Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kometaO5 píše:
Tedy já nevím jak to bývá při selhání ledvin, ale tady mi to přijde nějak fofrem - jeden den se zhroutí a druhý den se už mluví o transplantaci? Zdá se mi to tu nějak uspěchaný. Podobné mi to přišlo u Simoniných křečáků - poprvé šla s nima k doktorovi a šup - hned operace…
Mno, nekdy je to vazny. V mem okoli nedavno umrela petactyricetileta zenska. Bolesti, otoky, krecaky, naplanovala se operace, jenze za par dni embolie a konec ![]()
Nejsem pro dlouhy cekani, pokud to muze mit fatalni nasledky. Jeste ted mam husi kuzi, byla tak mlada..
Je to jen seriál, ale v reálu existuje i peritoneální dialýza, která sice není vhodná pro každého, ale provádí se každou noc, když člověk spí u něj doma, takže třeba pro osobu typu Jitka by byla na překlenutí doby k transplantaci docela vhodná a zas tolik jí neomezovala. Dětem i sestře bych ledvinu dala, u rodičů bych musela zvážit všechna pro a proti, přeci jen je takový předpoklad, že děti nebo sestra by jí využily dýl.
@zoy Hlavne abychom to nikdy nemusely resit. Zdravi je to nejvetsi bohatstvi na svete. ![]()
@jednažena píše:
Pevne verim, ze nic takoveho nikdy resit nebudu.
To my všechny ![]()
@jednažena Taky v to doufám. A když si vezmu, že před 25 lety měli lidi nad 50 let se selhanýma ledvinama smůlu a prostě je nechali umřít. Dialýzy byly, ale bylo jich málo, tak existovalo věkové omezení.
@jednažena píše:
Pevne verim, ze nic takoveho nikdy resit nebudu.
Nikdy neříkej nikdy. Taky jsem si myslela že nikdy nebudu řešit rakovinu… Ale všechno zlý pro něco dobrý - totálně se mi změnil život k lepšímu. Hlavně se nerozčiluju nad něčím, co nemůžu ovlivnit
@zoy Musime verit, ze budeme zdravi.Je pravda, ze zdravotnictvi jde hodne dopredu.
@kometaO5 Tak clovek nikdy nevi…ale verit muzu.
Tak hlavne, ze to dobre dopadlo. ![]()
@KPKristy píše:
Pobodani ti prijde jako banalni zpusob?
No, to fakt není banální způsob, to máš pravdu
(já psala, že jsem to přesně neslyšela, na tehdejší pobodání jsem zapomněla, tak jsem myslela, že to přisoudili nějaké ráně do beder). Ale dala jsem to do uvozovek, čímž jsem myslela, že se o ledvinu dá přijít i nějakým relativně blbým úrazem (asi proto mají děti s jednou ledvinou nedoporučené některé sporty typu hokej…).
Caute!
ctu to tu dlouho a konecne se i pripojim. Uz nejaky cas si na techto serialech valim, tak kdyz o tom pak muzu s nekym pokecat…:-)
Jakoze jde docela dohromady Monicino nechteni
s tou ledvinou. A mozna ne, ze. Ale nevim ja presne, kolik by ji melo byt, ale jak vyklada, ze si chce uzivat a cestovat… to je na facku. At se Mara ostriha a najde normalni, nebo at to dopadne jak chce, ostrihat by se mohl. Nelibi se mi, jak ze vsech delaji dokonale lidi. Vsechno se tam zda jednoduche. Asi ziju nevim jak blbe, ale kdybysme se vsichni meli jak v ulici, tak nepotrebuju nic vic.
A Motyka jak zacala s tema zubama sklebit hubu hak Digi, toho si nikdo nevsim?
Mimochodem, je tam este nejaky zaporak? Vsichni jak z pohadky na dobrou noc. ![]()
Eva je divná, pokud jako dospělá žena, žijící nějakou dobu sama, zrušila svůj účet a přihlásila si rodičák na Miloše. Nebo pokud to bylo v rámci sjednocení financí manželů, tak by člověk čekal, že k tomu účtu budou mít oba stejná práva, takže by těžko jeden druhého vyšachoval (teda ne, že bych se v tom nějak vyznala).
A Eddie je pařez, pokud nevidí, jak po něm Zorka jde jak slepice po flusu, ty opakované dotyky ruky…
, nevím, jestli se takhle důvěrně k sobě chovají lidé, co se znají ne až tak dlouho. Já mu dám „jako moje sestra“
.
Monika je za perfekcionistku, karieistku, podle me. Nejak extra nicim nevynikala, tak to muselo zacit asi takdle.
libila se mi s Marou, ale teda nevim co z nich ted delaji. Treba byl v planu odchod z ulice, ze by odcestovala, nebo daruje ledvinu a druha ji zkolabuje…
@Blanka89 píše:
A viděli jste ve snídani s novou toho doktora a Oldu? To je skutečně lékař, Oldův kámík, tak ho tam natáhl, proto je tak mizernej…
Tak jsem přece měla pravdu - jestli myslíš toho lékaře, co mluvil v seriálu s rodinou. Já to kámošce říkala, že mi připadá jako opravdovej mudr.
@Samamama píše:
A Eddie je pařez, pokud nevidí, jak po něm Zorka jde jak slepice po flusu, ty opakované dotyky ruky…, nevím, jestli se takhle důvěrně k sobě chovají lidé, co se znají ne až tak dlouho. Já mu dám „jako moje sestra“
.
S tím teda souhlas. ![]()