Úskalí s bydlením u tchána a tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27767
12.2.17 14:19

@destrukce pokud spolu budou 30 let a mít několik dětí tak to už jí to dovolím, ale upřímně taky dost záleží tak se bude chovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
12.2.17 14:21

Zakladatelko, a proč necháš manželovi dům i za cenu finanční ztráty? Měl by tě vyplatit, ne? A proč jste se rozvedli? A cos jim říkala o sobě, že ti to nebylo příjemné? Mně se malinko zdá, žes nenapsala všechno podstatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
12.2.17 14:24
@PalolaS píše:
Ahoj holky!
Nikdy by mě nenapadlo, že budu muset řešit bydlení s tchýní a s tchánem. Bydlíme s přítelem takto necelý rok. Náš vztah nezačal standardně a však jsme to zvládli. S jeho rodiči jsem vycházela skvěle do včerejšího dne. Před rokem jsem vlastnila s bývalým RD, kde jsem měla trvalé bydliště. Situace byla taková, že dům přenechám ex a já budu byť s finanční ztrátou atd. bydlet s nynějším přítelem u jeho rodičů, i z důvodu finančního i z důvodu, že jsme chtěli založit rodinu. Přítelovým rodičům jsme vysvětlili, že je taková a taková situace, nic jsem neskrývala a mluvila s nimi na rovinu a říkala i věci, které mi nebyly příjemné avšak já jsem člověk, který je férový a jedná na rovinu. Řešilo se trvalé bydliště. Rodiče mi řekli, že to vyřešíme až ten dům s ex přepíšu a vyřeším formality. Ok. Rok uplynul, vše je hotové a nyní nastalo řešení trvalého. A ejhle…. Rodiče kvůli mé rodině (která vůbec nemá s mým životem co dočinění) nechtějí, abych měla u nich trvalé bydliště. Prý se bojí, tak jsem jim vysvětlovala fakta a to i s právníkem a stejně si myslí svoje. Takže včera se to vyostřilo, a je tichá domácnost. Já nikoho nemám, kam bych to moje bydliště přepsala max. babičku, která je senilní a bojím se, že akorát budu mít nepříjemnosti s poštou, navíc je to 150 km daleko. Jsem na jeho rodiče naštvaná, mluvila jsem s nimi však zdvořile. Akorát co jsem jim řekla, že jsme to měli řešit dříve a že jim to rok trvalo, než mi řekli NE a že je to podpásovka. Přítel chce zůstat v RD, protože do toho investoval dost peněz, chce mít rodinu v domě. Já nevím co mám dělat. Jít do podnájmu je vzdát se dítěte nejmíň na pět let a žít od výplatě k výplatě.

A jak si to jeho rodiče přestavují? Přítel opravuje část domu a pak se odstěhuje? Nebo, tam budete bydlet s dětmi a ty jediná budeš mít trvalé bydliště jinde?
Jak se k tomu staví přítel?

• Citovat
  • Upravit
7571
12.2.17 14:27
@destrukce píše:
To jako fakt? 8o

A proc ne? Mladi maji bydlet ve svem a ne vycurane vyuzit vyhod levneho bydleni se staryma. Proste at makaji a snazi se a az pak zakladaji rodinu. Tohle umi kazdy pitomec cekat, ze se nekde nasackuju kde budu skoro gratis bydlet a myslet si, ze se bude vsechno tocit kolem me a stari si sednou zadek.
Jinak samozrejme pripad zakladatelky je jiny no aspon vi dopredu, ze rodice maji obavu a nema jejich duveru. Novy pritel se bude muset rozhoupat a ona si aspon usetri dopredu problemy ktere by mohly vzniknout az by bydleli tam a narodilo se jim dite kde ona bude brana jako cizi element, ktery zije s jejich synem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
12.2.17 14:30
@ka2ka píše:
@destrukce pokud spolu budou 30 let a mít několik dětí tak to už jí to dovolím, ale upřímně taky dost záleží tak se bude chovat :think:

Víš, že trvalé bydliště si člověk může zadat na úřadě i bez tvého dovolení? Já být na místě tvé snachy, tak budu požadovat nájemní smlouvu a s ní to není žádný problém. Jinak pochybuji, že by někdo chtěl v takových podmínkách bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.2.17 14:31

Já nejsem rozvedená, to byl jen expřítel. Do domu neinvestuji, jen přispívám na chod domu. Do investic se nehrnu, to je proti mě, kdyby náhodou jsme se rozešli, nelze tak vymoci. Žádné exekuce nemám, dokonce jsem jim chtěla udělat výpis, který se dá udělat na czech pointu, kde by jasně bylo vidět, že nejsem v žádném registru. Do práce chodím. Přítel se k tomu staví tak, že se cítí jako nárazový sloup. Rodičům přijdu jako diktátorka. :nevim: Přítel chce abych měla bydliště u nich, už kvůli dítěti a svatbě, ale neprosadil si to. Dům je dvougenerační, ale s jedním vstupem. Jsme odděleni chodbou a schodištěm, kde jsou dveře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 14:34

@Aneta.Berg ještě že nebudeš moje snacha :lol: ne ted vážně ty dovolíš napsat trvalé bydliště každé co si tvůj syn přivede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 14:36

@PalolaS a proč na to tak tlačíš? zkus je ještě nechat dej jim čas ono se jim to rozleží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.17 14:37

Klidně bych raději posunula dítě ale už nikdy více dvougeneracni bydlení…dřív nebo později to nedopadne dobře. Vlastní zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
89
12.2.17 14:38

@ka2ka protože stále mám trvalý pobyt u ex, který si už nepřeje abych ho tam měla (přirozeně). Ještě jsem to konzultovala s rodiči přítele, že to tak bude a že pak mám 15 dní na to se přehlásit. Jejich slova byla taková, že jsou rádi, že se to blíží do konce. A ať už to mám konečně vyřešené. O každém kroku jsem je informovala.
Ke všemu jsem jim říkala od samého začátku, že pokud si jejich syn přeje, abych se zbavila domu, jak z finančních tak logistických důvodů, tak že budeme muset řešit tento problém.

Příspěvek upraven 12.02.17 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
12.2.17 14:39
@ka2ka píše:
@Aneta.Berg ještě že nebudeš moje snacha :lol: ne ted vážně ty dovolíš napsat trvalé bydliště každé co si tvůj syn přivede?

Pokud bych měla dvougenerační barák, tak pokud by se jednalo vážný, dlouhodobý vztah a ona by stála o to tam žít a stál by o to i můj syn, tak pravděpodobně ano. Ono dvougenerační barák o dvou lidech - stárnoucích rodičích, kteří půjdou brzo do důchodu, zdraví jim nebude dlouho sloužit… Není žádná výhra zůstat v takovém baráku sám, snažit se ho financovat, udržovat, platit mastný pojistky, daně. Samozřejmě nejlepší varianta je každý ve svém o tom žádná :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 14:39

@PalolaS otázka je co se teda přihodilo že si to rozmysleli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.2.17 14:40

@ka2ka protože moje mamka má exekuci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 14:42
@Aneta.Berg píše:
Pokud bych měla dvougenerační barák, tak pokud by se jednalo vážný, dlouhodobý vztah a ona by stála o to tam žít a stál by o to i můj syn, tak pravděpodobně ano. Ono dvougenerační barák o dvou lidech - stárnoucích rodičích, kteří půjdou brzo do důchodu, zdraví jim nebude dlouho sloužit… Není žádná výhra zůstat v takovém baráku sám, snažit se ho financovat, udržovat, platit mastný pojistky, daně. Samozřejmě nejlepší varianta je každý ve svém o tom žádná :).

tak pokud je to vážný vtah jsou spolu x let a já uvidím že to funguje a ona se chová normálně tak proč né, ale po roce bych to určitě nepřipustila :nevim:. Jeden příklad ze života, syn si přivedl přítelkyni, všechno dobrý i s rodiči si rozuměla pak chtěla kus baráku a syn začal tlačit na rodiče aby mu dali půlku baráku, protože ona tam přeci nebude bydlet bez nároku na barák, no nedopadlo to moc dobře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
12.2.17 14:43
@PalolaS píše:
@ka2ka protože moje mamka má exekuci

no to se jim v celku nedivím, že se najednou začali bát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek