Vykání s tchánovci - nepřijali mě do rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1663
29.7.13 18:07

@Elenloth tak to je dobrý a svým zpusobem dívny ale i hodne milé… Zajimavé…

Tak já taky si nemusím za kazdou cenu s každým tykat, ale přijde mi že mě moc tchánovci nemusejí, proto to vykání, exku měli radi, takže tam je to o ty mamče a tatikovi :zed: no jo no… ale co svět se nezboří… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1207
29.7.13 18:07

Ja vykam, oni tykaji a je mi to celkem jedno, protoze se s nimi stejne nemam moc o cem bavit :). Ne, ze bych je nemusela, ale nazorove jsme uplne jinde, takze radeji mlcim, aby me meli radi :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5064
29.7.13 18:08

Já si s tchýní začala tykat po porodu syna a s tchánem na svatbě. Za to moje máma pořád mému muži nenabídla tykání, mě to dost vadí i manželovi, ale poručit jí to nemůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
29.7.13 18:10

Dyť jo. Ale divit se můžu, nebo ne.

@Sunnyess píše:
No tak co? Zajímá mě to, jak to mají ostatní. Úplná malichernost mi to nepřijde, řeší se tu větší kraviny. ;-)
  • Citovat
  • Upravit
9950
29.7.13 18:13

Po 8 letech stále vykám.., tykání nabídli..nějak mi to nejde přes pusu, tak aspoň říkám vy babi, dědo..taková zlatá střední :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
29.7.13 18:14
@Larr píše:
Nenapadlo by mě to řešit, přesto, že já tchánovcům vykám a chlap mým rodičům tyká.
Někdy si říkám, čím vším se zabýváte :think: :zed:.

Tak ja nevim, ale neni to jedno…urcite lepsi nez diskuze typu zda vidime ducha, nebo zda muze byt tehotna ;-)

K dotazu…vykala jsem, neslo mi to pres pusu, Ted mam noveho manzela, zijeme za oceanem a vsichni si tykame :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
29.7.13 18:14

Tchanovcum vykam, vykam i manzelovo babi. Nikdo z jeho rodiny mi tykani nenabidl a vcelku mi to je i jedno, mam tim od nich urcity odstup. Oni mi tykaji. Svarovi tykani nabidli vsichni. Manzel mym rodicum i babi taky vyka, oni mu tykaji. Je to fuk, hlavne, ze si jinak rozumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
29.7.13 18:16

Je to jedno, ale divit mě nechte.

@Taminka píše:
Tak ja nevim, ale neni to jedno…urcite lepsi nez diskuze typu zda vidime ducha, nebo zda muze byt tehotna ;-)K dotazu…vykala jsem, neslo mi to pres pusu, Ted mam noveho manzela, zijeme za oceanem a vsichni si tykame :-)
  • Citovat
  • Upravit
705
29.7.13 18:18
@Seizdra píše:
Jo, mně taky začla tykat automaticky :cert: Ale tak mně bylo v době seznámení s jeho rodiči 17, takže jsem pro ně bylo holt mladý kuře, a jsem asi i teď :pocitac:

Mě bylo 29 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
29.7.13 18:18

Já tchýni říkám jménem, ale vykám a tchánovi příjmením a vykám. Přítel rodičům vyká taky. Mě by to tykání asi ani nešlo přes pusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
29.7.13 18:28

Taky si s tchánovci vykám, je to přirozenější

• Citovat
  • Upravit
29.7.13 18:28

Já si s tchýní tykám (ale téměř neoslovuji, neřekla mi jak jí říkat… mami jí říkat nebudu a nechci, Alenko - jako zbytek rodiny to fakt neé je to přeci jen člověk v letech, občas jí říkám babi ale vidím na jí, že to nese nelibě:( ), tchánovi vykám asi doživotně budu ale trochu to zamrzí protože bydclíme v jednom baráku a vidíme se furt. Naši si s přítelem tykají od porodu, rovnou mu řekli ať jim tyká a oslovuje je babi a dědo (né jména). To nám všem vyovuje. Jsme rodina tak si tykáme ale né jména přeci jen, krávy sme spolu nepásli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majdajitka
29.7.13 18:29

Jelikož se už nestýkáme, popíšu jak to bylo když ještě jo. Já vždy vykala a tykání mi nebylo nikdy nabídnuto. To mi nikdy nějak nevadilo, asi by mi to nešlo, ale co mě štvě, že mě hned tykali aniž bychom se na tom nějak dohodli. :nevim: a Vzhledem k tomu, že naše vztahy nebyli nikdy vřelé, tak bych byla raději aby mi taky vykali. No a manžel si s mojí mamkou potykal na svatbě a s tátou za nějaký čas. Moje rodina ho přijala moc pěkně a mě zase přijala babička s dědou od manžela. Ty mi tykání nabídli hned a jsem za to moc ráda :dance:

• Citovat
  • Upravit
29.7.13 18:30

A stejně tak odmítám aby moje děti našim sourozencům říkali jménama. Do určitýo věku to prostě budou teta a strejda a přes to vlak nejede. Synovec s neteří nám od první chvíle říkají jménama a absolutně nerozlišují rozdíl mezi dospělým a kámošem… :zed: takže poslat nás dopr…e no problemo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
29.7.13 18:31

Já tchýni vykám, ona mi vykala a pak nějak sama začla tykat. Já nadále vykala. Pak mně a švagrové nabídla tykání, ale obě jsme odmítly. Švagrová vyká svým rodičům (východní Slovensko), tak řekla, že když svým vyká, tak nemůže cizím tykat. Velmi ráda jsem se svezla s ní. Manžel mým rodičům vyká, mamka mu vyká, táta mu tyká.
EDIT o nějaký přijetí do rodiny nestojím, mám svou původní a tu novou

Příspěvek upraven 04.11.16 v 21:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová