Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Pracuju v knihkupectvi a musim rict, ze v kocarech nam rocne odjede knizek a knizek, od vedoucich uz mame pokyny mamky s kocarkama nespustit z oci, nektere jsou tak drze, ze neco plati a decko zatim v kocare skube knizku a kdyz na to upozornis, tak jejda, ja jsem si nevsimla, tu knizku nechceme
Anonym-prace
Tý jo,tak to je taky síla. Já když byla dcerka malinká,tak jsem ji před menšími obchody raději nechávala venku,když jsem na ni viděla,a když už byla větší,nechávala jsem kočár venku a brala dcerku na ruku,protože mi vždy vadilo,jak mě s kočárem prohlíželi,ale když to tady tak vidím,tak už se nedivím.
@Anonymní píše:
Ja nevim,zase se bojim,abych nepipala pri prichodu..Ono nekdy „pro dobrotu,na zebrotu“a muzu si jeste zavarit…Nekdy je lepsi neresit..Svedomi.me ale nehloda.
Pokud tam neni cip, tak pipat nebudes.
zrovna nedavno mi dite hodilo pod kocar baleni UM, kdyz jsem nedavala pozor. Vsimla jsem si toho az venku z obchodu… vratila se a s omluvama vratila. Ale kdybych to zjistila az doma, asi bych se na to vykaslala a priste si uz davam vetsi pozor.
@carola
Presne tak, jednou me takhle potupne zkontrolovali v lidlu a od ty doby jsem s kocarem chodila jen do maleho kramku co mame u baraku.
@Celeste97 píše:
Nevracela bych to, je ta stovka nezruinuje, a jak píšeš že nemáš moc peněz a líbí se tispíš je divný že neměli u vchodu ty pípací rámy
Takže prodavačku stovka nezruinuje, ale zakladatelku jo? Takhle když si to řekne za směnu deset mamin, to je pak moc příjemný. A okrádat někoho vědomě (zpětně), protože si nemůžu dovolit koupit? Co to je za argument?
@Anna85 píše:
@carola
Presne tak, jednou me takhle potupne zkontrolovali v lidlu a od ty doby jsem s kocarem chodila jen do maleho kramku co mame u baraku.
A doplatí na to vždy ty slušné,viď? Já bych si nedovolila nezaplatit ani housku. Dcerka kolikrát něco sní během nákupu a mohla bych zahodit papírek a neřešit,ale svědomí by mi to nedovolilo a za druhé,ona už také není tak hloupá a rozhodně ji chci slušně vychovat.
Anonym aby se tam pak nekradlo ve velkým kdyby někdo věděl kdo jsem a kde jsem pracovala. V bývalé práci jsme měli pípáky,ale věčně nefungovala ta brána. Ukradených věcí hodně. U nás se to neřešilo prostě se to odepsalo a hotovo,ale jsou obchody kde to prodavačky musí zaplatit.
@carola píše:
Tý jo,ale je to pravda. Když jsem dcerku ještě vozila v kočárku,tak mi kočár vždy v obchodě kontrolovali a já jsem si připadala jako blbec,tak teď už chápu proč.
já kdysi, když jsem byla s kočárem, chtěla vjet do jednoho obchůdku a tam byla zákaz vjezdu s kočárama, matky kradou. I tady o tom byla diskuze. Já jsem tehdy byla vzteky bez sebe, co si to dovolují a už jsem tam nikdy nebyla nakoupit a nikdy nepůjdu, ale jak to čtu, tak chápu. Tvrdit ještě, že dítě zašantročilo tričko, budiž. Ale balík plen? A zjistit to hned u obchodu? A říct si přeci to nepůjdu zaplatit ? A jindy zase třeba olej a tak. Probůh, nikdy v životě se mi nestalo, že bych jako něco omylem zapomněla zaplatit. Jednou tchyně kupovala 40 másel, na mou svatbu, a prodavačka jí namarkovala jedno, zjistila to doma, když kontrolovala lístek, i jeli 10km zpět do obchodu to doplatit. To je snad jediný případ, kdy se omylem něco nezaplacenýho odvezlo z obchodu. Prý omylem jsem odvezla v kočáře balík plen a na parkovišti jsem si řekla, přeci to nepůjdu vrátit. Já jsem jak v Jiříkově vidění.
Já se ani nedivím že na lidi s kočárem všichni koukají jak na zloděje, když polovina vlastně je ![]()
@Čičorečka píše:
Takže prodavačku stovka nezruinuje, ale zakladatelku jo? Takhle když si to řekne za směnu deset mamin, to je pak moc příjemný. A okrádat někoho vědomě (zpětně), protože si nemůžu dovolit koupit? Co to je za argument?
Argument naprosto příšernej.
Ono ty kocary…ja resim i to nakupovani..kam davat veci…davam to na boudu kocaru..ale to se tam toho moc nevejde…V kosi mam jine.veci a do tasky mi to pripada blbe davat…A to koukani.blbe na maminy jsem si tez vsimla..Tak.maji ale vymyslet nejaky system nebo kosiky na kocar
@terinka4444 píše:
já kdysi, když jsem byla s kočárem, chtěla vjet do jednoho obchůdku a tam byla zákaz vjezdu s kočárama, matky kradou. I tady o tom byla diskuze. Já jsem tehdy byla vzteky bez sebe, co si to dovolují a už jsem tam nikdy nebyla nakoupit a nikdy nepůjdu, ale jak to čtu, tak chápu. Tvrdit ještě, že dítě zašantročilo tričko, budiž. Ale balík plen? A zjistit to hned u obchodu? A říct si přeci to nepůjdu zaplatit ? A jindy zase třeba olej a tak. Probůh, nikdy v životě se mi nestalo, že bych jako něco omylem zapomněla zaplatit. Jednou tchyně kupovala 40 másel, na mou svatbu, a prodavačka jí namarkovala jedno, zjistila to doma, když kontrolovala lístek, i jeli 10km zpět do obchodu to doplatit. To je snad jediný případ, kdy se omylem něco nezaplacenýho odvezlo z obchodu. Prý omylem jsem odvezla v kočáře balík plen a na parkovišti jsem si řekla, přeci to nepůjdu vrátit. Já jsem jak v Jiříkově vidění.
Jj,souhlasím a tu diskuzi si pamatuju.
@Ennny píše:
Já se ani nedivím že na lidi s kočárem všichni koukají jak na zloděje, když polovina vlastně je
Pravda. Taky docela ziram, kolik lidí tyto nechtene krádeže neřeší.
@Anonymní píše:
Ja nevim,zase se bojim,abych nepipala pri prichodu..Ono nekdy „pro dobrotu,na zebrotu“a muzu si jeste zavarit…Nekdy je lepsi neresit..Svedomi.me ale nehloda.
Pro jakou dobrotu na zebrotu? Ukradla jsi triko, zadne svedomi te nehloda, máš jen strach, aby te nevyhmatli, kdybys mela jistotu, ze nebudes pipat nebo ze to nemaji na kamere, svedomi by ani nepiplo
@Čičorečka nikde sem neviděla že by to platila prodavačka.
navíc v tom množství to nejspíš ani nepoznají.
Příspěvek upraven 13.01.19 v 21:34