Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, tady ta HIV+. Že jsem pozitivní jsem se dozvěděla až v těhotenství. Status pozitivní ženy je indikací k potratu, ale dají vám na výběr. Riziko je cca 8%, ale lékařka mi říkala, že ještě nižší, když mi to zjistili včas. Rozhodla jsem se dítě donosit. Berete léky, které eliminují riziko přenosu na plod. Musíte porodit plánovaným CS a nekojit. Největší riziko přenosu je při vaginálním porodu. Děti pár hodin po narození dostávají preventivní léky. Proto je povinné pro těhotné absolvovat test na HIV.
Dekuji, a jsem moc rada, ze miminko je zdrave
Je super, ze se takto doktori staraji ![]()
Moc držím palce do budoucna ať se daří nemoc držet pokud možno na uzdě! V souvislosti s tím doufám, že scénáristy nenapadne léčit HIV bylinkami…
@kometaO5 píše:
Moc držím palce do budoucna ať se daří nemoc držet pokud možno na uzdě! V souvislosti s tím doufám, že scénáristy nenapadne léčit HIV bylinkami…
Scenaristy snad ne, ale Bylinu by to mozna napadlo…
Neskutečně mi vadí, jak těm dvojčatům neustále říkají holčičky. I je tak oslovují. To nemají jména?
@vokishka píše:
Neskutečně mi vadí, jak těm dvojčatům neustále říkají holčičky. I je tak oslovují. To nemají jména?
Taky jsem si všimla. Nevýhoda dvojčat, berou je jako jednu jednotku, je namáhavé oslovovat je každou extra. Pravda, já mám dva kluky a taky to občas vezmu šmahem, ale zdaleka ne takto masově. A krátce jsem něco podobného zažila v práci, když jsem nastoupila současně se spolužačkou ze školy, tak jsme občas byly titulované „mladice“ (časově omezený termín
), někteří vzdálenější kolegové měli i problém rozlišit, která jsme která (podobné si fakt nejsme).
@Anonymní píše:
Ahoj, tady ta HIV+. Že jsem pozitivní jsem se dozvěděla až v těhotenství. Status pozitivní ženy je indikací k potratu, ale dají vám na výběr. Riziko je cca 8%, ale lékařka mi říkala, že ještě nižší, když mi to zjistili včas. Rozhodla jsem se dítě donosit. Berete léky, které eliminují riziko přenosu na plod. Musíte porodit plánovaným CS a nekojit. Největší riziko přenosu je při vaginálním porodu. Děti pár hodin po narození dostávají preventivní léky. Proto je povinné pro těhotné absolvovat test na HIV.
Tak držím palce, ať už je vše jen a jen vždy dobré
Paráda, že je mimčo v pohodě a jsem příjemně překvapená, že to riziko není tak velké, jak jsem si myslela! A tobě přeji hodně sil, musel to být neskutečný šok, když ti to řekli… ![]()
Dneska jsem tedy koukla na Ulici a Kuřízek s Terezou
, já už jsem na tu dvojici úplně alergická a korunu tomu nasadí ten Oliver
A co jsem se musela smát, jak se Tereza doma zásadně nepřevléká a v té růžové halence stojí za plotnou, kuchyň má krom hrnce naprosto netknutou vařením a Kurvízek furt vaří kafe
. To je dvojka k pohledání. Ale ten účes dneska jí slušel moc
@Martrich píše:
Dneska jsem tedy koukla na Ulici a Kuřízek s Terezou![]()
![]()
A co jsem se musela smát, jak se Tereza doma zásadně nepřevléká a v té růžové halence stojí za plotnou, kuchyň má krom hrnce naprosto netknutou vařením a Kurvízek furt vaří kafe
Nuda, nuda a zase jen nuda. Jiskra nula, nuda… ![]()
@KPKristy píše:
Nuda, nuda a zase jen nuda. Jiskra nula, nuda…
to jo, zlatej Midloň, ten to tam aspoň rozvíří a pak kadeřnice Sandra ![]()
@vokishka píše:Že? Tak aspoň zavolat „holky“,ne holčičky.
@PetrušeKl píše:
Tak držím palce, ať už je vše jen a jen vždy dobréParáda, že je mimčo v pohodě a jsem příjemně překvapená, že to riziko není tak velké, jak jsem si myslela! A tobě přeji hodně sil, musel to být neskutečný šok, když ti to řekli…
By mě i zajímalo, co na to partner, ale odpovídat nemusíš. ![]()
@Martrich píše:
Dneska jsem tedy koukla na Ulici a Kuřízek s Terezou![]()
![]()
kdyby jen vařil kafe, ale jak furt mele na tom starým kafemlejnku…
@vokishka píše:
Mají. Jmenují se Cácorky.