Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Elenloth tak to je dobrý a svým zpusobem dívny ale i hodne milé… Zajimavé…
Tak já taky si nemusím za kazdou cenu s každým tykat, ale přijde mi že mě moc tchánovci nemusejí, proto to vykání, exku měli radi, takže tam je to o ty mamče a tatikovi
no jo no… ale co svět se nezboří… ![]()
Ja vykam, oni tykaji a je mi to celkem jedno, protoze se s nimi stejne nemam moc o cem bavit
. Ne, ze bych je nemusela, ale nazorove jsme uplne jinde, takze radeji mlcim, aby me meli radi
.
Já si s tchýní začala tykat po porodu syna a s tchánem na svatbě. Za to moje máma pořád mému muži nenabídla tykání, mě to dost vadí i manželovi, ale poručit jí to nemůžu
Dyť jo. Ale divit se můžu, nebo ne.
@Sunnyess píše:
No tak co? Zajímá mě to, jak to mají ostatní. Úplná malichernost mi to nepřijde, řeší se tu větší kraviny.
Po 8 letech stále vykám.., tykání nabídli..nějak mi to nejde přes pusu, tak aspoň říkám vy babi, dědo..taková zlatá střední ![]()
@Larr píše:
Nenapadlo by mě to řešit, přesto, že já tchánovcům vykám a chlap mým rodičům tyká.
Někdy si říkám, čím vším se zabýváte![]()
.
Tak ja nevim, ale neni to jedno…urcite lepsi nez diskuze typu zda vidime ducha, nebo zda muze byt tehotna ![]()
K dotazu…vykala jsem, neslo mi to pres pusu, Ted mam noveho manzela, zijeme za oceanem a vsichni si tykame ![]()
Tchanovcum vykam, vykam i manzelovo babi. Nikdo z jeho rodiny mi tykani nenabidl a vcelku mi to je i jedno, mam tim od nich urcity odstup. Oni mi tykaji. Svarovi tykani nabidli vsichni. Manzel mym rodicum i babi taky vyka, oni mu tykaji. Je to fuk, hlavne, ze si jinak rozumi.
Je to jedno, ale divit mě nechte.
@Taminka píše:
Tak ja nevim, ale neni to jedno…urcite lepsi nez diskuze typu zda vidime ducha, nebo zda muze byt tehotnaK dotazu…vykala jsem, neslo mi to pres pusu, Ted mam noveho manzela, zijeme za oceanem a vsichni si tykame
@Seizdra píše:
Jo, mně taky začla tykat automatickyAle tak mně bylo v době seznámení s jeho rodiči 17, takže jsem pro ně bylo holt mladý kuře, a jsem asi i teď
Mě bylo 29 ![]()
Já tchýni říkám jménem, ale vykám a tchánovi příjmením a vykám. Přítel rodičům vyká taky. Mě by to tykání asi ani nešlo přes pusu.
Já si s tchýní tykám (ale téměř neoslovuji, neřekla mi jak jí říkat… mami jí říkat nebudu a nechci, Alenko - jako zbytek rodiny to fakt neé je to přeci jen člověk v letech, občas jí říkám babi ale vidím na jí, že to nese nelibě:( ), tchánovi vykám asi doživotně budu ale trochu to zamrzí protože bydclíme v jednom baráku a vidíme se furt. Naši si s přítelem tykají od porodu, rovnou mu řekli ať jim tyká a oslovuje je babi a dědo (né jména). To nám všem vyovuje. Jsme rodina tak si tykáme ale né jména přeci jen, krávy sme spolu nepásli
Jelikož se už nestýkáme, popíšu jak to bylo když ještě jo. Já vždy vykala a tykání mi nebylo nikdy nabídnuto. To mi nikdy nějak nevadilo, asi by mi to nešlo, ale co mě štvě, že mě hned tykali aniž bychom se na tom nějak dohodli.
a Vzhledem k tomu, že naše vztahy nebyli nikdy vřelé, tak bych byla raději aby mi taky vykali. No a manžel si s mojí mamkou potykal na svatbě a s tátou za nějaký čas. Moje rodina ho přijala moc pěkně a mě zase přijala babička s dědou od manžela. Ty mi tykání nabídli hned a jsem za to moc ráda ![]()
A stejně tak odmítám aby moje děti našim sourozencům říkali jménama. Do určitýo věku to prostě budou teta a strejda a přes to vlak nejede. Synovec s neteří nám od první chvíle říkají jménama a absolutně nerozlišují rozdíl mezi dospělým a kámošem…
takže poslat nás dopr…e no problemo
Já tchýni vykám, ona mi vykala a pak nějak sama začla tykat. Já nadále vykala. Pak mně a švagrové nabídla tykání, ale obě jsme odmítly. Švagrová vyká svým rodičům (východní Slovensko), tak řekla, že když svým vyká, tak nemůže cizím tykat. Velmi ráda jsem se svezla s ní. Manžel mým rodičům vyká, mamka mu vyká, táta mu tyká.
EDIT o nějaký přijetí do rodiny nestojím, mám svou původní a tu novou
Příspěvek upraven 04.11.16 v 21:10