Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Je to proste jejich blbost..blbost obchodu,ze to nemaji zabezpecene..Ne,ze se automaticky budou krast trika ve velkem.No nic,moralistky se tu zase nasly…Ale vzdycky me dobela vytoci,jak vse hnes zvelici…
Triko vratim pro svou cest a priste prcka zkontroluji..
Je to tvoje blbost. Napadlo tě třeba u pokladny prohlídnout kočár? Příště už bys to udělat měla.
@Jana206 píše:
To vrácení může dopadnout tak,ze prodavacka strčí tricko nebo stovku do kapsy a bude vysmata
Zakladatelko,neblbni. To tam vážně chces na zaklade této diskuze jít?
Balik plen,oleje nebo cokoliv provazeneho pravidelně je i na mě silné kafe,ale toto bych hodila za hlavu. Zaznamy nejdou videt z kazdeho uhlu a kontrolují se jen pri podezření. Tricko už bylo ze systemu vyrazeno.Ja bych se nevracela ani kdybych zjistila doma,ze mi bylo namarkovano o stovku víc nebo špatně vráceno. Na pozdější reklamace není brán zretel.
V obou pripadech by se prostě stalo,příště bych si dala větší pozor.
Jak mohlo být tričko už ze systému vyřazeno? Každý večer nekotrolojí zboží, prostě příjde a buď tričko vrátí a tak se tričko přidá k ostatním tričkům nebo ho zaplatí a teprve pak projde pokladnou.
Teď
V tom obchodě nikdo neví, že je to tričko pryč.
@Anonymní píše:
Ono ty kocary…ja resim i to nakupovani..kam davat veci…davam to na boudu kocaru..ale to se tam toho moc nevejde…V kosi mam jine.veci a do tasky mi to pripada blbe davat…A to koukani.blbe na maminy jsem si tez vsimla..Tak.maji ale vymyslet nejaky system nebo kosiky na kocar
Ja si ty veci, co mam uz koupene, davam v platene tasce pod kocar. Pri nakupu klidne do svoji tasky, ale ja to pak nekradu, no.
Parkrat jsem omylem s necim projela, ale ani by me nenapadlo nevratit se to zaplatit.
@Limi123 píše:
Taky jsem se bala, abych pri prichodu nepipala. Ale nepipala jsem. Radeji jsem to riskla, nez abych byla zlodejka.
A co by na tom vadilo? Pri prichodu pipa i kazdy, komu nekde nedeaktivovali cip
. Milionkrat denne. Prodavacka z toho nicnevyvozuje. Krom toho kdyz to jdu vratit, tak se stejne do par vterin dozvi, co pipalo, ne?
@Jana206 píše:
To vrácení může dopadnout tak,ze prodavacka strčí tricko nebo stovku do kapsy a bude vysmata
Zakladatelko,neblbni. To tam vážně chces na zaklade této diskuze jít?
Balik plen,oleje nebo cokoliv provazeneho pravidelně je i na mě silné kafe,ale toto bych hodila za hlavu. Zaznamy nejdou videt z kazdeho uhlu a kontrolují se jen pri podezření. Tricko už bylo ze systemu vyrazeno.Ja bych se nevracela ani kdybych zjistila doma,ze mi bylo namarkovano o stovku víc nebo špatně vráceno. Na pozdější reklamace není brán zretel.
V obou pripadech by se prostě stalo,příště bych si dala větší pozor.
Podle ceho usuzujes, ze je vyrazene? Zadny obchod nedela inventuru kazdy den…
@terinka4444 píše:
Pro jakou dobrotu na zebrotu? Ukradla jsi triko, zadne svedomi te nehloda, máš jen strach, aby te nevyhmatli, kdybys mela jistotu, ze nebudes pipat nebo ze to nemaji na kamere, svedomi by ani nepiplo
Souhlasím naprosto.
@zrcadlo píše:
Jak neukradla? Jsi zákonný zástupce dítěte, které triko vzalo, tzn. plně přebíráš zodpovědnost za jeho činy. Fakt, že dítě nevědělo, co dělá, nijak nemění to, že triko bylo ukradené (opustilo obchod bez zaplacení ve tvém kočáře) a momentálně se nachází ve tvojí domácnosti.
Vzala bych při další návštěvě obchodního centra triko i s visačkou do ruky, a po vstupu do obchodu šla rovnou k pokladně, vysvětlila bych, doplatila. Ale ty tu chceš jen slyšet názory těch dalších zlodějek, že je to v pohodě a firmu to nepoloží.
Ono, co se divit, stejně tak přemýšlejí lidé i v případě zfalšovaných údajů pro dávky nebo daně, že to stát nepoloží. Prostě jsou lidé, kteří mají svědomí, a pak jsou ti druzí, ty patříš k těm druhým.
Přesně tak,dobře napsané. Pokud by ji opravdu hryzalo svědomí,jak píše,tak to nebude psát anonymně. Tahle diskuze mi taky přijde ubohá,ani by mě nenapadlo zakládat o tomto diskuzi. Sebrala bych se a mazala bych do obchodu.
@Čičorečka píše:
@Celeste97 hmotnou odpovědnost má v dnešní době většina prodavaček. Minimálně na velkých inventurách, kde se rozhoduje třeba o půlročních bonusech.
Přesně tak. Podle inventury se rozhoduje o tzv.13.platu,nebo prémiích,jak tomu kdo chce říkat.
Jednou jsem byla nakupovat v jednom OD, drogerie byla v přízemí a zboží jsem dala do malého nákupního vozíku. O něčem jsem přemýšlela a najednou koukám stojím s tím vozíkem před vstupem do metra. Polila mě hrůza, prostě jak jsem nemyslela, prošla jsem dvěma rámama, ani jedny nezapípaly a odfrčela až k metru. Stejnou cestou jsem se vrátila a zařadila do fronty v drogerii a zaplatila nákup.
To triko bych z principu vrátila, protože nekradu, ani když to není schválně.
@zrcadlo píše:
Prosím tě a jak se ti může stát, že zapomeneš z nákupního košíku vyndat balík plínek?Tohle už je pro mě krádež jako hrom. Pro nakupování s kočárkem snad platí pravidla, že s prázdným košíkem pod kočárem vjedu do krámu a po vyskládání na pás je ten košík taky prázdný (případně nakupuju do plátěné tašky nebo síťovky na kočár a opět u pásu vyskládám všechno).
Opravdu nepochopím, jak se může v kočárku „ztratit“ balík plínek nebo láhev oleje. Ale už chápu, proč po mně s kočárkem pořád pokukovala ostraha.
Byla jsem s partnerem a ten mel normalni kosik a ja dala ty pleny do kocarku a pak jsem na ne zapomela. Kradez to neni, protoze jsem to nevzala bez placeni umyslne. Ten olej atd jsem tam pak zapomela sama, kdyz jsem sama nakupovala s kocarkem. Zlodeji jsou ti, kdo umyslne neco vezmou a nezaplati. Coz ja nejsem. Takze klidek ![]()
@rozand ja to vratila nenapadne do kabinky, ne prodavacce .. bylo mi to hloupe
@zudina píše:
Byla jsem s partnerem a ten mel normalni kosik a ja dala ty pleny do kocarku a pak jsem na ne zapomela. Kradez to neni, protoze jsem to nevzala bez placeni umyslne. Ten olej atd jsem tam pak zapomela sama, kdyz jsem sama nakupovala s kocarkem. Zlodeji jsou ti, kdo umyslne neco vezmou a nezaplati. Coz ja nejsem. Takze klidek
A když si to pak zjistila ještě před obchodem na parkovišti a nebyla schopná se vrátit a zaplatit co jsi “omylem” odnesla tak si úmyslně vzala čáru s úsměvem na rtech, jaká to vtipná příhoda. ![]()
@zudina píše:
Byla jsem s partnerem a ten mel normalni kosik a ja dala ty pleny do kocarku a pak jsem na ne zapomela. Kradez to neni, protoze jsem to nevzala bez placeni umyslne. Ten olej atd jsem tam pak zapomela sama, kdyz jsem sama nakupovala s kocarkem. Zlodeji jsou ti, kdo umyslne neco vezmou a nezaplati. Coz ja nejsem. Takze klidek
Souhlasim, s nazory vyse, pokud jsi to zjistila na parkovisti a nedosla zaplatit, tak je to kradez. Kdybys to zjistila doma, tak bych to jeste byla schopna pochopit, ale i tak bych to priste zaplatila.
Pro srovnani - mne treba v Zasilkovne tvrdili, ze na zasilce nemam dobirku. Prislo mi to divne, tak jsem to prodavacce rekla, ale ona stale trvala na svem. Tak jsrm to doma zkontrolovala, dobirka tam byla. Znovu jsem tam sla za 14 dnu, upozornila na to a dobirku doplatila. Prodavacka byla nova a neumela se systemem, ale to me preci neopravnuje vzit si vec zadarmo.
@Celeste97 píše:
@Čičorečka nikde sem neviděla že by to platila prodavačka.navíc v tom množství to nejspíš ani nepoznají.Příspěvek upraven 13.01.19 v 21:34
A pracovala jsi někdy jako prodavačka?? Já ano a fakt jsme platily, když ne primo, tak sebrali na něčem jiném. Pak se všichni diví, že jsou prodavačky nepříjemné a nevěnují se zákazníkům. Ony totiž musí ohlídat celý obchod před zlodejema, rovnat bordel který tam zákazníci nechají…
Já opravdu nestačím zirat, svět se v zadel obrací ![]()
Idealni je takovy ten maly kosik na koleckach a tahnout ho za sebou.