Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Tak mám doma tichou domácnost, manžel je totál naštvaný a já nějak nevím, co bych teď měla udělat. Před dvěma lety jsem od něj dostala k vánocům sušičku a pračku. Žádný jiný dárek, jen pro mě ne, třeba jen krabičku milované čikolády. měla jsem radost, a miluju ty spotřebiče, ale nedostala jsem nic jiného, něco pro mě. To jen na úvod. V sobotu jsme měli rodinnou oslavu a švagrová dostala od manžela ke kulatým narozeninám žehličku. No byla mírně zklamána, nejde o finanční stránku, že prý to je osobní dárek jak hrom, že to je fakt super dárek, aby mohla žehlit celé rodině oblečení. Načež sestřenka říká, že z tohoto důvodu nechce sušičku k vánocům, že jí vezmou na splátky, ona jí bude splácet celý další rok, nic jiného nedostane, že to prostě je spotřebič pro všechny do rodiny a ne dárek pro ni. Načež jsem v zápalu rozhovoru řekla, že to znám, jaké to je, sedět pod stromkem, koukat, jak ostatní rozbalují s péčí a láskou vybrané dárky a nedostat tam nic. Protože můj dárek se do obýváku nevejde a čeká dole, abych po té tedy sešla dolů a dostala pračku a sušku. Že jsem byla nadšená, ale mrzelo mě, že jsem nedostala nic jen pro sebe, maličkost, co by byla jen mým soukromým dárkem. Načež vylítnul brunátný manžel, že jestli je my tedy vánoční dárek za 40.000 málo, že se snažil jak blázen a bla bla, ani nebudu psát ten výbuch a od té doby se mnou nemluví. Je rezervovaný, komunikuje v rámci běžného provozu doma, ale náznak citu žádný. Už dvakrát jsem se mu snažila říct, že miluju ty spotřebiče, že my udělali radost, ale že prostě to je věc pro celou rodinu, že prostě to není osobní dárek. mele si svoje, že se na to může vykašlat, že tedy kašle na vánoce, že se mi nedá zavděčit. Je do morku kostí uražen a ublížen. Nevím, co mám dělat, tohle naše nynější ovzduší mi nedělá dobře, nechtěla jsem ublížit, nicméně ale nechci měnit názor a dělat, že v podstatě pračka je soukromý dárek pro mne a jen a jen pro mne. Že to by byla třeba kniha od mé oblíbené autorky. nechce ten rozdíl pochopit a zlobí se na mě. Co mám dělat?
nedelala bych nic… pokud nechape, ze spotrebic je vec pro vsechny a neosobni az urazlive… na nejake usmirovani bych se vykaslala
@bambooska píše:
Ježíši..tohle bych si k manželovi nedovolila. Chlapi to mají jinak. To že ti nedal nic osobního pro tebe přece neznamená, že ti nedal to nejlepší co myslel. já dostat takový darek tak držím hubu a krok
to snad ne ![]()
Teda, takový dáreček by mi taky přišel jako urážka
. Jako že si mě chlap představuje jako nějakou pradlenku - sušičku fujtajxl. Ale já umím odpouštět, vyvztekala bych se a pak bych si ve výprodejích pořídila něco lepšího.
A myslíte, že prakticky založení chlapi dávají v začátcích, když spolu pár ani nebydlí, taky takové praktické dárky do domácnosti jenom ženě? To pochybuju, to spíš, když si udělají názor, na co takovou ženu mají. Na sdílení společných chvilek těžko. To opravdu nepotěší. Takovej dar bych si dokázala představit akorát jako svatební, kdyby byl na seznamu. A že to řeší mezi ženskýma - no a co. Chlapi si taky řeší mezi sebou různé věci. ![]()
@bambooska Nevim, jestli to nejaci muzi maj jinak, ale meho muze by v zivote nenapadlo dat mi pod stromecek vybaveni do domacnosti. Vzdy vybere neco jen pro me - knizka, sperk, osobni elektronika.
@Anonymní píše:
Jo jo, já, to byl můj velkej sen, parádní zrcadlovka, to byl nejkrásnější dárek, co jsem kdy dostala.
no vida..takže to umí ![]()
Diskuzi nečtu. Jelikož se na provozu domácnosti včetně koupě spotřebičů podílím nejméně rovným dílem, koupě nových by mne mile překvapila a potěšila.
Já dostala jeden rok trekové boty, druhý rok multifunkční kráječ a třetí rok mi muž říká: Letos jsem ti koupil něco, co bys ode mě fakt nečekala(myslel to vážně). Koupil mi topinkovač ![]()
Kupuje prostě praktické dary, ale je fakt, že k tomu topinkovači byly ve stromečku schované i naušnice ![]()
Tak jsem to poctivě přečetla celé, nic víc už říct nemohu, mě se spotřebiče taky jako dárky nelíbí od partnera (zase třeba od rodičů pro celou rodinu to není problém), dokonce ani chlapovi, nedávno si stěžoval, že mu chybí cosi v dílně a já se ho zeptala, zda to nechce na Vánoce a on neee, to je na práci, to není vhodný dárek (i když v dílně spíš dělá věci, které já považuji za koníčky a ne práci:-)). Nicméně my to máme tak, že si dárky koupíme sami, popř. si řekneme, co chceme a je po problému. Letos jsem to nestihla, ale třeba loni jsem dala seznam, chlap taky a pak jsme prostě něco z toho koupili.
Radila bych Ti, abys mu koupila pod stromeček něco, co používáte všichni v domácnosti, třeba novou ledničku, sporák, topinkovač, pánvičku, odšťavňovač a tak:-). Ne něco na zahradu nebo do dílny, z toho by opravdu mohl mít radost:-).
A to já si zase myslím, že pokud v domácnosti pere a žehlí výhradně žena, tak pořádná pračka a sušička jsou dárky pro ní, protože jí to usnadní spoustu práce a ušetří hodně času. Můj když dostane sekačku s pojezdem, tak je to taky dárek pro něj, páč se nemusí rvát jako de.il, i když po trávníku hamtáme všichni.
@Fazulina píše:Radila bych Ti, abys mu koupila pod stromeček něco, co používáte všichni v domácnosti, třeba novou ledničku, sporák, topinkovač, pánvičku, odšťavňovač a tak:-). Ne něco na zahradu nebo do dílny, z toho by opravdu mohl mít radost:-).
Jj, svatá pravda, ale pánvičku bych z toho vynechala - někoho může vaření bavit - je to kreativní. Což se o praní a sušení prádla říct nedá. Pračka je akorát pravnučka valchy. ![]()
Hmm, já jsem taky dostala sušičku na Vánoce. Moc mně to překvapilo, protože jsem o sušičce nikdy nemluvila.Ale byl to jeden z nejlepších dárků, protože od té doby nemusím žehlit a ušetřený čas můžu věnovat sobě.
Takže on to je opravdu dárek hlavně pro ženu a ne pro rodinu, protože žehlila jsem jenom jááá. ![]()
@Alcaaa Nj, to je taky pravda.
Ale my o spotřebičích rozhodujeme oba.
Ja bych to brala uplne normalne, kdyby mi muz koupil susicku jen tak…asi bych ani nepochopila, ze je to darek, pokud bych o tom nemluvila v noci ze spani ![]()
Oživuji téma, také jsem poslední Vànoce dostala pračka se sušičkou. Byla jsem z toho dost rozpačità. Je fakt, že stará pračka nám už dosluhovala. Stejně mě to zamrzlo. Pračku bychom museli koupit stejně, je to prostě standardní vybavení domácnosti. Dát mi ji ale k Vànocům, jako nějaké pradleně, služce domácí. A k té sušičce, manželovi furt vadil v ložnici sušák na prádlo, mě ani ne, že se tvoří plíseň atd. Tak jsem dostala i tu sušičku, tákže si ji koupil spíš pro sebe asi. Aspoň jsem si pod stromek zabalila nový župan, ten jsem si ale koupila z dárkového poukazu, který jsem dostala k narozeninám. Takže jsem si tam vlastně zabalila narozeninový dárek.
Teď jsem navíc zjistila, že se manžel zamiloval někde jinde, je vidět, že jsem zřejmě skutečně pro něj byla ta pradlena, protože osobní dárečky kupoval pro ni, jak jsem se dozvěděla. Takže bacha na praktické dárky, co jsou pro všechny. Bohužel.
Korunou všeho tomu je, že za chvíli budu rodit, takže teď jsem trochu v pasti, nevím, jak to všechno dopadne.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Jo jo, já, to byl můj velkej sen, parádní zrcadlovka, to byl nejkrásnější dárek, co jsem kdy dostala.