Urazila jsem tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
5.8.23 07:36
@Eva2610 píše:
To je zajímavé, že se tady hodně řeší, jak nevychované dítě má zakladatelka. Mně třeba přijde jako vrchol nevychovanosti bez rozloučení odejít, nebrat telefon a něco vzkazoval po tchánovi. A to je dospělá osoba, která by se měla umět chovat určitě líp, než tříleté dítě.

Tak otázka je jestli to rozloučení jen zakladatelka neslyšela. Protože tchyně přeci řekla, že takové dítě hlídat nebude. Tak co by v takovém případě dál dělala u zakladatelky? A pokud tchyně řídila, tak je zcela správné, že telefon nebrala

• Citovat
  • Upravit
80463
5.8.23 07:39

Vadilo by mi jen patlani banánu po stole. To prostě dělat ve třech letech nemá. Tak tchýně vyhodnotila, že na to nemá nervy, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 07:40

Taky si myslím, že zakladatelka nemusela slyšet ahoj, když tchýně odcházela. Tady se uvádí jen jedna verze příběhu. Kdo ví, jaká je vůbec pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
5.8.23 07:49

Ony jsou děti takové zvláštní doma často s maminkou zlobí zkouší co s mohou dovolit ale v cizím prostředí jsou hodné.
Te%d jsme byli na dovče a děti řádily večer jak satani… jeden večer jsme jeli já s mužem a sestra se svým do kina a moje mamka zustala s dětma sama. Byla připravena na nejhorší a v záloze měla telefony, že je jim kdyžtak dá. A překapivě zlatíčka. Hráli si spolu domino, kurník a pak hry ještě které ani nevím jak se jmenují, pak šli do restaurace na pizzu. Moje dítě snědlo 3 kousky pizzy které normálně vůbec nejí. 8o (Tatínek totiž zastává názor ze pizza není jídlo, ale slaná buchta a co řekne tatínek je svatý)
a pak si spořádaně tancovali, společnš si vyčistili zoubky a poslouchali jak babička čte a moje dítě pak člo do svého pokoje do své postýlky.

Kdyby jsme tam byli tak večer probíhá naprosto jinak. A to i když babička tam taky byla.

Za rok to bude lepší mezi 3-4 rokem se to začíná lámat.

Příspěvek upraven 05.08.23 v 09:20

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
5.8.23 07:51
@Kelsey píše:
Taky si myslím, že zakladatelka nemusela slyšet ahoj, když tchýně odcházela. Tady se uvádí jen jedna verze příběhu. Kdo ví, jaká je vůbec pravda.

Může to být jakkoliv.. od toho že tchýně už přijela naprdnutá a nechtěla hlídat od počátku jen hledala podvědomě záminku proč odejít. Až po to že dítě je opravdu naprosto nezvadatelné a nehlídatelné.
Ale to je tak vždy. Vlastně nikdy nevíš, zda to co píše zakladatelka/l je realita nebo vůbec pravda. Pokud budeš brát vždy to co píše zakladatel(ka) jako lež, nemá smysl zde vůbec diskuzovat.

• Citovat
  • Upravit
1260
5.8.23 07:52

Mám tříleťáka a k VEČERU, když jde na něj únava, tak začíná podobně zlobit. To s tím jídlem ani dělat normálně nemusí, ale třeba to byla snaha o upoutání pozornosti. Banán bych mu večer nepovolila. :lol: Mohlo dojít ke komunikačnímu neporozumění, ale odjet bez rozloučení a následná komunikace prostřednictvím tchána, to bych se asi neudržela a napsala ji, že se sama chová jako nevychované tříleté dítě. Řekl ti syn, zda se s ním babička rozloučila a jak mu odjezd vysvětlila? Situaci bych popsala manželovi a rozhodně bych nedovolila, aby mi někdo před dítětem spílal, jak je nevychované a kritizoval mou výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
5.8.23 07:56

To je pěkné. Ty si máš vychovat dítě, ale kdo vychová tu tchýni? V jejím věku už by měla mít nějaké elementární základy slušnosti. Odjet bez pozdravu a bez jediného slova je prostě nevychované. A pak ani nezavolat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
5.8.23 08:02

No upřímně se tchyni nedivím. Třeba taky nebyla ve své kůži a chování tvého syna na ní bylo moc. Že hlídat nebude ti řekla, neproběhlo nic neslušného, žádná hádka, víc bych to neřešila. Ale syna bys tedy přitáhnout měla, abys ho napomenula a on tě ignoroval, patlal ovoce po stole, to je chovají ročního dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
5.8.23 08:15

Tchýni jsi neurazila tím, že jsi nechala dítě ječet a řádit a zapatlat stůl od banánu. Předpoklávám, že jsi jí něco řekla na její reakci a ona se sebrala a odešla.
Já bych Tvoje dítě nechtěla hlídat ani za těžké prachy. Člověk aby se bál dojít si na záchod, aby se ten Tvůj „lumpík“ minimálně nezranil. :nevim:
Takové dítě si fakt hlídej sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13317
5.8.23 08:26
@Stará známá píše:
Ok, tchyne mohla rict, ze je to na ni moc a ze odchazi

Souhlasím, ale třeba vzteky neviděla a už toho nebyla schopna se slušně rozloučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
5.8.23 08:48

Ty vogo :lol: jako tvoje dítě fakt není nevychovaný ale je to úplně normální tříletý kluk, navíc šikovný a samostatný :palec:. Co jako čekala nebo jak si prostě ten den představovala? :think: Čekala že syn bude stát v pozoru jako voják a poslouchat její rozkazy? Ahaaaa tak to joooo :roll: To kdyby ta jedubaba viděla moje dítě, který mi ve dvou letech nebo i ve třech letech lezlo po nábytku a soustavně předělávalo byt na holobyt nebo kůlničku na dříví tak by jí asi rovnou kleplo. :pankac: jako normální reakci babičky bych prostě brala kdyby třeba řekla: ju Vašíček je dneska nějak divoký, tak já ho vezmu na hřiště ať se trochu vyběhá a ty si zatím dej kafčo :oops:
A ne že se nas…e a odjede :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
5.8.23 08:51
@kulíšek_s_bambulí píše:
Ty vogo :lol: jako tvoje dítě fakt není nevychovaný ale je to úplně normální tříletý kluk, navíc šikovný a samostatný :palec:. Co jako čekala nebo jak si prostě ten den představovala? :think: Čekala že syn bude stát v pozoru jako voják a poslouchat její rozkazy? Ahaaaa tak to joooo :roll: To kdyby ta jedubaba viděla moje dítě, který mi ve dvou letech nebo i ve třech letech lezlo po nábytku a soustavně předělávalo byt na holobyt nebo kůlničku na dříví tak by jí asi rovnou kleplo. :pankac: jako normální reakci babičky bych prostě brala kdyby třeba řekla: ju Vašíček je dneska nějak divoký, tak já ho vezmu na hřiště ať se trochu vyběhá a ty si zatím dej kafčo :oops:
A ne že se nas…e a odjede :nevim:

Normální tříletý dítě patlá jídlo po stole? 8o opravdu to zdejsim matkám přijde normální? Mně tedy ne. V tomhle věku už by mělo vědět, že jídlo není hračka. Patlat jídlo po stole jsem nenechávala dítě ani v době, kdy se učilo jíst. Stejně tak mi přijde ujetý, aby dítě doma jezdilo na odrážedle. Snad to aspoň nebylo v bytě.

• Citovat
  • Upravit
1601
5.8.23 08:58

Znám podobnou rodinu. Dítě 3 roky je uječený, rodičům to nevadí, dítě má přece projevovat emoce. Zbytek rodiny je z toho rozpačitý. Za mě to řešení nemá. Vy si můžete vychovávat dítě, jak chcete, ale nemůžete od nikoho očekávat, že se toho musí účastnit. Ono není zas tak těžké to dítě usměrnit, aby se umělo chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
5.8.23 09:01

Nevím, přijde mi to divné. Zas tak moc se nestalo, aby babička odcházela v rychlosti bez vysvětlení a rozloučení. Kluk byl rozjívený, to jo, ale to tak bývá, že když přijde návštěva, tak jsou někdy děti jak splašené, předvádí se. Moje tchyně by mluvila rovnou s dítětem, kdyby např patlalo ten banán. To se nedělá tytyty, utíkejte se umýt a utřeme ten stůl.
Možná v tom bylo něco víc, ale to z příspěvku nevyčtu,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
5.8.23 09:03
@Masina píše:
Za mně naprosto normální chování dítěte, ještě k tomu na domácí půdě. Babičky se nad tím nikdy nepozastavovaly. Tchýně mohla jen říct: “Já ho asi, Mařenko, nezvládnu sama uhlídat, když takhle divočí.” Takhle ti ona u tebe v baráku říká, jak jsi nemožná a co tvoje dítě smí a co ne. Myslím, že omluvit by se měla ona.

Fakt je normální, že dítě tříleté jen tak „křičí“? Já bych asi považoval za vhodné to nějak řešit, protože mi to normální nepřijde. Co až bude chodit do školky? To mu tam přece nikdo tolerovat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová