Vrátit, nebo nevrátit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16235
14.1.19 10:15
@Ennny píše:
já nestačím zírat ,kolika lidem přijde normální krást 8o

Viď? Vzpomněla jsem si na kamaráda, který nastoupil před mnoha lety jako ředitel jedné větší kancelářské firmy (nebudu specifikovat) a tak pro sebe chtěl zjistit, jak jsou na tom zaměstnanci s čestností. Měli kopírky/tiskárny v pronájmu, a on se na poradě po dvou měsících zeptal, jak je možné, že se podle strojů vytisklo X kopií, ale objednalo se šestinásobné! množství papíru, který nikde není, a jak je možné, že podle objednávky a aktuálního stavu kávovaru vypije každý zaměstnanec 9 káv za den (přičemž on ví hned o několika, kteří kávu nepijou vůbec), a do každé té kávy si dá 6 smetan. Všichni koukali do země, ale během následujícího pololetí klesly režijní náklady asi na polovinu. A on měl teda půl roku přezdívku „toaleťák“, protože se rozneslo, že hlídá zásoby :mrgreen: , ale ve firmě se to pročistilo, a po pár letech už všichni věděli, že když budou makat, bonusy budou podstatně vyšší, než je hodnota nakradených firemních věcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
14.1.19 10:40
@zudina píše:
Jeezis holky tady je moralistek :roll: vite jaky maj tyhle retezce trzby a jak okradaj nas? :lol: no ale chapu ze tady jsou vsechny svaty a nikdy se jim nic podobneho s ditetem pri vycerpani a shonu nestalo :pankac:

Souhlasim! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
14.1.19 11:07
@Annnit píše:
Souhlasim! ;)

Tak aspon nekdo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
14.1.19 11:20
@zudina píše:

prosím tebe, jak nás okrádaj obchody? tebe někdo nutí tam lézt? Ty asi nepodnikáš co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
14.1.19 13:24
@zudina píše:

To je radosti,že nejsi zlodějka sama,co? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.19 13:45
@Lychee13 píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.1.19 16:04
@Limi123 píše:
Idealni je takovy ten maly kosik na koleckach a tahnout ho za sebou.

Mne se ucho toho kosiku na koleckach vejde na madlo od sportaku, takze dokud mam v kosiku jen par veci, mam ho povesenej na madle :pankac: , tahnu az potom. Ale taky, stejne jako zakl., snim o tom, ze nekdo casem vyvine lepsi reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
14.1.19 16:07

A ja to klidne nahazim pod kocar a u pokladny vytaham, nezabije me se sehnout :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
14.1.19 17:11

@zudina No krádež to je, protože si to nezaplatila. To prostě neokecáš žádnýma úmyslama :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32186
14.1.19 17:13

@zudina To chceš říct, že když mají řetězce vysoké tržby, tak že si odtamtud můžeš odnášet věci bez zaplacení? Já ti asi nerozumím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
14.1.19 17:18
@Anonymní píše:
Zdravim,
Dnes se nam stala takova vtipna vec…Jela jsem s rocnim prckem v kocaru…sli jsme po obchodech, zavitali do jednoho kramu, meli tam velke slevy…mimo jine trika…Tak jsemsi jedno vybrala…a sla k hromade dalsich(kopa trik ve sleve)a koukala a vybirala dal…Prcek chmatal vsude mozne…Sla jsem k pokladne..zaplatila triko, obehla dalsi tri obchody…Pak uz jsme spechali na bus, malejo jsem jeste v OC oblekala a v tom jsem si vsimla, ze mam v kocaru triko..nebylo videt, bylo. cerne a v cernem kocaru..Pak jsem se jeste podivala ve vytahu, hodila triko do tasky a jeli jsme domu…Bylo kolem 100.A ted mam dilema..zda nejsme nekde na kamere..zda to mam jit vratit…Triko je hezke, je akorat pro me…penez moc. nemam..Co byste delali? Chodim tam do OC dost casto…Ale trik byla jedna velka hromada…

Až tam zase půjdeš, tak vezmi triko sebou a vysvětli jak se to stalo, jestli ho chceš, tak ho zaplatˇ, jestli ne tak ho vratˇa je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
14.1.19 20:50

Tak jsem ráda jak to tak čtu, že alespoň pro část diskutujících je zcela samozřejmé nepřivlastňovat, co není zaplaceno.
V každém zaměstnání jsem měla na starosti i pokladnu, proto vždy vše platím (žádné zapomuenuté a nevímjaké věci někde postrkané) a vždy vracím pokladní peníze, když se splete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
14.1.19 21:11
@Lychee13 píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
16.1.19 15:29

Já se vůbec divím, že tohle řešíš. Kdybych to zjistila za dveřmi OC, šla bych tričko vrátit, ale tahat se kvůli jednomu triku přes město, myslet na to, že ho musím v nejbližší době vrátit, na to jsem líná. Neřešila bych to.

A propós, pochybuji, že při inventuře zjistí, že se před dvěma měsíci ztratilo NĚJAKÉ zboží v hodnotě 100,–Kč a budou kvůli tomu projíždět 3 týdny kamerové záznamy. To tak :lol: Prostě to odepíšou. Nikomu to k úhradě dávat nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová