příspěvek upraven 17.11.22 v 22:57
@medvidka píše:
Tak proč ho neposlechneš
Tak tohle je spíš důvod na rozchod, že se mesnazi najít kompromis, a je mu to jedno jak se citis
Vám to spolu klapat nebude, anonymko. Budeš si muset najít někoho k sobě. Kdo to bude mít minimálně podobně. Ty nepředěláš jeho a on tebe taky. Budete se zbytečně trápit.
Představ si, že my jsme dva stejní otužilci a naše tři děti jsou stejní otužilci. I v těchto dnech chodím za psem ven v kraťasích nebo v sukni. Prostě v tom co doma mám na sobě. A je mi fajn. V zimě ani nenosím zimní bundu. Jen přechodovou. Loni jsem si dala jednou zimní a celou dobu jsem si nadávala, že zdechnu. Bylo mi horko. Mám ráda léto, letní počasí. Ale přizpůsobím se i zimě. Jak někdo řekne, že doma topí třeba na 23° a víc. Tak to nechápu. Moji rodiče to měli úplně stejně. Máme to se sestrou obě po nich. U otce se to zlomilo, když měl mezi 50-60 roků. Už není tak přizpůsobivý počasí. Nově preferuje teplo. Tak dlouho asi na změnu neplánuješ, že budeš čekat.