Váš názor na mé problémy s přítelovou matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
novo123
26.8.12 17:52

Renčí2 - a nemyslíš, že jenom proto, že sariel si chce vychovat děti po svém bez zasahování tchýně, si nezaslouží nadávky typu semetrika a generál? Tak trochu sis začala, tak se potom nediv :roll:

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
26.8.12 17:54
@novo123 píše:
Renčí2 - už čistě z toho, že máš pocit, že když se tchýni něco řekne jednou, tak se poučí a podruhé to neudělá, je vidět, že nemáš tušení, jak taková situace může taky vypadat. Některé věci můžeš v klidu a rozumně vysvětlovat i dvacetkrát a poučení na druhé straně nepřichází a nepřichází. V tom je právě tragédie celé té situace. Kdyby to bylo jen o tom, něco říct a vysvětlit, tak by asi půlka těhle problémů vůbec neexistovala.

Asi mám štěstí na tchýni, a i na mojí mamku. Myslím ale, že pokud se tu někdo hroutí kvůli fenyklovému čaji, tak mi to taky nepřijde v pořádku :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
novo123
26.8.12 17:57

Renčí2 - to ale přece vůbec není o fenyklovém čaji, to je o tom, že někdo zcela vědomě nerespektuje, co si přeješ. Oni jsou to totiž vždycky drobnosti a blbosti a pak najednou zjistíš, že téměř nic ve tvé domácnosti není tak, jak si přeješ ty, ale jak to nastavil někdo jiný.

• Citovat
  • Upravit
15977
26.8.12 18:02

@Renčí2 Klid, prosím tě… Podle toho, jak rychle se dokážeš vytočit, bych řekla, že je tu na prášky někdo jiný. :palec: A proč tolik urážek? Nedokážeš se obhajovat jinak? :kytka: Pro každého je důležitého něco jiného. ;) A nerozčiluj se hned.
Tahle diskuze nebyla založená na urážení. Každá máme své priority asi jinde, teď už to víme, tak dál nic řešit nemusíme. Nechci se s nikým hádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.12 18:02

Já přidám svůj příběh.

Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
neustále nabízí hlídání, žehlení, nákup, neustále nám nosí nějaké hotové jídlo nebo ovoce či dokonce kuřecí řízky a vrchol všeho, cpe mi do ruky 1000Kč, abych malé něco koupila.
Máme svůj život, já si chci malou užít sama, nechci hlídat, nemám důvod, žehlím dobře a nechci aby cizí bába sahala na dupačky apodob., peníze taky máme resp. přítel vydělává, tak nás nemusí strapńovat almužnou.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není :lol:.
Je nesnesitelná, má svoji rodinu, tak ať se stará o dceru (bydlí s ní).
Jednou jsem ji půjčila kočárek a řekla jsem na půl hodiny, přijel za 40 minut. Ještě jednou a má utrum, docela se těším, že budu mít důvod jí zatrhnout veškeré vožení.
Když budu potřebovat pohlídat, mám mamku a babičku, ty jsou normální a bydlí taky kousek.
Uf, chtěla jsem se jen vypsat.
Díky, že jste mě vyslechly.
 jitka

• Citovat
  • Upravit
9995
26.8.12 18:03

Nevím, příjde mi, že se tu sešly dva názorové protipóly, každopádně trochu víc benevolence od některých snach a trochu víc respektu od některých tchýní a bude nám hej ;) Ale to je věčný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
26.8.12 18:04
@novo123 píše:
Renčí2 - to ale přece vůbec není o fenyklovém čaji, to je o tom, že někdo zcela vědomě nerespektuje, co si přeješ. Oni jsou to totiž vždycky drobnosti a blbosti a pak najednou zjistíš, že téměř nic ve tvé domácnosti není tak, jak si přeješ ty, ale jak to nastavil někdo jiný.

Napsala jsi to nádherně. :potlesk: Přesně tak to cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
26.8.12 18:04

@Sariel já se nevytočila, to byla jen reakce na tvoji urážku ;)

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
26.8.12 18:05
@Paoloska píše:
Nevím, příjde mi, že se tu sešly dva názorové protipóly, každopádně trochu víc benevolence od některých snach a trochu víc respektu od některých tchýní a bude nám hej ;) Ale to je věčný problém.

:palec:, ano je třeba obojího

Příspěvek upraven 26.08.12 v 18:06

• Citovat
  • Upravit
9995
26.8.12 18:06
@Anonymní píše:
Já přidám svůj příběh.Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
neustále nabízí hlídání, žehlení, nákup, neustále nám nosí nějaké hotové jídlo nebo ovoce či dokonce kuřecí řízky a vrchol všeho, cpe mi do ruky 1000Kč, abych malé něco koupila.
Máme svůj život, já si chci malou užít sama, nechci hlídat, nemám důvod, žehlím dobře a nechci aby cizí bába sahala na dupačky apodob., peníze taky máme resp. přítel vydělává, tak nás nemusí strapńovat almužnou.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není :lol:.
Jednou jsem ji půjčila kočárek a řekla jsem na půl hodiny, přijel za 40 minut. Ještě jednou a má utrum, docela se těším, že budu mít důvod jí zatrhnout veškeré vožení.
Když budu potřebovat pohlídat, mám mamku a babičku, ty jsou normální a bydlí taky kousek.
jitka

No tak to je mazec. Pokud je to vše tak jak píšeš, chudák babička :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
26.8.12 18:07
@Anonymní píše:
Já přidám svůj příběh.Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
jitka

teda, nevím, přetáhnou procházku o 10 minut, to je fakt mazec, co si to ta cizí bába dovolila :think:

• Citovat
  • Upravit
15977
26.8.12 18:08

@Renčí2 Nechtěla jsem tě urazit. (Možná jen trochu :oops: )

V této diskuzi se neshodnem. V jiné třeba ano. Už bych to neřešila. Mír? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
26.8.12 18:08

Paoloska - souhlas, je potřeba snaha na obou stranách. Já se snažím a snažím a snažím a mám občas dojem, že spokojení jsou všichni, jen já už jsem zoufalá z toho, že se pořád přizpůsobuju. Někdy prostě asi řešení neexistuje. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.12 18:09

@Renčí2
Jde přeci o princip, řeklo se půl hodiny, tak půl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.12 18:11

@Paoloska
Proč chudák?

tebe by těšilo např. kdybys udělala palačinky, segedín, knedlíky a přišla bába a donesla bábovku a guláš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová