Tykání X Vykání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8566
14.2.11 13:09
Pudloslava píše:
Ja bych uz tech dehonestaci zakladatelky nechala (ikdyz jsem si taky prilozila) a popremejslela bych, jak z toho ven…
pokud tedy zakladatelka chce tohle resit, mozna si prisla jen postezovat na „to je dneska mladez“

no nic moc me nenapada.

Pokud je na prvnim miste loajalita k opustene kamaradce, potom bych asi prestala chodit na spolecne akce party. Vykani nevykani je v tu chvili sumafuk.
Pokud by se rozhodla novou slecnu akceptovat, asi by bylo na miste troku se pokorit a nabidnout ji tykani. S vysvetlenim, ze jsi kamaradka te byvale a ze tudiz od tebe nemuze nyni cekat nejake extra pratelstvi.
Podle me se stala chyba kategorie trapas, ktera ale nemusi mit trvale nasledky, cas tyhle veci otupi a casem se jim muzete spolecne smat.

Pudli, nepřipadá mi, že má zakladatelka potřebu to řešit, když trvá na tom, že jí má slečna vykat. Nevím já jsem jiná natura, a i kdyby mi ted řekla víš co, tak mi teda tykej když chceš asi bych to nevzala a myslela si svoje. Asi se chtěla zakladatelka spíš jen vypovídat a my se tu na ni sesypaly..já se tady normálně moc nevyjadřuju ale toto mě fakt dostalo. "A TED TO HLAVNÍ, JE O ŠEST LET MLADŠÍ NEŽ JÁ A ONA MI NORMÁLNĚ TYKALA!!! " - toto mi přišlo trochu jak z jiného světa :lol: Takže zakladatelko nic ve zlém, aspoń vidíš jak to asi bere ta holčina, která nevidí, že EX je tvoje dobrá kamáradka.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.2.11 13:12

Zakladatelko: Jojo, netyká se každému a ty nejsi každý, proto nejsi ani člen party samozřejmě, která má prostě svá daná nepsaná a nevyřčená, ale automatická pravidla. Nejsi každý, jsi ta, které se MUSÍ VYKAT, protože jsi vdaná a máš děti, proto nejsi každý :potlesk: Promiň, je to ubohý.
Bože, takovou kamarádku bych teda nechtěla a ani bych tě nechtěla v partě , takhle nám kazit kyslík.
Kdybys to chtěla nějak vyřešit, hodíš to za hlavu a necháš být, ty to ale nechceš vyřešit, mi přijde, že snad dokonce chceš, aby se ti kamarádka za to tykání omluvila :zed:

• Citovat
  • Upravit
8566
14.2.11 13:12
Caty píše:
Zakladatelko promiň, ale tvoje reakce a chování mi fakt přijdou trapné a u mě jsi dosti povýšený a nymšlený člověk.
Nenapadlo Tě třeba, že ona slečna Ti napsala, protože se chtěa sblížit chtěla ukázat, že se chce do Vaší party začlenit a ty uděláš toto. Být přítel té slečny a bratranec, tak Tě pošlu kamsi a být tvým manželem asi Ti to řádně vysvětlím, že jsi opravdu padlá na hlavu.
Mmch, co na t tvůj manžel?
Víš co si myslím? Že na další akcičku nebudeš pozvaná a dobře by udělali. Proč by měli mezi sebe pouštět někoho, kdo by se jednou případně mohl špatně chovat k jejich nové polovičce?
No já nevím, k nám do party, když někd přišel, jedno kolik mu je, prostě se automaticky tyká, když si někdo v rodině přivede nový objev, sestřnka, sestra nebo bratranec, taky se tyká a to zcla normálně.
Když jsem ležela v nemocnici, dali mě na pokoj, tak jsem prve Vykala a holky mně taky, ale jak jsme se postupně začaly víc a víc bavit, chechtat, automaticky jsme přešly na tykání, bez ptaní, prostě to tak vyplynulo a bylo to fajn.
V práci se taky tykalo, tykala jsem všem, kromě jedné paní účetní, u té mi to prostě nešlo přes pusu, jenže jí bylo 50 a mně 20 :mrgreen:
Promiň, fakt si svoje chování rozmysli, příště bys mohla narazit dost tvrdě sama a možná ti to i přeju, abys viděla, že nejsi středobod vesmíru ani vaší party.
Mmch, neměla bys tady vše též Vykat??? Protože z tvého uvažování mi to tak vyplývá, že bys měla vykat.

S tímto příspěvkem souhlasím, zakladatelka tak na mě také působí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.2.11 13:21
AramisDeMar píše:
Pudloslava píše:
Ja bych uz tech dehonestaci zakladatelky nechala (ikdyz jsem si taky prilozila) a popremejslela bych, jak z toho ven…
pokud tedy zakladatelka chce tohle resit, mozna si prisla jen postezovat na „to je dneska mladez“

no nic moc me nenapada.

Pokud je na prvnim miste loajalita k opustene kamaradce, potom bych asi prestala chodit na spolecne akce party. Vykani nevykani je v tu chvili sumafuk.
Pokud by se rozhodla novou slecnu akceptovat, asi by bylo na miste troku se pokorit a nabidnout ji tykani. S vysvetlenim, ze jsi kamaradka te byvale a ze tudiz od tebe nemuze nyni cekat nejake extra pratelstvi.
Podle me se stala chyba kategorie trapas, ktera ale nemusi mit trvale nasledky, cas tyhle veci otupi a casem se jim muzete spolecne smat.
Pudlo, já bych to právě chtěla vyřešit, ale stojím si za tím, že se prostě netyká každýmu.

Tak co je pravda?
A) Chces si s ni vykat, protoze se jeste tak dobre neznate. S ostatnimi prateli sis taky nejdriv dlouho vykala.
B) nesnasis ji, protoze je pricinou nestesti tve kamarady.

oboji je legitimni postoj.
Pokud plati
A - melo by to byt o tobe zname a kamarad ji to mel o tobe dopredu rict. Neni to obvykly postoj, pokud jde o partu. Vysvestli ji, ze jsi nemyslela nic zle proti ni (je-li to pravda) a rekni, ze proste novejm lidem netykas, jen na emiminu :-)
B - mela bys ji (podle me) nabidnout tykani a vysvestlit ji, ze kamaradit se v tuto chvili nemuzete. Mela by to akceptovat.
AiB - mela bys asi prestat chodit do party a udelat si separe partu s tvou opustenou kamoskou, k nicemu dobremu to jinak nepovede. Ostatni asi budou spis drzet spolu, je to laska a rodina. No rekni, jak by ses v te parte tedka citila?

Myslim si, ze neni divne nesnaset tu osobu a vlastne je to fair vuci tve opustene kamosce. Ale bylo by poctive rict alespon sama sobe, jestli fakt tak dychtis po etikete, nebo jen demonstrujes svuj postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
14.2.11 13:22

Zakladatelko a víš co mi přijde? Že ta nová slečna kamaráda je docela fajn holka, přišla do nové party, chtěla se automaticky začlenit, ukázat, že není žádná pipka a nemyslí si o sobě bůh ví co, když je nová přítelkyně, chtěla ukázat že není namyšlená a bere vás sobě rovné, ale ty jsi jí ukázala pravý opak, že ty jsi ta namyšlená a svým chováním puberťačka

• Citovat
  • Upravit
4277
14.2.11 13:26
Caty píše:
Zakladatelko: Jojo, netyká se každému a ty nejsi každý, proto nejsi ani člen party samozřejmě, která má prostě svá daná nepsaná a nevyřčená, ale automatická pravidla. Nejsi každý, jsi ta, které se MUSÍ VYKAT, protože jsi vdaná a máš děti, proto nejsi každý :potlesk: Promiň, je to ubohý.
Bože, takovou kamarádku bych teda nechtěla a ani bych tě nechtěla v partě , takhle nám kazit kyslík.
Kdybys to chtěla nějak vyřešit, hodíš to za hlavu a necháš být, ty to ale nechceš vyřešit, mi přijde, že snad dokonce chceš, aby se ti kamarádka za to tykání omluvila :zed:

mám se jí snad omlouvat já? Že jako sorry, jseš mi nesympatická a nechci, abys mi tykala, tak se na mě nezlob? Já od ní nechci žádnou omluvu, stejně tak s ní nechci být kamarádka. Vzduch v partě kazit nechci, ale taky nechci, aby mi tykalo půl okresu, protože každej je něčí známej. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
14.2.11 13:30
Pudloslava píše:
AramisDeMar píše:
Pudloslava píše:

no nic moc me nenapada.

Pudlo, já bych to právě chtěla vyřešit, ale stojím si za tím, že se prostě netyká každýmu.

Tak co je pravda?
A) Chces si s ni vykat, protoze se jeste tak dobre neznate. S ostatnimi prateli sis taky nejdriv dlouho vykala.
B) nesnasis ji, protoze je pricinou nestesti tve kamarady.

oboji je legitimni postoj.
Pokud plati
A - melo by to byt o tobe zname a kamarad ji to mel o tobe dopredu rict. Neni to obvykly postoj, pokud jde o partu. Vysvestli ji, ze jsi nemyslela nic zle proti ni (je-li to pravda) a rekni, ze proste novejm lidem netykas, jen na emiminu :-)
B - mela bys ji (podle me) nabidnout tykani a vysvestlit ji, ze kamaradit se v tuto chvili nemuzete. Mela by to akceptovat.
AiB - mela bys asi prestat chodit do party a udelat si separe partu s tvou opustenou kamoskou, k nicemu dobremu to jinak nepovede. Ostatni asi budou spis drzet spolu, je to laska a rodina. No rekni, jak by ses v te parte tedka citila?

Myslim si, ze neni divne nesnaset tu osobu a vlastne je to fair vuci tve opustene kamosce. Ale bylo by poctive rict alespon sama sobe, jestli fakt tak dychtis po etikete, nebo jen demonstrujes svuj postoj.

Pudlo, krom tý tykačky proti ní nic osobního nemám, dokonce jsem jí to i napsala a snažila se jí to vysvětlit. Já jsem v partě všem vykala, dokud mi neřekli, že mám tykat. Slečna je mi nesympatická, i když se oprostím od toho, že EX je moje kamarádka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.2.11 13:31

Hele ale ja bych od sve kamaradky taky cekala, ze kdyz me milej necha a privede si jinou, ze se nebude tvarit jakoze „to je zivot“, vypusti me a zacne parit s tou druhou. vlastne se divim, ze se novy par pridal tak rychle do stare party (cekala bych nejaky cas separe) a ze byl tak snadno akceptovan - coz je nepochybne tim, ze je to sestrenice toho druheho paru.
Za normalnich okolnosti by za zapuzenou zenou stala cela parta.

teda ale taky neznam okolnosti rozchodu, tento muj nazor vychazi z predpokladu, ze zakladatelcina kamoska dostala nezaslouzene kopacky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
14.2.11 13:32

Asi by mě vadila ta suverenita, že automaticky tykala, a ddo toho ta bejvalka že je tvoje kamaradka tak bych si z toho hlavu nedělala at si mxsli co chce, když se nekam priparim tak nebudu hned tykat, to ukaže čas jeslti ji budeš tykat. normálnš ji vykej a časem uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
14.2.11 13:33

já teda ted nechápu co tady řešíš, ona tě kontaktovala a tykala ti, tobě to vadilo, řekla jsi jí to, ona se stáhla zpět, tím je vidět že to akceptovala a dál ti to může být jedno, pokud s ní nechceš mít nic společnýho tak ji nenavštěvuj, nebav se s ní a co si ona o tobě myslí neřeš, je to přece cizí člověk. Ted je otázka co na to kamarád, jestli je mu blížší nová přítelkyně asi jsi o něj přišla a můžete se rozloučit se společnými návštěvami a akcemi apod. Nemyslím že by nová přítelkyně tvého kamaráda měla ještě zájem se s tebou stýkat. Podle mě máš vyřešeno a dál se s tím nemusíš užírat

• Citovat
  • Upravit
8566
14.2.11 13:34
merett píše:
já teda ted nechápu co tady řešíš, ona tě kontaktovala a tykala ti, tobě to vadilo, řekla jsi jí to, ona se stáhla zpět, tím je vidět že to akceptovala a dál ti to může být jedno, pokud s ní nechceš mít nic společnýho tak ji nenavštěvuj, nebav se s ní a co si ona o tobě myslí neřeš, je to přece cizí člověk. Ted je otázka co na to kamarád, jestli je mu blížší nová přítelkyně asi jsi o něj přišla a můžete se rozloučit se společnými návštěvami a akcemi apod. Nemyslím že by nová přítelkyně tvého kamaráda měla ještě zájem se s tebou stýkat. Podle mě máš vyřešeno a dál se s tím nemusíš užírat
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
14.2.11 13:34
Pudloslava píše:
Hele ale ja bych od sve kamaradky taky cekala, ze kdyz me milej necha a privede si jinou, ze se nebude tvarit jakoze „to je zivot“, vypusti me a zacne parit s tou druhou. vlastne se divim, ze se novy par pridal tak rychle do stare party (cekala bych nejaky cas separe) a ze byl tak snadno akceptovan - coz je nepochybne tim, ze je to sestrenice toho druheho paru.
Za normalnich okolnosti by za zapuzenou zenou stala cela parta.teda ale taky neznam okolnosti rozchodu, tento muj nazor vychazi z predpokladu, ze zakladatelcina kamoska dostala nezaslouzene kopacky.

asi tak, kvůli nové slečně…a teď se ode mě čeká, že EX po pěti letech odstřihnu a budu juchat s novou a budu z ní skákat metr vysoko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
14.2.11 13:35
AramisDeMar píše:
Pudlo, krom tý tykačky proti ní nic osobního nemám, dokonce jsem jí to i napsala a snažila se jí to vysvětlit. Já jsem v partě všem vykala, dokud mi neřekli, že mám tykat. Slečna je mi nesympatická, i když se oprostím od toho, že EX je moje kamarádka. :wink:

Tak jestli jsi ji uz psala, tak uz asi vic udelat nemuzes.
Tvoji kamaradi by te meli znat a toto o tobe vedet a mely tu novou slecnu na toto pripravit.
A chces do ty party stale chodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
14.2.11 13:37
merett píše:
já teda ted nechápu co tady řešíš, ona tě kontaktovala a tykala ti, tobě to vadilo, řekla jsi jí to, ona se stáhla zpět, tím je vidět že to akceptovala a dál ti to může být jedno, pokud s ní nechceš mít nic společnýho tak ji nenavštěvuj, nebav se s ní a co si ona o tobě myslí neřeš, je to přece cizí člověk. Ted je otázka co na to kamarád, jestli je mu blížší nová přítelkyně asi jsi o něj přišla a můžete se rozloučit se společnými návštěvami a akcemi apod. Nemyslím že by nová přítelkyně tvého kamaráda měla ještě zájem se s tebou stýkat. Podle mě máš vyřešeno a dál se s tím nemusíš užírat

já bych to neřešila, protože jsem si „pořádek“ udělala, ale zbytek party hrozně řeší, proč mi není sympatická, proč mi tykání vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4277
14.2.11 13:38
Pudloslava píše:
AramisDeMar píše:
Pudlo, krom tý tykačky proti ní nic osobního nemám, dokonce jsem jí to i napsala a snažila se jí to vysvětlit. Já jsem v partě všem vykala, dokud mi neřekli, že mám tykat. Slečna je mi nesympatická, i když se oprostím od toho, že EX je moje kamarádka. :wink:
Tak jestli jsi ji uz psala, tak uz asi vic udelat nemuzes.
Tvoji kamaradi by te meli znat a toto o tobe vedet a mely tu novou slecnu na toto pripravit.
A chces do ty party stale chodit?

Pudlo, já teď nevím, vadí mi, že nejsou schopný tolerovat to, že mám na něco jinej názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí