Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
hele asi možná jo, milá omluva a vysvětlování nezabralo, možná bych mohla zkusit léčbu šokem a udělat, co nikdy nedělám a to zařvat na něj, ať se vzpamatuje nebo dostane kolečko na hnůj a uvidíme, jak bude za osobní dárek rád.
obávám se, že ho kolečkem nevytrucuješ, že bude opravdu rád.
hele, nebudu tě tady virtuálně objímat a tvrdit ti, že to bude dobrý, protože to tak může být a nemusí - ale s tím už se budeš muset srovnat sama. ![]()
@Kobliha51 píše: Četla jsi to? Ona jen přihodila svou trošku do mlýna, když si tam na toto téma stěžovaly přítomné ženy. Jen se přidala. Diskusi nevyvolala, jen se připojila. Taky si myslíš, že co se doma uděje, má zůstat doma? Takže staré osvědčené držet ústa a krok? Věř, že kdyby věděla, co to vyvolá, že ten její nesnese ani trochu kritiky, tak by byla ticho. A je smutné, když někdo z rodiny musí přemýšlet o tom, co říct může a co ne. A lhala snad?
máš pravdu, že je mi líto, že jsem nedržela pusu. Kdybych tohle tušila, raději bych si jí přelepila. Nu co už, vánoční atmosféra u nás vzala za své, počkám, co se z toho vyvrbí.
@Anonymní píše:
no a to je prostě ono, chtěl mi udělat radost něčím, co on vyhodnotil jakpo potřebnou věc, která mi ulehčí práci. A protože jsem si dovolila říct, že spotřebič není dárkem pro mne, ale je to vybavení bytu, nedostanu nic, protože si nevážím toho, co pro mě dělá. To je přesně ono. Takhle to cítí. Já to ale cítím jinak. Nechci spotřebiče k vánocům. Navíc léta letoucí si píšeme ježíškovi. Dovedla jsem to k dokonalosti, má v počítači založenou složku a tam má odkazy na věci, co by mi udělaly radost jen kliknout, vybrat ze spousty tipů jeden a objednat. A skutečně nejde o hodnotu peněžní. On místo toho vymýšlí a zkoumá, z čeho je kdo jiný nadšena pak to prostě bouchlo takhle blbě. Ale omluvu přijmout nechce, přesně jak píšeš, jsem nevděčná, nezasloužím nic. Chtěla bych pochopit, čím jsem nevděčná.
on je trochu trdlo ne?
já tě chápu..chápu i jeho, že to myslel dobře, ale nechápu, že ti dává pravideně dárek co si on myslí že je dobré a ne to co by sis přála.. viz X box – jak by se tvářil, kdybys mu řekla, že si na něm může hrát až mu to dovolíš, protože tys to dostala od Ježíška? Jak by se tvářil kdybys řekla - supr – moje pračka tak já SI v ní budu prát pro sebe když je má… doteklo by mu něco?
Ale věřím, že to myslel dobře no…
Tak treba muj chlap vi muj nazor na „darky“ tohoto typu, a navic myslim, ze to je i obecne znamo, vzdyt se z toho delaji vtipy jak manzelka obdrzela panvicku apod., tak skoda asi pro ty v teto oblasti „mene chapave“ muze, ze jim to manzelky vcas nerekly a je dobre, ze jsi mu to „omlatila o hlavu“… Ted uz to vi, uz bych se v tom nestourala…
@Nabot píše:
Můj mozek tohle jeho myšlení vcelku i pobírá, proto jsem citovala tu konkrétní pasáž. V životě bych nepronesla, že „mi“ pračka blbě ždímá a můj vztah k domácím spotřebičům je vcelku chladný (= používám je, ale nemiluju je), takže by chlapa nikdy nenapadlo mi něco takovýho koupit.
na tom něco je… nikdy bych neřekla že miluju pračku a sušičku a ani že MI blbě ždíme ale že MÁME rozbitou pračku… MY - rodina
Tak mě napadá, jestli za tou jeho uražeností není, že už koupil letos podobný dárek a tohle mu překazilo plány. Takhle přece dospělí chlapi kvůli ženskému tlachání normálně nevyvádí.
Naprosto te chapu ze ti takove darky nedelaji radost. Darek do domacnosti je darek do domacnosti, ne pro tebe.
V zivote ale uznavam jednu zasadu - a uplatnuji ji na kolegy, neprijenmy personal i rodinu. Pokud mam problem s tim, co nekdo dela, mluvim o tom vzdy otevrene napred s nim. Aby mel moznost mne pochopit a delat konkretni veci jinak. Az pak, kdyz to nezabere s sefem / majitelem podniku / jinym clenem rodiny.
Co ted delat je tezke radit. Ty uz ses omluvila, ja bych se omlouvala pouze za to, ze jsem to neresila s nim ale vytahla na rodinne oslave. Asi bych koupila dva typy darku pro nej - osobni a to kolecko. Kdyz nebudes mit po stromkem nic, zaved ho do dilny a slavnostne predej kolecko. Pokud ano, zaved ho tam tez a ke kolecku vytahni z krabice naradi jeste ten osobni darek. Pak si dejte pusu a slibte si, ze priste spolu budete o vsem mluvit.
Verim ve verzi dve, vesele Vanoce ![]()
@jdukolem píše:
on je trochu trdlo ne?
já tě chápu..chápu i jeho, že to myslel dobře, ale nechápu, že ti dává pravideně dárek co si on myslí že je dobré a ne to co by sis přála.. viz X box – jak by se tvářil, kdybys mu řekla, že si na něm může hrát až mu to dovolíš, protože tys to dostala od Ježíška? Jak by se tvářil kdybys řekla - supr – moje pračka tak já SI v ní budu prát pro sebe když je má… doteklo by mu něco?
Ale věřím, že to myslel dobře no…
Příspěvek upraven 16.12.14 v 20:15
Já bych brala pračku se sušičkou jako osobní dárek, pokud bych prala prádlo v ruce - tj. tyto spotřebiče by mi usnadnili práci. Takto mi manžel udělal radost s ústní sprchou - ačkoli to byl dárek i pro něj, protože mám problémy se zuby a tímto si je lépe vyčistím. Takže náhrada za pokaženou pračku za mě dárek není, sušička už ano (kdo u vás žehlí a teď už nemusí? oba nebo jen ty? pokud oba, pak ani sušička není tvůj osobní dárek).
Pokud můj manžel kupuje takový dárek na Vánoce, pak jen po předchozí domluvě, tzn. že si onu věc koupíme oba pod stromeček + si opravdu nějakou tu maličkost dáme navíc (aby nám to jako tobě nebylo líto).
Za ten x-box buch mu dala žehličku na vlasy
To je jak v tom vtipu, kdy vnuk kupoval babičce na narozeniny kolečkové brusle a kytaru.
Mám pocit, že tvůj muž bere Vánoce jako záminku nakoupit věci co podle něj potřebujete (případně které sám „potřebuje“, jako ten x-box)
@Anonymní píše:
máš pravdu, že je mi líto, že jsem nedržela pusu. Kdybych tohle tušila, raději bych si jí přelepila. Nu co už, vánoční atmosféra u nás vzala za své, počkám, co se z toho vyvrbí.
Kdyby na to nepřišla řeč, nic bys neříkala a byl by klid. Kdyby on měl trochu smyslu pro humor, tak to mohl převrátit na legraci a bylo by to. Oba byste si z toho něco vzali. Uražená ješitnost je hrozná vlastnost.
@Akivasha musela jsem se pousmát, tak vlastně u nás žehlila paní na úklid a teď už nežehlí, páč to vyndám ze sušičky a poskládám
![]()
@Akivasha píše:
Já bych brala pračku se sušičkou jako osobní dárek, pokud bych prala prádlo v ruce - tj. tyto spotřebiče by mi usnadnili práci. Takto mi manžel udělal radost s ústní sprchou - ačkoli to byl dárek i pro něj, protože mám problémy se zuby a tímto si je lépe vyčistím. Takže náhrada za pokaženou pračku za mě dárek není, sušička už ano (kdo u vás žehlí a teď už nemusí? oba nebo jen ty? pokud oba, pak ani sušička není tvůj osobní dárek).
Pokud můj manžel kupuje takový dárek na Vánoce, pak jen po předchozí domluvě, tzn. že si onu věc koupíme oba pod stromeček + si opravdu nějakou tu maličkost dáme navíc (aby nám to jako tobě nebylo líto).
Za ten x-box buch mu dala žehličku na vlasyTo je jak v tom vtipu, kdy vnuk kupoval babičce na narozeniny kolečkové brusle a kytaru.
Mám pocit, že tvůj muž bere Vánoce jako záminku nakoupit věci co podle něj potřebujete (případně které sám „potřebuje“, jako ten x-box)
A na ten x-box je ještě pyšnější než na tu sušičku. Bohužel. Ale o tom ani slovo už neceknu. Ale zase třeba rok před sušičkou a pračkou se pochlapil a dostala jsem skvělou zrcadlovku.
@Anonymní píše:
A na ten x-box je ještě pyšnější než na tu sušičku. Bohužel. Ale o tom ani slovo už neceknu. Ale zase třeba rok před sušičkou a pračkou se pochlapil a dostala jsem skvělou zrcadlovku.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat