Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
14.2.11 09:06

Mě to přijde jako averze vůči slečně a pokud by vykala našla by sis něco jiného :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
14.2.11 09:21

Zakladatelko, chápu tě, že tě to pobouřilo, já jsem na vykání x tykání v reálu (ne na netu) taky docela citlivá. :wink:

Podle mě jde hlavně o to, že dívčina nezvolila úplně šťastný způsob - měla se tě nejdřív zeptat (aspoň ze zdvořilosti), zda ti může tykat (když už vám nebyla představena, za což bych vyčinila kamarádovi, to je jednoznačně jeho chyba!). :wink: Ty bys jí to povolila (vykání v partě je fakt padlé na hlavu :oops: ), i když se sebezapřením (slečna ti není sympatická, „nahradila“ kamarádku, to znám, to je dost těžké :wink: ), ale prostě bys byla rozumná a nedělala krky… :jazyk:

No, teď je ale každá rada drahá. Jak z toho ven, když už jsi ji požádala o vykání…? Semínko sváru zaseto, nálada v partě nic moc, ještě z toho jako ta špatná vyjdeš ty. :nevim: No ale na druhou stranu já se svou povahou bych se slečně rozhodně neomlouvala… :jazyk: Takže fakt neporadím, třeba něko něco vymyslí…

(Mně se také už stalo, že mi někdo začal po emailu tykat - pracovně, i když to u nás není obvyklé - a zvláště od chlapa, kterého jsem v život neviděla, mě to dost nadzvedne (v mém věku, že?). Ale já to řeším tak, že to tykání nekomentuju (nehrotím situaci), ale urputně vykám. :jazyk: Druhé straně to vždy okamžitě došlo, přešli také do vykání a nebylo potřeba pohovoru na téma: husy jsme spolu nepásli… :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
14.2.11 09:25
andela píše:
Milá Paní Lucie :lol:
Chápu že je pro Vás značně těžké přijmout novou partnerku kamaráda, zvlášť, pokud je bývalá přítelkyně Vaše dobrá kamarádka :D (tak už stačí ne?)
Sama jsem byla v postavení „té druhé“ … ber to tak, copak já můžu za to že se oni dva rozešli?? Já je nerozdělila. Našla jsm si chlapa a holt má nějakou minulost. To že jsi kamarádka ex, mi nevadí, ti nezakazuju se s ní bavit, ale moc mě mrzí a připadám si taky jak debil že ty nechceš mluvit se mnou jak kdybych byla prašivá nebo tak (to byli mé pocity tenkrát) .. mě tedy nebylo doporučeno vykání (ona je holubička mladší dokonce :D) ale totál mě ignorovala a dokud sama nečekala rodinu moc se s námi nestýkali, takže to odnesli i chlapi kamarádi.
nebuď na ní zlá a neodsuzuj jí hned .. ona je jen taky člověk …vem že přišla do zajeté party a to není nic moc, ještě v pozici že někoho nahradila …dej jí šanci ;) mmch ta kamarádka je o 6 let mladší než já, takže tenkrát mě bylo 25 jí 19, když otěhotněla zjistila že nemá ve měst nikoho a začla se se mnou bavit, a dnes jsme kamarádky, ne na život a na smrt, ale pohoda. Dokonce i já se bavím občas s přítelovou ex (taky trochu musím když mají spolu dceru že :) )

Ad vyk tyk :D .. pokud přijdu do party nebo jsem představována mezi lidma přibližně mého věku, a oni čau já sem .. ahoj podá ruku … tak amo řeknu ahoj a tykám.V práci vždy vykám, a vytáčí mě když mi někdo tyká bez optání, zvlášť pokud toho dotyčného nemusím, a je mi jedno zda je stejně starý jako já nebo o 20let starší.Nkdy staršímu vykám on mě tyká (po dohodě) i když mi sám nabídl ať mu tykám .. ale mám ho ráda, mám k němu úctu a to ty mi nejde přes pysky. 18tiletá děvčata brigánice mi vykala, hned jsem jim bídla tykačku, dyť jsme skoro stejně starý ne (jen nás dělí skoro 10 let věku a dítě) :D.

Nesnáším když mi někdo tyká na férovku, myslíc si že jsem ještě malej harant.Je to skoro ponižující. Jedna kolegyně (mě cca 27, jí kol 50) mni tykla tak jsem jí tykla taky. Druhý den mi zas vykala a tak to zůstalo :twisted:

Vykání je pro mě výraz úcty, nebo taky udržení si určitého odstupu = nejsme kamarádi.

Zakladatelka je taky Lucie? Já si říkám, že příspěvek se mne netýká :)

• Citovat
  • Upravit
48576
14.2.11 09:26

Mě by zajímalo jestli kdyby se slečna nejdříve zeptala jestli muže tak jestli by si jí to dovolila???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
14.2.11 09:28
andela píše:
mmch ono s tím tykvykáním souvisí i vzhled že .. se můžu čílit že mi tikaj když je mi 30 v domní že su malej harant .. a pak jdete s kamarádkou (taky 30) do hospody, a číšník 100% o pár let mladší než my se nás optá jestli by jsme mu mohly ukázat OP že vypadáme hodně mladince 8-o :evil: :lol: 8-) … ale z úcty k hostům nám teda vykal. :lol:
nevíte kdy budu vypadat trochu starší?? :think:

Přesně u mne. Taky chtěl občanku, když mi bylo 26 a šly jsme s kamarádkou, které bylo 21 zařádit na diskotéku. Dostala jsem záchvat smíchu a zeptala se, jestli mu bude stačit řidičák. Chudák byl červený jako rajče :D. Ale musíme to brát jako výhodu, budeme vypadat mladší než ve skutečnosti jsme :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
17984
14.2.11 09:29

Chápu, chápu, ale kdyby ta jeho ex byla nějaká blbka a vy byste byli rádi, že se rozešli a tahle nová by byla fajn, asi by ti to nevadilo, co?? :wink:
Jo, měli vás představit!!
To se časem ustálí, buď to všichni zvládnete,že je tam někdo novej a ty se budeš kámošit s tou ex holkou mimo partu, nebo se partička rozpadne, i to se stává :roll:

Já většinou lidem okolo, se kterejma se představím, tykám - myslím kámoše mých kámošů nebo pánovejch kámošů. Ale co nesnáším, když přijdu někde do hospy nebo do obchodu a obsluha spustí: Co si dáš??? :roll: Jo, sice vypadám jako střevo mladý, ale už fakt věkově nejsem a myslím, že vykat by se mělo. CHápu, když mě zná sousedka a máma mojí kamarádky od mala, že mi teď asi nezačne vykat, ale jinak vykání očekávám a i já vykám, i puberťákům :mrgreen:

Na netu je to něco jinýho, to by mi přišlo divný :think: :think: :think:

A přijde mi i normální, že moje rodiče vykaj mému pánovi a i jeho rodiče vykaj mně. Zatím jsme se nijak „neskamarádili“ , i když máme malýho čerta, kterýmu teda všichni tykaj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
14.2.11 09:35
LucieHo píše:
andela píše:
Zakladatelka je taky Lucie? Já si říkám, že příspěvek se mne netýká :)

aha, už jsem to tam opravila .. sem se nějako sekla :D Zakladatelka je Aramis :D Pardon ;)

• Citovat
  • Upravit
LucieHo
14.2.11 09:47
andela píše:
LucieHo píše:
andela píše:
Zakladatelka je taky Lucie? Já si říkám, že příspěvek se mne netýká :)
aha, už jsem to tam opravila .. sem se nějako sekla :D Zakladatelka je Aramis :D Pardon ;)

To nic, se stane. :-D Já si jen v první moment řekla, sakriš, asi jsem napsala něco blbě, až dál jsem pochopila, že to není na mne.

• Citovat
  • Upravit
8566
14.2.11 10:10

Dobrý den paní,

trapné mi to tedy připadá a to dost ! Věkový rozdíl 6 let ? to je běžné i mezi sourozenci.. Taky mi to připadá povýšené :nevim: Sama jste nám tady psala „TYKEJTE MI“ - z čehož usuzuji, že tykání na internetu Vám nevadí. Proč Vás tedy tak rozčílilo, že Vás ona slečna na FACEBOOBKU oslovila „TY“ ? Taky bych řekla, že je to jasná averze na slečnu. A přeji Vám ať se nikdy nedostanete do podobné situace a nenarazíte na podobnou paní jako vy :kytka: Není to nic příjemného :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.2.11 10:49
Kallkapa píše:
Dobrý den paní,trapné mi to tedy připadá a to dost ! Věkový rozdíl 6 let ? to je běžné i mezi sourozenci.. Taky mi to připadá povýšené :nevim: Sama jste nám tady psala „TYKEJTE MI“ - z čehož usuzuji, že tykání na internetu Vám nevadí. Proč Vás tedy tak rozčílilo, že Vás ona slečna na FACEBOOBKU oslovila „TY“ ? Taky bych řekla, že je to jasná averze na slečnu. A přeji Vám ať se nikdy nedostanete do podobné situace a nenarazíte na podobnou paní jako vy :kytka: Není to nic příjemného :wink:

Len ma tak napadlo ze pokial zakladatelka dba na tykanie vykanie tak aj ked stretne „podobnou pani“, tak to neprijemne nebude, lebo bude spravne vykat alebo poziada o tykanie a nikoho tym neurazi ani nepohorsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
14.2.11 11:02
Kamča.dalmatinka píše:
Mě by zajímalo jestli kdyby se slečna nejdříve zeptala jestli muže tak jestli by si jí to dovolila???

Kamčo, kdyby řekla Ahoj, já jsem ta a ta, tak bych odepsala, ahoj, vím, já jsem ta a ta a tykání/vykání neřešila, případně ho odsouhlasila. Ale nechápu, že mi píše jak největší kamarádce a tyká… 8-o Nikdo mi ji nepředstavil a ona sama se mi taky nepředstavila, takže proč by mi měla tykat? Mám jí nechat, Ať mi tyká a kamarád si to za týden rozmyslí, přivede si další a ta mi bude taky tykat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
14.2.11 11:03
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:
Dobrý den paní,trapné mi to tedy připadá a to dost ! Věkový rozdíl 6 let ? to je běžné i mezi sourozenci.. Taky mi to připadá povýšené :nevim: Sama jste nám tady psala „TYKEJTE MI“ - z čehož usuzuji, že tykání na internetu Vám nevadí. Proč Vás tedy tak rozčílilo, že Vás ona slečna na FACEBOOBKU oslovila „TY“ ? Taky bych řekla, že je to jasná averze na slečnu. A přeji Vám ať se nikdy nedostanete do podobné situace a nenarazíte na podobnou paní jako vy :kytka: Není to nic příjemného :wink:
Len ma tak napadlo ze pokial zakladatelka dba na tykanie vykanie tak aj ked stretne „podobnou pani“, tak to neprijemne nebude, lebo bude spravne vykat alebo poziada o tykanie a nikoho tym neurazi ani nepohorsi.

přesně tak, já to nedělám a tak nedokážu pochopit, že to dělá někdo jinaj a bere to jako ok… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:

přesně tak, já to nedělám a tak nedokážu pochopit, že to dělá někdo jinaj a bere to jako ok… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
Bábi Zlopočasná píše:
Kallkapa píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí