Vykání s tchánovci - nepřijali mě do rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ncc1701
29.7.13 17:49

Sice nemám tchýni ani tchána, ale vím, že když někomu, kdo je „autorita“ (tzn. dohlíží na to, zda dělám všechno správně) tykám, polevuje moje morálka. S bývalým ředitelem v práci jsme si tykali, ač byl o hodně starší (asi o třicet let), chodili jsme spolu kalit, nebyla jsem sama, s kým to tak v práci měl, a když nastal nějaký pracovní problém, zaměstnanci mu kakali na hlavu. Pro mě „jen“ ztratil autoritu. Kdybych měla tchýni a tykala jí, nejspíš by mi nedělalo takový problém rebelovat jako v případě, že bychom si vykali. Rodičům všech svých ex jsem vykala, díky tomu si od nich držela odstup a moc jsem se před nima neprojevovala, čímž oni vždycky nabyli dojmu, že je nemám ráda. Tak to ale nebylo, měla jsem je ráda, ale prostě mi to nešlo opustit tu svojí bublinu.

• Citovat
  • Upravit
4417
29.7.13 17:50

Tak já nejsem vdaná, ale s přítelem jsme spolu uvíc jak 15 let, 5 let spolu žijeme. Tykání od jeho rodičů mi bylo nabídnuto, když jsem otěhotněla a oni u nás nějaký čas bydleli, než zrekonstruovali nový byt…

moji rodiče přítelovy tykají, on jim vyká…naši tvrdí, že mu tykání nabídnout až si mě vezme :lol: ale to hned tak asi nebude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.13 17:51
@Paoloska píše:
@Sunnyess já si s nimi tykám, a i tak mám pocit, že k nim nepatřím. Manžel mým rodičům vyká a mají lepší vztah. Není to jen o tykání.

Mám to stejně. Nabídli mi tykání v podstatě okamžitě po seznámení, říkám jim na jejich přání taťko a mamko - a stejně mám i po 11 letech pocit, že mě naprosto nepřijali.
 J.

• Citovat
  • Upravit
814
29.7.13 17:51

Mě tykání nabídli, ale odmítla jsem a vykám. U nás se v rodině vždy vyká a přijde mi to tak vhodné. Manžel našim samozřejmě vyká a myslím, že je mnohem raději.
Myslím ale, že tchánovce mé odmítnutí mrzelo, ale nebudu dělat něco, co se mi nelíbí. Stejně mi to nabídli na svatbě, jak nějakou povinnost, takže tak.
Kdyby vykání vyšlo tak nějak samo přirozeně, jak v některých rodinách, tak budiž. Násilně na povel nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nepř. muv
29.7.13 17:52

Já jim tykám, tchánovi sem začala dřív než tchýni, ta mi nabídla tykýní až chvíli po tom co jsme oznámily zasnoubení. Můj muž ale mojí mámě vyká, vycházejí spolu v pohodě ale máma řekla že nechce aby jí kluci tykali (vyká ji i ségry přítel)
Ale to že jednomu tykání nabídly a druhýmu ne je trochu divný :think:

• Citovat
  • Upravit
1663
29.7.13 17:53

@Elenloth S manželem si vykaš??? Jsem zvědavá baba, takže otázka proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
29.7.13 17:53

Nenapadlo by mě to řešit, přesto, že já tchánovcům vykám a chlap mým rodičům tyká.
Někdy si říkám, čím vším se zabýváte :think: :zed:.

• Citovat
  • Upravit
33916
29.7.13 17:54

Ahoj..já jim taky vykám a měnit to nechci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.7.13 17:54

No já jako budoucí tchyně, si teda nevěstu taky nepustím jen tak k tělu :think: takže tykačka bude třeba za rok, třeba za 5 a třeba nikdy, když to bude nána :lol:

• Citovat
  • Upravit
7725
29.7.13 17:55

U nás v rodině si tykáme - jak manžel mým rodičům, tak já manželovým rodičům. V naší širší rodině (můj otec má dva bratry a stýkáme se velmi často) manžel taky tyká všem bez rodzílu věku a pohlaví (tety, strejdové), všichni mu to defacto nabídli na svatbě. Vyká jen babičce (moji). Mě to tykání přijde normální a jsem ráda že to tak máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
29.7.13 17:55

A jíst bude na chodbě, že :mrgreen:.

@Jasněnkaa píše:
No já jako budoucí tchyně, si teda nevěstu taky nepustím jen tak k tělu :think: takže tykačka bude třeba za rok, třeba za 5 a třeba nikdy, když to bude nána :lol:
  • Citovat
  • Upravit
5010
29.7.13 17:57

15 let jsem jim vykala, tykání mi nabídli v den svatby. Stejně tak moje mamka mému manželovi. Sice jim tykám, ale snažím se přímému oslovení vyhnout, prostě mi to po těch letech vykání moc nejde přes pusu, křestním jménem jsem jim snad neřekla nikdy. Teď už to většinou říkám ve stylu babička, děda, takže se tykání opět vyhýbám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
29.7.13 17:59
@Larr píše:
A jíst bude na chodbě, že :mrgreen:.

jo, a když bude uplná nána tak před barákem, si nějakou verbež nepustím do bytu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Elenloth
29.7.13 18:02
@Marion84 píše:
@Elenloth S manželem si vykaš??? Jsem zvědavá baba, takže otázka proč?

Nějak jsme asi propásli vhodnou dobu na tykání :) Uvažovala jsem, že bychom si mohli potykat aspoň na svatbě, ale nějak nám to už nešlo přes pusu. Zatím nám to vyhovuje, až přestane, tak si potykáme 8) Je ode mě o 16 let starší, tak to ani nevypadá tak divně. A jak už tady bylo zmiňováno, Vy vole se říká postatně hůř, než Ty vole. A když mu řeknu „Neserte“ tak se akorát rozesmějem a je klid :pankac:

• Citovat
  • Upravit
1780
29.7.13 18:04
@Larr píše:
Nenapadlo by mě to řešit, přesto, že já tchánovcům vykám a chlap mým rodičům tyká.
Někdy si říkám, čím vším se zabýváte :think: :zed:.

No tak co? Zajímá mě to, jak to mají ostatní. Úplná malichernost mi to nepřijde, řeší se tu větší kraviny. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová