Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@novo123 píše:
Renčí2 - už čistě z toho, že máš pocit, že když se tchýni něco řekne jednou, tak se poučí a podruhé to neudělá, je vidět, že nemáš tušení, jak taková situace může taky vypadat. Některé věci můžeš v klidu a rozumně vysvětlovat i dvacetkrát a poučení na druhé straně nepřichází a nepřichází. V tom je právě tragédie celé té situace. Kdyby to bylo jen o tom, něco říct a vysvětlit, tak by asi půlka těhle problémů vůbec neexistovala.
Asi mám štěstí na tchýni, a i na mojí mamku. Myslím ale, že pokud se tu někdo hroutí kvůli fenyklovému čaji, tak mi to taky nepřijde v pořádku
.
Renčí2 - to ale přece vůbec není o fenyklovém čaji, to je o tom, že někdo zcela vědomě nerespektuje, co si přeješ. Oni jsou to totiž vždycky drobnosti a blbosti a pak najednou zjistíš, že téměř nic ve tvé domácnosti není tak, jak si přeješ ty, ale jak to nastavil někdo jiný.
@Renčí2 Klid, prosím tě… Podle toho, jak rychle se dokážeš vytočit, bych řekla, že je tu na prášky někdo jiný.
A proč tolik urážek? Nedokážeš se obhajovat jinak?
Pro každého je důležitého něco jiného.
A nerozčiluj se hned.
Tahle diskuze nebyla založená na urážení. Každá máme své priority asi jinde, teď už to víme, tak dál nic řešit nemusíme. Nechci se s nikým hádat.
Já přidám svůj příběh.
Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
neustále nabízí hlídání, žehlení, nákup, neustále nám nosí nějaké hotové jídlo nebo ovoce či dokonce kuřecí řízky a vrchol všeho, cpe mi do ruky 1000Kč, abych malé něco koupila.
Máme svůj život, já si chci malou užít sama, nechci hlídat, nemám důvod, žehlím dobře a nechci aby cizí bába sahala na dupačky apodob., peníze taky máme resp. přítel vydělává, tak nás nemusí strapńovat almužnou.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není
.
Je nesnesitelná, má svoji rodinu, tak ať se stará o dceru (bydlí s ní).
Jednou jsem ji půjčila kočárek a řekla jsem na půl hodiny, přijel za 40 minut. Ještě jednou a má utrum, docela se těším, že budu mít důvod jí zatrhnout veškeré vožení.
Když budu potřebovat pohlídat, mám mamku a babičku, ty jsou normální a bydlí taky kousek.
Uf, chtěla jsem se jen vypsat.
Díky, že jste mě vyslechly.
jitka
Nevím, příjde mi, že se tu sešly dva názorové protipóly, každopádně trochu víc benevolence od některých snach a trochu víc respektu od některých tchýní a bude nám hej
Ale to je věčný problém.
@novo123 píše:
Renčí2 - to ale přece vůbec není o fenyklovém čaji, to je o tom, že někdo zcela vědomě nerespektuje, co si přeješ. Oni jsou to totiž vždycky drobnosti a blbosti a pak najednou zjistíš, že téměř nic ve tvé domácnosti není tak, jak si přeješ ty, ale jak to nastavil někdo jiný.
Napsala jsi to nádherně.
Přesně tak to cítím.
@Paoloska píše:
Nevím, příjde mi, že se tu sešly dva názorové protipóly, každopádně trochu víc benevolence od některých snach a trochu víc respektu od některých tchýní a bude nám hejAle to je věčný problém.
, ano je třeba obojího
Příspěvek upraven 26.08.12 v 18:06
@Anonymní píše:
Já přidám svůj příběh.Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
neustále nabízí hlídání, žehlení, nákup, neustále nám nosí nějaké hotové jídlo nebo ovoce či dokonce kuřecí řízky a vrchol všeho, cpe mi do ruky 1000Kč, abych malé něco koupila.
Máme svůj život, já si chci malou užít sama, nechci hlídat, nemám důvod, žehlím dobře a nechci aby cizí bába sahala na dupačky apodob., peníze taky máme resp. přítel vydělává, tak nás nemusí strapńovat almužnou.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není.
Jednou jsem ji půjčila kočárek a řekla jsem na půl hodiny, přijel za 40 minut. Ještě jednou a má utrum, docela se těším, že budu mít důvod jí zatrhnout veškeré vožení.
Když budu potřebovat pohlídat, mám mamku a babičku, ty jsou normální a bydlí taky kousek.
jitka
No tak to je mazec. Pokud je to vše tak jak píšeš, chudák babička ![]()
@Anonymní píše:
Já přidám svůj příběh.Mám tříměsíční hočičku, tchyně bydlí v baráka o dvě ulice dál, kdybych ji nechala, byla by u nás denně, je totiž v důchodu.
je nesnesitelná. Dělám, že neslyším zvonek, máme ho ztlumený a mobil taky, prostě neslyším a neotevřu. Pak volá příteli, jestli nám něco není.
jitka
teda, nevím, přetáhnou procházku o 10 minut, to je fakt mazec, co si to ta cizí bába dovolila ![]()
@Renčí2 Nechtěla jsem tě urazit. (Možná jen trochu
)
V této diskuzi se neshodnem. V jiné třeba ano. Už bych to neřešila. Mír? ![]()
Paoloska - souhlas, je potřeba snaha na obou stranách. Já se snažím a snažím a snažím a mám občas dojem, že spokojení jsou všichni, jen já už jsem zoufalá z toho, že se pořád přizpůsobuju. Někdy prostě asi řešení neexistuje. ![]()
@Paoloska
Proč chudák?
tebe by těšilo např. kdybys udělala palačinky, segedín, knedlíky a přišla bába a donesla bábovku a guláš?
Renčí2 - a nemyslíš, že jenom proto, že sariel si chce vychovat děti po svém bez zasahování tchýně, si nezaslouží nadávky typu semetrika a generál? Tak trochu sis začala, tak se potom nediv