Topení, vytáčí mě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56129
18.11.22 08:55

Zakladatelko, to nebude fungovat. Já jsem student odchov, v teple nevydržím, nesnesu to, pokud je v bytě nad 22, nedávám to. Ale zkus ještě jednou říct drahý, je mi zima, chtěla bych tu aspoň 20 stupňů. To už pak v mikine vydržíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80121
18.11.22 08:57

Radu jsem ji dala. A útočit jsem na nikoho neútočila. Pokud si někdo vztáhl na sebe ty stupidní diskuze, je to jen jeho vztahovačnost. A ano, markytka to řekla hrubě, ale co víš, co třeba řeší za problém? Třeba má kamarádku, která šla do idiota a teď má zkažený život. Třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 08:57

@jkra včera jsem se pohádali, protože jsem to opět načala. Řekl mi, že chce šetřit, že je mu vedro a mám se obléknout víc (už teď mám mikiny, ponozky dvoje, deku)

• Citovat
  • Upravit
80121
18.11.22 08:58

Ale větrat v tomhle počasí stabilně ventilacku je hloupost. Pokud je závislý na neustálém přísunu čerstvého vzduchu, doporučuji rekuperaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
18.11.22 09:07

Tohle by dohromady nešlo. Já jsem studený odchov. Jsem z dětství zvyklá na námrazu v oknech, zevnitř. A když musím být v místnosti se zmrzlinama (holkama co potřebují deku při 22 stupních. Btw, neznám žádnou zmrzlinu chlapa.), tak trpím jak pes. Teď kvůli miminům máme těch 22 (panelák, stačí na to topit na min) a chodime tu nahy a ja si dam nekolik sprch denně jak se potim horkem. Příští rok už budu zase topit jen když bude pod nulou. Žít se zmrzlinou, tak se asi zastřelím. Teď trpím jen v létě. Takhle bych trpěla celoročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
18.11.22 09:08
@Anonymní píše:
@jkra včera jsem se pohádali, protože jsem to opět načala. Řekl mi, že chce šetřit, že je mu vedro a mám se obléknout víc (už teď mám mikiny, ponozky dvoje, deku)

No hele, tohle ale fakt nemá smysl.
Můžeš ho milovat až za roh, ale co z toho, když spolu nejste schopní vydržet ani jedno odpoledne?
Jak s ním budeš žít, jak budete vychovávat děti? A pokud je jasný, že tohle nikdy nenastane, proč v tom setrvávat (tedy za předpokladu, že se s partnerem chceš jednou sestěhovat a případně založit rodinu)?
Jinak fakt by mě zajímalo, kolik stupňů tam teda má? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 09:12

U nás je to trochu podobné. Akorát s tím rozdílem, že u nás se topit musí. Nejsem úplně teplokrevný, že by mi zima nevadila, ale když se tady ráno probudíš a je tady 17 stupňů, tak nic moc, teda. Ale zase mi vadí teplo a třeba 22 už je na mě moc a stačí mi teplota kolem 20.
Letos jsem vyměnil komplet topení, nainstalovaly se termohlavice a všiml jsem si jedné věci a podle mě to takhle bude vnímat více lidí. A tou je chybějící zdroj tepla. Termohlavice totiž reguluje topení na základě teploty v místnosti. A třeba v místnosti je 20, nebo 21 (případně víc, když to přítelkyně nastaví na víc), ale místnost je natopená a termohlavice tak uzavře přívod do radiátoru. A ten vystydne. V tu chvíli začne být mnoha lidem zima, protože v místnosti chybí zdroj tepla. Takže nastaví termohlavici na vyšší teplotu. A ve výsledku je termohlavice nastavena na pětku/šestku a topení hřeje pořád naplno (protože nejvyšší stupeň je snad kolem 28 stupňů). A když pak někdo tu termohlavici zase přenastaví a raditáor vychladne, tak můžete mít natopeno na 26, ale protože chybí zdroj tepla, lidem je zima.

