Váš názor na mé problémy s přítelovou matkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Renčí2
26.8.12 19:24
@jajul píše:
PS: Výraz „cizí bába“ mě opravdu posadil na zadek. Chudák partner :oops:..

No mě by přávě zajímalo jestli přítel ví jak jeho přítelkyně o jeho mámě mluví a smýšlí a že jí chce zatrhnout návštěvy vnoučete :think:.

• Citovat
  • Upravit
Renčí2
26.8.12 19:25
@Paoloska píše:
Přesně :pankac: Ale tak ty to ještě dáš, ne? Hurá do dcery :dance:

Kéž by, ale už to asi nedám - kvůli zdraví. Místo toho se budu modlit, abych měla rozumnou snachu.

• Citovat
  • Upravit
7257
26.8.12 19:35

Tedy tchyně to určitě nemyslí zle, jen je „trochu“ vlezná. Řekla bych jí slušně a na rovinu, co mi vadí. Myslím, ale také, že je to hormonama, až bude dítě větší nebo až budeš mít druhé, budeš vděčná, když Ti jedno vezme ven.Ale chápu hormony jsou mocné, chceš mít miminko jen pro sebe a tchyně to nechápe. Není to ničí chyba, jen si vyjasnit postoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
27.8.12 08:58

Určitě je potřeba chápat, že babičky mají mimča rády a chtějí si na ně šáhnout a trávit s nima čas, tak to já chápu a dokonce se snažím dát tchýni v tomhle prostor, ale ona zase nechápe, že to má své hranice a strašně to přehání. Nedávno jsem na rodinné oslavě odpovídala tetě, která se mě ptala, jestli malej chodí a tchýně mě začala na sílu překřikovat a nakonec na to odpověděla ona. Prostě neumí zařadit zpátečku a pochopit, že na planetě není sama. Minulý týden mojí známé před barákem líčila, jak ona se strašně angažuje a pečuje o malého a já prý spím (skutečná situace vypadala tak, že šla s malým na hodinu ven a já jsem dělala 30-ti stránkovej překlad, vařila oběd a uklízela binec po ní a její péči o našeho malýho). Některý věci mi prostě strašně vadí :nevim: U anonymní chápu, že jí vadí ta vlezlost, tchýně je taky v důchodu, taky by s náma nejradši bydlela a naprosto nerespektuje, že já potřebuju prostor i pro sebe, ne jenom lítat mezi povinnostma a jejím návštěvama. Včera tropila scénu manželovi, že malýho dlouho neviděla (byla tady v úterý 7.00 - 18.00 a ve středu 6.30 - 11.00) :zed:

• Citovat
  • Upravit
986
27.8.12 12:41

u jen

Ahojky, můžu taky poprosit o radu? mám jiný problém a to s kompletní přítelovou rodinou, upozorňuju že sem nikdy neměla problém s rodinou svého ex (5let) u nás nejde o tchýni ale o tchána vše se řídí podle něj, každý den se kvuli němu a přítelovým sestrám hádáme, jsou to pomlouvačné závistivé bestie..:-) například dnes
přišla příteli sms že si má přijet pro kočku, kterou všichni ví že nesnáším a že koček se já i celá má rodina bojíme, navíc tchánovci sou s prominutím čuňata a o kočku se nestarají. Koupí se jí tablety na odčervení a oni jí hmm zapomenou dát, nečešou atd…řeší se to už po 10 dohoda byla ta že kočka zustane u nich. sme cca týden v novém bytě kde nás majitel upozornoval že zvířata nechce, už tak tu máme natajno jorkšíra…a to jen proto že sem chtěla mít tento víkend bez návštěv abych mohla prokouknout město, jelikož minulý víkend se tu nakvartýrovala sestra alkoholička, a tchán se naštval.. a takovéto stupidity se řeší pořád, a já se každý den šíleně nervuju (6měsíc) jen kvuli nim, dnes už sem chytla takovýho amoka že to svět neviděl. přítel je srab, nesjedná pořádek, ale mě už tečou nervy.. :cert: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
27.8.12 12:46

Pilulkaaa - jestli s ním nemáš děti, tak uteč :mrgreen: Já už si nějakou dobu vyčítám, že jsem to viděla a nic jsem s tím nedělala. Teď s jedním dítětem a dvěma v břiše, je to všechno tak akorát na houby!!!

• Citovat
  • Upravit
986
27.8.12 12:59

@novo123 : už je pozdě v prosinci se nám narodí cvrček, :roll: na jednu stranu poslouchám jak od nich chce být pryč, a jak jich má plný zuby, otec mu volá tak 3× denne, neustále něco potřebuje, jelikož má sice dvě sestry ale obě mají chlapy na nic, na to aby jezdil a opravoval na to je dobrej, minulý týden sem měla výstup od jeho sestry že ho tahám od rodiny apod. prča, rozdýchávám to ještě ted… už nevím jestli je osobně poslat všechny někam… když nad tím přemýšlím kdybych měla napsat co se jen událo za poslední měsíc tak to vydá na dobrej scénář k hororovýmu filmu..:-) asi jsem divná nebo co..:-)
jeho babicka má dum, a my se ted museli přestěhovat do pronájmu, jen proto že celá rodina nesouhlasila s tím aby na 3 měsíce ručila, než opravíme kupovaný být a cena bytu se navýší, a banka po 3 měsících babku vyškrtne. takže se vezmem a za měsíc řešíme znovu, co babka nepochopila na tom že sme ji prosili at to klidně řekne synům ale ne přítelovým sestrám nechápu… každopádně sestry se postaraly i s otcem o to aby nám hypo nevyšla.. :-) jak já je miluju..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
27.8.12 13:02

Tak já to mám trošku naopak - ten,,důležitý´´ je u nás skorotchán. Zrovna s přítelem řešíme, jestli s tchánovci bydlet či nikoliv. Chceme si postavit domek na jednom velkém pozemku, kde mají už dům tchánovci. Mimčo zatím nemáme, ale tchán by nejradši,,kojil´´ svého syna - mého přítele. Má pocit, že sám nic nezvládne. Vždyť je mu,,teprve´´ 28 :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
27.8.12 13:07

@prcekniky takže vidím že nejsem jediná kdo bojuje též skorotchánem..:-)
kámoška postavila dům naproti rodičům svého manžela, a tak nějak toleruje že je neustále nakvartýrovaný u maminky, ono taky záleží na rodičích, moje mamka by mě hnala a řekla at se stavím ale že už bydlím jinde že chce mít klid..:-)
já sem třeba hrozně vztahovačná a výbušná, tak vím že já bych to nedala..:/
tchán nám velkoryse nabídl pokoj ve 3+1 kde to denne osidlují vnuci a vnučka, dcerunky, pes a dvě kočky, chápete to? je omezený on nebo já? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
27.8.12 13:07

Pulilkaaa - já si to umím představit, osobně tomu říkám, než se z jedné scény vzpamatuju, už je tu tchýně s něčím novým, ještě lepším :-) Moje kamarádka takhle už před svatbou viděla, že to jde do kytek, neutekla, ale nastavila pravidla, že se vidí jenom o vánocích a hotovo. Tehdy jsem myslela, že je praštěná a nebude to fungovat. Je o dva roky později - ona je úplně v pohodě a žije si po svým, já jsem z tchýně na prášky a psychiatrickou pomoc - tak nevím, kdo to udělal líp :nevim: Zrovna se to u nás nějak láme, už mi došli síly a začala jsem to zuřivě řešit, ale jak to nakonec dopadne, kdo ví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
27.8.12 13:09

Prcekniky - já bych o tomhle ani neuvažovala. Lepší je bydlet sami, my sami bydlíme a stejně máme kopu problémů s tím, že by tu tchýně nejradši trávila každou volnou chvíli. Bydlet s nima, tak už jsme dávno rozvedení :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
3441
27.8.12 13:12

@Pilulkaaa Jojo, nejen tchýně jsou zlé. Ta moje skorotchýně by měla mít svatozář. Bohužel tchán je poněkud horší. Bohužel má děsnou povahu. Taky jsem s rodičema svého ex vycházela vpohodě. A k rodičům současného partnera jsem se nikdy nechovala špatně. Jen mu prostě kradu synáčka. Co na tom, že je se mnou šťastný, když ho tatíček nemá doma. Fuuuuj :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
27.8.12 13:13

@novo123 jojoo přesně! člověk neví jestli se smát nebo jim rozbit čuňu… :-) říkám si že horší už to být nemůže, tss, omyl!
to jsou velice dobrááá pravidla, momentalně bych to volila na vánoce jednou za 5 let..:-) no vidíš a moje tchyně to s prominutím odpykává za všechny ta už na psychinu kvuli svým dětem a manželovi chodí. na jednu stranu je mi ji lito na druhou
si měla sjednat pořadek ale když vidím tchána a jeho dcerunky… doufám že naše mrně bude z jiné větve.:-)
já třeba obdivuju že s tchýni vydržíš tak dlouho ja snesu max pul hodiny a pak už chytam nervees :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
27.8.12 13:19

@prcekniky @novo123 holky berete mi slova s úst…
prcekniky : jak sem psala výše tchýně na psychu už chodí, nedivim se… hlídá každý den včetně víkendů vnuky 3ks…:-) už to je mazec.. neumí říct ne, ted se k nim nastehovala tchánova mamka, museli předělat během týdne celý pokoj, kvuli babicce, aby byla v novém nebo co. nezajem že my sme se stěhovali a měli plno jiných starostí, to jste měli vidět to terno když přítel řekl že jim neudělá plovoučku že musi pracovat u nás doma. opět scééénička :-) oni tak trochu ještě všichni hooodně pijou, jedna segra nechavala doma pulročni mimi s chuvou a šly chlastat, a tchán alkoholik, jeho bracha s rodinou tež, a to sem se až ted dozvěděla že naše babi prý tajně pije…sem šla málem do kolen.. prostě rodinečka..
s ex rodinou vše bylo super, nikdy žadnej problem s ex švagrovou jsem jezdila vzájemně na víkendy cca 200km… a pohoda ale TOTO..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
27.8.12 13:20

@novo123 Právě proto to řešíme. Přítel dost stál o to, bydlet tam, ale teď už pochopil, že s jeho otcem bude problém. Tak zatím řešíme, že možná koupíme byt tak 30 km od jeho rodičů. Do bytu se nám ale ani jednomu nechce a stavět někde jinde nemá cenu. Přítel se chce do rodné vesničky jednou vrátit. Říká, že se tam tak namakal, že by to nedokázal prodat, až jeho rodiče nebudou. Tak uvidíme, je to složité. Ale právě se bojím, abysme se kvůli němu akorát nerozešli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová