Váš názor na mé problémy s přítelovou matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Renčí2
26.8.12 18:26
@Paoloska píše:
Cítím to stejně. Taky mám dva syny a už se mi to blíží…

Mně se to ještě neblíží, ale je mi z toho ouzko už dopředu, když to tady čtu.

• Citovat
  • Upravit
9995
26.8.12 18:28
@Renčí2 píše:
Mě se to ještě neblíží, ale je mi z toho ouzko už dopředu, když to tady čtu.

Přesně :pankac: Ale tak ty to ještě dáš, ne? Hurá do dcery :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.8.12 18:30

Holky, já mám ročního syna a čekám dvojčata kluky, budu tchýně třikrát :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: třeba mi ten očistec, kterým sama procházím, pomůže, abych taková nebyla. Ale kdo ví :nevim: Moje máti měla podobnou kvalitní tchýni jako mám já (i my děcka jsme babičku neměli rádi), např. synovec má 19 a taky nemůže tchýni (svoji babičku) ani cejtit :-). Nikdo nemá rád, když mu někdo jiný do všeho kecá a všechno linkuje. Tak si říkám, že můj úkol jako tchýně bude: do ničeho se nemontovat, neradit a když budu požádána, pomoci dle instrukcí, bez vlastních invencí. Snad to zvládnu :kytka: Ale obavy mám taky :nevim: Neříkám, že to je snadné, ale zase přece nemůžu třikrát v týdnu brečet, protože už nevím, jak dál (poslední měsíc procházím díky tchýni strašnou krizí a jsem z toho fakt špatná :,( )

• Citovat
  • Upravit
4742
26.8.12 18:35

Bydlíme taky s tchýni, ikdyž jsou horší, tak přesto mě někdy vytáčí, a ikdyž je titulovaný ing. tak někdy, co vypustí z pusy stojí za to. Bydlíme v patře a prostě se zamykáme, takže si někdy může klepat jak o duši, a když s ní nemám náladu mluvit, tak neotevřem.
Za malým jí to vydrželo chodit ani né měsíc, domů chodí až tak kolem osmé. To vždycky přišla večer po kojení, že ho uspí - myslím, tím, že by ho houpala na rukách… to jsem jí teda hned zatrhla, neboť malý krásně hned usínal sám v postýlce ve svém pokojíčku a jiné manýry jsem jí teda nedovolila, jo, ona by si přišla nějaký večer ho uspat, pak by si na to zvykl a já to pak budu dělat každý večer, ne?
Jinak za vnukem moc nechodí, vždycky přijde tak na 2 minutky, nemá k dětem vůbec vztah, jen když přijde návštěva a jsme třeba na zahradě, tak se najednou proměňuje ve vzornou babičku, ale Adámek na ní kašle…

Takže se obrň nervy, zatrhni ji to, co nejdřív, někdo to náznaky nepochopí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
26.8.12 18:35

@novo123 Z nás poučených snach, vytrénovaných od našich tchýní budou jednou možná dobré tchyně, teď jde ještě o tu protistranu, to je právě ten věčný problém. Málokdy se sejde dobrá tchyně s dobrou snachou. Někdy si říkám, že bych radši zeťáka :mrgreen:, ale kluci jsou prostě na holky, s tím nehnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.8.12 18:39

Nemalovala bych si to, že z poučených snach budou dobré tchýně :lol:. Ta moje měla tchýni semetriku (údajně) a sama dělá tomu názvu jméno. Ony totiž většinou ty uvědomělé, kritické a nekompromisní snachy budou s největší pravděpodobností stejně uvědomělé, kritické a nekompromisní tchýně. Lidi se věkem nestávají lepšími, spíš se jejich vlastnosti a chování prohlubují :lol:.

• Citovat
  • Upravit
9995
26.8.12 18:40

@Naima Napsala jsem možná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
26.8.12 18:41

@Paoloska Jj vím, můj komentář byla obecná úvaha, proto jsem ani nereagovala přímo na tvůj příspěvek ;).