A doma mě to taky štve, protože jak se všechno zdražuje, tak nechci rozhazovat. Takže si sám hlídám teplotu topné vody podle venkovní teploty, protože když je venku 15 stupňů, nebudu topit na 70 a když je venku nula, nebudu topit jen na 40. A pak mi někdo nastaví radiátor na čtyřku/pětku, tedy na teplotu, kdy radiátor jede velmi dlouhou dobu naplno a často se té teploty ani nedosáhne.

Zakladatelka tady zmiňovala, že se ptala přítele, jestli se má podílet na topení a on řekl, že ne. Takhle to totiž nefunguje, že jo. Pokud jde o byt, tak se částka za topení většinou dává do tzv. služeb, které se platí měsíčně. Jednou za rok se pak provede vyúčtování a buď dojde přeplatek nebo nedoplatek. To znamená, že přítel platí celý rok stejnou částku a někdy v květnu/červnu se mu buď nějaká část vrátí, nebo musí nějakou část doplatit. Takže pokud mu chce zakladatelka pomoci, tak mu nepomůže tím, že mu bude dávat nějaké peníze každý měsíc. Lepší by bylo, kdyby je zakladatelka odkládala bokem a jak přijde vyrovnání, tak přítel řekne, podívej, protopili jsme tolik a tolik, tys tady byla takovou a takovou dobu, můžeš mi něco přispět na ten nedoplatek?
Stejně to funguje v případě topení plynem/elektřinou v rodinném domě (nebo taky některých bytech). Prostě platíte měsíční zálohy, které jsou celý rok (až na výjimky, kdy letos zdražují a zvedají zálohy snad každý čtvrtrok) stejné. Tedy nějaká měsíční pomoc nedává příliš smysl. Ta pomoc bude potřeba až u toho vyrovnání.

Ale pak nastává další problém a to je zvýšení měsíčních záloh v případě nedoplatku. Ty zálohy má člověk nějak nastavené a zvládá je platit asi bez problémů, protože to má nějak nastaveno, aby vyšel. A pak se tam najednou objeví někdo další, kdo nastavuje vyšší teploty, ale zálohy jsou pořád stejné. Pak jsou nedoplatky ve vyrovnání a zvýšení záloh na další rok. A ty vyšší zálohy zůstanou, i když třeba ten druhý člověk odejde. A ten první má problém.

• Citovat
  • Upravit
2670
18.11.22 09:12

Taky nemyslím, že to bude fungovat. On pořád topit nechce, tobě nestačí, když topí, když tam jsi. Tohle se blbě mění. Já jsem jako tvůj přítel. Taky ještě skoro netopím. Prostě mi vyhovuje zima, nemám ráda potom ty přechody venku zima, v bytě vedro. Třeba u rodičů se topí hodně a já z toho byla pořád nemocná. Když má přijít návštěva, tak zatopím. Ale prostě nebudu kvůli tomu topit pořád, když mi to nevyhovuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.11.22 09:41
@Anonymní píše:
@jkra včera jsem se pohádali, protože jsem to opět načala. Řekl mi, že chce šetřit, že je mu vedro a mám se obléknout víc (už teď mám mikiny, ponozky dvoje, deku)

Ale to topeni je prece nejmensi problem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
18.11.22 09:51
@markytka3 píše:
tak si sedni na pr…del, ziji s detmi a vubec jeste netopime… doufam, ze mi deti neprivedou neco takhle, v mych ocich, zparchanteleho jako jsi ty… houvno prispivas na provoz domacnosti a maji se z tebe vsichni posr…at?

Tak pokud zijes v byte, kde te zespoda i shora vytapeji sousedi, tak topit neni treba… :) Tak to ma treba moje kolegyne, garsonku a ze vsech stran sousedy a ma tam teplo porad…u nas ve starem dome, kde dole nikdo, nahore nikdo, je to ponekud studenejsi…kdybych netopila, mam tu tak 14 stupnu, mozna ani to ne… A i kdyz topim, od podlahy je to zkratka studeny, jak nemam backory, mam nohy jak led. Taky zalezi, jaka je v dome vlhkost, to pak ta pocitova teplota muze byt taky jina. Takze to, ze zatim netopis, je nicnerikajici informace ;)

• Citovat
  • Upravit
3792
18.11.22 09:57
@Anonymní píše:

Tak pokud máš dvě mikiny a deku a řekneš příteli ať zatopí že je ti zima a on řekne ne, tak se celkem není o čem bavit. :nevim: prostě se seber a odejdi. Svět je plný dalších potencionálních přítelů, kterým nebudeš úplně ukradená :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8659
18.11.22 09:58

No nevím, připomnělo mi to tohle :)
Jinak je to vůl a ani šetřit na topení neumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.22 10:01

Jenže přítel měl furt řeči, jak miluje teplo, a ze nenávidí zimu. Že by se nejradši odstěhoval za teplem. A teď? Vetra je blázen furt.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
18.11.22 10:06
@Anonymní píše:

Nekterym lidem proste z toho zdrazovani hrablo… :) Ja bych do takove zimy nejezdila. Pokud tam nema ani 20 stupnu a je mu vedro, at navstivi lekare, tyhle navaly ma pri bezne teplote moje kolegyne a leci se s cukrovkou a stitnou 8) Stejne mi prijde, ze ti lide, co tvrdi, jak je jim porad teplo, zkratka jen setri a jsou kolenovrti :P My to meli taky tak…pred par lety, kdy jsme setrili a doma meli max 16 - 17 stupnu a vsude jsme tvrdili, jak je nam teplo, pritom ja byla porad zmrzla na kost, ale nechtela jsem to priznat… 8) Nezvykla jsem si na tuhle silenou teplotu ani po roce…porad jsem se klepala. Navic se nam vsude po byte udelala plisen :roll: Dcera byla vecne nemocna…takze ne, fakt to neni zdrave ani normalni :roll: Normalni je mit prijemnou teplotu, ne Sibir. Pokud ma doma nekdo pod 19 stupnu a tvrdi, ze je mu teplo, tak musi byt nemocnej, nebo narusenej, nebo proste setri :lol:

• Citovat
  • Upravit
12741
18.11.22 10:09
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
mám na vás dotaz. Zní to jako úplná kravina, ale bohužel už se nesměju. Za přítelem dojíždím cca polovinu týdne (nežijeme spolu zatím na 24/7), přítel po mě nechce nic platit (já ještě studuju a on pracuje). „Čisté náklady“ za sebe si platim, např. jídlo.
Ale teď k hlavní myšlence… přítel v bytě v době mé nepřítomnosti vůbec netopí a větrá permanentně na ventilačku v téhle zimě. Byt je vymrzlý a stěny studené. On je teplokrevný a nevadí mu to. Ale vadí mi, že když jsem u něj já, tak mi sliboval, jak vždycky zapne topení a nebude větrat. Což se většinou i děje. Ale co mám prostě dělat, když je mi tam zima, jak je to tam vymrzlý? Mám x vrstev, mám deky…ale je to prostě ledová komora. Byt je jeho, to beru, ale jak k němu mám docházet, napůl žít, když jsou tak takové podmínky? Řeším to i ze zdravotních důvodů (mám problémy s prostydnutim).
Děkuju za každou radu. A prosím o shovívavost.

Ono to zní jako blbost, ale konflikty kvůli teplotě v místnosti (i třeba v kanceláři) dokážou narůst do obřích rozměrů.
Taky jsem náchylná na zimu a žít s někým, kvůli komu se permanentně klepu, bych nemohla. Měla jsem kdysi takového kluka (bylo to dávno, byli jsme mladí a nežili jsme spolu), ale taky mě tím dokázal zaprudit. Věděla jsem už tehdy, že s ním za těchto podmínek prostě být nemůžu. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí