Váš názor na mé problémy s přítelovou matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.8.12 16:01

Autorka

Třeba to tak ale není a opravdu mám právo být naštvaná.

Teď si ale opravdu pokládám otázku - co když na ní opravdu jen žárlím??? :think: :think:

Každopádně to, že by měla umět respektovat naši výchovu a rozhodnutí, na tom se nic nemění. (Například podání čaje, když i ví, že ho dávat nechci, když plně kojím a věřím své doktorce, že by ho pít neměla.) Ani se nemění nic na tom, že o její nevyžádané rady nestojíme a zbytečně mě tím pobuřuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.12 16:07
@hubička píše:
Jako nechápu, jak Ti ho může brát, když nechceš..jedna moje známá taky takhle byla nucena žít a celý den trávila kde se dalo jinde..nebo se prostě zamykej..dítě bude mít vždy rádo matku..o mě se prarodiče starali od mládí a nic to na vztahu k mamce nezměnilo. Spíš je ti možná nepříjemný i kvůli tvýmu věku..

Začínám uvažovat, že v dobu, ve kterou se vrací z práce, budu vždy někde venku s kočárkem a vracet se budu až večer při příjezdu přítele, který si nás oba (né tchýni) bude chtít užít a bude jí vyhazovat z pokoje. :think:

S tím braním. Já ho kojím. Ona přijde do pokoje. Naštěstí vždy když kojím tak odchází a nezůstává - to už bych asi vraždila, ale za několik minut přijde a z rukou mi ho bere, aby ho prý dala odkrknout. :cert: Já vždy nemám slov!! Nebo spinká v postýlce, ona se nad něj naklání, něco mu žvatlá, sahá na něj a jeho to pak probere a pláče. :cert: Tak ho chová a utěšuje. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
26574
13.8.12 16:10
@Anonymní píše:
Autorka úvodního textu.

Já moc dobře vím, že jsem na společné bydlení neměla přistoupit. I když mi tenkrát skorotchýně nelezla na nervy, věděla jsem, že tam bydlet nechci. Jenže už před několika lety při seznámení s přítelem měl přítel připravený projekt na opravu podkroví který ho stál plno peněz. A už tenkrát měl hypotéku a odkoupenou půlku domu. A tak jsem věděla, že není cesty zpět. Přítel je bezkonkurenční. Vím, že lepšího bych nenašla a tak jsem to neřešila. :roll:

Ona ta tchýně je ale jinak opravdu fajn. Jako ženská je super. Mohla jsem s ní mluvit o všem. Ale teď mě tak štve, že do všeho mluví a všechno jí zajímá. :| Asi jí přestávám mít ráda i díky tomu, že mi dítko pořád bere a já se bojím, že jí bude mít radši než mě, když s ní bude tak často. :nevim: Asi se bojím, aby za pár let radši netrávil čas dole s ní a né se mnou, když jsem jeho máma. Možná jsem sobecká, ale chtěla bych, aby měl rád především mě a přítele, když jsme rodiče. Proto možná ta začínající nenávist. :think:

Asi bych měla opravdu uvažovat o psychologovi.

Zakladatelko, je mi líto tvé situace, speciálně pro to, že sama vidíš a víš, že z bydlení s tchýní nelze vycouvat.

Mohu ti pomoci s tvými pocity a psychikou, abys to lépe snášela, jednak byla asertivnější, nežárlila, dokázala se prosadit, ale byla i víc tolerantní. Protože tady očividně pomůže jen změnit sebe :nevim: Pokud budeš chtít, tak mi napiš SZ, kdybys pro mne chtěla zůstat tady v anonymitě, tak mrkni na můj profil, tam je odkaz na stránky a můžeš mi napsat z nich.

Já mám tchýni super, taky v baráku, ale ne takovou děsivou jako ty, přesto jsem se v minulosti s některými pocity také potýkala. Umím si živě představit, jak ti je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476

No a rekla jsi ji otevrene, ze si neprejes, aby tam chodila, aby ho davala odkrknout, aby ti na dite sahala, kdyz spi? Ono, pokud si to s ni nevyjasnis, tak to v tobe bude akorat vrit a ty budes jako nevybuchla sopka Etna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Autorka

Nehledě na to, že je strašně blinkací a musí se s ním po kojení opatrně zacházet a tím, jak mi ho bere z náručí (odkrknout mu stejně umím nejlépe já), se dost často poblinká.

• Citovat
  • Upravit
1452
13.8.12 16:12
@Anonymní píše:
Začínám uvažovat, že v dobu, ve kterou se vrací z práce, budu vždy někde venku s kočárkem a vracet se budu až večer při příjezdu přítele, který si nás oba (né tchýni) bude chtít užít a bude jí vyhazovat z pokoje. :think:S tím braním. Já ho kojím. Ona přijde do pokoje. Naštěstí vždy když kojím tak odchází a nezůstává - to už bych asi vraždila, ale za několik minut přijde a z rukou mi ho bere, aby ho prý dala odkrknout. :cert: Já vždy nemám slov!! Nebo spinká v postýlce, ona se nad něj naklání, něco mu žvatlá, sahá na něj a jeho to pak probere a pláče. :cert: Tak ho chová a utěšuje. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

Zas je blbý ze sebe dobrovolně dělat utečence..já bych prostě zamkla..zkus to co udělá..nebo si dala cedulku na dveře, prosím nerušit, odpočívám…schválně bych si ty cedulky možná i udělala..nerušit spíme,,souložíme apod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.8.12 16:13

Tak ji uprimne, ale s citem proste rekni, ze si neprejes, aby k tobe do pokoje chodila. Ja mam pocit, ze ty to v sobe akorat dusis, ale nemas odvahu ji cokoliv rict. Mas pravo na svoje soukromi… tak do toho. I za cenu toho, ze se asi urazi. Nebud zla, proste ji oznam, ze si neprejes, aby k tobe do pokoje vubec chodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.8.12 16:15

To si nenech! Ani si nenech dítě brát z náruče, řekni, že si ho pochová za chvíli. Nenech si mluvit do výchovy. Ani nenech tchyni sahat na dítě a žvatlat na něj, když spí. Pokud nepomáhají slova, zapni monitor dechu, připni chůvičku za pas u gatí, zamkni pokoj a jdi třeba vařit.
Dítě spí a potřebuje klid. Ona časem pochopí, že nic nezmůže. Částečně ale žárlíš, to je jasný a normální, taky jsem to tak cítila. Neboj se, nad mámu prostě není :hug:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.8.12 16:18
@74paja píše:
No a rekla jsi ji otevrene, ze si neprejes, aby tam chodila, aby ho davala odkrknout, aby ti na dite sahala, kdyz spi? Ono, pokud si to s ni nevyjasnis, tak to v tobe bude akorat vrit a ty budes jako nevybuchla sopka Etna

Apak to bouchne, vyčteš jí i co nechceš a bude to v prde.li definitivně! Tak směle do toho a dej vědět, jak to vypadá ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.8.12 16:18

Zakladatelko,
to si piš, že až bude dítko větší, bude trávit čas u ní. Vžyť je to babička a přece bys mu to nezakazovala! Někdo vozí děti na víkend do jiného města, tvoje dítě půjde o patro níž. A myslím, že vaše pochroumané vztahy bys do vztahu babička/dítě tahat neměla :nevim:

Taky bych to zkusila se zamknutím. Však je to vaše soukromí, tak na to máš právo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
13.8.12 16:23

Joo holka ja te taky chapu. S tchyni sice nebydlim, ale pred ditetem byla snesitelna. Sice trochu divnej nas vztah byl, ale dalo se to snest. Po porodu hruza, jak u vas. Dopadlo to tak, jak tu kdekdo radil - rekla jsem to narovinu, ze pravidla budou jina (ne cely den u nas kdykoli si zamane atd). Efekt? Plac, urazenost, citovy vydirani, rozvrat v rodine. Chlap se za me postavil, takze rozvrat i mezi nima. A to i presto, ze jsem od zacatku prisla s resenim - navstevy nas u ni, pravidelny, v dobe kdy je dite roztomily a ne unaveny rvouci atd. Neskousli to. Vyhoda je, ze mam od ni klid. Nevyhoda, ze se bojim, ze je schopna se o styk s ditetem soudit (ja ji nabizela navstevy, ale zadna od te doby neprobehla a bohuzel nejakej dementni zakon na to existuje). Shrnuto - chapu jak se cejtis, ze ti chce „ukrast dite“, cejtim se stejne. Neverim, ze rozumne promluvit musi pomoct. Je to tak 50 na 50. Na tvem miste bych zamykala dvere a zkusila to, co tu nekdo radil - „ja se chci zkusit o ni postarat sama“… Proste udelat ze sebe blbku.

A s tim, ze jsi chlapa ziskala uz s projektem, to te taky chapu, ja mela taky rozestaveny dum za rohem od mych rodicu a chlap bud ber, nebo neber. Nastesti je to za rohem, takze presne plati to, co uz tu taky nekdo psal - oblect, zazvonit :-D neni to tak easy jako vyjit jedno patro. Navic jsme u nich imrvere, protoze jsou v pohode a maji i jina vnoucata. To by taky mohlo pomoct, nema tva tchyne nadeji na dalsi vnoucata?

Omlouvam se za preklepy, pisu z mobilu :-)

Pevne nervy!!! Moc drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
457
13.8.12 16:24

Tak to je docela síla! Chápu, že jsi neměla moc na vybranou ohledně bydlení a umím si představit, jak tě to teď deptá. Taky věřím, že to tchýně nemyslí zle - samozřejmě ze svého pohledu. Tady je nezbytné, aby sis začala tvrdě prosazovat svůj názor a rozhodnutí, jinak se budeš navěky užírat a budeš to přenášet i na dítě nebo přítele. Že ti sama bere dítě hned po kojení je neuvěřitelná drzost, to se s ní máš jako přetahovat o vlastní dítě? Asi bych se zkusila zamykat, jak tady už psaly holky nade mnou. A až ti bude zase budit spící dítě, tak ji chytnout za ruku a odvést, když na nic jiného nereaguje. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.8.12 16:29
@KPKristy píše:
Zakladatelko,
to si piš, že až bude dítko větší, bude trávit čas u ní. Vžyť je to babička a přece bys mu to nezakazovala! Někdo vozí děti na víkend do jiného města, tvoje dítě půjde o patro níž. A myslím, že vaše pochroumané vztahy bys do vztahu babička/dítě tahat neměla :nevim:Taky bych to zkusila se zamknutím. Však je to vaše soukromí, tak na to máš právo :nevim:

Souhlasím, já jsem třeba babičku milovala moc, i když máma je máma. Zkus vztahy vyjasnit zavčas, stálé dusno pak dítěti neprospěje. Ani tvému vztahu s přítelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
13.8.12 16:32

Zakladatelko a jak reaguje tchyne, kdyz ji reknes, ze si neco neprejes, aby neco delala, aby tam chodila atd.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
13.8.12 16:35

Snaž se to ale vyřešit k oboustrané relativní spokojenosti, mně je vždycky líto i partnera. Já si teda nedovedu představit obrácenou situaci - že by po mně třeba muž chtěl, abych se s rodiči přestala vídat, nebo abych se s nima nějak fest hádala :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová