Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Četla jsem jenom úvodní dotaz a teda přijde mi to úplně mimo. Pokud jde o partnera kamaráda / kamarádky, tak si tykáme vždycky. Přišlo by mi úplně švihlé, si vykat. Ale já si na to nepotrpím ![]()
Kamča.dalmatinka píše:AramisDeMar píše:Kamča.dalmatinka píše:Kamčo, kdyby řekla Ahoj, já jsem ta a ta, tak bych odepsala, ahoj, vím, já jsem ta a ta a tykání/vykání neřešila, případně ho odsouhlasila. Ale nechápu, že mi píše jak největší kamarádce a tyká…
Mě by zajímalo jestli kdyby se slečna nejdříve zeptala jestli muže tak jestli by si jí to dovolila???Nikdo mi ji nepředstavil a ona sama se mi taky nepředstavila, takže proč by mi měla tykat? Mám jí nechat, Ať mi tyká a kamarád si to za týden rozmyslí, přivede si další a ta mi bude taky tykat?
Mohu se zeptat jak teda ta komunikace proběhla??Napsala ti třeba čauvec kámoško???Nebo jak??Nějak si to nedovedu představit.
Příspěvek upraven 14.02.11 v 14:16
A ještě jedna věc, nejspíš tady nechceš ventilovat, co přesně ti psala, ale nějak nechápu, jak tě mohla urazit, protože v reakci výš píšeš, že bys případně tykání odsouhlasila, kdyby napsala „Ahoj, já jsem ta a ta…“ Ale to už je přece tykání („ahoj“), které ty sama nevidíš jako problém. Tak z toho mám dojem, že v tom bude větší problém, než jen samotné tykání. ![]()
Caty píše:
Zakladatelko a víš co mi přijde? Že ta nová slečna kamaráda je docela fajn holka, přišla do nové party, chtěla se automaticky začlenit, ukázat, že není žádná pipka a nemyslí si o sobě bůh ví co, když je nová přítelkyně, chtěla ukázat že není namyšlená a bere vás sobě rovné, ale ty jsi jí ukázala pravý opak, že ty jsi ta namyšlená a svým chováním puberťačka
No ja neviem, asi si o sebe myslim buhvico, lebo mna by nenapadlo vypisovat ludom z novej party, kym sme sa este „neotukali“. A necitila by som sa ani prijemne keby niekto takto nahanal mna, zvlast ked je to baba co nahradila moju kamosku u chlapa …
Bábi Zlopočasná píše:Caty píše:No ja neviem, asi si o sebe myslim buhvico, lebo mna by nenapadlo vypisovat ludom z novej party, kym sme sa este „neotukali“. A necitila by som sa ani prijemne keby niekto takto nahanal mna, zvlast ked je to baba co nahradila moju kamosku u chlapa …
Zakladatelko a víš co mi přijde? Že ta nová slečna kamaráda je docela fajn holka, přišla do nové party, chtěla se automaticky začlenit, ukázat, že není žádná pipka a nemyslí si o sobě bůh ví co, když je nová přítelkyně, chtěla ukázat že není namyšlená a bere vás sobě rovné, ale ty jsi jí ukázala pravý opak, že ty jsi ta namyšlená a svým chováním puberťačka
No dobře, tak možná šlápla vedle tím, že si dovolila zakladatelku kontaktovat, ale copak to něco mění na samotném faktu? Stačilo by napsat něco jako Ahoj, nezlob se, nemám čas, uvidíme se v partě, na srazu či co mívají za akce…, měj se. Hotovo, vyřízeno bez zbytečných emocí. ![]()
Tak když se nad tím zamyslím, a je opravdu velmi blízká parta lidi, tak je opravdu nesmysl Vykat ![]()
Mimochodem , jestli jsem to dobře pochopila na Faceooku se jenom tyká!!!!!!! je to jakoby stránka přátel, ani nevím, že by tam někdo Vykal.. pochopila jsem, že ti napsala na tyto stránky.. Dokonce i 50 chlapy si tykají s mladými holkami..
Nechci se zakladatelky dotknout, ale myslím si, že zbytečně udělala dusno. Pokud ji ta osoba neni sympatická, nemusí se sní přes stránky vůbec vykecávat, nemusí ji vyhledávat.
Nějak si nedovedu už představit partu lidí, kde teda jedna osoba odešla a přišla nová, jak to teď budete mít, když jste si udělaly takové dusno kvůli ničem!!!
Nevím, přesně jak jste to měly, pokud tě tak oslovila do očí je jina, ale pokud přes Facebook, tak je to opravdu divná reakce.. schválně se podívejte kolik lidí si tam vyká!!!!!
Ale možná jsem to blbě pochopila, někde jsem četla že ti psala..
já to beru podle toho, kdo mi tu danou osobu představí, případně kdo jí přivede…
když to bude kamarád, který přivede kamaráda/přítelkyni/sestru, tak bych s tykáním problém neměla i kdyby mu bylo třeba padesát…
pokud mi takového člověka do společnosti přivede rodič nebo osoba s kterou si vykám, tak budu vykat i tomu nově příchozímu a to i kdyby mu bylo pětadvacet, dokud se nedohodneme jinak…
samostatnou kategorií jsou tátovo „parťáci“ s těma si tykám se všema, jen co jsem opustila základní školu, jenže to je skupinka sama pro sebe ![]()
Teda, když lehce odbočím od tématu, tak já si třeba pod pojmem „parta lidí“ představím skupinu přátel, která je spolu ráda, zná se a tráví spolu čas proto, že si vyhovují. Každý nový příchozí je „narušitel“, kterého buď parta přijme a nebo nepřijme…
Nebo ne? Vidím to špatně?
A absolutně si nedovedu představit situaci, kdy je jeden z těchto dlouholetých přátel „vyměněn“ za jinou „krasavici“ a to bez předchozího varování, představení, či dotazu, zda je to pro ostatní členy party ok… (ne, že má novou partnerku, ale že ji „zahrne“ do party).
Sama vím, jak třeba pro mě bylo těžké, když se naši 2 dobří přátelé rozvedli (on si našel jinou). Jak moc jsem v sobě s tím bojovala, abych „tu novou“ vydýchala. A to jsme k tomu všichni přistupovali velmi citlivě, protože nám bylo jasné, že je ta situace skutečně nestandardní a náročná (rozumějte, já se snažila chovat přátelsky (byť asi trochu odměřeně), ta nová se držela poměrně zpátky, nikdo netlačil na pilu). Kamarádky na život a na smrt nikdy nebudeme, já ji respektuji jako ženu mého kamaráda, se kterou je velmi šťastný, a po cca 5 letech i nad kafem pokecáme… ![]()
(jen to tykání jsme řešit nemusely, protože jsme si v té době, když se dali dohromady, už asi tykaly - i kdy úplně původně jsme si vykaly…)
wiolla: v tom máš pravdu, vetřelec v tom nejzákladnějším „tvrdém jádru“ party je často nevítán a chudák navíc…těžko se mu začleňuje a i kdyby byl sebelepší, tak musí tvrdě bojovat…
já psala spíš o takové té volnější partě čítající třeba 15 lidí, tam se to „ztratí“…
my jako tvrdé jádro jsme skupinka 3 párů a je pravda, že pokud by se jeden pár měl rozejít tak to bude peklo na zemi a asi by trvalo dost dlouho, než by si jeden nebo druhý dovolil přivést mezi nás svého nového partnera. Ale ani tak bych ho asi nezazdila vykáním, to je příliš silné kafe… ![]()
narušitel je, ale je otázka, jak jsme tolerantní jak k partě celkové tak i ke kamarádovi, pro kterého je asi miláček
![]()
Navíc zakladatelka píše, že se spolu přátelí mnoho let a myslím si, že je škoda, kvůli takové blbině si pokazit celé přátelství všech, protože určitě kvůli tomu jsou tam hádky ![]()
Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu..
Ale určitě chápu i stranu zakladatelky, ale myslím, že to trochu bylo přehnané.. Navíc jak jsem psala -nemusí vyhledávat její společnost
kvaček píše: …Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu.....
Já myslím, že to slečna zazdila tím, že byla příliš aktivní a nedržela se zpátky. Ještě je nikdo nikde nepředstavil a ona už kontaktuje jednoho člena party na FB a chce se kamarádit? Evidentně si vůbec neuvědomila, že je právě „narušitel“ a že by teda měla našlapovat sakra zlehýnka. ![]()
Tak ono asi to každý vidí jinak.. jak jsem psala tyto stránky jsou vlastně pro přátelství a tam nikdo nehledí na to, jestli někoho zná nezná, prostě mu napíše a buď si ho dá mezi přátele nebo ne..
Možná to bylo i tak, že sám známý ji řekl, ta a ta je na facebooku, dej si ji do přátel ![]()
Například švagrová , která má 20 si každou chvíli najde jiného a někdy mi napíše její stálý přítel a osloví mě a tyká mi, jestli ho chci mezi pžátele a prostě komunikuje.. mě je 29 a někdy to jsou i 18 letí ![]()
ALe to si musí každý sám, jak to vidí
kvaček píše:
Tak ono asi to každý vidí jinak.. jak jsem psala tyto stránky jsou vlastně pro přátelství a tam nikdo nehledí na to, jestli někoho zná nezná, prostě mu napíše a buď si ho dá mezi přátele nebo ne..
Možná to bylo i tak, že sám známý ji řekl, ta a ta je na facebooku, dej si ji do přátel
Například švagrová , která má 20 si každou chvíli najde jiného a někdy mi napíše její stálý přítel a osloví mě a tyká mi, jestli ho chci mezi pžátele a prostě komunikuje.. mě je 29 a někdy to jsou i 18 letí
ALe to si musí každý sám, jak to vidí
OK, chování komunity na FB neznám, jelikož jde mimo mě (nejsem tam a nemíním být). A myslím, že jsem za to čím dál víc ráda…
![]()
Kamča.dalmatinka píše:AramisDeMar píše:Kamča.dalmatinka píše:Kamčo, kdyby řekla Ahoj, já jsem ta a ta, tak bych odepsala, ahoj, vím, já jsem ta a ta a tykání/vykání neřešila, případně ho odsouhlasila. Ale nechápu, že mi píše jak největší kamarádce a tyká…
Mě by zajímalo jestli kdyby se slečna nejdříve zeptala jestli muže tak jestli by si jí to dovolila???Nikdo mi ji nepředstavil a ona sama se mi taky nepředstavila, takže proč by mi měla tykat? Mám jí nechat, Ať mi tyká a kamarád si to za týden rozmyslí, přivede si další a ta mi bude taky tykat?
Mohu se zeptat jak teda ta komunikace proběhla??Napsala ti třeba čauvec kámoško???Nebo jak??Nějak si to nedovedu představit.
Kamčo, ne, nepozdravila, neoslovila, nepředstavila se. Hned začala oznamovací větu a tykala mi.
Wiolla píše:kvaček píše: …Jen by mě zajímalo, čím se celkově provinila, co udělala špatného.. jen to, že neni sympatická jenomu členu.....Já myslím, že to slečna zazdila tím, že byla příliš aktivní a nedržela se zpátky. Ještě je nikdo nikde nepředstavil a ona už kontaktuje jednoho člena party na FB a chce se kamarádit? Evidentně si vůbec neuvědomila, že je právě „narušitel“ a že by teda měla našlapovat sakra zlehýnka.
Ono i při snaze našlapovat zlehýnka se někdy stane, že je člověk jak slon v porcelánu. Fakt pořád nechápu, co se dá tak strašně zmrvit na komunikaci přes FB, aby pak na mě někdo takhle zareagoval. Ale třeba to zakladatelka napíše. ![]()
kvaček píše:osobně jsme se neviděli, že chodí s kamarádem jsem se dozvěděla přes sms, navíc od někoho cizího.
Mimochodem , jestli jsem to dobře pochopila na Faceooku se jenom tyká!!!!!!! je to jakoby stránka přátel, ani nevím, že by tam někdo Vykal.. pochopila jsem, že ti napsala na tyto stránky.. Dokonce i 50 chlapy si tykají s mladými holkami..
Nevím, přesně jak jste to měly, pokud tě tak oslovila do očí je jina, ale pokud přes Facebook, tak je to opravdu divná reakce.. schválně se podívejte kolik lidí si tam vyká!!!!!
Ale možná jsem to blbě pochopila, někde jsem četla že ti psala..
Nelisa píše:Kamča.dalmatinka píše:A ještě jedna věc, nejspíš tady nechceš ventilovat, co přesně ti psala, ale nějak nechápu, jak tě mohla urazit, protože v reakci výš píšeš, že bys případně tykání odsouhlasila, kdyby napsala „Ahoj, já jsem ta a ta…“ Ale to už je přece tykání („ahoj“), které ty sama nevidíš jako problém. Tak z toho mám dojem, že v tom bude větší problém, než jen samotné tykání.AramisDeMar píše:Kamča.dalmatinka píše:Kamčo, kdyby řekla Ahoj, já jsem ta a ta, tak bych odepsala, ahoj, vím, já jsem ta a ta a tykání/vykání neřešila, případně ho odsouhlasila. Ale nechápu, že mi píše jak největší kamarádce a tyká…
mě neurazila, jde mi o princip, že není schopná pozdravit, oslovit, představit se a představuje si, že budem kamarádky? Tohle je pro mě divný a nepochopitelný. ![]()