• Citovat
  • Upravit
novo123
26.8.12 18:42

Paoloska - hele, nemá smysl stresovat se předem, až to přijde, hrábne nám z toho i bez předchozí přípravy :mavam:

• Citovat
  • Upravit
9995
26.8.12 18:44

@Naima Mezi námi, mám doma to samé…tchyně celý život nadávala na tchyni, a že taková určitě nebude, a je, trochu jinak, ale taky to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
26.8.12 18:45
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.8.12 18:46

Naima - tak u mojí mamky to klaplo, netvrdím, že je dokonalá, ale myslím, že švagrová takový peklo nemá (sama to i říká) a to s našima bydlí. Máti chápe, že co a kdy děcko jí, kdy spí a co má na sobě, není její starost a proto to funguje. Nehájím máti za každou cenu, taky mi někdy leze na nervy, ale rozdíl je v tom, že jí jednou řeknu, ať toho nechá příp. proč to nemá dělat nebo říkat a je klid. U tchýně to řeknu 50krát a je to stále jako poprvé :-)

• Citovat
  • Upravit
11620
26.8.12 19:14
@Anonymní píše:
Já přidám svůj příběh.Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
neustále nabízí hlídání, žehlení, nákup, neustále nám nosí nějaké hotové jídlo nebo ovoce či dokonce kuřecí řízky a vrchol všeho, cpe mi do ruky 1000Kč, abych malé něco koupila.
Máme svůj život, já si chci malou užít sama, nechci hlídat, nemám důvod, žehlím dobře a nechci aby cizí bába sahala na dupačky apodob., peníze taky máme resp. přítel vydělává, tak nás nemusí strapńovat almužnou.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není :lol:.
Je nesnesitelná, má svoji rodinu, tak ať se stará o dceru (bydlí s ní).
Jednou jsem ji půjčila kočárek a řekla jsem na půl hodiny, přijel za 40 minut. Ještě jednou a má utrum, docela se těším, že budu mít důvod jí zatrhnout veškeré vožení.
Když budu potřebovat pohlídat, mám mamku a babičku, ty jsou normální a bydlí taky kousek.
Uf, chtěla jsem se jen vypsat.
Díky, že jste mě vyslechly.
jitka

Tak já nevím, asi jsem divná. Nepřijde mi nijak urážlivé, když tchyně chce dát peníze na koupi něčeho pro vnouče, dle mého mnohem lepší, než když kupuje nemožné pletené věci nebo košilky, které se nehodí nebo snaše nelíbí :nevim:. Taky mi nepřijde opoždění o 10 minut jako důvod k zákazu vožení, pouze zavrženíhodná záminka. I to, že tchyně nabízí pomoc s vařením, žehlením, by se spíš dalo ocenit, ne? I když o to třeba člověk nestojí. Tohle se snad dá vyřešit komunikací, ne? Mně už těch tchyní kolikrát začíná být i líto :nevim:. Přitom taky nesnáším, když mi někdo předělává domácnost, nebo míchá do výchovy, takže úplně a ve všem se jich nezastávám.
Ale zkuste si, milé dámy, taky představit sebe jednou v roli babičky. Nechtěly byste třeba pomoct, když máte čas, přispět penězi pro miminko (když už jste soudné a nevnucujete se s věcmi dle vlastního výběru), miminko povozit, pochovat, promluvit na něj?! A to aspoň někdy! Co když před vámi bude snacha taky dítě schovávat, nebude vám to líto?!!
Nikoho nechci napadat, jen přimnět k zamyšlení (a to i sebe!), zda nejsme někdy příliš tvrdé, přísné k matkám našich mužů a babičkám našich dětí :think: :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
26.8.12 19:21

PS: Výraz „cizí bába“ mě opravdu posadil na zadek. Chudák partner :oops:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
26.8.12 19:22
@jajul píše:
Tak já nevím, asi jsem divná. Nepřijde mi nijak urážlivé, když tchyně chce dát peníze na koupi něčeho pro vnouče, dle mého mnohem lepší, než když kupuje nemožné pletené věci nebo košilky, které se nehodí nebo snaše nelíbí :nevim:. Taky mi nepřijde opoždění o 10 minut jako důvod k zákazu vožení, pouze zavrženíhodná záminka. I to, že tchyně nabízí pomoc s vařením, žehlením, by se spíš dalo ocenit, ne? I když o to třeba člověk nestojí. Tohle se snad dá vyřešit komunikací, ne? Mně už těch tchyní kolikrát začíná být i líto :nevim:. Přitom taky nesnáším, když mi někdo předělává domácnost, nebo míchá do výchovy, takže úplně a ve všem se jich nezastávám.
Ale zkuste si, milé dámy, taky představit sebe jednou v roli babičky. Nechtěly byste třeba pomoct, když máte čas, přispět penězi pro miminko (když už jste soudné a nevnucujete se s věcmi dle vlastního výběru), miminko povozit, pochovat, promluvit na něj?! A to aspoň někdy! Co když před vámi bude snacha taky dítě schovávat, nebude vám to líto?!!
Nikoho nechci napadat, jen přimnět k zamyšlení (a to i sebe!), zda nejsme někdy příliš tvrdé, přísné k matkám našich mužů a babičkám našich dětí :think: :nevim:.
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová