Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@neumisa píše:
no u takhle velkých věcí to bývá spíš o dohodě než o překvapení - takže pokud by o koupi věděla předem a manžel by se nenamáhal koupit aspoň tu čokoládu, stála bych spíš za zakladatelkou. jenže mi z toho vyplývá, že manžel ji chtěl překvapit, nevěděla o tom - chápu, že se manželovi nechtělo smýkat sušičku do patra pod stromek a od zakladatelky mi přijde dětinské fňukat, že nedostala žádnou drobnost.
já jsem ale nedostala dárek pro sebe, já jsem dostala domácí spotřebič pro všechny. Nicméně jsem nefňukala, ačkoliv mi to bylo trochu líto. Nicméně nebudu švagrovce vyprávět, jak je úžasné dostat pod stromek pračku. prostě to není úžasné, pomiňte hodnotu daru, o peníze nejde. jakkoliv to myslel dobře, pokud mi dosluhuje deset let stará pračka, na kterou si stěžuji, není to důvod dostat ji pod stromeček. Prostě tak to cítím já, nicméně nefňukám, konstatovala jsem, že chápu, že ostatní nechtějí sušičku pod stromek na místo dárků pro ně. Já mu taky nekupuju věci potřebné, jako třeba vrtačku do práce. A nepsala jsi to ty, absolutně nechápu, proč bych se jako měla za trest smířit s tím, že nedostanu nic pod stromek letos. Jako za trest? Že jsem se špatně chovala?
@Anonymní píše:
já jsem ale nedostala dárek pro sebe, já jsem dostala domácí spotřebič pro všechny. Nicméně jsem nefňukala, ačkoliv mi to bylo trochu líto. Nicméně nebudu švagrovce vyprávět, jak je úžasné dostat pod stromek pračku. prostě to není úžasné, pomiňte hodnotu daru, o peníze nejde. jakkoliv to myslel dobře, pokud mi dosluhuje deset let stará pračka, na kterou si stěžuji, není to důvod dostat ji pod stromeček. Prostě tak to cítím já, nicméně nefňukám, konstatovala jsem, že chápu, že ostatní nechtějí sušičku pod stromek na místo dárků pro ně. Já mu taky nekupuju věci potřebné, jako třeba vrtačku do práce. A nepsala jsi to ty, absolutně nechápu, proč bych se jako měla za trest smířit s tím, že nedostanu nic pod stromek letos. Jako za trest? Že jsem se špatně chovala?
tohle si ale máš vyřídit s manželem v soukromí nejlépe hned, ne to rozmáznout v jeho přítomnosti dva roky poté, co doma básníš nad tím, jak je ten přístroj úžasný. A co s tím máš dělat? No o omluvu ses pokusila, tak už se jen smiř s tím, že jeho uražená ješitnost možná vyhraje a pod stromkem nebudeš mít opravdu nic.
Já s dovolením diskuzi přeskočila…
Po tom, co jsem dostala koš na prádlo, pánvičku a kameru na PC, jsem se letos rozhodla, že věci vezmu do svých rukou a stavila jsem s eu kamarádky v jejím kosmetickém centru pro poukaz. Svěřila jsem se, že je to ježíšek pro mě - kdybych si to měla dát pod stromeček NO NAME! - a ona povídá, to se máš, já dostala žehličku, další rok sušák, pak žehlící prkno… (je rozvedená. Nějak podobné smyšlení nemohla vydržet).
Inu co an to říct. Já když s eptala chlapa, co by chtěl, tak začal básnit o nějaké rozbrusce, vrtačce a nějakém cosi na na cosi v autě. A podle toho výrazu v očích mi došlo, že on si taky myslí, že stejným způsobem mi přeci nemůže udělat radost Kniha (tu si přeci můžu koupit kdykoli), nebo snad bonboniéra (vždyť ta s esní) nebo květiny? Vždyť to zvadne, když už, tak něco v květináči, vlastně proč ne třeba keř nebo strom, to porostě a bude plodit… chápete to myšlení? prostě něco, co pracuje, funguje, je to efektivní. Takhle chlapi myslí.
Zakladatelko, je holt zklamaný, ale co naděláš. Tys prostě šla s pravdou ven, a pravda prostě bolí. No happy end nebude, on zřejmě nepochopí, nepobere, že by ti fakt udělal větší radost maleý hrneček jen pro tebe.. nebo snad poukaz do wellnes na dámskou jízdu
… ale už to ví. A časem určitě sezná, že bylo férovější mu to říct… než roky lhát a tvářit se, jak jsi óbr spokojená. ![]()
@neumisa píše:
@Kobliha51vidím to tak, že vypláznul 40 klacků za něco, čím chtěl udělat manželce radost a ona z něho udělala před rodinou škrta, co jí ani čokoládu nekoupí. Chlap snáze vymyslí praktický dar než ryze osobní.
já se ho neprosila o 40 klacků na spotřebiče, když už jsme úplně u toho. A o škrta nejde, škrt není a nemá to zapotřebí, a ani si to nikdo nemyslí, štědře sponzoruje půl rodiny. A nemusí vymýšlet, dostává podrobný dopis pro ježíška, jen z něho vybrat. A ačkoliv bych nemusela, jsem člověk skromný. Jen prostě skutečně pračka ani sušička není dárek pro mě, ale je to spotřebič pro rodinu. Navíc bylo úchvatné, jak se chlapi hromadně poplácávali, jak jsou skvělí, že vymyslí sušočku, pračku, žehličku a ženské jsou z toho otrávené a rády by něco pro sebe. Asi ještě půjdi a koupím pod stromek kolečku na zahradu Staré dosloužilo, potřebujeme nové, tak to zfouknu. Možná to bude lepší, než se omlouvat a vysvětlovat.
@neumisa píše:
tohle si ale máš vyřídit s manželem v soukromí nejlépe hned, ne to rozmáznout v jeho přítomnosti dva roky poté, co doma básníš nad tím, jak je ten přístroj úžasný. A co s tím máš dělat? No o omluvu ses pokusila, tak už se jen smiř s tím, že jeho uražená ješitnost možná vyhraje a pod stromkem nebudeš mít opravdu nic.
S tímto souhlasilm, měla jsi to zklamání vyjádřit dříve, on to myslel dobře.
Já mám v tomto ohledu ideálního partnera, který mi právě kupuje i ty osobní dárky, navíc je to vždy překvapení.
@Anonymní píše:
já se ho neprosila o 40 klacků na spotřebiče, když už jsme úplně u toho. A o škrta nejde, škrt není a nemá to zapotřebí, a ani si to nikdo nemyslí, štědře sponzoruje půl rodiny. A nemusí vymýšlet, dostává podrobný dopis pro ježíška, jen z něho vybrat. A ačkoliv bych nemusela, jsem člověk skromný. Jen prostě skutečně pračka ani sušička není dárek pro mě, ale je to spotřebič pro rodinu. Navíc bylo úchvatné, jak se chlapi hromadně poplácávali, jak jsou skvělí, že vymyslí sušočku, pračku, žehličku a ženské jsou z toho otrávené a rády by něco pro sebe. Asi ještě půjdi a koupím pod stromek kolečku na zahradu Staré dosloužilo, potřebujeme nové, tak to zfouknu. Možná to bude lepší, než se omlouvat a vysvětlovat.
no dobře - proč to vykládáš mně? řekni to jemu a řekni mu to dřív, než zas budeš nevhodnost daru probírat s jeho rodinou.
@Denisa56 píše:
Mně se jednou pod stromečkem sešly dary: Sada nožů, krém proti vráskám, kartáč na celulitidu, svetr, kterej mi byl malej a knížka Proč jsem se neoběsila.
Hmm chapu tenhle stav je asi krajne neprijemny, ale sdilim stejny nazor, ze pracka a susicka nebo co to bylo super, ale jako darek pro manzelku ci pritelkyni?…prece je to majatek cele rodiny, standartni vybaveni domacnosti. Nemam nic proti tomu dat si to „pod stromecek“ ale stylem " tak a ted neco pro nas pro vsechny"…pokud je to darek zene, bez niceho dalsiho osobniho prijde mi to tedy dosti zvlastni a vymlouvat se na to p, ze to stalo 40 000tis.tak otratit mozna dalsi jeden, uz nikoho z bidy nevytrhne. Jinak bych se neomlouvala, neni za co. Nechala bych ho z toho hystericko-urazeneckeho zachvatu vybublat. Urcite te ma rad a brzy to prejde nikdo si nechce kazit vanoce. ![]()
@Anonymní píše:
Mluvila jsem, že mi špatně ždíme pračka, ale o sušičce ne.
To je ten kámen úrazu.
Jestliže „miluješ“ spotřebič, který „ti“ vykonává nějakou práci, jak má chlap rozluštit, že to nevnímáš jako něco pro sebe?
@neumisa píše:
hele, já chápu uraženost, tedy nechápu, snažím se pochopit, dělám, že nic, omlouvám se, jsem milá, ale pokud nad ním hodlá zvítězit jeho uražená ješitnost a nehodlá dát své manželce pod stromek dárek, zlazit vánoční atmosféru mně, dětem, které bude velice zajímat, jestli maminka zlobila, že nedostala nic…budu to těžce rozdýchávat. Ne pro dárky, můž si sednout k internetu a objednat si cokoliv, rozumné cokoliv
sama a to dokonce z peněz, které vydělávám a šetřím já, o tom to není, pro ten pocit, že jako jsem fakan, který si zaslouží trestat, protože jsem si dovolila se ho dotknout. Věřím, opravdu pevně, že k tomu nedojde, že uražen sice je, ale je soudný a ne blbý.
@Nabot píše:
To je ten kámen úrazu.Jestliže „miluješ“ spotřebič, který „ti“ vykonává nějakou práci, jak má chlap rozluštit, že to nevnímáš jako něco pro sebe?
Pokud chlap nerozluští, že pračka jaksi není věc pro mě, ale pro všechny, nemám na to já jaksi co napsat, protože můj mozek tohle jeho myšlení, že pračka je jako pro mě moc nepobírá. Něco, co je potřebná věc pro všechny není pro mě. ![]()
@neumisa píše:
no dobře - proč to vykládáš mně? řekni to jemu a řekni mu to dřív, než zas budeš nevhodnost daru probírat s jeho rodinou.
hele asi možná jo, milá omluva a vysvětlování nezabralo, možná bych mohla zkusit léčbu šokem a udělat, co nikdy nedělám a to zařvat na něj, ať se vzpamatuje nebo dostane kolečko na hnůj a uvidíme, jak bude za osobní dárek rád.
@Anonymní píše:
Pokud chlap nerozluští, že pračka jaksi není věc pro mě, ale pro všechny, nemám na to já jaksi co napsat, protože můj mozek tohle jeho myšlení, že pračka je jako pro mě moc nepobírá. Něco, co je potřebná věc pro všechny není pro mě.
Můj mozek tohle jeho myšlení vcelku i pobírá, proto jsem citovala tu konkrétní pasáž. V životě bych nepronesla, že „mi“ pračka blbě ždímá a můj vztah k domácím spotřebičům je vcelku chladný (= používám je, ale nemiluju je), takže by chlapa nikdy nenapadlo mi něco takovýho koupit. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak to má být. Máš bezva chlapa