Vrátit, nebo nevrátit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
14.1.19 09:26
@Anonymní píše:
Jenze ja jsem zadne triko neukradla

Tím, že ho malý strčil do kočárku, tys odjela a v okamžiku kdy jsi to zjistila jsi se nevratila a triko jim nevratila zpět, tak ano, ukradla!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3823
14.1.19 09:30

Jeezis holky tady je moralistek :roll: vite jaky maj tyhle retezce trzby a jak okradaj nas? :lol: no ale chapu ze tady jsou vsechny svaty a nikdy se jim nic podobneho s ditetem pri vycerpani a shonu nestalo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
14.1.19 09:30
@Limi123 píše:
Souhlasim, s nazory vyse, pokud jsi to zjistila na parkovisti a nedosla zaplatit, tak je to kradez. Kdybys to zjistila doma, tak bych to jeste byla schopna pochopit, ale i tak bych to priste zaplatila.Pro srovnani - mne treba v Zasilkovne tvrdili, ze na zasilce nemam dobirku. Prislo mi to divne, tak jsem to prodavacce rekla, ale ona stale trvala na svem. Tak jsrm to doma zkontrolovala, dobirka tam byla. Znovu jsem tam sla za 14 dnu, upozornila na to a dobirku doplatila. Prodavacka byla nova a neumela se systemem, ale to me preci neopravnuje vzit si vec zadarmo.

Tý jo,jsi fakt skvělá. :potlesk: Bohužel si myslím,že takto jako ty by se zachoval málokdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.19 09:38
@zudina píše:
Jeezis holky tady je moralistek :roll: vite jaky maj tyhle retezce trzby a jak okradaj nas? :lol: no ale chapu ze tady jsou vsechny svaty a nikdy se jim nic podobneho s ditetem pri vycerpani a shonu nestalo :pankac:

fakt nestalo, a už vůbec ne opakovaně, a už vůbec ne tak, že to před tím obchodem zjistím a nedojdu doplatit a ještě plácám, že jsem to neukradla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
14.1.19 09:43
@zudina píše:
Byla jsem s partnerem a ten mel normalni kosik a ja dala ty pleny do kocarku a pak jsem na ne zapomela. Kradez to neni, protoze jsem to nevzala bez placeni umyslne. Ten olej atd jsem tam pak zapomela sama, kdyz jsem sama nakupovala s kocarkem. Zlodeji jsou ti, kdo umyslne neco vezmou a nezaplati. Coz ja nejsem. Takze klidek ;)

8o to nemyslis vážně že ne…ano, zloděj bys teoreticky nebyla když bys o tom nevěděla, ALE dle zákona v okamziku kdy vynasis, vyvazis nezaplacené zboží se tím zlodejem stavas, ať se to stalo úmyslně, nebo omylem zapomenutá věc…divná moralka toto, zlodej nejsem, nevzala jsem to umyslne, ale úmyslně sis tu věc nechala!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
14.1.19 09:44
@zudina píše:
Jeezis holky tady je moralistek :roll: vite jaky maj tyhle retezce trzby a jak okradaj nas? :lol: no ale chapu ze tady jsou vsechny svaty a nikdy se jim nic podobneho s ditetem pri vycerpani a shonu nestalo :pankac:

Rozhodně nejsem svatá a ano, při vyčerpání a shonu se mi taky stalo, že jsem zapomněla, že dítě drží jednu věc v ruce a nedalo ji na pás (všimla jsem si až při placení, tak to prodavačka domarkovala). Rozdíl mezi námi je ten, že já si nemyslím, že vrácení věcí je něco, co zaslouží svatozář, beru to prostě jako běžnou normu chování (a nikoliv moralizování). A zaráží mě, pro kolik lidí to norma není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
14.1.19 09:46

@zudina obchodování je podle tebe okrádání? No potěš. Tak to oni si samozřejmě zaslouží, aby jim zákazníci neplatili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
14.1.19 09:48

já nestačím zírat ,kolika lidem přijde normální krást 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
14.1.19 09:53

Nechci a nebudu moralizovat - sama nevím, jestli bych se s tričkem, co stojí stovku, vracela do obchodu a projela na naftě další kilo jen kvůli tomu, abych zaplatila triko velkýmu řetězci, kde těžko prodavačka osobně ručí za každou zničenou nebo zmizelou položku.
Kvůli velkým řetězcům bych se tedy asi nevrátila (pokud bych neměla cestu poblíž), uznávám - už jen proto, že vím, s jakými ztrátami (a to nejen na krámu, ale i ve skladech, takže ve velkým tam kradou a nebo ničí zboží i zaměstnanci) operují… :roll: Takže bych se na to asi vykašlala.
Ale by mě svědomí hryzalo u malýho krámku, kde to má prodavačka opravdu na hrbu a zacvaká to ze svýho, tam bych se otočila.
A rozhodně bych si dávala sakra bacha při příště a neříkala si, že o nic nejde.

Jinak já osobně to považuju za krádež, i kdybych v tu chvíli o tom nevěděla, že to dítě provezlo, tak v případě nevrácení bych si nemazala med kolem huby, a naférovku si přiznala, že sem to prostě ukradla :nevim:
Jo, a velmi pravděpodobně bych o tom nepsala na veřejným foru :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.01.19 v 09:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
14.1.19 09:54

Je do docela mazec tahle diskuze. Ale na druhou stranu,jestli si vzpomínáte,je to pár let zpět,v televizi byla reportáž,jak tuším v nějaké trafice skrytá kamera natáčela,jak prodavačka záměrně vracela lidem o hodně peněz víc,než měla,bylo to tuším vždy cca o 800kč a opravdu hodně lidí ji upozornilo a snad jen 2 nebo 3 lidi se neozvali,tak z toho jsem měla radost. A já stále věřím,že těch slušných a poctivých lidí je dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1079
14.1.19 09:54
@zudina píše:

A jak konkretne nas okradaji? :D ze chteji zaplatit za zboží? :D no jo, to je skandal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
14.1.19 09:57
@Anna85 píše:
A jak konkretne nas okradaji? :D ze chteji zaplatit za zboží? :D no jo, to je skandal!
:lol: :lol: :lol: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
14.1.19 09:58
@Anonymní píše:
Zdravim,
Dnes se nam stala takova vtipna vec…Jela jsem s rocnim prckem v kocaru…sli jsme po obchodech, zavitali do jednoho kramu, meli tam velke slevy…mimo jine trika…Tak jsemsi jedno vybrala…a sla k hromade dalsich(kopa trik ve sleve)a koukala a vybirala dal…Prcek chmatal vsude mozne…Sla jsem k pokladne..zaplatila triko, obehla dalsi tri obchody…Pak uz jsme spechali na bus, malejo jsem jeste v OC oblekala a v tom jsem si vsimla, ze mam v kocaru triko..nebylo videt, bylo. cerne a v cernem kocaru..Pak jsem se jeste podivala ve vytahu, hodila triko do tasky a jeli jsme domu…Bylo kolem 100.A ted mam dilema..zda nejsme nekde na kamere..zda to mam jit vratit…Triko je hezke, je akorat pro me…penez moc. nemam..Co byste delali? Chodim tam do OC dost casto…Ale trik byla jedna velka hromada…

Tak jednak jsi na danou záležitost přišla již v OC, takže o nějakých nákladech při zpáteční cestě kvůli tričku nemůže být vůbec řeč. Takže jsi buď měla jít zpátky hned do obchodu a tričko s omluvou vrátit (stane se, prostě jak se jezdí všude s kočárky mezi stojany, nebyla bys první ani poslední) nebo zaplatit. Takhle to už i já považuju za krádež, i když třeba nevědomou.

Příspěvek upraven 14.01.19 v 10:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
14.1.19 10:01
@Anna85 píše:

hnusy zlodějský :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31027
14.1.19 10:03

Ja takhle jednou provezla v Tescu omylem velke baleni praciho prasku, nepipalo nic. Vratila jsem se skoro od domu a zaplatila. A pak jednou na kocaru rovnez omylem salatovou okurku asi za 15 Kc - s tou jsem se teda nevracela :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová