Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já přidám svůj příběh.Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
neustále nabízí hlídání, žehlení, nákup, neustále nám nosí nějaké hotové jídlo nebo ovoce či dokonce kuřecí řízky a vrchol všeho, cpe mi do ruky 1000Kč, abych malé něco koupila.
Máme svůj život, já si chci malou užít sama, nechci hlídat, nemám důvod, žehlím dobře a nechci aby cizí bába sahala na dupačky apodob., peníze taky máme resp. přítel vydělává, tak nás nemusí strapńovat almužnou.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není.
Je nesnesitelná, má svoji rodinu, tak ať se stará o dceru (bydlí s ní).
Jednou jsem ji půjčila kočárek a řekla jsem na půl hodiny, přijel za 40 minut. Ještě jednou a má utrum, docela se těším, že budu mít důvod jí zatrhnout veškeré vožení.
Když budu potřebovat pohlídat, mám mamku a babičku, ty jsou normální a bydlí taky kousek.
Uf, chtěla jsem se jen vypsat.
Díky, že jste mě vyslechly.
jitka
Tak tvůj příběh mi přijde mnohem fanatičtější než původní zakladatelky, u té mám pocit, že tchýně je vlezlá opravdu přes čáru a potřebuje mantinely. Ty už mi ale přijdeš nějak moc zaujatá- tchýně se snaží asi trochu moc, na druhou stranu píšeš, že ti něco NABÍZÍ, ne, že ti bez dovolení žehlí věci, bere dítě apod. 10 minut zpoždění s kočárkem při tak šibeničním termínu mi fakt nepřijde žádná trága. A i ty peníze se dají slušně odmítnout, ne? Nevím, možná jsi to jen špatně napsala, ale vyzní to, že chceš babičku odstavit od jejího vnoučete úplně a bezdůvodně.
@Paoloska píše:
No tak to je mazec. Pokud je to vše tak jak píšeš, chudák babička
@Renčí2 píše:
teda, nevím, přetáhnou procházku o 10 minut, to je fakt mazec, co si to ta cizí bába dovolila
Není to k smíchu, ale rozesmály jste mě. Jsem na vaší straně. (Přece jen máme Renčo na něco stejný názor.
)
Anonymní - Kdyby to udělala tvá mamka, taky by tě to tak štvalo? Nic ve zlém, ale nejsi proti ní jen trochu zaujatá? Třeba si to ani sama neuvědomuješ. S averzí proti tchýni se rodí skoro každá ženská. ![]()
@Anonymní píše:
@Renčí2
Jde přeci o princip, řeklo se půl hodiny, tak půl.
Opravdu se „těším“ až mi budoucí snacha konečně jednou dovolí vzít dítě (moje vnouče) na procházku a až přijedu o něco později, tak už ho asi nikdy neuvidím. Bože, jak já lituju toho, že se mi narodili jen kluci
.
Příspěvek upraven 26.08.12 v 18:17
@Anonymní píše:
@Renčí2
Jde přeci o princip, řeklo se půl hodiny, tak půl.
Trošku tě chápu (ale jen trošičku). Neřekla bych, kdyby to přetáhla o půl hodiny, ale 10 minut… Já domů nikdy nechodila včas a běžně jsem přišla o hodinu dýl.. Sice jsem pak měla zaracha, ale to už jsme jinde. ![]()
@Anonymní píše:
@Samamama
No, ráda ji nemám, kdo má rád tchýně?
Já tu svoji ano ![]()
@Anonymní píše:
@Paoloska
Proč chudák?tebe by těšilo např. kdybys udělala palačinky, segedín, knedlíky a přišla bába a donesla bábovku a guláš?
Je to snaha pomoci, nedělá nic špatného, rozhodně nic, za co by nesměla vidět vnouče. Ty jsi na ní zjevně alergická. Nevím, jestli ses jen špatně nevyjádřila, ale na mě tvá tchyně působí jako hodná ženská. A s tou almužnou, to si fakt rozsekla, k tomu se ani nebudu vyjadřovat…
@Anonymní píše:
@Paoloska
Proč chudák?tebe by těšilo např. kdybys udělala palačinky, segedín, knedlíky a přišla bába a donesla bábovku a guláš?
Co já bych za to dala.
Jsem děsný žrout.
@Anonymní píše:
@Samamama
Když mi nemluví do péče a výchovy, tak ano. ![]()
@Renčí2 píše:
Opravdu se „těším“ až mi budoucí snacha konečně jednou dovolí vzít dítě (moje vnouče) na procházku a až přijedu o něco později, tak už ho asi nikdy neuvidím. Bože, jak já lituju toho, že se mi narodili jen kluci.Příspěvek upraven 26.08.12 v 18:17
Cítím to stejně. Taky mám dva syny a už se mi to blíží…
@Anonymní píše:
@Paoloska
až budeš mít těch dětí víc, tak budeš ráda až něco donese
@Anonymní píše:
Moje maminka je maminka.
Áááááá, jsme u toho. To je zaujatost. ![]()
@Anonymní píše:
@Samamama
Tohle si přečti, až budeš jednou tchyně
.
@Anonymní píše:
@Samamama
Já tu svou jo. Pravda, do ničeho mi nekecá, nebydlí s náma, ochotně hlídá a já se snažím toho nevyužívat. Takže vlastně ideální stav.